Sused mi robí napriek

29. apr 2023

Dobrý deň, idem sa asi len vypísať lebo ma už rozdrapí od jedu. Bývame pár mesiacov v novom a sused pod nami mi už pekne lezie na nervy. Má problém s tým, že vysávam každý deň . Vraj ho vyrušujem keď spí po nočnej , čo je síce možné lebo zvuk vysávača o parkety počuť môže, ale tak nebudem snáď kvôli nemu žiť v prachu. Sme alergici , žijeme v podkorvnom byte takže sa tu prachu točí celkom dosť, doma malé deti, jednoducho vysávať musím či sa mu to ľúbi alebo nie. On by bol najradšej keby som vysávala v sobotu po 15tej lebo vtedy je už vyspinkaný alebo ak denne tak až po 16:00 čo je absurdné lebo síce som na materskej, ale o takom čase sme málokedy doma. Ja si potrebujem poriadiť kým je starší v škôlke. Čiže do 15tej , potom idem po syna do škôlky , máme krúžky, tréningy, jednoducho nemám čas vtedy upratovať. Kúpila som špeciálny vysávač je tichý , ale aj tak je zle. Po najnovšom mi vypína poistky keď začnem vysávať. Neviem ani kam sa obrátiť lebo somár je aj správca , takže si na neho môžem akurát tak večer pred mužom ponadávať .

janinah
29. apr 2023

Robila si niekedy nočné? ....tiež by som ti vypla poistky kebyže to robíš denne..kam sa obrátiť? Sama k sebe...a pochopiť druhého,.ja neverím.ze presunúť vysávanie na večer môže byť taký problém.

zirafienka
29. apr 2023

A čo ak napriek robíš ty jemu

sissy27
29. apr 2023

Podla mna si so susedom robite napriek navzajom.
Urcite nemusis vysavat kazdy den a just doobeda, ked vies, ze spi po nocnej a posuvanie vysavaca po parketach robi hluk. Mozes si kupit cisticku vzduchu, ta alergikom vyrazne skvalitnuje zivot a nikoho neobtazuje. Domace zvierata ako alergici isto nemate, tak fakt nevidim zmysel v dennom vysavani celeho bytu. Pripadne to mozes robit vecer, ked je on na nocnej, alebo este neskor - ked tvoje dieta spi, aby uz nic nerozhadzalo, ty si doma…co tam po hluku - ak nema vadit susedovi, nemoze ani vam, nie?

oblecenie99
29. apr 2023

Obávam sa, že nad mieru primeranú pomerom ho obtazujes ty... Vieš, že je po nočnej, tak trochu ústretovosti by bolo aj z tvojej strany.. mňa by tiež išlo roztrhnúť, ak by niekto nad nami každý deň vysával, a ani by som nemusela byť po nočnej. Teba nemusí zaujímať, že musí dospať noc, jeho nemusí zaujímať, že ste alergici. Chce to ústretovosť aj z tvojej strany.

eeffka
29. apr 2023

Kup si akumulatorovy vysavac 🤣🤣🤣

sissy27
29. apr 2023

@eeffka myslim, ze mu nevadi zvuk vysavaca, ale to, ako s nim sucha po parketach (ak maju este aj zle odizolovane, tak je to sakra neprijemne).

hradnapani
29. apr 2023

ja by som mohla napisat roman na pokracovanie o tom, ako vadime my susedom pod nami a niekedy som uz v koncoch, ze to neviem vyriesit k spokojnosti oboch stran. Kiezby som mohla tento problem odstranit len tym, ze budem vysavat po 16.00, hned by sa mi krajsie zilo a verim, ze aj susedom.

dilino
29. apr 2023

Logický že sa po nočnej musí vyspať.Prečo TI robi na priek.Treba toleránciu.Z akej veci TI vypol poistky to máte ako prepojene to že má s tebou problém je jedna vec ale že TI svojvoľne vypina poistky je vec druha.Určite to že je správca neznamena že nad nim nikto nieje myslím ON nema Ti právo vypnuť poistky.

