icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

cajomila
22. mar 2017

@simca06022011 ...ze nemaju na silonky😀😅😝

vitold
22. mar 2017

@kvetulienka253 napisala
@vitold takych prac je. Tak nakopni vrtulu a makaj

Vodicak som nezvladol, z cudzich jazykov na pol roku prepadol. Este ze sa vtedy z nich nematurovalo. Rustina je trochu lahsia. Podnikat zacinaju ludia skor spolocne, ked su mladi. Nikoho v rodine ani u znamych nemam podnikatelsky typ. Bol som tak vychovany, orazit si pichacku a urobit v praci zadanu ulohu. Ako sa ziskava zakazka, nemam ani sajnu.

zuzana76
22. mar 2017

@stanulienkat sme dosť solidárni s rôznymi handikepovanymi skupinami? Tak to ani náhodou, v našom štáte sú tak potláčané práva, či už na vzdelanie alebo zdravotníctvo, chorý človek nemá šancu zmeniť svoj status v spoločnosti, pracovať mnohokrát, napr na znížený úväzok, atď

dilino
22. mar 2017

@petulda333 úplný suhlas keby ma počas manželstva podviedol ako ju už by som ho vydieť nechcela a že plati toľko výživne jasne že na to ma piše tam že jeho prijem je XY z odmenami to je koľko tých XY to nech napiše a potom sa karta obráti a nie iba vyplakava vedela dobre že je zazobany tak hor sa urob mi dieťa lebo aby som sa zabezpečila lebo každa normálna najprv dokonči strednu školu a neda si urobiť decko citila peniažky a tým aj buducnosť a z jej vekom budu sa stupňovať nároky ked ako piše je v 7 mesiaci a to nemanželske ma rok tak jasne že ju podviedol a ešte s nim ostála asi prečo možno že je krásny alebo že by bol zazobani to skôr

vitold
22. mar 2017

@chrumka0203 Skupinova zodpovednost je istejsia. Nie si vziat uver a ked skrachujem ako niektori, nastupi exekutor alebo basa.

marfikchov
22. mar 2017

@vitold tak môj, ale ked nemám na majstra sveta tak sa uspokojím s rekreačným športom... nemáš mozgovú kapacitu, ale chcel by si sa mať ako Bill Gates! No čo, bolo ti nadelené makať rukami, tak nič iné ti nezostáva. Tak sa nevyhováraj na systém, ale makaj! Komunizmus sa tak skoro nevráti, ak vôbec! Zbytočne o ňom budeš bájky písať!

rutie
22. mar 2017

Baby, on nie je skutocny, on sa fakt bavi.
Cita s porozumenim, stylistiku, slovnu zasobu a gramatiku ma lepsiu ako 80% prispievateliek na konovi. Perfektne pouziva ciarky, tento clovek neprepadol z cudzich jazykov. Na to prilis dobre ovlada materinsky. Stracame tu cas.

Bavil si sa
@vitold ?

stanulienkat
22. mar 2017

@zuzana76 dala som to do uvodzoviek a mala som na mysli hl. romsku mensinu. A ine su dane, ktore odvadzame na rozne soc. projekty a ine je, ze kolko sa z toho rozkradne a kolko ide skutocne na soc. ucely. Ale to sem teraz nepletme.

stanulienkat
22. mar 2017

@rutie
@marfikchov on si fakt z nas robi p..u 🙂😀

marfikchov
22. mar 2017

@rutie presne si to myslím, že je tu na vírenie... však aj tak prispieva celý čas mimo tému, akoby odtrhnutý od reality!

chrumka0203
22. mar 2017

@vitold ale pokial mam nieco v hlave a 2 zdrave ruky, a ked sa uz raz na to dam, tak budem makat a robit vsetko preto aby som neskoncil u exekutora. A nielen sa spoliehat na niekoho za chrbtom, na niekoho kto ma v problemoch zo sr@ciek vytiahne, resp. este aj moju robotu dorobi... A ked bude po vsetkom tak si budem narokovat na rovnake podmienky a plat!!!

missguerlain
22. mar 2017

@rutie Zase mat slovnu zasobu, stylistiku a gramatiku lepsiu ako zakladatelka diskusie, nie je az tak narocne :D a to este pokial ona fakt studuje vysoku skolu, tak potom @vitold moze byt aj riaditelom zemegule.

missguerlain
22. mar 2017

@kvetulienka253 jj, ona ma silne socialne citenie :D

rutie
22. mar 2017

@missguerlain Tu nejde o zakladatelku. Ja mam dysgrafiu, preto casto robim preklepy. Dyslexiu ale nastastie nemam a k mojej praci patri vyhodnocovat pisomny prejav druhych ludi. Dnes uz ani VS absolventi humanitnych odborov nemaju slovencinu na kultivovanej urovni. Je to smutne, ale je to tak. Tento clovek vela cita a myslim, ze je zvyknuty pisat. Ked si nedava pozor, pise uplne 100%, na rozdiel od nas ostatnych, ktori to mame naopak. Minimalne ma nacitane nejake ultra laviciarske zdroje a argumenty.

