Sused sa dal na veľkochov papagájov, ktoré stále škriekajú
Ahojte, stretol sa uz niekto s tým, ze jeho sused sa dal na veľkochov papagájov?? Asi si viete predstaviť ako to škrieka 😞. Drzi aj veľké Ary. Má ich v plechových klietkach, odkiaľ sa to este viac ozýva. Keď prídem z nočnej, toľko, čo zaspim som hneď hore....od 6 rána to huláka...😕
Môže sa to vôbec uprostred dediny držať?
Ďakujem za pomoc 🦜
@zenazaba mudrlant, kikirikanie kohuta a skrekot Ary je neporovnatelny, nevies o com pises zaba btw. pozor na bociany
@marika778899 vylez mi na hrb "marika". V ziiiivote som nepocula skrekot ary🙄
@zenazaba skrekot jednej ary alebo naraz 10tich napriklad. Treba to zazit na vlastnej kozi…. Kazda jedna navsteva u nas bola zhrozena, aky je to priserny hluk a skrekot, ked ani vo vlasnom dome nemas klud… a to ich par z nich byva na rusnych uliciach…
@marika778899 Ja byvam v byte, mam niekolko anduliek, chcem si dat za ich izbu na cast balkona urobit pletivo, aby tam v teplom pocasi mohli chodit. A kaslem na to, ze budu hlasni. Proste, mozes si robit, co chces. Ty by si sa na mojom mieste pytala susedov?
@ivan709 tak porovnavat andulky s arami, si robis prcu... Ale aj tak si super“ empaticka“, to je radost toto citat, ze takito mili ludkovia behaju po tomto svete.
Všetkým, ktorí bránia chov papagájov, by som dopriala bývať aspoň týždeň vedľa chrapúňa, ktorý chová kŕdeľ hlučných papagájov, ako by sa potom vyjadrovali. Je mi jedno, či sú vzácne, alebo nie, ale keď škriekajú niekoľko hodín denne 10 m pod mojimi oknami ...
Budíček ráno od štvrtej a potom celé popoludnie do ôsmej, deviatej večer - nedá sa sedieť vonku na terase, ani mať otvorené okná. Takže zostáva byť vo vnútri so zatvorenými oknami...
Papagáje jednoducho nepatria na dedinu, ale do džungle alebo do zoo. Bohužiaľ, niektorí ľudia nechápu, že iným totálne znepríjemňujú život.
A tie vyjadrenia o odsťahovaní - to hádam nemyslíte vážne.
Máme podobný problém. Niekoľkokrát sme sa snažili o slušné dohovorenie, ale bez úspechu. Aroganciu a egoizmus týchto ľudí nechápem. Najhoršie na tom je, že si to uvedomujú. Ten škrekot je naozaj nepríjemný a prenikavý. Má to dopad na našu rodinu, hlavne počas leta a večerov. Postupne sme sa začali viac sťahovať dovnútra a prestali s deťmi tráviť čas v záhrade a na terase. Ľudia na úradoch vám medzi štyrmi očami povedia, že s tým nič nezmôžete...

@ivan705 pod si to skusit byvat vedla takeho arogantneho debila, ktory chova 30 uskriekanych vtakov, davam ti den max. dva potom prestanes mudrovat