Sú problémy so svokrovcami v našom dome?
Svokrovci maju na prazdninach svagrinine deti a jediny program, co pre nich maju je chodenie k nam. Ja pracujem z domu a namiesto 1 dietata tu mam tri a je to o hubu. Svokra si iba vysadne na terasku a pije kavicky a deti mi rozoberaju dom. Naposledy napisali, ze citujem, zajtra prideme, ani to nesmerovali ako otazku, ale iba ako oznam, co mi prislo dost drze. Muz im napisal, ze ale my budeme po svadbe celi rozbiti a navyse poobede ideme gratulovat k mojim rodicom, tak, ze sa nam to nehodi. Bola som rada, ze ich odpalkoval, ale co ma dorazilo bolo, ze ked sme sa vracali od mojich rodicov, oni boli u nas. Svagrinine deti sa veselo kupali a svokrovci nam vysmiati otvarali dvere. Ja soom im povedala iba tolko, ze pri odchode nech vratia kluce od nasho domu a ze mi pride vrcholne drze, ze sa takto dotrepali aj ked vedeli, ze nebudeme doma. A odisla som hore. Oni su teraz velkovysostne urazeni, ze co som si to ja dovolila a cakaju na moje ospravedlnenie. Som ja tu ta zla?
@lujza123 na mna sa takto ofucala sesternica 🤦🏻♀️ Bazen mame velky, jej decka v kuse chceli skakat sipky, potom zase von z bazena, nahanacka okolo bazena, po trave a potom sup da bazena, sacali sa navzajom…a sesternica ze ako to decka bavi, ze aj zajtra pridu. Ked som jej povedala nech sa nehneva ale my si chceme uzit kludne bazen a ze ich pozveme inokedy, tak sa ofucala. Mala predstavu ze k jsm bude s detmi chodit do bazena cele leto 🤦🏻♀️
@thirstymonk no naše kľúče majú aj rodičia, no nikdy by sa tu nešli rekreovať 🤦 Mama mi dokonca volava, keď mi ide kvety poliať a mačky nakŕmiť, že vchádza do domu. To je o elementárnej slušnosti.
@thirstymonk su aj rodicia co nechodia na drzovku po navstevach.
Moji rodicia kluce maju a rovnako aj dve susedy.
Slušne a jasne ste im povedali, teda priamo dokonca ich syn, že sa vám ich návšteva/ prítomnosť nehodi a oni aj tak vliezli k vám, do vášho domova, na drzovku a chrapunsky ešte aj do bazéna nabehli, s úsmevom teda sa vám rehotali do tvarí že im je u riti váš názor, vaše súkromie. Tvoje vyjadrenie bolo úplne ok, ešte veľmi slušné a na úrovni. Kľúče si hneď skontroluj, či zostali doma, alebo radšej kompletne vymeňte a nikdy nikomu nedávajte len tak .a svokre už dupľom nie. Tvoje dieťa nezobrala, nerobila mu program, ešte dotrepala iné vnúčence a nerešpektuje tvoju pracovnú povinnosť, dokonca očakáva aby si robila bufetarku, animátorku aj plavcika, hodí ich na krk tebe. Nemá kožu na hube, keď svoju starostlivosť hádže na teba a nie je schopná sa ani minimálne postarať o program.
Nie ty si zlá, to si absolútne nepripúšťaj, nech ti to ani nenapadne. Ale hlavne je podstatné, aký má názor tvoj muž a ako sa zachoval.
Ospravedlnenie je na mieste☝🏻☝🏻☝🏻
Prepacte ze som skor nechcela kluc naspät🫣
By ma piclo fakt,dobre si im veru povedala
To snáď opisuješ nejaký sitkom!? Neverím, že niekto svojprávny toto dovolí/toleruje....
Naši tiež majú od nás kľúče, ale toto by si nedovolili...
