icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

nyusika
22. mar 2017

@vitold frustrovany neschopak si 🙂

kto je teraz v praco sikovny, nemusi cakat na poukaz od ROH, kupi si dovolenku na miesta, o akych sa tebe ani nesniva.
a na farebny televizor si aj menej sikovny zarobia za jeden mesiac

aj tak si myslim, ze si len nudiaci sa trtko a toto vsetko si vymyslas

lenockaaaaaa
22. mar 2017

@vitold je iná doba ...

natalka13
22. mar 2017

@missguerlain to tvrdi ona

cacianka
22. mar 2017

@vitold trochu si si zmýlil tému, prispievaš úplne mimo, tu sa debatuje o deťoch a deckách, výživnom, výbavičke a egoizme
nie o tvojej karbobrúske, železe, zaprášených rukách a farebných telkách,
nie o komunizme a kapitalizme

lenockaaaaaa
22. mar 2017

najlepšie si nájsť somára, mať s ním deti, ktorých má samozrejme viac a byť potom nahnevaná ;), bože ženy ...

kvetulienka253
22. mar 2017

@cacianka tu sa debatuje o detoch a deckach... 👍
odpadla som

sticker
maslenka
22. mar 2017

@vitold a co tu ty stale vyplakavas? Len vlastnym pricinenim si tam kde si. Ved ludia, ktori zacinali za komacov, alebo tesne po revolucii mali take moznosti, ako nikto. Statny prispevok na stavbu domu, material.bol pomerne lacny, dal sa postavit krasny rodinny dom za cenu, za ktoru nekupis dnes ani garsonku. Okrem toho si po revolucii mohol zacat podnikat, kto ti branil? Trh nebol presyteny ako dnes, banky ochotne poskytovali prachy, ze si spal vtedy na vavrinoch, to je tvoj problem. Pred casom si si mohol vonku zarobit nez problemov na byt, preco si taku moznost nevyuzil? Nebedakaj tu prosim ta, ze mate staru elekteoniku, ved ta je dnes v pomere k priemernemu zarobku velmi lacna. Ty skratka tiez obvinujes vsetkych naokoko za to, ze si tam, kde si. Podobne ako autorka temy. Ak nemas zdravorne problemy, vtedy by som to chapala, tak si za to mozes jedene sam. A fnukat tu, ako muz musi platit na deti po rozvode a zena si uziva s novym partnerom. Ved aj muz si moze uzivat, ci? Co myslis, kto je viac v kurze, zena ovesana dvomi, tromi detmi, alebo muz, ktory je sam a deti ma dva krat mesacne na vikend?

maslenka
22. mar 2017

@nyusika tiez si myslim, ze je to nudiaci sa trtko, ale ak by bol skutocny, tak by som sa ani nedivila, ze sa ma tak, ako sa ma s jeho skostnatelymi nazormi a pristupom k zivotu.

vitold
22. mar 2017

@marfikchov V S.Korei nieje komunizmus. Ale niekto, kto hlasa vodu a vino pije a aby sa mal dobre tak na ostatnych sa nedostane a musia sa pricinit o jeho blahobyt. Pravy socialny system je taky, ze vsetci robia, kazdy podla svojich moznosti a potom kazdy dostane len slusny zaklad, ziadny poschodovy dom s bazenom a 4 autaky. Bazen ma byt spolocny a na ceste mnozstvo autobusov sustavne premavajucich, aby nebola tlacenica v autobuse ani na ceste s autami s jednym pasazierom. Aj ten co vymysli prevratnu vec by nemal dostat viac, rozdelit vsetko rovnomerne aj pre slabsich, ale len pre tych co su ochotni podla svojich moznosti pracovat, bez zahalciveho zivota. Ak niekto odmiente, tak nedostane nic.
To je len idea, lebo vacsina tuzi po pohodli a materialnom zivote. Dokonca aj ti, co tuto ideu hlasaju.
Mne auto nechyba, dovolenka tiez nie, a tiez geneticke a chemicke smejdy co su teraz v potravinach tiez nie. Len stala praca, platena tak aby som zaplatil byvanie, jedlo, zdravotnictvo a skolu.

