Súkromie vs.sociálne siete. Partner zmazal spoločné fotky a nechce pridávať ďalšie.
Prosim objektivne nazory...ako by ste sa citili (reagovali ci nereagovali),ak by vam partner (nie manzel) z nicoho nic povedal,ze si viac nezela ziadne spolocne fotky na socialnych sietach,hoci par mesiacov dozadu mu to nevadilo a zrazu by vymazal vsetky spolocne, aj tie, s ktorymi kedysi suhlasil, so zdovodnenim, ze sa nepotrebuje prezentovat pred "kadejakymi ludmi" tzv. "priatelmi"? (Jednalo sa celkovo o 2 fotky nie viac)
bud dostal rozum alebo ma druhu frajerku
@anita6666 prepac, ja som s takymto presmradencom nechodila ani minutu. Keby ta lubil, mal by ich 30 on sam, fotiek s tebou
@atrejkacucu aj ja si myslim, ze rychlo fotky stiahol, nech nova dotycna nevidi.
@jana_eyre_2 poznam ludi s dvomi vysokymi skolami a fotiek na fcb na stovky, desiatky, ze jak ziju a samozrejme aj s manzelmi, manzelkami. Takze tvrdenia, co tu pisu viacere, ze "dostal rozum", su podla mna farizejske a to velmi.
Zaskrtila by som mojho keby daval nase fotky na take pi.ovske siete
Celá táto diskusia....no jeden o voze, druhý o koze... To je fakt tak ťažké rozlišovať typy ľudí na soc. sieťach?
Sú ľudia, ktorí fb nechcú, považujú to za hlúposť, zbytočnosť, zásah do súkromia atď. Teda konto na fb nemajú. Je to v poriadku
Sú ľudia, ktorí fb majú, využívajú ho len, aby sa zapojili do nejakých diskusii, robia si z neho diskusné fórum. Takíto ľudia tam zväčša nemajú ani vlastnú profilovku ani titulku, ani reálne meno. Robia si z neho vlastne novodobý pokec. Anonymný a nezáväzný. Je to v poriadku.
Sú ľudia, ktorí majú na fb svoje meno a v profilovke vlastnú fotku a využívajú ho ako komunikačný nástroj (s priateľmi, rodinou s ktorou sa nestretavaju alebo napríklad kvôli nejakej skupine - školskej, pracovnej, internátnej, bazarovej... A sú aktívni v týchto skupinách, ktoré zvyknú byť zavreté a sami sa na fb neprezentuju ako osoby. Je to v poriadku.
Sú ľudia, ktorí majú na fb reálne meno, reálnu profilovku a aj sú aktívni - zdieľajú články, vyzvy, diskusie, majú xy priateľov, väčšinou známych, kolegov, spolužiakov, rodinu, susedov... No nezakladaju si albumy, nepridávaju ani vlastne fotky ani fotky rodiny, ani fotky s priateľmi, ani zo žiadnych akcií, ani si neželajú byť označovaní na fotkách. Fotky považujú za príliš súkromné a proste ich tam nedávajú. Je to v poriadku, aj tato skupina je normálna.
Sú ľudia, ktorí fb používajú ako svoj osobný a pracovný profil, majú tam reálne údaje, informácie o pracovnom zaradení, vzdelaní, vzťahoch. Zdieľajú články osobného záujmu, zdieľajú články zo svojej profesnej oblasti, taktiež sa zapájajú do občianskych výziev, prezentujú sa svojimi pracovnými, rodinnými úspechmi, prezentujú svoj životný štýl, svoje hobby, využívajú profil na prácu a majú tam aj fotografie (v rôznom rozsahu, v rôznej intenzite ochrany súkromia atď), ale správajú sa k fb ako k svojej virtuálnej vizitke, virtuálnemu občianskemu, ktorý im pomáha napríklad pri práci. Vďaka tejto vizitke môžu taktiež ovplyvňovať a formovať aj svoje okolie a robia reklamu sebe samému a životnému štýlu, ktorý praktizujú. Je to úplne v poriadku.
