icon

Susedia nám hádžu za plot exkrementy

7. sep 2021

Ahojte dievčatá, mám pre vás dnes takú voňavú diskusiu😀 pre niekoho to bude možno vtipné, ale my sme už zúfalí z toho a nevieme čo máme robiť. Bývame v rodinnom dome na dedine už 12 rokov a vedľa nás sa pred 3 mesiacmi prisťahoval mladý bezdetný pár, majú však mačku a dva veľké psy (nevyznám sa v psoch, ale sú to asi nejaké dogy). Okolo celého pozemku máme 2 metre vysoký betónový plot a za ním nasadené ešte tuje, nikde nie je žiadna diera. Problém je, že na terase sa nám pri strane, na ktorej majú záhradu títo susedia pravidelne objavujú veľké exkrementy, niekoľko kusov a ako keby boli nahádzané na kope (od mačiek to určite nie je, mali sme mačku 8 rokov a takéto kopy nerobila a väčšie zviera sa nám nemá ako na pozemok dostať), tieto kopy sú vo vzdialenosti asi meter od nášho plota a tují. Už ma to ozaj štve to pomaly každý tretí deň chodiť odpratávať a zmývať dlažbu, problém je, že my sme ich nikdy na vlastné oči nevideli to tam hádzať a nemáme žiadny dôkaz, že to robia práve oni, na polícii by nás za toto vysmiali. Manžel sa skúšal s nimi porozprávať, ale tvárili sa, že vôbec nevedia o čom hovoríme a na druhý deň ráno sa kopa zase objavila. Skúšali sme sa sťažovať aj na obecnom úrade, ale nijako sa to nevyriešilo, zvieratá majú vraj riadne nahlásené a to je všetko, čo sme sa dozvedeli. Inak pani je detská lekárka a jej manžel nepracuje alebo pracuje z domu, pretože je celé dni doma, my obaja chodíme do práce, takže nemáme na neho ako striehnuť, napadlo nám jedine kúpiť kameru, ale aj tak by cez stromy a plot nebolo vidieť priamo osobu, ktorá to vyhadzuje. Pán je však veľký sťažovateľ a chodí nám zvoniť, že vraj ich ruší plašič na kuny, ktorý máme doma v podkroví (je vo vnútri domu a frekvenciu človek nepočuje, takže nevieme ani ako sa dozvedel, že také niečo máme, my sami to doma nepočujeme a oni majú dom na druhej strane ich pozemku od nášho, nemá ich to ako rušiť). Ďalej sa mu nepáči, keď svietime na terase a keď si manžel v garáži zapne rádio, to že ich psy od rána do večera štekajú je však v poriadku. Myslíme si, že nám to robia asi naschvál, aby sme plašič vypli, nesvietili a nepúšťali si rádio (v úplne normálnej hlasitosti so zatvorenými oknami). My úplne normálne užívame svoj pozemok a doteraz sa na nás nesťažoval ani jeden z ostatných susedov, ktorí bežne púšťajú cirkulárku, pília drevo o 12 na obed a celkovo robia oveľa hlučnejšie veci, ako my. Čo máme podľa vás v takejto situácii robiť? Keby im to prehodíme naspäť za plot, tak by to podľa mňa vôbec nepomohlo a hádzali by ešte viac.

autor
7. sep 2021

Nie, nemá sem nikto iný prístup, bývame medzi 4 domami, nie pri hlavnej ceste a na to miesto by sa teoreticky vedel dostať len ten jeden konkrétny sused a čo sa týka plašičky, tak áno kvôli psom sa prišiel sťažovať, nie kvôli sebe, tak sme to na týždeň vypli, pretože aj my tu chceme mať ticho a nie brechot psov od rána do noci, ale vôbec nič sa nezmenilo, bliakali na každý jeden pohyb aj tak a sused sa prišiel sťažovať aj počas toho týždňa, keď bola plašicka vypnutá.

nafka0483
7. sep 2021

Tolko reci a spekulacii okolo toho... uz davno mohla byt kupena kamera a bolo by jasne co sa tam deje a mohlo sa to riesit.

lintu
7. sep 2021

Ked nechces kameru a cakat na sneh, este mozes po terase okolo inkriminivaneho miesta rozhodit piesok/zeminu/muku.... Podla stop/nestop bude pripad jasnejsi. Takto su to vsetko len spekulacie a mozno aj nespravme obvinenia.

