Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
Najviac pobavi, ze najhorsi je chlap. Blue horse rulez. 😉
Tri deti predsa nie je ani dnes nic nenormalne (idealne je ich mat s jednou zenou). Dieta robili dvaja A zivit ho maju dvaja. A nie, on robil, on sa stara.
Ak on zarobi 1000-1200 eur a partnerka polozi na stol po 2 rokoch materskej aspon 600-700 eur, na prve dve deti zaplatia po 200 eur, tak su stale s 1200-1500 eur v slusnej pohode. Len scenar ako z tureckej telenovely, juj, vydala som sa, kto je viac, budu ma zivit, uz nerobim, houno robit a dobre sa mat, sa nekona. 🙂
Kedze mlada pani sla do dietata bez ziadnych uspor a rezerv, budu musiet preklenut nejaky cas pozickou (rodicia, pribuzni...) a sup, rychlo do prace a splacat. To je zase slovenska telenovela. 😉
@majkeel no, v tejto konkretnej teme veru chlap najhorsi nie je...... 😉
@majkeel 🙂...pobavil si ma 🙂...lebo co sa tyka pohladu zakladatelky na jej naroky vs. naroky zvysnych 2 matiek, tak si to podla mna dokonale vystihol tym "juj, vydala som sa, kto je viac, ..."
@obsadenemeno Pobavil ma rozdiel, ze ked ma zena 3 deti s viacerymi muzmi, tak pohodicka, normal situacia, potlapkavanie po pleci. 😉 Ked muz, tak je sperminator, debil,... 😀 Ale ok, mas pravdu, mlada je VIP tejto temy.
@luci5 áno, aj v sekáči som malej ponakupovala pár vecí..potom už neskôr ma ale otravovalo chodiť po obchodoch, tak som už len cez letgo od ľudí z okolia brala..aj napríklad také veci ako spacie vaky..aj to stojí nové kopec peňazí..a jedna maminka ich mala len oprané, nestihli ani využiť.. dá sa nakúpiť aj lacno a dobre. len netreba hneď vešať hlavu.. v jednom zakladateľku témy chápem, je mladučká, zrejme bola vždy na niekom finančne závislá..ja som mala školu života v zahraničí, kde som si musela nájsť sama prácu, samozrejme tá prvá bola za minimálnu mzdu, ledva som poplatila nájom a potom čarovala čo do úst..obracala každú jednu mincu..
s tým, čo sa zakladateľke témy stalo, už nič neurobí. treba teraz len vymyslieť ako situáciu čo najlepšie zvládnuť..poprosiť o pomoc blízkych a podobne..
@majkeel hej, keď má žena hoc 3 deti s 3 chlapmi, ale tie deti má zväčša ona na krku, kým chlap sa vytrasie, a ked sa mu to potom nehodí, tak odcupitá k dalšej a raz mesačne len pošle na účet, netrápi sa pre choroby, škôlky... píšem zväčša, česť výnimkám.... a táto micipinda ešte aj tie šušne tým ženám závidí, keby s tými deťmi žil v jednej domácnosti, určite by ho to vyšlo na viac ako 300€ mesačne.
@majkeel @obsadenemeno tak tam je problem v "nacasovani" poslednych 2 deti dotycneho ... ani zenu by sme my ostatne baby asi nepochvalili, keby mala rocne dieta s jednym muzom a zaroven uz bola tehotna v 7. mesiaci s druhym.
Ktovie, ako to cele bolo s poslednymi dvoma matkami. Celkom by ma zaujimalo, kedy predoslu matku opustil (resp, ci vobec spolu boli ako partneri) ... tipovala by som, ze len nedavno, kedze sud o vyzivne pre predosle dieta prebehol len teraz... a ten "zly" chlap uz je aj zenaty, aj sa mu o 2 mesiace narodi dalsie dieta.