A sú ľudia, ktorí majú na fb fakt všetko, na nástenku si hádžu trápne statusy o tom, kedy boli na záchode, nechýbajú fotky z rôznych party, kde sú nalozeni v nákupnom vozíku plnom chlastu a tyckuju do krikov, málokedy zdieľajú nejaké rozumne články, skôr sa zapájajú do diskusií na stránkach s memeckami, jeden druhého označujú v komentoch bez textu, len so smajlikmi ci srdiečkami, pripadne označenie a vyjadrenie "presne ako my" "ty takto v piatok" pri článkoch typu "mladá prostitútka nalozena v liehu bola nájdená mestskou políciou v kríkoch v zubozenom stave" ; pridávajú si na na nástenky memecka zo seriálov a hier, fotia si každé menucko v McDonalde, seansy s kamošmi, robia si s frajermi fotky v kúpelke, v posteli, v sprche atď. Neviem, či je to úplne v pohode, ale ok, aj takí sú.
Ale čo rozhodne v pohode nie je - keď je chalan aktívny na fb, s tým, že tam má reálne údaje o sebe, má tam profilovku, prezentuje sa tam na fotkách so svojimi kamarátmi, pri vykonávaní športov, pri vyletoch, žúrkach, pracovných akciách, má tam fotky s rodinou, s kolegami, so spolužiakmi, nechá sa označovať na všetkých fotkách z verejných akcií, na fotkách, kde sa zúčastnil so svojimi kamošmi, na diskotékach, festivaloch, ale aj spoločenských udalostiach ALE NEMÁ /PREKÁŽA MU /ROBÍ SCÉNY za fotky zo SVOJOU FRAJERKOU / SNUBENICOU /MANŽELKOU - to naozaj v pohode NIE JE. Ak prezentuje na fb celý svoj osobný aj profesný život aj fotografiami a vadia mu spoločne fotografie s najbližším človekom, ktorým je partner, no nevadia mu žiadne iné fotografie, tak je to problém vo vzťahu - dotyčný sa prezentuje ako slobodný.
A týka sa to len tejto skupiny. Každý, kto sa nájde v inej skupine, tak sa nad tým vôbec nemusí pozastavovat, lebo je to iná skupina. Patrí k tým, ktori fotky nedávajú vôbec, žiadne. Ani sa nedávajú označovať, vadí im to. To je všetko ok. Toto bol očividne úplne iný problém a motaju sa tu jablká s hruškami.
A ako niekto napísal už predtým - polke žien tu hrozne vadí FB, pričom niektoré z nich majú fotky v albume tu na MK a pisu si príspevky na blog a majú tu fotky seba a svojich detí, fotky z dovoleniek a neviem co ďalšie.
Ja to mam presne naopak - nemám tu ani profilovku, ani skutočne meno, ani realne údaje, lebo toto je pre mňa LEN virtuálne diskusné forum, ktoré využívam na krátenie si času na PN v tehotenstve, preto by som sem nedala ani žiadnu fotku na ktorej by som bola identifikovatelna. Niektorí presne tak vnímajú fb. Je to v poriadku. Ale netreba miešať jablká s hruškami, každý tu potom píše o niečom inom, lebo spadá do inej kategórie používateľa.
Realita je taká, že ten, kto využíva sociálnu sieť ako svoju osobnú vizitku a dáva tam všetko, no zatajuje tam svojho partnera, to nerobí kvôli ochrane súkromia, ale kvôli ochrane nejakej existujúcej alebo v budúcnosti prípustnej bokovky.
@majka99999 nie sú cudzí, niektorí sú z práce, niektorí ešte zo školy, niektorí sú naši susedia či známy a menej známy. To že sa s nimi poznám, pripadne niekedy ich kontaktujem neznamená, že musia vidieť a vedieť všetko 🤷🏻♀️
Hneď by som si ho vzala za muža, má rozum!!😉👍
@elementissa 👏👏👏👏👏 za snahu ale keďže tu väčšina nevie čítať neviem ci budeš pochopena. 😉
mudro 👍
Jeho utocna reakcia je dokazom toho ze si mala pravdu ked si ho upodozrievala.Naivnejsie dievcata mozu tvrdit ze dohady,fabulacie,nedovera a bla bla.No pevne im vsetkym drzim palce aby taketo veci v zivote ani nemuseli riesit.Ale ja som uz zazila tolko ze viem ze treba dat na intuiciu a mam skusenost aj s presne takymto pripadom.Urcite v tom bola dalsia zena ak islo o nahlu zmenu pristupu.drz sa.