mima172
29. apr 2023

Skús si to otočiť. Predstav si, že prídeš unavená po nočnej z práce. Ľahnes si spať, lebo vies, že večer valíš na ďalšiu nočnú, sladko zaspíš a o hodku, či dve ti niekto deň, čo deň štabarcuje nad hlavou vysávačom. Tiež bývame na byte a snažíme sa žiť tak, aby sme si s nikým nerobili napriek. Ďalšia vec, keď spí po nočnej, tak nejaký kompromis typu - vysávanie o 14tej? To už asi pomaly vstáva a ty stihneš prebehnúť byt a ísť po syna v normálnom čase.
Ja osobne by som toto teda susedovi nerobila. Riadim sa heslom: "chovaj sa ku každému tak ako si praješ, aby sa on choval ku tebe" 🙂

miroslava21
29. apr 2023

Tak ja si teda nemyslim, ze mas svoj rezim prisposobovat susedovi. A co mas mat rozvrh kedy ma nocne a kedy ide spat? Co si jeho zena? Neverim ze vysavas hodinu dennodenne aby mu to narusilo spanok. Bohuzial, zije v bytovke a musi pocitat s tym, ze ma okolo seba byty a ludi v nich.

heidy222
29. apr 2023

Vymyslená téma podľa mňa

cocolino234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. apr 2023

@janinah robila som nočné a keď som potrebovala spať tak som spala, nepočúvala som čo robí sused na nami.

Ja neviem ženy, zrejme neviete aké je náročné mať doma dve deti s alergickou astmou. Starší ešte ako tak , má to len sezóne,ale mladšia má záchvaty každú chvíľu. By som sa pozrela ako by ste nevysávali kvôli spiacemu susedovi keby sa vám kvôli prachu dusilo 6 mesačné dieťa. My sme sa snažili byť maximálne ústretoví. Prerábali sme len cez víkendy lebo cez týždeň on spí, kúpila som nový tichší vysávač, kúpila som robota , ale aj ten mu vadí. Vysávam najneskôr ako sa mi dá (o 14 predtým ako idem po syna) , lenže keď on vstáva ja už žiaľ nie som doma. Kedy to mám robiť? Keď uložím deti spať o ôsmej večer? Každý deň sme do 18-19 preč z domu, prídem tak mám povinnosti okolo nich , nie aby som behala s vysávačom.

@miroslava21 on vykladá kamióny či čo, robí len nočné 5 dní v týždni.

autor
29. apr 2023

Pánovi čo tu bývali pred nami tiež robil napriek. Zamykal dvere od výťahu cez deň lebo mu vadilo, že často chodí a výťah buchoce.

slnecnica82
29. apr 2023

Nie neodklada by som.moje veci či vysávanie či iné činnosti kvôli jeho potrebám ...je to tvoj byt, tvoj čas tvoj život, tak vysávať hádam budeš kedy treba tebe...to aj susedia pod ním skáču ako on chce??to by muselo pol bytovky

deti95060810
29. apr 2023

nechápem prečo by mi mal sused vypínať poistky... to ona nemôže pustiť ani práčku, sušičku, notebook a čo ja viem čo všetko....lebo pán sused chce spať...
zato nemusí obťažovať susedu a vypínať poistky - ja by som sa sťažovala...

babulkomale
29. apr 2023

Ja ta chapem, tu sa nedockas pochopenia.
Keby sa stazoval sused tu na fore, tak by zas pisali ze predsa vysavanie je ozaj bezna denna cinost, raz tu jedna pisala ze umyva podlahy 2x denne ( kedy zije, nevedno) a on si ma dat stuple a spat.
Este by som asi skusila kazdy druhy den na striedacku umyt navlhko. Jeden den vysat a druhy umyt. Mam skusenosti s alergiami aj astmou, aj prach je lepsie utierat navlhko.

autor
29. apr 2023

@slnecnica82 byt pod ním je dlhodobo prázdny.

@deti95060810 ja aj tú blbú práčku púšťam odloženým štartom až o 17tej aby mu ešte aj tá nevadila, ale už sa mu neviem viac prispôsobiť.

sidicek
29. apr 2023

Tak to si veľmi ústretová, keď si už toľko veci prispôsobila jeho spánku, bohužiaľ viac by som nerobila a tie poistky riešila, lebo to ti vypne prakticky aj spotrebiče

cocolino234
29. apr 2023

@autorka a máš vo vysávači aspoň hepa filter? alebo vysávaš klasickým? Žiaľ v úvodnom príspevku si toho mala napísať viac, naše reakcie by neboli úplne rovnaké. Ak má naozaj takúto minulosť a ty si urobila to, čo si dopísala a vysávaš až o 14, tak už viac nemáš čo urobiť.