maslenka
22. mar 2017

@vitold tebe fakt niet pomoci. Spolocny bazen, umrem!

kvetulienka253
22. mar 2017

@vitold takych prac je. Tak nakopni vrtulu a makaj

cacianka
22. mar 2017

@kvetulienka253 a prečo ?😨

kvetulienka253
22. mar 2017

@cacianka v pozitivnom. Ako si to krasne zhrnula 🙂

stanulienkat
22. mar 2017

@vitold ja nezatracujem vsetko, co bolo za komousov. Jasne, ze boli aj dobre veci aj zle. Ako aj teraz. My sme na dovolenky nechodili, ani nemozem povedat, ze by nam bolo nejako lepsie. kto je teraz trochu zdravy, myslim, ze sa nemoze stazovat. Samozrejme byty si velmi drahe. A to, ze ste si nieco zobrali v robote, alebo niekde a nikomu to nechybalo!!!!! Prepac, ale to je co za moralku??? Ja by som to nevedela ani teraz urobit a ver mi, ze tiez by vela veci nikomu nechybalo. Hnusi sa mi to. Vies si predstavit, ze by ta zamestnanci okradali, lebo ved tebe to nechyba??? VZDY to niekomu chybalo, ver mi. Len spolocnost mala krive zrkadlo.

vitold
22. mar 2017

@nyusika Ja som remeselne vemi schopny, viac ako mnoho inych kolegov v pracach a prinasal som do prace nove zlepsovaky, ale po byznis stranke uplny analfabet a trapi ma svedomie keby som mal niekoho osklbat aj ked viem ze on si to neuvedomi a nepojde ma za to zbit.

rutie
22. mar 2017

@vitold Ty si tiez troll, ze? Lebo toto ako keby vypotil prokrastinujuci sociolog, ktoremu sa prave nechce pisat diplomovku o "tych ktori novembrom 1989 statili" - o ich zivotnych postojoch, strategiach, prioritach. Ale ma tej temy plnu hlavu, tak sa tu bavi..

https://aktualne.atlas.sk/privilegovani-komunis...

Ak si skutocny, tak mi to je naozaj luto. Chcem sa ta ale opytat, naozaj si myslis, ze my ostatni, ktori sme to po novembri "dali", naucili sa jazyky, pracovat z technologiami, alebo nasli odvahu a zacali sa zacit sami svojim remeslom (samostatni stolari, vodari, revizni technici na kotly, kominari zo skuskami, elektrikari), ze to mame preto, ze sme mali protekciu, boli necestni a zakerni?

Ja netvrdim, ze sa dnes kazdemu zije lahko. Velmi lutujem rodicov, ktori maju tazko chore deti, alebo ludi, ktori sa staraju o nevladnych rodicov. Tym sa zije naozaj velmi tazko a nemaju vela moznosti, ako svoj udel zmenit. Je mi luto deti, ktore sa narodia v osadach a nic pekne ich v zivote necaka. Ale velka vacsina ludi to ma vo svojich rukach. Ist sa pozriet do sveta, naucit sa nieco, co uz vie malo inych ludi (napriklad robit revizie kominov). Len musi zahodit tu "narokovu mentalitu" s ktorou som tu uz trapna. Nepytat sa co urobia druhi (spolocnost, stat, skola) pre mna, ale co ja mozem urobit pre seba a pre druhych. To je zakladny rozdiel. Ano, toto je doba aktivnych ludi. Ludi, ktori si radsej potravu ulovia a pritom mozu volne lietat, nez otvaraju usta, ked im niekto do nich dava potravu.
Pozri, mas sa lepsie minimalne v tom, ze mozes volne nadavat na pomery, rezim, cokolvek a tvoje deti pritom stale dostanu sancu mat sa lepsie ako ty.