@majkeel..mas UPLNU PRAVDU....mat napr.2-3deti s dvoma/troma chlapmi...2-3xrozvedena...a maminka vysmiata...ved co od otcov vytiahnem peniaze na vyzivnom a budem si zit v klude...+ jej vyplata...
...a ked si otec deti napr. najde lepsie platenu pracu...sup ziadost na sud o zvysenie vyzivneho..TRUBKY...nepochopim..
...ja som rozvedena 2deti...mame to super, nepotrebujem od neho drankat peniaze...nie som na to odkazana...a deti su aj tak stastne,lebo nemame sa dovod s ich otcom vecne dohadovat..
Mozme my tu rady rozdavat, moralizovat, potlapkavat 😀 mlada sa akosi odmlcala... ona ma v podstate len 1 chybu a to, ze si nevie uznat chybu... kazdy dookola moze za jej nestastie len ona nie a len dupe a dupe a dupe a pritom nic nevydupe, lebo nema od koho... k jej prispevku o skapani deti od hladu atd. sa ani nevyjadrujem, lebo z toho je jasne, ze cajka je ako tekvica a tym padom ani nikdy nepochopi o com sme to tu vlastne pisali... asi by si nevysluzila tolko osocovania keby prejavila v uvodnom prispevku trosku pokory...ale tak to je uz jej vec, jej pristup a taky pristup moze cakat aj od ostatnych
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/rada-ohladom-zivotnej-poistky/ nasa mlada asi nebude az taka chudinka s 0 prijmom... ci ????
@domisteve tak toto je už ozaj celé gol... chudina, ktorá žobre o každú mincu a pokojne si poisťuje... a to sa nás snažila presvedčiť, že ešte nepracovala, má nulový príjem, teraz 7. mesiac tehotenstva, teda sa už nezamestná, výbavičku nemá a manžel má dalšie dve "decká", na ktoré platí nehorázne veľa a potom jej nevydá na tehotenské oblečko... vykotí ma ozaj!
Toto je sila clovek nerad reaguje ale na toto sa neda nenapisat! Ty mas kolko rokov? 15? Lebo ked citam tvoje prispevky prides mi ako male soplave rozmaznane decko! Si vydata mas muza zijete spolu v jednej domacnosti on plati cely najom ubytovanie tvoje saty ( neviem kde ty nakupujes ze 70 eur jedny saty) bola som tehotna a teda leginy v lidli alebo v hocijakom obchode tehotenske stoja max 10 eur a ty tu hadzem sumy ze asi nakupujes v najdrahsich obchodoch potom sa necuduj ze nemas na vybavicku! A ta chudina co je sama je doma dostava 203 eur od statu a 200 eur od muza a z toho plati najomne stravu pre dvoch a tiez si musi cosi obliect ona aj dieta a ty jej to zavidis? Smutne chcem vidiet teba co by si robila na jej mieste! A to nehovorim ze chalan ma 15 chodi na strednu a ma ubohych 100 eur! Tebe sa nepaci kupovat z bazaru? Ale hnila zarobit si si bola ze? Tak zeny ti tu chcu pomoct podarovat veci ale ty nie ty radsej budes vyplakavat hanba takym ako si ty! A to ze ma rocne dieta ty si v 7 mesiaci a napises ze to bola znamost pred tebou akosi mi pocty nesedia!
A inak panicka-poistovacka...a ked pride na lamanie chleba...slovnik ako taka cigoska😖
@adus120 necitala som predchádzajúce príspevky, ale ty si riadne hlupa!načo si si našla muza so záväzkami na min.26 rokov kým tie deti dokončia VS?
A to môžeš byť rada, ze na staršie platí len úbohých 100 eur!ešte Ta život naučí kolko stoja deti a rodina.Nevieš ci o rok pri muzovej nezodpovednosti nebudeš ty na súde a pýtať pre dieťa výživné.
