icon

Suseda kričí na deti

10. apr 2022

Máme susedov, ktorí majú dve malé zlaté dievčatka. Normálna rodina, slušní ľudia, vzdelaní, dievčatá určite nie sú zanedbané, chodia na krúžky, aj von, venujú sa im, ale z ich bytu ide častokrát taký strašný krik, to je určite denne a aj viackrát, keď mama kričí na tie deti, že čo urobili možno neporiadok, alebo čo neurobili, je to skutočne desivé. Deti majú skolkarsky vek. Nemienim to nijak riešiť, lebo myslím, že to riešiť netreba, ale naozaj je to veľmi desivé, akoby krik na najväčšieho nepriateľa. Mne samej by to nahnalo strach, vyvoláva to vo mne úzkosť, keď si predstavím, že by tak kričal niekto na mňa. Je mi z toho smutno. Ani neviem na čo to sem píšem, iba nad tým premýšľam. Máte aj vy takú skúsenosť? Tak len odkaz - nekricte na deti, tak, že aj susedia sa boja 😀

luccija
10. apr 2022

Aj ja mám takú je to nepríjemné a deti potom placu.Nemam to rada niektoré ženy už ani nevedia normálne rozprávať a hneď sa vyhrážajú a revu, hračky idú vyhadzovať...Aj ja som kričala viac ako je nutné, keď začala pandémia online skola a puberťák, ale mala som z toho vycitky
moja kamarátka mala takého muža a deti si z toho nič nerobili už to poznali "iba " sa v noci pocikavali do vysokého veku.
Môj otec zreval raz za čas, ale pamätám si ten pocit dodnes neznášam krik, hádky je to ponizujuce.Vsetci sme ľudia aj mne prdnú nervy, ale nie je to ani výchovné ani nič je to len ventil pre rodiča nesprávny...deti začnú tak isto kričať spat, alebo všetko si vynucovať krikom.

abbey1
10. apr 2022

Asi tá výchova krikom veľmi nefunguje, keď treba kričať opakovane.

nikpa
10. apr 2022

Ja tiež kričím na deti 🤦 dúfam ale že to susedia takto nevnímajú ako ty 😃 starší je total hluchý, počuje len to, čo mu vyhovuje a keď mu niečo opakujem 358 krát a prasknú mi nervy, vyventilujem sa takto. Príde mi to menej škodne akoby som ho mala napr. udrieť.

lujza123
10. apr 2022

Je to otrasne vrieskat po deťoch, rovnako ako ich mlátiť. Niektorí ludia sú absolútne hnili sa vôbec zamyslieť nad výchovou, niečo si prečítať, nájsť radu keď nezvládajú deti. Jednoducho navrieskaju, zbiju a vybavene. Samozrejme decka po ktorých sa odmalička vrieska sú voči kriku odolné, nič si z toho nerobia a ich rodicia hucia ešte viac. Bludný kruh.
Častokrat tu platí aj "zákon padajúceho hovna", veľa ľudí je vystresovaných z prace, ženy unavené z materskej, z povinnosti (ktoré si nedelia z partnerom, všetko je na ich pleciach a nezvládajú to) takže sa takto vyvrsia na deckach. Po nich sa totižto ľahšie hučí ako po seberovnom.

Áno sme ľudia, každému občas rupnu nervy, ale keď niekto deň čo deň ručí jak zmyslov zbavený tak sa treba nad sebou zamyslieť. Žasnem kolke tu krik obhajujete. Samozrejme ze občas treba niečo povedať doraznejsim tónom, ale nie hulakat na celú bytovku

lujza123
10. apr 2022

Kamoška mala takú susedu. Vrieskala po deckach od rána do vecera tak ze o poschodie vyššie bolo počuť každú jednu nadávku. Neviem co také hrozné dokáže škôlkar spravit ze sa matka potom správa jak vedúca pavilónu opíc.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
damian88
10. apr 2022

