Súhlasili by ste s mužovým výletom?
Baby, chcem pocut vas nazor. Muz je vasnivy cyklista, kazdy rok chodi na cyklozajazdy (cca 10 dnove). Tento rok chce ist opat, ale az na 14 dni a v obdobi ked budem cca na konci 5teho mesiaca tehu. Som nezamestnana. Trochu mi vadi, ze budem 2 tyzdne den-noc sama doma, kamosky kazdy den otravovat nemozem, maju roboty dost 🙂
pustaju sa psi z retaze.
bud rada, ze tvoj muz ma super konicka, nie je to ani extra casovo a ani extra financne narocne. on je stastny, ze si vyvetra hlavu. ja by som bola stastnam ze budem mat dva tyzdne len sama pre seba. dokonale by som si vygruntovala byt (mna vy to velmi bavilo, ale ked mi doma stale niekto zavadzia, nemozem to spravity tak "od srdca" podla seba 😀 😀 ) pobehala by som s kamoskami nieco, mala proste tiez svoju dovolenku 🙂
@ivanya akoze a co je na tom, ci ide na 10 dni, ci na 14? tie 4 dni hore-dole. a akoze ako si to predstavujete, ze mu to zakazete? je dospely clovek, tak hadam mu nechcete rozkazovat, co moze a co nemoze robit.
Keby to bolo vyssie stadium tehotenstva (8.-9.), tak by som si to nepriala. Ale takto nevidim dovod, preco by nemal ist. Len aby sa cely vratil...
@stanislavao precitajte si este raz moj prispevok, nikde som nenapisala, ze mu to idem zakazat! jednoducho som sa len pytala na nazory bab, to je vsetko.
tiež nevidim problém. Len za to, že tebe sa nepáči byť sama on nemože isť??? Prepáč, ale ty nemáš okrem neho nijaké záluby? 5. mesiac ešte nie je také vysoké štádium, že by si nemohla nič robiť, a aktivít sa dá vymyslieť až-až.
Suhlasila by som aj ked viem ako sa citis a ako ti bude tych 14 dni od samoty, nenavisti, smutku a opat k radosti a zalubenosti ked sa vrati. Uplne ta chapem. Ale aj tak by som to skusila. Citit sa.osamelo pocas tejotenstva je mizerne. Ale ubehne to ako voda a tvoj muz aspon uvidi ako to krasne narastlo brusko na tie dva tyzdne ;)
Môj je tiež cyklista, na konci môjho 8 mesiaca odchádza na 10 dní na malorcu na cyklotrening. A v poho, ja budem zatial u našich. Doprajem mu to, nech si to užije, lebo po pôrode už na jeho koníček toľko času nebude
Aj ja manžela púšťam každé leto na predĺžený víkend k moru s kamošmi. Nikdy sme s tým nemali problém a to máme 2 male deti. 🙂 Samozrejme sa nájdu aj takí, ktorým to vadí, teda hlavne moji rodičia, že by mi mal s deťmi pomáhať atď., ale my dvaja s tým problém nemáme, ja to doma zvládnem s deťmi tých pár dní a on je spokojný a odreagovany a máme kľud v rodine. 😀
prepacte, ale to co pisete za bludy, ze 14 dni samoty, nenavisti a smutku ??
ako mozete vôbec existovat, ked svoje stastie podmienujete tym, ze vam vzdy niekto bude robit spolocnost ?
tak snad nezijete na opustenom ostrove, kde jedini osadníci ste vy a vas muz.
snad mate v blizkosti aj iných ludi.
mna vzdy velmi desili ludia, co si nedokazali bez svojho muza ani prdnut. taka zavislost, to je uz snad choroba.
ved ide IBA o dva tyzdne, v kontakte isto budu, aj ked len telefonicky...ale budu.
co by ste spravuili, kebyze mate naozaj vazny dovod na to, ze ste isty cas sama ??
naucte sa zit najskôr same so sebou, az potom s niekym, toto je zaklad stastneho spoluzitia.
@nyusika hold niektore zeny su viac citovo zalozene a ine su zasa terminatorky. Co je pre boha na to zle ak zena dianie okolo seba preziva. Aj ja mam kopec kamaratok ale muza milujem. A mohol by byt som mnou hoci kto aj cela partia aj s rodinou aj tak by mi bolo smutno!!! Tak isto je mi smutno ked nie som so svojim milovanym psom a šarik od vedla mi ju nenahradi ...
