icon

Sú peniaze naozaj všetko v živote?

27. jún 2025

Ahojte
Odišla som do zahraničia pred 12 rokmi kvôli peniazom. Verila som že si finančne polepším, osamostatním sa, niečo dokážem. Ale cena bola vysoká.Opustila som priateľa aj rodinu kamarátov a dnes už nie sme v kontakte. Nie preto že by som nechcela… ale život nás vzdialil. Každý išiel svojou cestou a kontakt sa postupne úplne vytratil. Ano mám prácu. Mám peniaze. Ale často sa cítim prázdna, sama a kladiem si otázku stálo to za to? Mala som zostať? Alebo som spravila dobre len to teraz bolí?

Ak ste niektorá prežila niečo podobné budem vďačná za vaše skúsenosti, názory alebo len obyčajné pochopenie ďakujem.

Strana
z3
nyusika
27. jún 2025

stale malo na roman 😀 😀

anjelicek26
27. jún 2025

Ale tak chyba je na tvojej strane, zijes 12 rokov tam a nemas - priatela/manzela, deti, zazemie, priatellov, domov?? To nema s tymi peniazmi nic spolocne, ale s tym, ze si tieto veci nehladala a stale sa orientovala na to "raz sa vratim"... stracas cas...

lenka.25
27. jún 2025

Keď o tom takto píšeš , tak nie , nestálo to za to .

lucka_ke
27. jún 2025

podľa mňa to za to stálo, niekam si sa posunula, niečo si získala a hlavne vieš akú hodnotu majú peniaze ako také, všetko toto si potrebovala zistiť a zažiť, teraz je čas začať hľadať blízkych ľudí

hellwant
27. jún 2025

A za tych 12 rokov sa ti nepodarilo vytvorit nove priatelstva v tej krajine? Ono domaci tazsie prijimaju ine narodnosti, ale 12 rokov je uz dlhy cas, ci sa nezadarilo?

kavasmliekom
27. jún 2025

A prečo si sa upla len na jednu kamarátku, prečo si nebola schopná nájsť si priateľa, ktorý bude s tebou zdieľať aj život v zahraničí?
Peniaze nie sú všetko, ale radšej budem mať peniaze, strechu nad hlavou, ako jednu kamarátku.
Rodinu si vieš vytvoriť kdekoľvek...ale zázemie, peniaze potrebuješ. V dnešnej dobe 2x toľko, ako pred 20.rokmi.

bessie12
27. jún 2025

Nie, peniaze nie sú všetko. Áno, sú potrebné, ale ... moja výplata nie je veľká, ale stačí mi na to, aby som zaplatila za svoje výdavky. Odišla som sama a teraz už mám manžela, ktorého som si našla tam. Ale s niektorými kamarátmi zo SVK mám doteraz kontakt. S rodinou detto. V zahraničí som si tiež našla zopár kamaratov a tak si občas môžme vyjsť niekam do mesta.

ismarela
27. jún 2025

Peniaze sú podstatne ale ja by som v zahraničí nežila ani za nič. Predsa len nikdy sa tam nebudeš cítiť doma.

mandzula
27. jún 2025

Je to velmi cierno-bielo napisane a ponate.

zuzanita1609
27. jún 2025

S peniazmi je život fajn,ale bez vzťahov bude vždy chudobný. Vtedy si to tak cítila, nevyčítaj si to. Vždy je šanca začať ešte odznova a vzťahy s rodinou napraviť, nájsť nových priateľov a začať niekoho milovať.

bennn
27. jún 2025

Tak v tomto ohlade nie, nie su vsetko. Ale to ste sa s tym mali vysporiadat predtym nez si sa rozhodla ist do zahranicia. Logicky ze vztah tymto stylom neudrzis dlhodobo. Lebo vztah je o tom ze ste spolu alebo budete coskoro. A nie ze sa rozdelite... to straca vyznam. Vybrala si si robotu, lepsiu vyplatu ok. Nechala si priatela a stratila priatelstva. Normalna vec v tomto pripade. Ale mas tie peniaze teraz, mozes zacat znova s niekym inym. To je velmi slobodny pocit.

martinmmartin
27. jún 2025

Peniaze ti iba umoznia vyberat si z viacej moznosti ako sa rozhodnut vo vsetkych situaciach. Zodpovednost za svoje rozhodnutia nesies stale rovnaku
Preto vela ludi niesu stastny aj ked maju penazi nadbytok

balerina2025
27. jún 2025

poloz si otazku, ake by to mozno bolo keby si neodisla mas pocit ze ostanu vsetky priatelstva?

motylik2559
27. jún 2025

Ahoj, a ked si si to uz uvedomila, tak je problem sa vratit na SK? ved to sa vzdy mozes. Mozno aj niektore vztahy oprasis. Predpokladam,ze si sa tam nieco naucila, aj jazyk...co moze byt plusom pri hladani prace na SK a zarobis aj tu pekne, akurat,ze si tu vytvoris nove alebo obnovis stare vztahy ( tie co sa podaria)🙂 Ved tam ta nikto nedrzi, nie?

macatt
27. jún 2025

Ale tak to by sme mohli všetci plakať nad tým, čo sme mohli urobiť inak, čo by bolo, keby bolo…
Bolo to tvoje rozhodnutie, veľa z nás na to nemalo gule odísť do sveta a tiež tých kamarátov moc nezostalo veru..

kristinka92
27. jún 2025

Zabudla si žiť?

liusa82
27. jún 2025

veď za takú dobu vonku si nenájde známych alebo kamošov stačí pár len ten kto ozaj nechce a dobre je mu samému alebo samej.Ja by som odchod nelutovala a ked si navyše dobre zarobíš neni o čom.Odcudziť by sa ti mohla rodina a kamoši aj frajer aj tu na Slovensku a niekedy aj bez príčiny proste počase lebo sa tak vyvinula situácia a ešte by si k tomu bola možno aj bez peňazí a s holou riťou tak si vyberaj 😀

alica110
27. jún 2025
@ismarela

Peniaze sú podstatne ale ja by som v zahraničí nežila ani za nič. Predsa len nikdy sa tam nebudeš cítiť doma.

