Susedia majú chlapca, ktorý stále dupoce
Pomozte mi to pochopit, lebo ja uz nerozumiem. Byvame na najvyssom poschodi, tak som sa tesila na to bozske ticho, nikto nebude dupotat nad hlavou. Omyl - pod nami maju chlapca, asi stvorrocneho, dupoce od rana do vecera. Nevie chodit, len lietat po byte a dupotat. Ale tak dupoce a skace, az sa to u nas zatrasie - ano, od spodu. Do skolky asi nechodi, lebo dupoce kazdy den, zacne rano, konci vecer a casto vidim, ze chodi babka,asi strazit. Ze je to dieta, okej,ja to chapem,ale comu nerozumiem, je ta jeho mater - pomozte mi pochopit, preco ho nemoze raz vziat na ihrisko, nech sa tam vyblazni a doma sa nesprava ako utrhnuty z retaze? Byvame tu uz vyse dvoch rokov, ja som ich jedinykrat nevidela, aby vzali motorku,bicykel,buginu a sli von. Niekedy uz mam take nervy, ze mam chut vziat svihadlo a skakat im pol hodiny nad hlavou.
@makova333 u nas nemame tolko deti, proste ten ich maly lieta cely den a dupoce. Byvame tu dva roky,fakt som ich raz nevidela ist vonku alebo na ihrisku. Manzel je pomaly celu koronu na homeoffice, tiez to nechape. Nie sme 13posch cinziak, nas je tu menej, tak vidia aj mna, ze chodime kazdy den von (a kedy). Moj prispevok ani nie je ze o radu, dupotanie cely den je fakt na nervy, ze deti su deti, je jedna vec,ved aj ja mam, ale toto je uz az moc.
My mame syna autistu. Kto to nevie neni to na nom vidiet cize tiez sa mozu cudovat ze ho necham behat dupat trieskat a vrieskat cely den. Zial sama s nim von nevyjdem, cize cakame na muza kym pride z prace a aj s muzom nie vzdy chce ist a nie na dlho. Ihriska nema nejak v oblube a take ze sa vonku vybeha a potom bude kludnejsi nepozname. Mne je nasich susedov uprimne luto a oni zas uprimne lutuju mna😅
@hennyinnsbruck nepochopia. Uz co to sme usudili, zdola toho pocujeme velmi vela. Ja som sa praveze tak snazila rychlo v noci brat malu do ruk, pstkat, aby neplakala, aby nebudila vsetkych naokolo, lebo viem, ze tu nebyvame samy. Dom sme nikdy nechceli, mame skvele byvanie. Prispevok ani nie je tak o tom, ze dupoce (okej, lezie nam to na nervy), ale ze co to je,mat dieta, ignorovat ho a nechat ho lietat po byte kazdy bozi den.
@dmk_1 no akože toto nepochopí len ten,kto dieťa má. Síce my máme tiež 4 ročnú,ale nás susedia vidia asi raz týždenne hlavne teraz cez prázdniny. Sused vedľa starý pán nechcel ísť bývať ku nám vedľa preto lebo však dieťa,teraz sa vypytuje že kde je dcéra ,že ju nepočuť. No my odchádzame z bytu o 10ej a vraciame sa večer o 19:00 🤷suseda hore má tiež 4 ročnú dcéru a to je už megahoror ,ona cez deň spí a v noci je hore do rána 5ej. Masaker. Ale neriešime lebo však dieťa. To by si sa zbláznila ,ta nie dupoce,ale chodí na kolobežke a bubnuje na hrncoch povinne každú jednu noc. Ale my sme si už zvykli. Keď chcete mať pokoj tak to vidím jedine na dom alebo mať suseda nejakého starého človeka.
Ach, jaj, ja pocujem susedov nado mnou, stale nejake hrkanie po podlahe, dupoty, cele poobedie - tiez mi pride, ze nechodia von, lebo je to nonstop. Tiez sa nad tym zamyslam, ze s detmi sediet cele dni doma zavreti v panelaku, nezobrat ich na vylet, na ihrisko ani na navstevu...nechapem, co je to za zivot.
Byt podo mnou je momentalne prazdny, ale nepotesila si ma, ze zo spodu sa to moze ozyvat este viac 😁. Pri mojom stasti sa tam dostahuje nejaka rodinka s 5 detmi 😁.
@1gabriela13 a to moze byt akoze normalne, ze take dieta v noci buntosi cez den spi? Nepochopim niektore matky...