Ako som pisala, nikdy doteraz mi to nevadilo, nemam problem so ziadnymi jeho vyletmi, prave naopak by som o sebe povedala, ze som extra tolerantna. To len teraz, tym tehu, mi je nejako viac clivo 😀 Zalub mam aj ja dost, nesedim doma na zadku, hlavne sport, takze ten som musela obmedzit teraz. A niektore stare zaluby, ma zrazu ako keby nebavia. Neukamenujte ma za to, asi tie hormony ma nejako menia...
@babatkoo aj ja ho milujem, aj mne by bolo smutno..ale nebudem pisat a tvrdit, ze samota, bolest, nenavist a bovie, co vsetko este...ved to je ako zo zlého romanu.
kazdej normalnej by blo smutno, ale hentak to prezivat, to nie je OK. a nepisem to v zlom.
a nevsimla som si, zeby niekto niekoho odsudzoval. akurát mne prislo chore pisat o samote a nenavisti, ekd mam byt dva tyzdne bez muza.
a za to nemusim byt terminator, naco je henten extrémizmus dobry ??
@ivanya co riesis??? Ja odchadzam 30.4 na 16 dni na vylet do USA a doma nechavam muza a 2 deti !!! 10r dceru a 3r syna! A moj muz? Nema ziadny problem!!! A tebe vadi,ze ostanes sama? A? Uzi si to! Nie si pred porodom tak sa nemas coho bat!
@ivanya bolo by mi smutno, ale súhlasila by som. môj muž takto chodieval tiež na cyklistické výjazdy prvých 10 rokov nášho manželstva, čiže aj moje tehotenstvá tak bol. to druhé už bolo v osmom mesiaci, ked išiel, ale mala som rodičov 40 km daleko, takže ak by bol problém, volala by som im.
teraz posledných 7 rokov už nechodí, lebo ostatní kamaráti sa tiež poženili a ich ženy ich už nepustia 🙂
som na seba pyšná, že práve ja nepatrím medzi také ženy. manželstvo je podľa mňa hlavne o kvalite vzťahu. nie sme siamské dvojičky. ak ide občas bezo mňa niekde, svet sa nezrúti.
@ivanya Pred dietatom je to este relativne v pohode, resp. na dohode. Ked ale zena zacne byt obmedzena v aktivitach, ci uz vyssie faze tehu a kor este potom po porode a prve roky, bez toho ze by chcela muza privazovat, padne zle ak on si moze bez obmedzeni zazivat predchadzajuci zivot a volnost ona musi trcat s malym babom, ktore je ich spolocne ale obmedzenia ma s umevom na tvari znasat len zena.
Este toto tehu, akoze podla pocitov, tehu hormony rozhodia kazdu v inom smere, treba to chapat a nie ze ta tu odsudzovat, nie pre kazdu je vlastny muz zataz, ktorej sa chcu len zbavit aby mali slobodu a vela zenam nie je muz najlepsi priatel (a naopak), takze ironizuju vetami akoze nie sme zrasteni a pod., to sa lahko hovori parom, kotre ziju viac formalne vedla seba (povedala by som vacsina takto zije v sucasnoti) a kazdy si aj dalej zije za seba, rodina je len ekonomickou jednotkou, co akoze pomaha v nezavislosti, ale zaroven to puto tam nebyva hlboke. My po 20 rokoch sme radi za kazdu chvilu spolu a je nam smutno bez seba, a to obom. Po case sa nam zaluby zlucili tak aby sme ich mohli zazivat spolu a obom nam to vyhovuje.
Chcelo by to rozhovor, teraz sa este da najist si kurz/kruzok, nikdy nie je dost vzdelania, jazyky, alebo aj kreativne hocico sa rozmaznat naucit sa za tie tyzdne servitkovu techniku alebo pletenie, ci chodit si plavat, to sa da. Ale hodit rec ako po porode, ci ti bude stacit ze ked on pojde na 2t prec ci aj potom bude strazit 2t a ty pojdes na 2t prec a ci ti to vobec vyhovuje. Alebo ci bude brat dieta do cyklovozika aj na kratsie denne vylety a ty zatial oddychnes....Lebo je pekne ze je vasnivy cyklista, ale kedze vedome na dieta zamiesil, snad aspon prve roky bude vasnivy otec, ktory pomaha spoluvytvarat tu sudrznu atmosku.
