icon

Sused sa dal na veľkochov papagájov, ktoré stále škriekajú

silviaff
28. mar 2021

Ahojte, stretol sa uz niekto s tým, ze jeho sused sa dal na veľkochov papagájov?? Asi si viete predstaviť ako to škrieka 😞. Drzi aj veľké Ary. Má ich v plechových klietkach, odkiaľ sa to este viac ozýva. Keď prídem z nočnej, toľko, čo zaspim som hneď hore....od 6 rána to huláka...😕
Môže sa to vôbec uprostred dediny držať?
Ďakujem za pomoc 🦜

Strana
z4
marika778899
29. okt 2021

@ivan705 pod si to skusit byvat vedla takeho arogantneho debila, ktory chova 30 uskriekanych vtakov, davam ti den max. dva potom prestanes mudrovat

marika778899
29. okt 2021

@zenazaba mudrlant, kikirikanie kohuta a skrekot Ary je neporovnatelny, nevies o com pises zaba btw. pozor na bociany

mirage
29. okt 2021

@zenazaba je ine, ked byvas u rodicov, a ked byvas sama v dome a rusia ta susedove papagaje.

zenazaba
29. okt 2021

@marika778899 vylez mi na hrb "marika". V ziiiivote som nepocula skrekot ary🙄

zenazaba
29. okt 2021

@mirage tvoje porovnanie je uplne nezmyselne.

marika778899
30. okt 2021

@zenazaba skrekot jednej ary alebo naraz 10tich napriklad. Treba to zazit na vlastnej kozi…. Kazda jedna navsteva u nas bola zhrozena, aky je to priserny hluk a skrekot, ked ani vo vlasnom dome nemas klud… a to ich par z nich byva na rusnych uliciach…

mirage
30. okt 2021

@mirage ty si to porovnala ako prva
Ze ked neberu tvoji rodicia ohlad na to, ze musis spat, maju si aj ostatni zvyknut na hluk od susedov.

aber
17. nov 2021

@silviaff odsťahujte sa na lazy som si myslela že v bytovke na balkóne 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

iwka1984
11. jan 2022

@silviaff tak to ti fakt nezávidím u nás sa to chystajú robiť susedia a neviem ako tomu zabrániť. Chovajú doma ARY a ked otvoria okno je to hrôza, bojím sa čo bude keď budú vonku 😭😭😭😭

kaja01
11. jan 2022

@iwka1984 nijak tomu nezabrániš

ivan709
29. jan 2023

@marika778899 Ja byvam v byte, mam niekolko anduliek, chcem si dat za ich izbu na cast balkona urobit pletivo, aby tam v teplom pocasi mohli chodit. A kaslem na to, ze budu hlasni. Proste, mozes si robit, co chces. Ty by si sa na mojom mieste pytala susedov?

petkasaurus
30. jan 2023

@ivan709 tak porovnavat andulky s arami, si robis prcu... Ale aj tak si super“ empaticka“, to je radost toto citat, ze takito mili ludkovia behaju po tomto svete.

didaja
10. júl 2023

Všetkým, ktorí bránia chov papagájov, by som dopriala bývať aspoň týždeň vedľa chrapúňa, ktorý chová kŕdeľ hlučných papagájov, ako by sa potom vyjadrovali. Je mi jedno, či sú vzácne, alebo nie, ale keď škriekajú niekoľko hodín denne 10 m pod mojimi oknami ...
Budíček ráno od štvrtej a potom celé popoludnie do ôsmej, deviatej večer - nedá sa sedieť vonku na terase, ani mať otvorené okná. Takže zostáva byť vo vnútri so zatvorenými oknami...
Papagáje jednoducho nepatria na dedinu, ale do džungle alebo do zoo. Bohužiaľ, niektorí ľudia nechápu, že iným totálne znepríjemňujú život.
A tie vyjadrenia o odsťahovaní - to hádam nemyslíte vážne.

ivanba90
Odpoveď bola odstránená
ivanba90
Odpoveď bola odstránená
loliki
30. mar 2025

@iffushka wau, ty máš koľko profesií? 👍

ivanba90
Odpoveď bola odstránená
mar710
27. aug 2025

Máme podobný problém. Niekoľkokrát sme sa snažili o slušné dohovorenie, ale bez úspechu. Aroganciu a egoizmus týchto ľudí nechápem. Najhoršie na tom je, že si to uvedomujú. Ten škrekot je naozaj nepríjemný a prenikavý. Má to dopad na našu rodinu, hlavne počas leta a večerov. Postupne sme sa začali viac sťahovať dovnútra a prestali s deťmi tráviť čas v záhrade a na terase. Ľudia na úradoch vám medzi štyrmi očami povedia, že s tým nič nezmôžete...

Strana
z4