Suseda kričí na deti
Máme susedov, ktorí majú dve malé zlaté dievčatka. Normálna rodina, slušní ľudia, vzdelaní, dievčatá určite nie sú zanedbané, chodia na krúžky, aj von, venujú sa im, ale z ich bytu ide častokrát taký strašný krik, to je určite denne a aj viackrát, keď mama kričí na tie deti, že čo urobili možno neporiadok, alebo čo neurobili, je to skutočne desivé. Deti majú skolkarsky vek. Nemienim to nijak riešiť, lebo myslím, že to riešiť netreba, ale naozaj je to veľmi desivé, akoby krik na najväčšieho nepriateľa. Mne samej by to nahnalo strach, vyvoláva to vo mne úzkosť, keď si predstavím, že by tak kričal niekto na mňa. Je mi z toho smutno. Ani neviem na čo to sem píšem, iba nad tým premýšľam. Máte aj vy takú skúsenosť? Tak len odkaz - nekricte na deti, tak, že aj susedia sa boja 😀
U nás sa tiež kričí. Som na dcéru sama, čo ma neospravedlňuje, no keď niečo poviem 20x normálne a je to bez odozvy, tak sa tak vytočím, že aj u nás to vyzerá tak, ako si opísala situáciu z susedov. Nikdy v živote som ju neudrela, no zato dosť kričím. Snažím sa na tom pracovať, aby toho bolo menej, no chce to ešte fúru času 🤷♀️😳😳
Ako keby som čítala o mojej matke. Tá ma ako malú zatvorila do chlieva k prascom, lebo som po sebe neupratala pexeso zo zeme. Vrieskala som ako divá, našťastie sme mali spoločný plot so susedmi a suseda ju prišla ohlásiť. Môj plač, prosenie ,,maminka, prosím nebi ma” a jej vreskot, keď ma naháňala veľakrát po dvore, museli desiť aj našich susedov. 🤷🏻♀️😅
@heleninamama dávam za pravdu- mam 4 baby ale to co ony robia som nevidela robiť ešte žiadneho chlapca 🤣
Uf...tiež občas vyhresim a skriknem na deti, ale viem, že nie je krik ako krik. Mám za sebou detstvo, kedy otec po nás kričal niekedy aj každý deň, doteraz nevieme so sestrami kvôli čomu a nadával nám. Neviem čo s tým, ale viem, že nie je krik ako krik. A je to aj taka situácia, že ako to riešiť 🤷 rodičia by možno potrebovali usmerniť, lebo sami nevedia ako a čo so sebou 🤦♀️🤷
Ked matka krici na svoje dieta tak je problem v nej, nie v dietati. Ked je to az tak, ze sa dospela susedka laka, preco zas vykrikuje, tak to musi byt riadna krava ta mater. Sama mam dieta a nevykrikujem po nom ako zmyslov zbavena, ani ho nebijeme. Dieta nie je pes, ale rovnocenna bytost.
Áno, kričím. Veľa a hlasno. Ale podľa mňa je rozdiel krik a krik. Zásadne deťom nenadávam, nepoužívam slová, či sú retardovaní (aj to som veľakrát počula od matiek), alebo podobné výčitky.
Mám divoké malé deti. Kto to nezažije, nepochopí a bude súdiť. Trikrát s pokojom poviem ročnému, aby nevyliezal na stôl, lebo padne. Ani sa neobzrie. Až keď skriknem “Matúš! Nie!” Aspoň sa obzrie.
Väčšinou teda kričím “Nie!” Alebo ich mená, keď predtým pokojný hlas, vysvetľovanie či komunikácia nezabrali.
Bývame v dome, aspoň sa do mojej výchovy nestará premotivovaná suseda, ktorá keby si vyskúšala deň u nás by skoncila v blázinci 🤷🏼♀️
@kate_cs to je uplne ine tie vykriky nie a mená, lebo chces zabranit nebezpecenstvu , to kazda mame zase taky pud . Autorka pise o inom kriku a rozhodne nie je premotivovana, pocuvam to aj ja a velmi ľutujem tie deti. 3 deti, takmer ich nepočuť a ona bliaka od rana po nich. Zazivala som to cele detstvo a bolo to na moju detskú psychiku znicujuce
mas pravdu
tiez mam dve baby a nekricim na ne
som v pohode sama so sebou a nechcem vychovat psychopatov
stacilo mi ze moja 4rocna povedala ze ked na nu zvysim hlas, nebude ma pocuvat lebo nepotrebujeme to
takze dieta mi ukazalo cestu a mali by sme sa my matky pozret hlboko do seba
99x poviem v klude, vysvetlim, ten sty krat uz navrieskam a akurat vtedy suseda v zahrade polieva
@pondelok01 vdakabohu za tento koment z ineho uhla,už som si myslela,že som z inej planéty.To všetko,aj tento krik odovzdávame svojim deťom ako vzorce správania voči ich budúcej rodine aj nám raz v budúcnosti,sú to semienka,ktoré sadime.Tiež mám takú susedu,vulgárne denne nadáva tým deťom tak,že dve psch nás a pod to počujú a považuje za normálne ich sprchovat studenou sprchou keď sú “zle”….na to sa ale ťažko najde dôkaz,pretože deti sú ciste ,nasytene a čuduj sa svete tu svoju mamu miluju,takze riešenie to nemá žiadne ..