@nyusika terminatorka je uplne normalne slovo ktore pouzivam pre zeny ktorym obcas zavidim. Mat nadhlad, zvladnut vela veci sama, viacej deti domacnost ... ja som viacej citliva a beriem veci emotivnejsie preto viem ako to asi myslela a co asi bude citit. Nehovorim ze nenavist k muzovi. To je zmes pocitov ktore sa strasne rychlo menia. A je to jedno ... kazda sme ina a prezivame veci inak. Nech jej tych 14 dni rychlo ubehne 🙂
@horana ja naopak nesúhlasím s tvojim paušalizovaním , že
"takze ironizuju vetami akoze nie sme zrasteni a pod., to sa lahko hovori parom, kotre ziju viac formalne vedla seba (povedala by som vacsina takto zije v sucasnoti) a kazdy si aj dalej zije za seba, rodina je len ekonomickou jednotkou, co akoze pomaha v nezavislosti, ale zaroven to puto tam nebyva hlboke. My po 20 rokoch sme radi za kazdu chvilu spolu a je nam smutno bez seba, a to obom. ...."
jednak môj príspevok nebol ani ironický a ani s mužom už 17 rokov nežijeme len formálne vedľa seba.(teraz dokonca plánovane čakáme tretie dieťa)
jasne, že po 17 rokoch sa nám väčšina záľub zlúčila, ale sú aj také záľuby, ktorých som sa ani po rokoch nevzdala a nebudem do nich nútiť manžela a zas naopak. a nevidím na tom nič formálne, keď z 365 dní v roku si 10 dní trávi s kamarátmi a jeho záľubou. skôr naopak, svedčí to o maximálnej dôvere a vyzretosti vzťahu.
Ja som bola sama 2 mesiace........ v 5 mesiaci tehotenstva v cudzom meste vzdialenom od domova 80 km bez rodiny a kamarátok (manžel bol v Anglicku )...a prežila som to....netreba preháňať ..si tehotná nie chorá 😒
A preco by nemal isť??? Veď nie si v deviaťom mesiaci 🙂 . T7m že ste sa stali manželia nemusí končiť jeho život a koníčky.
@zamilion No ono 10 dni ako 10 dni, nie je to 10 z 365 ale 10 z 25 (!), podla nastavenia rodiny a jej moznosti, ked je klasicke zamestnanie je to cca menej nez 1/3 dovolenky ako takej vobec do roka(!), ked sa zrataju sviatky, vianoce a spol. + nepredvidatelne udalosti, na ktore padne dalsia 1/3 minimalne, tak by bol vlastne bez nas v tom klucovom case prazdnin, kedy prave je uplne na nezaplatenie chodit s detmi po horach, plavat s nimi v mori, je to cas ktory sa nikdy nezopakuje - este rychlo kym si nebudu svoj cas organizovat bez nas, podla toho ako dlho ste spolu uz asi tiez uz mate trochu vacsie deticky, a keby aj nie, aj tie male je jedna radost ucit tomu, pomahat budovat vztah k zalubam a sledovat ich rast. Skratka a dobre byt cela rodina cele volne dni spolu, zdielat tento cas navzajom. Keby sme mali nejake extra podmienky, volne pracovne doby/zavazky atd. isto by to bolo o inom, v sucasnej ohladom casu na rodinu znacne zdieracskej dobe, to je ale uplne boj o priority.
ja som bola sama 9 mesiacov a zijem .. ano pustila by som manzela.. a ty sa nauc strikovat popozeraj stare kamosky ,stiahni telenovely alebo sa inak zabav.. 😉
Predpokladám, že nie si malé nezaopatrené dieťa, ktoré neve byť bez dozoru a nevie sa samo o seba postarať..( z Tvojej správy vyznel úplný opak). Teba trápi len to, že budeš sama? Mať tak Tvoje problémy..Každý chlap potrebuje mať aj svoje koníčky a čas strávený nimi... vedz, že aj on si porebuje oddýchnut od Teba..nemyslím to v zlom, no podla mna taketo vylety vztah len utužuju. Nemožes chciet aby bol pri tebe stale nalepeny ako cecok..nič v zlom..a ver aj tomu, že ked ta to stve teraz tak ta to bude stvat po narodeni dietata este viac..akurat ze potom to už nebude o tom, že nechces byt sama doma ako male decko ale o tom, že on si "ide vyhodiť z kopytka" a ty sa staras o dieta..

Manželstvo nie je o tom,že rozhodujem o druhom,či môže či nemôže,vnutorne tieto záležitosti v manželstve by mali byť len o tom či je momentálne vhodná doba aby som niekam bez partnera.Si tehotná,nie chorá,ak nemáš žiadne zdrav.ťažkosti typu ,že bezvládne ležíš mal by isť.nejde na pivo .Určite si si ho vzala ,lebo ťa učaroval aj svojim koníčkom,že má výdrž,že športuje....možno je to posledný dlhší výlet,príde dieťa a pochybujem,že sa mu podarí nejaká dlhodobá cyklotura.