@ismarela Hovor za seba, ja zijem v zahranici a som tu viac doma ako "doma" na Slovensku.

alica110
27. jún 2025

Peniaze samozrejme nie su vsetko, darmo budes mat vilu s bazenom, luxusne veci, ked tam budes sama. Skus teraz porozmyslat, co by si chcela, po com tuzis. Co ti chyba. A podla toho urobit postupne nejake kroky.

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
27. jún 2025

Roman... trochu este nedomysleny. Viac by sa tam hodilo, ze si bola 12 rokov pokusne za financnu odmenu zmrazena a ked si sa prebrala, nemala si ziadne aktualne vztahy, len tie peniaze na konte. Lenze ani tie peniaze uz nie su co byvali.

alica110
27. jún 2025
@janetinka27

Roman... trochu este nedomysleny. Viac by sa tam hodilo, ze si bola 12 rokov pokusne za financnu odmenu zmrazena a ked si sa prebrala, nemala si ziadne aktualne vztahy, len tie peniaze na konte. Lenze ani tie peniaze uz nie su co byvali.

@janetinka27 Jedna to napise a dalsia sa toho chyti, boze, vy fakt nemate co robit? Ano, aj taketo pribehy zivot pise, neuveritelne, co? 😅 Este tomu chyba ten klasicky komentar "prazdniny zacali, niekto sa nudi".

janetinka27
27. jún 2025
@alica110

@janetinka27 Jedna to napise a dalsia sa toho chyti, boze, vy fakt nemate co robit? Ano, aj taketo pribehy zivot pise, neuveritelne, co? 😅 Este tomu chyba ten klasicky komentar "prazdniny zacali, niekto sa nudi".

@alica110 ano, zivot pise, ale aj konik vselico pise. Asi si tu este kratko ;)

bielasovicka
27. jún 2025

Nie, peniaze nie sú všetko v živote, ani náhodou. Rodina je o veľa viac.

anjelicek26
27. jún 2025

Celkovo si myslis, ze keby si zila tuto, vsetky priatelstva by vydrzali a vztahy s rodinou su ukazkove? Ja som v zahranici 20 rokov a uz snad 15 si hovorim, ze som tu doma a na Slovensko chodim obcas na navstevu...

balerina2025
27. jún 2025
@bielasovicka

Nie, peniaze nie sú všetko v živote, ani náhodou. Rodina je o veľa viac.

@bielasovicka ked ma clovek peniaze, prave vtedy spozna kto je a kto nie je súčasťou života

balerina2025
27. jún 2025
@anjelicek26

Celkovo si myslis, ze keby si zila tuto, vsetky priatelstva by vydrzali a vztahy s rodinou su ukazkove? Ja som v zahranici 20 rokov a uz snad 15 si hovorim, ze som tu doma a na Slovensko chodim obcas na navstevu...

@anjelicek26 PRESNE TAK ci by tie vztahy vydrzali.

toto som sa jej pytala ja: ''poloz si otazku, ake by to mozno bolo keby si neodisla mas pocit ze ostanu vsetky priatelstva?''

anjelicek26
27. jún 2025
@balerina2025

@anjelicek26 PRESNE TAK ci by tie vztahy vydrzali.

toto som sa jej pytala ja: ''poloz si otazku, ake by to mozno bolo keby si neodisla mas pocit ze ostanu vsetky priatelstva?''

@balerina2025 ono si to clovek velmi idealizuje... ruku na srdce kolkym tu vlastne vydrzali vsetky priatelstva z mladosti a rozumeju si dokonale zo vsetkymi clenmi rodiny... podla tych tem na koniku ... je to casto vsetko len nie idylicke... ale clovek si tie spomienky sam sebe prikrasluje... moje deti maju rodinu tuto - tu z manzelovej strany, mame tu zazemie priatelstva pracu domov... ale to treba chciet a o to sa treba snazit...najhorsie je zit pre "raz sa domov vratim" a potom to neurobit...12 rokov je strasne dlhy cas takto prezivat a smutit za Slovenskom...

balerina2025
27. jún 2025
@anjelicek26

@balerina2025 ono si to clovek velmi idealizuje... ruku na srdce kolkym tu vlastne vydrzali vsetky priatelstva z mladosti a rozumeju si dokonale zo vsetkymi clenmi rodiny... podla tych tem na koniku ... je to casto vsetko len nie idylicke... ale clovek si tie spomienky sam sebe prikrasluje... moje deti maju rodinu tuto - tu z manzelovej strany, mame tu zazemie priatelstva pracu domov... ale to treba chciet a o to sa treba snazit...najhorsie je zit pre "raz sa domov vratim" a potom to neurobit...12 rokov je strasne dlhy cas takto prezivat a smutit za Slovenskom...

@anjelicek26 ja si tiez myslim
nikto na zaciatku nevie ci dobre ci zle rozhodnutie, NIK

bloger
27. jún 2025

Určite to nebolo pre teba ľahké rozhodnutie. Možno si musela jednoducho odísť. Malo to tak asi byť. Ty vieš najlepšie. Stále sa musíme rozhodovať. A niekedy aj niečo obetovať či sa niečoho vzdať. Oni však navždy budú patriť k tebe. Tak ako ty patríš k ním. Niekedy musí človek odísť aby si toto tak viac uvedomil.

Strana
z3