Este je dalsia moznost. Prirodzene inteligentny clovek, ktory sa kvoli lenivosti a nizkej sebadiscipline nedostal k praci, ktora by zodpovedala jeho mentalne urovni. Preto je taky frustrovany z fyzickej prace a situacie, v ktorej je. Mal by ist robit vratnika, tam by mohol citat, diskutovat na forach, nenarobit sa a nemusel by podavat ziadny vykon.

dilino
22. mar 2017

@natalka13 presne tak vypočty mi nesedia máš úplnu pravdu keby mal prijem dajme tomu 500 eur tak 300 určite nebude platiť hlúposť a dalej piše prijem z odmenami má XY to je koľko tých XY reálne nech napiše a nie tu robi hlúpane z mamičiek čo preskakali veľa v živote mnohe z nás a ked vedela že je študentkou tak dieta si správiť prečo nechála ja to vydim tak že sa zavesila na ňeho že ma peniaze pre seba sa chcela zabezpečiť tak urob mi dieťa stálo sa to tak a teraz asi jej došlo som tehotna v 7 mesiaci ako piše a ON ma ročne dieťa z inou ženou šak to asi ťa tak ľubi ty naivka bankomat chcela a nevyšlo jej to tak teraz rumazga.

mirica
22. mar 2017

@dilino ...možno tie peniaze aj má..keď mu dali výživné také aké dali......ale asi sa obáva, že keby jej povedal že má....tak by našla tehu šaty nie za 70 ale za 120 EUR....a výbavičku nie za 800..ale 1600 EUR......

natalka13
22. mar 2017

Baby ved ho ignorujte, nech si zalozi Ficoland a ide tam byvat.

simculllka
22. mar 2017

@adus120 ty si tak strašne hlúpe a nevďačné dievča, že mi je už teraz ľúto toho nenarodeného dieťaťa..len toľko k tým tvojim problémom..

cajomila
22. mar 2017

@mirica ...vsak treba na Polomke prevetrat outfity...nech vidia,ze na to mame😀

obsadenemeno
22. mar 2017

@rutie no tak panko vela cita, no.... telka spred 35 rokov asi nema tolko programov, no...😉

0silvia0
22. mar 2017

@vitold a čo vlastne chceš tými prehistorickými faktami vlastne povedať? Potrebuješ poľutovať, prihladkať či potľapkať po pleci? Vyplakať sa?

alexandraalexandrova
22. mar 2017

kks, neverim. normalne neverim...dala by som povinne zaviest testy dusevnej zrelosti a inteligencie a mnozit sa by som dovolila len tym co nim presli 😒🙄

moni73
22. mar 2017

@alexandraalexandrova ked toto myslis vazne, tak to je fakt dost zle😯

rutie
22. mar 2017

@alexandraalexandrova To si ako predstavujes, prakticky? Ked dievca dostane menstruaciu, sup sup na psychotesty, ak nezvladne, sterilizacia? Alebo povinne vsetky zeny pred menopauzou kazde 2 mesiace na prehliadku, ci nie su tehotne a ak su, ta rychlo otestovat, ak neuspeju, tak sup sup povinne n interupciu? Ci povinne zaviest vnutromaternicove telieska v 12-rokoch a v 18-tich vybrat len tym, co prejdu testami? Ostatnym povinne vymienat?
Vazne, zaujima ma to. Schopnost vydavat velke vyhlasenia aspon po malom zamysleni sa - to je tiez tak trochu o inteligencii a zrelosti.

alexandraalexandrova
22. mar 2017

@moni73
@rutie ironia baby, ironia...jasne ze som to nemyslela vazne..len pri niektorych buducich matkach a ich nazoroch ci hodnotach mam pocit ze by bolo lepsie keby to dieta nemali...ale jasne ze nic take by mozne nebolo a ani si to nijako nepredstvujem, bola to len taka ironicka poznamka...

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
alietam
22. mar 2017

necitala som vsetko ale kedze byvate v jednej domacnosti tak neviem ci mas narok na seba vyzivne kedze nemas prijem no a ked sa zotavis po porode tak si najdi brigadu chod upratovat tu chodia baby tak ze piatok si upracu vchod a ma cca 50 euro zarobene vyplakavanie ti teraz nepomoze alebo chod na urad prace ci nemas narok na daku hmotnu nudzu ohanas sa tu ze preco by si si nepytala viac?ane na to si mala mysliet trosku skor tak sprav tak ze nech ti odkladaju oblecenie napriklad vsak tvoj muz priespieva 200 eurami na dieta tak predpokladam ze za to ta prav kupi oblecko znosi a nech mu to vrati v tom su tiez jeho peniaze a z coho ti ma dat ?kolko zarobi tvo chlap ?ak dakych 1000 euro tak si odrataj vydavky a co mu ostane ked ty este chces 300 euro?tolko ,i ani moj chlap nedava a to ma iba nase deti

obsadenemeno
22. mar 2017

@alietam ja len taku poznamocku: Ona "narok na hmotnu nudzu" uz ma, nemusi chodit po ten narok na urad prace......😝

majulka0509
22. mar 2017

Nemyslim si, ze 100 eur na 15 rocne dieta je vela, takisto si nemyslim, ze je vela 200 eur na rocne dieta, pretoze pravdepodobne je v tom zahrnute aj vyzivne na matku dietata, kedze je na materskej. Nechapem jednej veci a ani nikdy nepochopim. Vsak ked si zena najde chlapa s dietatom, tak je logicke, ze na to dieta platit bude. Tie deti nemozu za to, ze ich otec robi deti kade tade. Bohuzial si dost v blbej situacii. A na tvojom mieste by som hladala ine riesenie, a nie hned preratavat komu znizit vyzivne..tie deti za nic nemozu.

dilino
22. mar 2017

@mirica no máš pravdu aj ja si to myslim bude to zlatokopka ktora si tak chce zariadiť život a mať nároky vydela že ma peniaze tak sa naňho nalepila chodi ešte na strednu školu nemá dokončenu a už tehotna najprv sa zariadim skončim školu a tak ostánem tehotna a z druhou ma dieťa ktore ma rok a s ňou je ženaty a je v 7 mesiaci tak logicky že ju aj podviedol a stále je s nim asi prečo no lebo ma peniaze a ona od ňeho chce a ako pišeš možno jej taji aby nepýtala stále viac a viac súhlasim s tebou úplne do bodky.