autor
7. sep 2021

@lintu ďakujem, toto vyskúšame.

spadnutaslivka
7. sep 2021

no osobne si neviem predstaviť tvrdosť toho hovna, aby to letelo ponad plot a dopadlo krásne neporušené na dlažbu. som zvedavá, či nám sem autorka príde o pár dní napísať, čo/kto to mal na svedomí

marsmykkok
7. sep 2021

určite kúp kameru, aj lacnejšiu ak ti je ľúto peňazí, nálepka na bránu že objekt snímaný kamerovým systémom a keby to boli aj susedia a vzťahy sú zlé, kamera ich trocha zastaví , ľudia majú pred tým rešpekt, je to iné ako robiť niečo napriek v noci alebo ked susedia nie sú doma bez dôkazov.

hipuska
7. sep 2021

@lintu presne takto sme odchytili nášho hada, keď nám ušiel

tykat
7. sep 2021

Pozri, ja by som na to miesto dala nejaku velku nadobu s vodou. Ak sa v nej objavi hovno tak ho hodil sused 😀 a nemusis mat kameru.

palisko
7. sep 2021

Počuj autorka, urob pokus. Zober tie hovná na lopatu a skús ich hodiť nie k susedovi, ale niekde na svoj pozemok. A uvidíš, či tie letiace hovná skončia na kôpke, alebo rozhodené na široko. Stavím sa o fľašu šampusu, že určite na jednej kôpke neskončia. Podľa mňa tam chodí zviera.

lintu
7. sep 2021

Daj potom vedieť, na čo ste prišli. Ono v podstate je divná aj tá nepravidelnosť tohto počinu. Ak by bobky hádzal sused, prečo by hádzal 1kôpku za pár dní až týždeň? Navyše ak je o nich známe, že majú zvieratá a na to miesto majú dosah len oni?

ktochytavzite
8. sep 2021

inak nerozumiem co stale rozoberas,daj si kameru a uvidis,uvidis ci to niekto hodi alebo tam chodi ich kocur(skor si myslim ze kocur). ZbTicne hladas riesenia,nic ine ti to aj tak nevyjasni.A ked budes mat dokaz,potom sa stazuj na susedovAlwbo si kupte aj vy psa a nebudete mat ani kuny ani kocura na zahrade,kt vam poriadne nakadi.

marsmykkok
8. sep 2021

predpokladám že psy nekadia raz za pár dní... Ono to vyschne za pár hodín a keby to hádže raz za pár dní väčšina sa rozpadne na malé kúsky.

callisia
8. sep 2021

@palisko blbosť. Keď pozbieram hovna do kýbla tak ich vysypem bárs aj cez plot z výšky 2m na jedno miesto.
Autorka, tu pomôže len kamera a hádzať im to nazad.

ertlovik18
8. sep 2021

@callisia taketo obhadzovacky, len niekedy to inak nejde, len proste pouzit rovnake zbrane, jak aj oni, neni nad to mat dobre vztahy so susedmi 😉

autor
8. sep 2021

Ďakujem všetkým, áno kameru sme nechceli kvôli financiám, skúšali sme starý mobil, ale batéria ani úložisko nevydržali tak dlhé nahrávanie a mali sme aj fotopascu, ktorú sme mali doma už predtým, ale nespustila sa, neviem či sme to zle nastavili alebo čo, nakoniec nám však poradili celkom dostupnú kameru a všetko nám povysvetľovali, takže zostáva už iba čakať.

marsmykkok
8. sep 2021

Potom napíš čo zistíte.

karolinakr
8. sep 2021

Mňa tiež zaujíma ako to dopadlo, potom napíš

anega79
8. sep 2021

Pockaj ked budu mat deti to bude zabava

nafka0483
9. sep 2021

Kvoli financiam? 30eur je taky velky problem? Ved ta kamera vam ostane a mozete ju pouzivat nadalej na monitorovanie svojho pozemku, pripadne ju vies dalejna bazari predat. najdes tie najjednoduchsie uz od nejakych 25 eur, no ale je mozne ze to je pre vas financny problem, ale to som akosi ako dovod necakala. Stale ina vyhovorka.