Moje deti miluju folklor (nie slager), ten ozajstny. Poznaju kroje podla regionov, pesnicky, narecia, tance. Venuju sa mu aktivne, robia tym radost druhym, nepocuvaju ho cez nejaky slager. Poznaju stare zvyky, ich povod. Poznaju historiu svojho okolia aj rodiny. To nezanamena, ze sa neucia jazyky, ze nepojdu na nejaky cas spoznat, ako sa zije inde, studovat von. To sa nevylucuje. To, ze niekto cti svoje korene, nie je vyhovorka, aby sedel na zadku a stazoval sa.

vitold
22. mar 2017

@stanulienkat A co som mal robit, ked to kazal veduci znicit, alebo aj zakopat, tak som to vzal domov.

cacianka
22. mar 2017

@kvetulienka253ja viem som ironická, lebo mladá tu razí tézu: moje je dieťa, tvoje decko a trebárs nech skape hladom alebo nech sa oň starajú starí rodičia, alebo matkin nový frajer, len nie biootecko, lebo jej nezostáva na značkovú výbavičku a šatočky ...
du blejt velebnosti ...

vitold
22. mar 2017

@stanulienkat to je ako ked vo vyrobe potravin spadne na zem nieco, uz to nesmu predat, tak to vezmem a riziko zlej hygieny prevezmem na seba.
Aj teraz sa v spalovni vyhadzovali kamiony topanok s chybickou krasy, alebo nanuky, ze mali cokoladu na spodu kornutka a nie navrchu, lebo chyba linky, tak si vezmem, pred tym ako to skonci v kosi.

stanulienkat
22. mar 2017

@vitold Prave som docitala dalsi tvoj prispevok-CELE ZLE!!!
A j ten co vymysli prevratnu vec by nemal dostat viac, rozdelit vsetko rovnomerne aj pre slabsich???? Co je to za pi...vina??? Ked sa niekto snazi, nevala si gule, preco by sa mal rozdelovat s niekym, kto na to sere, neurobi nic navyse a parazituje?? Uz sme dost solidarni s roznymi "handicapovanymi " skupinami. KaZDY SI JE STROJCOM SVOJHO STATSTIA. Nespolieham sa na druhych. Ty naozaj myslis este v minulom rezime. Vsetko bude spolocne a budeme budovat krajsie zajtrajsky-no asi to nefungovalo. Ked niekto veeelmi zbohatol a poctivo, ja takym ludom fandim, lebo nieco pre to spravili a necakali s otvorenou dlanou. Taky clovek si to zasluzi. A nezavidim niekomu, kto si poctivo odpracoval a cestuje po svete a ma 10 aut a domov. Nech ma.

zibi
22. mar 2017

@adus120 ty si fakt divna, necitala som celu diskusiu, lebo som to nebola schopna bez nervov precitat..ty tocis len o peniazoch? vy ste vobec manzelia? milujes vobec svojho muza, ci ho beries len ako inseminatora a bankomat? lebo mne to pripada ako keby si bola ziariliva ex cislo 3, ktora sa dozvedela, ze byvala cislo 2 dostava vacsie vyzivne ako ty ... a to nehovorim este o ex c.1
co tocis len o tych prachoch ? co na teba bude a nebude?

sadnite si spolu, preratajte si dokopy jeho prijem, plus tvoj rocak s pridavkami a bonusom , odratajte vyzivne, stravu, najom a co ostane budete musiet carovat ako vacsina ludi na sk, co nemaju nadstandardny prijem a nevyzivuju malolete deti z predchadzajucich vztahov...
ty si psychicky nervyrovnana s jeho minulostou, zavidis a ziarlis na prechadzajuce zeny, riesist len peniaze, ktore dava on na ne ..ale tudy cesta nevede moja zlata ..ked sa nezmieris s faktom, ze okrem teba ma este dve deti, na ktore bude platit, aspon kym nebudu ako tak samostatne, ze ma svoju minulost, aku ma tak nebudes stastna a spokojna, to do akeho prostredia chces to dieta porodit? jednoducho ked si nechcela zazivat tieto veci, mala si si najst chlapca, s ktorym by si normalne chodila, ako vacsina z nas, ktory by ta poziadal o ruku, kde by ste si vybudovali spolocnu domacnost a priviedli deti, pretoze to je dobry start do buducna... z nejakeho zvlastneho dovodu, si si vybrala tu tazku cestu a preto ti neostava nic ine, ako tieto veci prijat ako fakt, ze 300 eur a casom aj viac z vasho rozpoctu pojdu na jeho deti, proste toto si musis uvedomit, inak tu budes stale vykrikovat, kto komu kolko dava a vyznieva to strasne nezrelo, pretoze ty si este velmmi nezrela a zial budes matka, tak sa prosim spamataj a zacni sa chovat zodpovedne a nepoukazuj stale len na nejake byvale..lebo sa tvoj terasi manzel naserka a kopne ta do prdela a ostanes sama s dietatom a tvojim vysnivanym vyzivnym 200 eur a budes sa potom musiet inak obracat ...dospej prosim !!