Si určite mladá veľmi mladá a nemáš deti. Dospeješ budeš matkou a pochopíš

20erika07
10. apr 2022

@damian88 ona deti má, nema co viac pochopit. Mne sa zda, ze ty nemas deti 🙂

damian88
10. apr 2022

@20erika07 Áno nemám a ty to vieš lebo som mal diskusiu o tom že som neplodny 😆👍

damian88
10. apr 2022

@20erika07 Takto si mi to chcela akože pripomenúť aby som sa cítil zle? 😂 Jaké úbohé od teba 😂👍

andrejka1974
10. apr 2022

Ja sa ešte samej čudujem že ešte mám hlas pri mojich piatich deťoch u nás si občas musia všetci užiť ale zatiaľ sa nikto nesťažoval asi majú tiež deti alebo že by som bola nebodaj tichšia neviem

sickynickyobsadene
10. apr 2022

Autorka 👉 hanbi sa! Teba mať za susedu 👎

sickynickyobsadene
10. apr 2022

@lujza123 to si píš,že od rána do večera nevrieskala,ale vy kravy to takto prehanate.
Takéto veci nemá čo kto riešiť, to už rodič nič nemôže,lebo vrieska,bije a neviem čo od rána do večera.Chore....

20erika07
10. apr 2022

@damian88 akoze sorry, keby to viem, tak reagujem inak, namyslaj si dalej ...
Takze teda nemas deti a ked uz viem preco tak to mi je luto ,to fakt...
Ale potom som nepochopila tvoj komentar voci autorke 🙈 odveci

damian88
10. apr 2022

@20erika07 ty si namyslaj ďalej. Každá matka na svoje decko kričí dovi

skorpionik30
10. apr 2022

@damian88 na teba asi ano...a teraz to povazujes za normalne....to je presne to.....ze to tie deti beru ako normal...pritom to normalne nie je...aspom nie to ponizovanie a vreskot kazdy den....nehovorim o obcasnom zvyseni hlasu

damian88
10. apr 2022
damian88
10. apr 2022

@skorpionik30 pravdu máš moja mamka na mňa vkuse kričala teraz to preto beriem za pohodu máš pravdu majsa

bamblbi
10. apr 2022

Ak by sa kazdy staral sám o seba bolo by postarané o všetkých!!! 👀

maciatkolulu
10. apr 2022

@lujza123 vieš čo, ale celkom nerozumiem potom ako je to s deťmi, čo majú doslova vzťahov výchovu, mama dokola opakuje, nežným hlasom a harant nič, doslova sa skeri a robí ďalej zle, vlastnému súrodencov, druhým deťom a nič, maminka to svoje, vysvetľuje a hudie a pradie a decko nič. Keďže sa jedná o znamych, tak viem, dieťa má 10 rokov, že to nefunguje. Proste vôbec. Akurát je zákernej si a dáva si pozor, klame atď... Tam by jedn a presne miere a padla nna úžitok. Keď sa bojíš doslova, že ublíži druhým a rodič iba vysvetľuje a decko ho ma v paži, tak ja neviem

jakubrianka
10. apr 2022
maciatkolulu
10. apr 2022

@lujza123 inak, dovolím si nesúhlasiť s tým, že mamičky majú všetko na svojich pleciach..... Lebo ak teda majú partnera, tak financie riešiť poväčšine nemusia, áno, tiež som za to, aby si ženy a muži rozdelili a pekne všetko, žena za pol roka do prace, nie? 😉Dobre za rok, dieťa do jaslí a pome sa striedať pri OCR, prázdninách, platení atď. Pekne pol na pol.... Nikto neukáže mat 3 deti po sebe a cucat s nimi doma 9 a viac rokov a nezvládat to. Kľudne sa môžu s chlapom vymeniť a zabezpečiť financie, verím tomu, že kopa chlapov by to s deckami doma zvládala možno aj lepšie. Asi by detičky v 6. Mesiacoch nenosili celenocky a maličký na holých hlavách a neboli by 100000fotogragii,ale možno menej vresku😉