To je maximálna drzosť aj to, že príde, keď ty pracuješ a už úplne, keď prídu, keď nie ste doma.Vobec by som sa neospravedlnila a budeš mať konečne pokoj.Ja som tiež nedovolila lietať po tráve, neumyt si nohy vliezť do bazéna, s mokrými plavkami ísť na wc všade voda v dome hlavne, že kamarátka pila prosecco decká s mokrymi nohami na terase druhé sa šmyklo.. koniec.Este bola urazená, že veď bazén povysávame všetci sme zvyknutí si umyť nohy pred bazénom v lavoriku ukončila som takéto dejchanky hostiť, upratovať a niekto sedi ako kráľovná.
praca z domu je stale praca !!!! mala si ich uz vtedy poslat prec je to od nich drze mna zaujimaju dve veci
ci naozaj vratili ten kluc?
co im povedal tvoj manzel ich syn?
Uff, tak to bola od svokrovcov riadna drzosť. A ešte oni sa cítia urazení? Nech nesrandujú. Vyriešila si to ako kráľovná a povedala si im to ešte mierne. Teraz je to na Tvojom mužovi, aby sa s nimi porozprával a hlavne, aby stál na Tvojej strane. Svokrovcom nedopína, že si bez dovolenia otvorili cudzí dom, používajú cudzí bazén, robia bordel, ktorý niekto musí poupratovať atď.?
Neopováž sa im ospravedlňovať. Ty by si mala čakať ospravedlnenie od nich. Niektorí ľudia už strácajú elementárnu slušnosť🙈
@zajinkakoni Autorka tu určite nie je tá zlá. Veď práve že netoleruje, nastavila si hranice a teraz sú na ňu urazení. Moji rodičia tiež majú kľúče od nášho bytu, pre istotu, ale neexistuje, aby sami vošli.
A ako to ďalej pokračovalo ? Prebehol odvtedy pokec aj s manželom či ako ? Daj potom autorka vedieť ako sa to ďalej vyvinulo, ja som osobne ohromená čo si to dovolili a ako si to noblesne vyriešila...👍🙂
Dobre si im to vysvetlila. Nie, nie si zla.
Tak poprvé je to aj vaša rodina či nie? Sú to sk chápem dobre mužovho brata deti. Tak svokra je zrejme ešte taká stará škola z dediny predpokladám. Kde sa to robí bežne ešte aj teraz niekde. Návštevy bez ohlásenia a navyše blízka rodina sa (neohlasuje).Poznám to z mladosti aj teraz na dedinách to robia niekde. Nezávidím hlavne ked pracujes z domu. Neviem ja by som to nechala na muža .Alebo si raz a navždy nastav hranice. Aj keď nie každá povaha to zvládne a veľa krát je hneď hriech v rodine.
Toto by som zatrhla hned v zarodku. Tvoja reakcia je v poriadku, ja by som vybuchla viac. Vas dom-vase pravidla…
Aj kebyže mám zamok od vchodu vymeniť, ale viac by sa k nám bez ohlásenia nedostali
No tak u mna taketo "neohlasene navstevy blizkej rodiny" boli jednou z pricin ukoncenia dlhorocneho vztahu. Nielen toto, to bola jedna z veci na miske vah. Pretoze jeho rodicia a surodenci odmietli akceptovat, ze na navstevy sa dopredu ohlasuje a nechodi sa do domu inym bez ohlasenia a zazvonenia. Lebo oni boli tak nauceni a co robim fory...no tak takto. Fory som nerobila, az do momentu, ked k nam o 22,00 dosiel jeho otec, ja v pyzame, uterak na hlave, lebo isiel nahodou okolo. Podotykam, ze som chcela ist spat. A toto bola posledna kvapka u mna. Samozrejme si otvoril vlastnym klucom a ja som skoro infarkt dostala, ked som som polohola z postele isla pozriet, ze co sa deje. Jednoducho mi to prekazalo a moj partner to vzdy odbil tym, ze oni su tak nauceni a je to jeho rodina. Doslo to az tak daleko, ze sme spolu uz radsej ani nemali sex, aby nas nahodou jeho rodina neprichytila. Nie pubertaci, co maju 14 rokov, ale boli sme davno dospeli ludia a zili sme spolu dost vela rokov.
Nie si zla, mas drzu svokru.

Jediná chyba bola dovoliť návštevy keď pracuješ. Mala si decká vyhodiť von na terasu ku starkej nech sa stará a zamkla zvnútra. Teraz máš aspoň konečne pokoj.