chrumka0203
22. mar 2017

@vitold tak akoze podla tej tvojej teorie, ten kto ozaj maka, vymysla, zdokonaluje... ma dostat tak isto ako niekto kto mu robi "pomocnika", a prizivuje sa pri nom, bez akejkolvek zodpovednosti??? Ty nemas talent na podnikanie, ale vadia ti ju ludia ktori su sikovni, vedia urobit a neboja sa za svoju pracu aj patricne zapytat. Vies kolko dnesnych podnikatelov zacinalo s holym zadkom, uverom na dom ale pomaly, po krocikoch sa tvrdou pracou dostali tam kde su teraz? Nesli stylom toto si vezmem, ved to nikomu nechyba, ale makali aby mali nieco viac!!!! Z teraz by mali zo solidarity alebo z presvedcenia takych ako si ty tieto roky driny a odopierania si hodit do kosa a o svoj prijem sa podelit s lajdakmi a prizivnikmi, lebo ich ospravedlnime vetou typu oni viac nedokazu, oni na viac nemaju??? Ako prepac, ale zamysli sa nad sebou!!!

vitold
22. mar 2017

@mirica napisala .....ale sama tu popísala, že za ňu platí ubytovanie 110 + za ňu platí stravu, kozmetiku za 150 + jej dá tých 30-40 eur ....čo je 290-300 eur mesačne

Teda to musi byt ina modelka 150€ mesacne. Vsak zijem v domacnosti zo zenami, to je ozaj moc.

dilino
22. mar 2017

ahoj ked sudkyna určila že tvoj muž ma davať na dve deti jedno 100 eur a druhé 200 eur na jedno dieta tak nepiš báje že na to nemá tam sa berie do úvahy všetko jeho situácia je taka že asi na to ma preto toľko odklepla pišeš že prijem XY plus odmeny je čo koľko napiš reálne keby na to nemál tak nevydim dôvod prečo by mu toľko určili ked jemu samotnému musi ostáť životne mimimum tak nechod tu z bájkami na nás mysliš že keby mal prijem 500 eur tak dokopy na dve deti by platil 300 by mu taku sumu odklepla jasné a ON bude žiť s čoho či v lete sa napasie trávy a v zime naliže sneh a pôjde byvať pod most ved trochu rozmýšľaj a sudkyna tiež pozna zákony a vedela by že s takého prijmu by mu možna odklepla ani nie po 100 eur na dve deti lenže reálny prijem zistila a vychadzala s toho realneho prijmu a mala si si rozmyslieť že ked chodiš do školy a nemáš ukončene študium že nedostaneš nič to sú zakony sme na Slovensku najprv si si mala pozisťovať celu situaciu a potom riešiť ostátok nerozvažne konanie a ked ako vraviš ste manželia súd by bral do úvahy aj to že tvoj muž ma ešte ženu a bude s ňou mať rodinu tak že realných 500 eur zarobiť nemôže musi to byť oveľa viac musi samemu jemu ostáť cez 200eur z výplaty a zaražajuce je aj to že chlapec 15 r. ako pišeš ten veľký čo ma väčšie potreby dostáne výživne 100 eur a ten malý ani nie ročný ten dostáne 200 eur čudne vypočty a musi brať aby aj ON mal s čoho žiť a nie ako pišeš výživovacia povinnosť ma prednosť šak samozrejme lenže keby na to nemál tak neodklepne mu toľko sudkyna dalej pišeš manžel ma nejake nemanželske dieťa jedno ročne a ty si v 7 mesiaci akosi mi to nesedi ved ty si v 7 mesiaci tak to je akesi veľmi čudne a to my daju viacere za pravdu tak ked je to manžel tak nechce sa mi veriť a jasne že na matersku narok nemáš nepracovala si pred materskou pol roka a rodičak dostaneš ked sa narodi aj to musi žiť 30 dni až potom a medzi tým ťa čaka úradnicka tortúra s papierami a nemáš ešte nič kupene v 7 mesiaci ved pôrod je za dverami mala si si postupne kúpovať veci pomaly po dve po tri, rôzne drobnosti, a potom už len postieľku a kočik ale normálne kto nemá peniaze tak si kupuje postupne ako som to robila ja a ostátne ine ženy a koľko ste manželia ak to nieje tajomstvom.