didi2102
10. apr 2022

Aj ja.kricim a dosť , je to moja zlá stránka že.ja po tichu ani hovoriť neviem, každý deň si poviem bude to lepšie ale nieje , nevieš aké sú okolnosti,môžeš jej hodiť papierik do schránky,neutrálny,nepodpísany ani neviem aký a mozno preháňas , nezachytila som či máš deti , ja som si tiež všeličo inak nepredstavovala kým som reálne nemala dve a jedno veľmi problémové a narocne

lujza123
10. apr 2022

@maciatkolulu to ze sa niekto snaží vyhnúť kricaniu a bitiu neznamená ze je automaticky benevolentny a dovolí decku všetko.
Za veľkú časť "problémoveho" správania sa deti môžu rodicia sami keď nerozumejú detskej psychike, vyvinovym fazam a keď nemajú doma pevné pravidlá.
Keď je dieťa odmalička zvyknuté jest iba za stolom bez hraciek, TV, tak nespekuluje, sústredí sa na jedenie, nebeha s jedlom po byte a mamka nemusí kričať lebo nič nerozlieva, netrusi. Keď majú pravidlo ze večer musia byť hračky upratané ináč poputujú do koša tak nemusí potom hulakat lebo decka upratujú automaticky. Keď vidím ze dieťa robí opakovane nejakú zlobu, napríklad kope futbalovú loptu do záhonov vezmem loptu, viac ju neuvidí, smola a ešte strávi hodinu presadzanim polamanych kvetov. Neprezlecie si tepláky na von zaspini si rifle co nosí do školy dám mu ich oprat ručne, beha v topánkach po byte bude musieť vysavat a je jedno ci ma 3 alebo 13.... Takýchto beznych kazdodennych situácií je milión.
Iste pokričať si je v danej chvíly jednoduchšie, ale nemá to žiadny efekt. Dieťa potrebuje pocítiť následky na vlastnej koži, chápať ze robí niečo zlé. Lebo s krikom je to väčšinou tak ze jedným uchom dnu, druhým von, hlavne keď mamka kričí každý deň koli niecomu.
Ako chápem ze niekto môže byť temperamentnejsia povaha a rýchlo vzblkne ale niekedy sa stačí iba chvilu počkať kým sa nervy ukludnia a s jasnou hlavou vymyslieť nejaky efektívnejší trest.

tinka8512
10. apr 2022
maciatkolulu
10. apr 2022

@lujza123 prepáč, strašne veľa si napísala, ale hneď ti môžem oponovať, je to rodina, kde sú pevné stanovené pravidlá, jedno dieťa dodržiava, druhé nie, jedno dieťa poslúcha, druhé nie, rodičia čítajú, študujú, chodia na rôzne školenia, sú to ingelitne bytosti. TV výnimočne a iba chvíľu, telefón nepoznajú... Rodičia dodržiavajú príčina, dôsledok... Dodržiavajú slovo, odchádzajú z ihriska a nič... Naopak, dieťa začína byť doslova vychcane

deti95060810
10. apr 2022

môj vrieska tak že ho počuť do tretích susedov... ja nekričím, len jednu výchovnú vysolím - ak stihnem a decko rýchlo nezmizne...😀
vieš my máme jedno hluché dieťa, takže my kričať aj musíme...😉

sickynickyobsadene
10. apr 2022

@lujza123 hlúposť si napísala, hlúposť. Moje jedno dieťa uprace ale druhé nie tak potom už ani to jedno dieťa neuprace lebo druhé neprace....a to platí vo všetkých smeroch,ona nejedla,on sa nenaučil,tak nebudem ani ja...a nekrič potom?!?!

franika
10. apr 2022

No jemine...čistý "džurasick park"...muž len okna zatvára, keď spustím...🤣🤣🤣🤣🤣

adelkaa159
10. apr 2022

Toto nerieš😁😂i ja kričim .. kazdy skriči ale mok prenikavy hlas je tak brutalny ze ma je pocuj bodaj kde .. nie kazdy to vie potichy 😁a ani ja to neviem .. tiez sem tam mi rupnu nervy ked nieco poviem po 155krat a ignoracia .. a vtedy kricim ale mam strasne prenikavy silny hlas takze my byvame v dome ale na moj hlas uz je kazdy zvyknuty