autor
9. sep 2021

@nafka0483 každý nemá peniaze na vyhadzovanie na hlúposti, absolútne nepoznáš našu finančnú situáciu, tak nerozumiem prečo sa do mňa stále obúvaš, keby to netrvalo 3 mesiace a naozaj nás to už neštvalo, tak by sme to neriešili, pokúšala som sa nájsť iný spôsob, so susedmi sme sa normálne s pokojom rozprávali, odporúčali ste mi kameru, tak sme ju kúpili a striehneme, nemáš dôvod preto rýpať, aj v iných diskusiách som si už všimla, že si veľmi nepríjemná k ľuďom.

nafka0483
9. sep 2021

Ved pisem, ze ma to prekvapuje, ale ze mozno je 30eur za kameru naozaj velky financny problem. Keby to trvalo 3 mesiace, tak ja by som kazdy mesiac tych 10eur odlozila aby som kameru kupila. Ty si sa najprv vyhovarala, ze ste chceli kupit, ale nenapisala si, ze financie su problem, ale ze aj tak, co by sa tym vyriesilo, ze mozno by pokutu dostali.
Ja neviem ako to vnimas a myslis a ake su skutocne dovody, vychadzam len z toho ako to tu prezentujes. Neviem kde som neprijemna, mozno preto ze napisem pravdu a trafim do cierneho, tak je to cloveku neprijemne. Ja nikoho neurazam, ani nenadavam, pisem fakty.

tykat
9. sep 2021

Mohli ste dat nadobu s vodou... usetrili by ste za kameru 😀

autor
9. sep 2021

@nafka0483 pre mňa to vyznieva útočne asi kvôli tým dodatkom k vyhováraniu v každej správe, ja som chcela len zvážiť všetky možnosti, kým sme investovali peniaze, ale prepáč ak som podráždená, lebo nás nahnevala trochu aj susedova odpoveď, pretože sme ho s tým vôbec nechodili otravovať a zvoniť 2krát do dňa ako on nás za plašič aj keď bol už dávno vypnutý, ale prišli sme tam raz slušne a nepovedali sme, že si myslíme, že to prehadzujú, ale spýtali sme sa, či s tým nemajú problém aj oni a či nevedia, aké zviera by to mohlo robiť, lebo predsa majú aj mačku a nevieme, ako bola doteraz zvyknutá chodiť na toaletu a na to odvrkol, že nemajú a ich nezaujíma, čo je mimo ich pozemku a či mám taký strašný problém to odpratávať, veď bývam na dedine a tu je to normálne, ale zaujímavé že tu bývame vyše 12 rokov a jeden čas býval vedľa nás aj sused, ktorý choval hospodárske zvieratá a nikdy sa nám to nestalo. @tykat chceli sme, ale ako dôkaz by to neobstálo, tak sme nakoniec kúpili kameru pre čisté svedomie.

ratira
9. sep 2021

No som ja velmi zvedava, co sa na tej kamere ukaze. Dufam nam das vediet. Ako ja by som jeho staznosti vobec nebrala vazne a pokial su to fakt len prkotiny, ani by som s tymi cinnostami, ktore mu tak vadia proste neprestavala. Ak chcel mat od vsetkych pokoj a len ticho, mal sa prestahovat niekam na samotu

ktochytavzite
9. sep 2021

tak sused je zly sused,robi problemy kde nie su,jeho zaujima len jeho pozemok a vas teda len vas,cize plasicka ho nema co rusit ani zapnute svetlo.
No daj vediet co najdete na kamere

simca06022011
9. sep 2021

kamera

nafka0483
9. sep 2021

Vies tak to znelo niekedy akoby to vyhovorky boli. Ale som aj ja zvedava ako to dopadne, na kamere to bude jasne, daj potom vediet a ked sused nema zaujem riesit, tak su prislusne urady, ktore to riesit budu.

cacianka
9. sep 2021

Susedom ani nikomu nehovorte o kamere.
A ak suseda nezaujíma čo je mimo jeho pozemku,tak ani vás nezaujíma čo je mimo vášho domu a pozemku. Plasicka je demontovana a basta.aj je keby nebola...
Na stekajúca psy je tiež odpudzovac/Rušička.pouzite ju.

hipuska
9. sep 2021

Tak som zvedavá ak ja, čo sa ukáže...

spadnutaslivka
9. sep 2021

@cacianka nikomu nehovorte? už to vie celý MK, tak asi aj susedia vedia :D blbé je, že záhadné hovienko nie je každú noc, ale len raz za pár dní... takže budeme ešte veľmi dlho v napätí 😅