icon

Suseda, ktorej vadí klimatizacia

29. nov 2021

Ahojte žienky, idem k Vám o radu. Bývame v rodinnom dome v podnájme. Je to klasický sedliacky dom, kde ide izba za izbou, veľká dlhá veranda, +prístavba, pekne prerobené. Doteraz tu nikto zo susedov nemal problém s nikým. Na zadnej časti domu kde nie sú okná, ale suseda je na montovaná klimatizácia. Ten dom vedľa zdedila jedna pani, starší dom a ona tu nebýva, občas sem chodí, býva asi 1,5 h odtiaľto. Už pár krát nám povedala že treba niečo urobiť s klimatizáciou, treba to pre montovať inde alebo jej je to jedno ale to tak nemôže tam ostať, le
bo to hučí. Že ona sa spojí s majiteľom. Doteraz sa sním nespojila ale pýtal už naňho kontakt že už sa sním spojí.
Podla mňa rieši úplnú banalitu. Odkedy tu bývame my to malo používame. V lete to malo používame keďže mame menšie dieťa a dom nie je až taký teply v lete. Keď je miernejšia zima vtedy sme stým zvykli kúriť, ale v tuhej zime už sa stým nekuri.
Toto všetko darmo som jej vysvetľovala. Že jej jednoducho to vadí a hučí a ze to tak nemôže zostať.
Ešte to chcem povedať ze s pani sme sa pekne rozprávali, nebola to žiadna hádka, ale darmo som jej povedala fakty, a aj to že to sa jednoducho nedá inak riešiť, nepochopila to.
Na 100 % viem ze majiteľ s tým tiež nič neurobí, maximálne sa usmeje na tom čo ona žiada.
Myslím ze ona to tak nenechá. Poraďte čo máme robiť.

agacela
•
29. nov 2021

Ak je to na tvojom pozemku, nemôže nič …teda na pozemku majiteľa …

andrea_82
•
29. nov 2021

Ja by som to nechala na majitela. Vy ste tam klimu nemontovali, ste len v podnajme, tak takuto upravu by ste ani nemali robit. Nech to riesi on, ty sa vyhovor na neho.

guiseppinka
•
29. nov 2021

Aj mne raz dosiel sused z poschodia nizsie, ze ho vytapame cez kupelku... Aby som mu dala cislo na domaceho a ja na neho, ze mile rada, mne nedviha telefon... Za asi 2 dni dosiel majitel... Kasli na to, nevysvetluj. Nech si to riesi majitel

barruna
•
30. nov 2021

Presne tak, ste len podnajomnici, taketo veci nech si riesi pekne majitel, ako co vy s tym mate?

simca06022011
•
30. nov 2021

neries, nech si suseda riesi co chce kde chce. Nie ste povinni jej nic vysvetlovat, nic s nou riesit a uz vobec nieco prerabat, lebo ona si zmysli. AK chce, nech kontaktuje majitela, kontakt ma. Asi nechce, len potrebuje chodit niekde a robit "nervicky". Su taki ludia...
majitel by ju poslal kade lahsie, to co si on namontuje na dom je uplne v jeho kompetencii, to ako keby som teraz nabehla k susedom, nech zrusia tepelne cerpadlo, druhi nech zrusia klimy - no asi by si poklepali po cele a poslali ma niekam :D

jana_eyre_2
•
30. nov 2021

Nerieš, veď to nie je tvoja klimatizácia.. keď sa bude suseda sťažovať znova, tak jej povedzte nech sťažnosti presúva na majiteľa, on jediný s tým niečo môže urobiť..

Veď keby ste aj chceli klímu odstrániť, tak bez súhlasu majiteľa nemôžete, nerozumiem čo suseda akože očakáva.. skôr sa chce asi posťažovať a porozprávať.. 🤷

autor
•
30. nov 2021

@simca06022011 tiež mi to tak príde :D

tykat
•
30. nov 2021

Nech riesi majitel. Ty sa tym nezatazuj.