neperliva
22. mar 2017

Tak to zhrnime - vyzivovacie povinnosti manzela. 15 rocne dieta 100 eur. Rocne dieta 200 eur. Na prispevok na vyzivu ma narok aj matka teraz rocneho dietata, ak si to uplatni. Dalej tu mame tehotnu manzelku bez prijmu. Ked sa vam narodi dieta, pribudne dalsia vyzivovacia povinnost. Takze tu budu 3 vyzivovacie povinnosti na dieta. jedna voci matke dietata a jedna voci matke dietata a zaroven manzelke. Ked sa narodi Vase spolocne dieta, manzel si moze poziadat o znizenie vyzivneho na niektore starsie dieta. Na ktore? Na to 15 rocne? Aby tam sud znizil zo 100 eur nizsie povazujem za nerealne. Mozno bude mat uspech na to rocne. Ale aj to len mozno, kedze Vas prijem ako rodiny stupne po narodeni o 200 eur Tvojho rodicaku (kedze nemas teraz ziaden prijem). Celkove su to vsak len uvahy, kedze nepises, aky je priemerny mesacny prijem manzela. Podla tych sum ohlaom vyzivneho, by mal mat cez 1000 eur cisteho, kedze vyzivovacia povinnost by nemala presiahnut 30% platu rodica. Ono to znie na jednej strane zaujimavo, ze plati 300 eur a z coho bude zit moje dieta? Ale je rozdiel ci to plati z 1000 e platu, alebo z 1500, ci 2000 e platu.

simca06022011
22. mar 2017

@vitold neprecitala som od teba vsetko, ale len posledne prispevky nesuhlasim... NESUHLASIM s tym, aby vsetci zarobili rovnako, vsetkym padlo vsetko do naruce... preco? Ten co je sikovnejsi, ten co pracuje viac, ma vyssie vzdelanie, ma viac knowhow ma zarobit viac ;) a ten ma 2 poschodovy dom a 4 auta a isto nie z toho, ze plakal na modrom konikovi ;)

cajomila
22. mar 2017

cacianka

sticker
vitold
22. mar 2017

@maslenka tebe fakt niet pomoci. Spolocny bazen, umrem!
Vsak mestske kupalisko, kryta plavaren, rieka, jazero.

maslenka
22. mar 2017

@vitold preco by niekto, kto sa roky drvil na dvoch VS, teraz ma miesto kvakania ns zenskom fore maka denne desat hodin nemohol mat v zahrade bazen svoj?

simca06022011
22. mar 2017

@adus120 nechcem byt na teba zla, ale to ty si musis urobit poriadky v zivote aj s manzelom.. nikoho nezaujima ze ty studujes a nemas prijem. NEMALA si si robit dieta s chlapom s dvomi detmi (do toho ma nic nie je, viem, ale proste hned sa to pri citani uvodneho prispevku natiska).. jedno ma rok.. cize to tak "prednedavnom" urobil... a ty si uz v 7. mesiaci.. tak nech sa zvrta.. urob si poriadok a nech ta teda sponzoruje.
Btw. o znizenie moze pozadovat po narodeni dietata ak mu to nevychadza. Ale ty sa tiez vzi do koze tych dvoch matiek, tiez nie su povinne zivit jeho dieta len tak.. elbo on si nasiel inu, ktoru treba obliekat, lebo jej treba nove silonky... . Ked si najde kocku cislo 4., teba bude zaujimat, ze nemaju z coho zit? NIE.