To, ze výživné ma prednosť je pravda a nemali by sa tam rátať muzove odmeny.Aký išiel takú našiel.....nie súd Vám rozvracia manželstvo vy ste neschopní a nezodpovedni, keď ste nerozmýšľali ako žiť a kedy mať dieťa.Teraz máš 2moznosti buď bude muz robiť ešte navyše jednu robotu, alebo ty doma hackuj, alebo niečo rob nech máš príjem.To, ze nemáš je tvoja chyba ľudia si majú plánovať a rozmýšľať dopredu.Keď pôjde dieťa do škôlky, školy na VS vždy budú tie ženy pýtať zvýšenie vyzivneho.Teraz je neskoro plakať a zúrit ako malé decko.Normalne si ma vytocila tie deti nemozu za to akeho maju sprosteho otca ved co je to za chlapa, ked ma 3 m dieta a spravi dalsie studentke bez prijmu
Pri uptratovani som nasla zo desat poporodnych vloziek. Darujem.
Zn.: nepouzite! 😅
Už je to tu trápne! Každá sa tu len opakuje. Načo jej všetky vypisujete to isté!!!
@dzjanetta ako chces mi povedat, ze kazdej ktorej nevyslo prve manzelstvo s ktoreho vzislo dieta a rozviedli sa NIE zeninou vinou lebo ONA si milenku nenasla a po nejakom case si najde chlapa v ktoreho dufa,ze nebude debil dajme tomu sa zoberu a kazda zena tuzi mat dieta lebo jedno je malo a opat po niekolkych rokoch sa rozvedu je podla teba trubka,lebo ma 2 deti s 2 chlapmi a 2x rozvedena. A este vacsia trubka,lebo si dovoluje brat od oboch vyzivne. No svina jedna nenazrana,ze? Lebo ta zena je isto stastna,ze jej 2x nevysiel vztah. Reagujem na to,lebo toto sa tyka mojej 37r sestry ktora je na 2 deti sama a uz bez chlapa . Ani jedna neviete ako vam skoncia vztahy. Zelam vad,nech len stastne az do smrti. Ale oznacit zenu za trubku koli tomu ze pobera vyzivne na deti od ich otcov je trapne. Ja si radsej priatela ani nenajdem aby nahodou ta trubka nebola aj ja. Dobru noc
@marfikchov presne,lebo chlap moze,ale zena nie.

nebudem sudit.. ale neda mi nenapisat..ze vybavicku za 800euro naozaj nepotrebujes..mne by bolo luto tolko dat a to som sama zarabala zrejme viac ako tvoj muz a mame trosku iny rozpocet, ale mne to pride proste zbytocne..kopec sme podostavali po inych a poviem Ti, ekd som to triedila, bolo vidno ze vela z tych veci nemali tie deticky nikdy na sebe, nestihli..tak som si pokupila nove len co sa mi ozaj velmi pacilo, plus cez aplikaciu letgo, cez bazos..nemam s tym problem. vsetci sa chcu tych veciciek zbavit, nie su znicene, obnosene, to sa jednoducho nestiha..a tehotenske oblecenie? kde chodis na tie ceny ze 80euro? kupila som si z tschiba dvoje tehotenske leginy za 13euro, v sekaci nohavice - jedny za 1,50eura - tie mi inak vsetci chvalia a dalsie tusim za tri..take rifle..mam aj jedny nove, 30eurove..ale asi sa ich nezbavim uz, takze celkom zla kupa. aj ked som ich nosievala do prace, ale pride mi to ako vyhadzovanie penazi do luftu..bioil na strie bol v dakom decembrovom casaku pribaleny a podobne..za usetrene sme si kupili veci do domacnosti.. taktiez, da sa nakupovat aj do porodnice - mozes si kupit poporodne vlozky 10ks bio eko a neviem ake este za 7 euro alebo si kupis v tescu take do eura.. bohuzial, budes musiet obracat kazde euro v rukach..ale nie je to hanba