ana82
29. apr 2023

kúp mu štuple do uší, som zvedavá čo by robil na dedine, kohút zjape od 4 ráno neviem koľko, psi nonstop, sused keď nereže pílou, tak cinkulár,brúsi, kosí, proste vkuse randál , dotoho rozhlas stále bľačí....po 16 to akože dovtedy spí...no by som ho mohla, ustupuješ až veľa....

reanda
29. apr 2023

chapem ta.. tiez mam okolo seba ludi, ktori si myslia, ze cely svet sa musi prisposobovat tomu, ako im to vyhovuje a vadi im este aj ked hlasnejsie dychame.. tiez som sa snazila byt maximalne ustretova a brat na nich vo vsetkom ohlady, az som sebe tym skodila, o psychike uz ani nehovorim - kazdu cinnost som robila s myslienkou, ci to nebude niekomu vadit.. pomohlo zmenit pristup, uvedomit si, ze mam take iste pravo zit si po svojom, ako oni a nie som povinna brat na niekoho ohlady, ked je to na moj ukor.. casom sa to zlepsilo, staznosti je menej, ale hlavne ja sa tym ovela menej trapim a zaoberam, lebo uz proste nemyslim sposobom, ako zit tak, aby som nikomu nevadila - to sa totiz ani neda.. teda ak sa o to snazis 'rozumom' a vymyslas, ako to zariadit.. da sa to tak, ze ak sa 'nastavis', ze nechces nikomu skodit, ale ani sama sebe, tak sa tie okolnosti nejak same 'vyladia' a problemy zmiznu..

autor
29. apr 2023

@babulkomale dlážky aj umývam každý deň, vysávam prevažne nábytok ako gauč a kreslá a podlahy v kuchyni a detskej tam je taká podlaha zvláštna, sú v nej vyryté ornamenty, musím to odtiaľ vždy vysať Najprv.

@cocolino234 mám vysávač s vodnou filtráciou aj heppa filtrom.

@ana82 ono, my sme tu na dedine. Takej väčšej, osi sú tu všade aj v bytoch. Navyše nám sem počuť aj vlaky keďže je nablízku vlaková stanica, sa čudujem, že to mu nevadí.

reanda
29. apr 2023

a teda, tiez som chodila svojho casu na nocne a neocakavala som, ze cely svet bude nasledne chodit pol dna po spickach, alebo ja spim.. vsetci rachotili ako zvycajne, dokonca pocas jedneho tyzdna susedia opravovali strechu a buchotali mi rovno nad hlavou a nesla som ich ziadat, aby to odlozili alebo zrusili .. ak je clovek unaveny, vyspi sa aj v hluku.. sused asi skor nemoze spat kvoli nervom na teba, nie kvoli zvuku vysavaca.. tak nech sa ukludni a bude spinkat ako v bavlnke 😝

reanda
29. apr 2023

mozno mu vadi viac veci, ale na vlaky sa tazko stazovat, tak si to zliznes vsetko ty, lebo si dostupny ciel

marsmykkok
29. apr 2023

Ako jedno, že mu prekáža, že vysávaš a budí ho to. Druhé je ale drzosť, že vypína kvôli tomu poistky. No bohužiaľ blbá konštelácia, že človek pracujúci nočné, čo chce cez deň spať má nad sebou matku na materskej s dieťaťom. Keby má pracujúcich ľudí bez detí alebo so školákmi, má pokoj, lebo budú v práci a v škole. Ako čo má urobiť, tiež si zmeníte režim doma a budete spať cez deň aby ste ho nerušili? Môže niečo žiadať, chápem ho, ale ak sa ti nedá vyhovieť, tak nemá čo robiť napriek a vypínať poistky. Muž mu dohovoriť nevie?

oblecenie99
29. apr 2023

Tak počkať, škoda, že si nedopisala na úvod všetko.. tak podľa všetkého si urobila naozaj maximum čo sa dalo.

reanda
29. apr 2023

a pred muzom by si si na neho nemala iba ponadavat, ale mu aj povedat, nech to s nim ide riesit a minimalne nech sa ta zastane.. co ty mas vobec co riesit nieco s cudzim chlapom?

janinah
29. apr 2023

Autorka pozri čističku vzduchu iónic care s ionizatorom....ak ku ešte nemáte ..a áno.viem čo je to alergické dieťa...ale viem aj to.ze múdrejší ustúpi....čo tak poslať večer deti s mužom do vane a ty zatiaľ vysávať?

domkakvet
29. apr 2023

Po nocnej nenechas cloveka vyspat, podla mna si bezcitny a arogantny clovek, daj tomu cloveku pokoj.