@dmk_1 a naozaj je chlapec ok môže byť aj autista a vermi tí sú nevyspytateľný moja keď mala amoku aj celé noci proste t ok všetci zvládli a nikdy sa nestazovali aj keď som sa im ospravedlňovala jednoducho povedali v noci na spíme a deti nám nevadia ani vaša a to niekedy brucha hračkami alebo piští celý deň a nedá sa s tím nič urobit možno ho skúsiť zobrať von s tebou
@andrejka1974 chlapec je zdravotne ok, je nevychovany a ignorovany. Viem,ze s diagnozami je to narocne, ale toto je nevychova, jeho matka po nom len vrieska, ze sa nevie spravat - no preco sa chlapec nevie spravat? To bol zufaly vtip, ze ho zoberem von, lebo nechapem, preco to nemozu urobit jeho rodicia
Vies co mne povedala suseda, ked som riesila to iste? Ze sa mam odstahovat do domu. Odstahovala som sa teda do domu a odvtedy mam klud.
@dmk_1 Aj ja som si myslela, že keď sa nasťahovali ku nám bezdetní mladí zaľúbenci, že to bude super....ale, čo došla rodinka s dvoma deťmi pod nami, pýtam si nadčasy, lebo by som zišla dole a vyvraždila ich....začnú ráno okolo pol siedmej....potom do jedenástej večer...mater ešte o pol dvanástej vrieska ako najaká na to decko a to vreští ešte viacej, lebo tak sa jej bojí....Načo majú niektoré ženy deti, keď na nich nemajú trpezlivosť...Jej muž mi raz vo výťahu povedal, že má chuť skočiť z okna, lebo už nevládze s ňou bojovať (to ked som sa ho pýtala, prečo v noci tak vrieska na deti, že to počuť aj na celý barák)
@desore Vieš si predstaviť, že 10 rokov ti niekto drbe kladivom po hlave ?
@mandarinka555 Viem 😂. Mam deti, zvykla som si.
Ako dieta sme mali susedov nad nami, pan organista a pani spevacka. Vzdy v sobotu poobede nacvicovali na nedelnu omsu. 😂 Tak ja som cvicila na husliach v nedelu poobede, ked siestovali. 😂😂😂 Eduty...
Ja by som im narobila riadny hluk, možno aj po 22:00, nech dôjdu sa sami sťažovať a keby došli, by som im toto povedala čo si písala, možno by sa uvedomili
@dmk_1 ja ti poviem z opačnej strany. Našťastie žijeme v dome a neriešim susedov. Mám 3 ročného syna, sme vonku aj doobeda a aj poobede, keď je pekne sme tam vlastne väčšinu dňa. No aj napriek tomu syn doma behá. Aj dupe, hoci sa snažím usmerňovať ho. Ale podľa mňa je úplne prirodzené, že dieťa behá a skáče, som rada, že si rozvíja hrubú motoriku.
@dmk_1 no jasne ze není normálne. Ale to je ich výchova, nič s tým nespravime. Do škôlky ju matka dat nechce, lebo brala na ňu pandemicku materskú a doma sa dieťati nevenujú. Spi ako príde. Ešte sa aj pochváli že oni jej v noci vychystaju jedlo na stôl, hračky s ktorými sa hrá, kolobežku, hrnce a oni idú spať.
@dmk_1 toto je zivot v panelaku ..bohuzial... a trošku pochopenia by nezaskodilo ...kto chce ticho a sukromie nech si postavi dom na samote niekde daleko na kopci v lese...
Vies ako sa hovori " co vidis na druhom,cakaj na sebe"
To ze ty mas teraz este male babo nezamena ze za 2-3 roky nebude dupat a vrieskat 😉
@stela1996 cely prispevok bol trosku o inom.. Co vidis na druhom,cakaj na sebe - wtf? Na to mam dieta,aby som s nim sedela cely den doma na riti, ci je pekne ci zima,nechala lietat cely den po byte a dupotat ako slon a kazdy den po nej vrieskat, aka je nevychovana, nevie sa spravat, vynadala jej do debilov, spratkov.. Naco?
@dmk_1 viem pochopiť tvoju situáciu, je to náročné mať neustále hluk, ale ako ti ženy poradili skús zájsť za nimi a porozprávať sa. A ja mám deti, dvoch chalanov vo veku 6 a 2,5 roka, aj keď s nimi chodíme vonku aj ráno aj poobede tak menší lieta po byte a darmo ho budem upozorňovať. Fakt asi jediná rada je sa porozprávať so susedmi a uvidíš. Držím palce aby ste to obe strany prežili v zdraví 😁

@dmk_1 vies co mne je to samej neprijemne ked moja lieta ale nastastie suseda ma asi pochopenie….
Ked je styl viessty moc tak skus uplne normal s kludom s nimi rec hodit mozno pochopia