Keď zruknem,upratujú aj susedkine 3 deti nad nami😉ale nadávať si v žiadnom prípade nenadavame
Niesi moja suseda? 😂 Tiež kričím. Nie pretože by som chcela. Poviem 5-krat a nezajem. Na šiesty skriknem a hneď počujú. Vysvetlím potom prečo som kričala.
Ženy v komentároch asi nepochopili že tu nejde o sem tam krik, ale zrejme časté vrieskanie. Chápem že ti je to nepríjemné počúvať, aj mne by bolo. Samozrejme že každý niekedy pokričí, ale sama na sebe viem že keď to už ide do situácie keď som vyčerpaná a chce sa mi vrieskať za každú blbosť, požiadam niekoho o pomoc aby som si mohla aspoň na chvíľu odpočinúť, nabrať nové sily a vychovávať dieťa s kľudom a trpezlivosťou
Ja napisem za seba každé dieťa je iné a na kazde platí niečo ine. Mam dve deti jedno zvýšený hlas toleruje a nerobí to s nim nič, druhé zase veľmi citlivo reaguje na krik. To ze vám to spôsobuje úzkosť je o povahe, mne to nerobí nič a beriem to normálne. Tým chcem len povedať ze každý z nás je iná povaha, presne ako deti každé je iné. To ze vaše dieťa poslúcha a stačí mu dohovoriť to neznamená ze aj iné deti sú také a kým dospelak neskrikne tak na nič nereaguje. Tak to netreba tak prežívať, lebo nie všetci kľudne povahy. Ja za seba poviem ze keď vidím benevolentnost matiek mne dvíha tlak napr toto.
Tiež som na staršiu dcéru takmer nekricala. Ale ako sa narodil syn, to je extrémista. Nedá si nijakovsky dohovoriť, aby nerobil somariny typu liest na zábradlia, bez pudu sebazáchovy dole kopcom na odrážadle, lozenie po nábytku, tvrdohlavý. Veru kričím aj ja.. lebo mu hrozí, že sa prizabije . Takže tiež som to odsudzovali ale teraz už to beriem trochu inak .
@vajanika27 Presne tak. Najradsej mam rady od ludi,co maju deti, "kde ma posadis,tam ma najdes", dietko poslusne spolupracuje a sa cuduju,ze preco ini po detoch kricia. Robia to aj ucitelky. Lebo keby sa tutkali s 20 detmi,daleko by nezasli. Dcera mala v 1.triede velmi prisnu ucitelku. Inak velmi mila,kym deti posluchali,kazdy den im hovorila,ako ich lubi,robila im pravidelne sutaze o cukriky,organizovala zurky,ale beda im bolo,ked niekto porusil pravidla,rozpraval cez hodinu,nedaval pozor a pod. Zhukla na neho tak,ze cela chodba to pocula. A veruze si deti zvykli a nikto si nedovolil skusat ju. A ona o nich aj na rodicku tak pekne rozpravala,ze si sikovni,poslusni a vychovani. A dcera ju mala tak rada,dodnes ked ju vidi,ju z dialky zdravi. Inu ucitelku co mali bola benevolentnejsia,povedala im,ze po detoch ona nekrici,lebo sa to nema a na rodicku sa nam stazovala,ze su drzi a nerespektuju ju. Tie iste deti v priebehu par mesiacov,zaujimave🤔 Tym som chcela povedat,ze nie vzdy je krik taky desny,ako sa zda. Hlavne ak dieta prekroci hranice,malo by to jasne poznat.
Aj nasa suseda tak strasne krici na deti. Chlapec ma 6, donedavna to bol este vesely, zivy chlapec. Uz ho "zlomila" a nevidela som ho usmievat sa ani nepamatam. Je mi ho velmi luto 😪
Minule bol u nas po dlhsom case a musela som ho poslat domov po tom co na moju dceru agresivne nakrical, naplul a sotil ju. 2 dni predtym kopal na ihrisku do chlapca ktory uz lezal na zemi. A vidim ze na vine su jeho rodicia a ich vreskot, lebo som tu jeho premenu z mileho chlapca na agresora pozorovala na vlastne oci.
Ich mladsia nema este ani rok a uz aj na tu vrieska ako zmyslov zbavena ked si napriklad nieco strci do ust alebo ked nechtiac nieco vyleje.
Nenechaj si nahovorit ze takto vrieskat na deti je normalne. Len preto ze to vela matiek robi, neznamena to, ze je to v poriadku.
Detsku dusu to zrani na cely zivot.
My sme Talianska rodina. U nás sa kričí aj keď chceme nakrájať chleba 😄😄 ( nepreháňam haha ) .

Ked som precitala nadpis reku, ajeje isto to je moja suseda 😁😁 jasne ze susedia nepocuju to ze my tym detom 350x pred tym normalnym hlasom dohovarame ..pocuju az ten vrchol 😁 a ja nemam nervy nazvys. Ja uz nabliakam a vybavene za minutu 😆a tiez mam zlatusiky,aj kruzky, vylety, zmrzlinky atd. Jednoducho pride cas ked im hrabne, ako aj dneska mrncala 15minut dcera ze ju prosim pekne tlaci uterak na usiach. 350x sme to previazali, spadlo to, silno, nie tak, tak inak onak,... vravim reku vydrz chvilku (cerstvo po umyti) nech ti popije vodu uterak,a potom vyfenujeme. No nie 15minut tu pomrnciavala ja uz explozia 🤣 a bolo dobre. Vyfukali sme a usmiata pohodicka uz sa pekne hraju 🤷♀️