to závisí od toho, ako sa chová inak na sietach, ak mu vadia iba spoločné, a iné svoje tam v pohode dáva tak by som povedala, že si "čistí" priestor pre prípadné budúce kontakty, a nechce aby bolo vidno že má záväzok, ak ale celkovo na sieťach moc nieje, nedáva tam ani iné fotky, nezdiela ako divý všetko od kamošov, nekomentuje, proste je minimálne aktívny a možno vôbec, tak asi naozaj by som mu verila, že jednoducho nechced byť verejne videný zdielaný, tak všeobecne....
ono dajú sa i také fotky vybrať decentné, kde nieje vidieť tvár napríklad, alebo len detail na spojené ruky.... niekto fotky detí vôbec nedáva, alebo len také "decentné" ktoré o pár rokov nebude ani sám vedieť identifikovať, kto a čo a kedy to bolo....
jaaa neviem ale mi FB fotecky vubec spolocne nepridavame ani moj a ani ja, načo..s kamosmi sa stretneme a ak sa da poslat aj na messenger ked nieco nove chces podiskutovat s ,,ozajstnými,, kamosmi🙂 a nie zdielanie fotiek ani nevis kam sa dostane🙂
@anita6666 a co je akoze na tom zle?...ja som mala tiez takto problem sko ty ale stym rozdielom ze som doslova bola urazana od chlapa preco si nedam na fb vlastne meno, preco si nedam tam svoju fotku, preco si tam nedam nasu spolocnu fotku....poslala som ho do pi... Nikto nikomu nema co pindat do jeho vlastnych rozhodnuti este ktomu do virtualneho sveta co keby zo dna na den vypne net tak clovek pochopi ze to nema ziadnu hodnotu a taka strata ani neboli
Ja na fb NEMAM
1. vlastne meno ani priezvisko
2. fotku
3. profil mam prisposobeny do fazy unisex ze nikto nevie akeho som realne pohlavia
4. Vyhody- nikto kto byva hoc aj 2 domy odomna a ani ma len nepozdravi, ozve sa len ked nutne nieco potrebuje o mne nic nevie, nevedia ako zijem, mam cisty stit, nikto ma nesmiruje, nepisu mi uchylaci kvoli fotkam, neprispievam fotkami deti pedofilom do sukromnych zbierok atd....proste mam kludny stastny zivot aj bez virtualnej pozornosti
S tými fotkami, no to je podľa mňa každého vec. Poznám mnohých ľudí, ktorí si žiadne fotk na fb alebo instagram nedávajú. Jednoducho nechcú a aj keď ja mám, nevidím na to nič divného
@anita6666 ide mu o Vaše súkromie a bezpečnosť. Podmienky využívania sov. sieti sa menia a v podstate môžu vaše fotky ľahko zneužiť. Ja som tiez všetko zmazala zo sietí. A argument že sa dá nastaviť súkromie nepomôže. Keď sa niekto dostane na server žiadne osobné nastavenie nepomôže. Možno by nebolo od veci rozmýšľať a zbytočne chlapa neupodozrievat . Možno chce len dobre a bude mať doma problém. Chudák je mi ho ľúto aby ťa nevimenil za takú čo aj uvažuje
@dskjhfdlkdjhl no tak podľa tohoto by sme museli už teraz ľutovať deti influercerov...taká Kristína Tormova by dvojičkám nemala dať nikdy prístup na net 🤣
@ahaknaj hlavne by na net nemali mat pristup hlupi ludia, ale bohuzial, toto nie je obmedzene, podobne ako ludska hlupost.

@nyusika ak to máš ty na jednej úrovni - zdieľanie fotiek a vyjadrenie názoru - ok, máš to takto v hlave nastavené a je to v poriadku. Ja som písala, že konkrétne ja to mám nastavené inak, oddeľujem to a tak isto je to v poriadku a snažila som sa vysvetliť prečo. Veď predsa je každý iný, nemôžeme mať všetci na všetko rovnaký názor...