Susedin syn je hlučný
Baby potrebujem radu lebo sa asi zbláznim. Susedkyn syn ma 5 rokov a tento rok v kuse vrieska. Je to neskutočne. On sa postavi doprostred cesty a jači na plne hrdlo a ani nemá dôvod. Minule som už na neho vyletela pretože mojej mame bolo zle a my mame okna rovno na dvore takže aj ked je okno zavrete ten rev počuť až dnu. Lenže už som ho upozornila 100x a furt vrieska a to teraz ma sused na prazdninach dcéry tak vrieskaju nie len on ale 3! Môžem ho upozorniť milion krát o 5 sekund reve zas. Je to normálne? S jeho mamou som nehovorila pretože ona ho yvhodi pred dom aby mala pokoj a je jej absolutne jedno že jej decko vrešti a obťažuje tým susedov. Ja som už normálne na nervy z neho. Už mám tak pošramotene nervy, že keď som bola v meste s kamaratkou jednej matke tak reval syn tak som na nu nahukala či si ho nevie stišiť. Viem, že nemám právo cudzie dieťa biť ale ja normálne zvažujem že ked bude zas vrieskať ja mu už asi capnem po zadku. Je to vôbec nomrálne? Ja sa predsa nemôžem zobrať preč aby som ho nemusela počuť to už by som sa rovno mohla presťahovať.
Baby čo mám robiť. Ja sa normálne bojim, že mi fakt prasknu nervy a zmlatim ho jak žito!
@cta ja ta uplne chapem. Jednoducho ked sa nieco opakuje denne, raz pohar trpezlivosti pretecie. Detsky vreskot je ozaj neznesitelny ale nespravis nic. Deti kricia, dupu, trieskaju, vrieskaju, myslim, ze ani jeho mama s nim nepohne.
Taka somarina ale skus si kupit stople do usi. Aleboco ja viem, chod za chlapcom a povedz mu, ze ak bude tisko dostane balik cukrikov, nech ti zaklope na dvere za tri hodiny .)
mimochodom, mam dieta a detsky plac mi vie pekne liezt na nervy 🙂 tak ako mojho tak aj cudzieho bejby... a ved na to ten plac je, aby privolal pozornost.. ale sa netvarme ze je žúžo labúžo pocuvat to kazdy bozi den za oknami a nemat kam utiect lebo ste doma a to ma byt pre vas vasim utociskom
@stanislavao no budem ti trochu oponovat - mam tiez 2 chlapcov a su aj hlucni, ale ked ich vecer upozornim, ze maju byt na terase tichsie, lebo uz su ludia z prace doma a chcu mat tiez svoj klud, tak to chapu. taktiez - ak moje deti vrieskaju na terase, ci sa hadaju, kvikaju a otravuju hlukom zvysok sveta (vratane mna), tak ich stiahnem dnu a nenecham ich rusit cele okolie. ked mne to lezie na nervy, preco mam tym rusit este aj susedov? ano, urcite miera detskeho hluku je ok, ale zas odtial-potial 😉
@cta v ziadnom pripade nebit, obrati sa to proti tebe, je to cudzie dieta. najlepsie porozpravat sa o tom s matkou. jedine ona s tym moze nieco spravit. pripadne sa opytat susedov, ci to tiez tak vnimaju ako ty. ci ich to tak rusi. ak vas bude viac, bude matka viac nutena sa tym zaoberat. pripadne napisat na spravu bytovky, akoby sa to dalo riesit (takto to aspon funguje u nas - ak je hluk, nieco susedom vadi - bud rozhovor medzi sebou alebo staznost na spravcovsku firmu).
a to, ze ho necha sameho? no to jej na je zodpovednost...
Nečítala som všetko, ale poviem to takto - som mama jedného takého uvrieskaného chlapca, ktorého nech robím čo robím, nedá sa s ním. Je to presne ten typ, čo sa postaví a jačí a jačí a jačí a mne z toho ide prasknúť hlava - napomáha dobré slovo, nepomáha rozhovor (ten ani nie je možný, pretože si nepočujem vlastného slova a nie to ešte aby ma on počul), nepomáhajú zákazy (rozprávky, sladké, ....), nepomáha bitka - proste nič. Ja mám tiež stavy, keď rezignujem - pridám si rádio, zavrem dvere a sedím pri PC a môj syn ručí a prepáčte, ale seriem na neho. Je to sprosto povedané, ale sorry.... on sa vyručí a potom v kľude príde a funguje normálne.
Napr. minulý týždeň sme boli v PN v meste - v emaile vedeli, že sme tam a určite aj policajti z vedľajšej budovy to vedeli, v O2 vedeli, v auparku ani nehovorím - usadil sa tam do autíčka a každého, kto sa čo i len k tomu autíčku priblížil ešte aj treskol - tak som ho treskla i ja, no ručanie som ignorovala a v pokoji som si vypila kávu s mojou máti a pritom som hojdala malú v kočíku aby si pospala - že všetci na mňa čumeli, čo som za mater a neviem si dať syna do laty - sorry, vezmite si ho niektorá na týždeň domov a potom mi dávajte rady - verím, že ešte v ten deň by som ho mala doma. Na ihrisku vedeli, že sme tam, pri fontáne vedeli, že sme tam a nakoniec ma tak nasral, že keď sme išli po pešej okolo bánk a on zase za čosi vrieskal (chcela som len, aby sa chytil kočíka a išiel vedľa mňa, lebo sme išli okolo cesty a aby mi nevybehol na cestu) ale už sa mu aj cudzí ľudia prihovárali a na mňa divne kukali a ja som sa cítila jak posledná chudera.... tak som sa nasrala, že som mu povedala - vieš čo, choď si kam chceš, ja odchádzam, zobrala som kočík a jednoducho som išla k auta na parkovisko - v tom momente mi bolo totálne jedno kam ten chlapec pôjde - prešla som cez celú pešiu, výrazy ľudí čo sedeli na káve pri fontáne vám asi opisovať nemusím, ja som od hanby určite nepotrebovala ani make-up, ale išla som....
až keď som zašla do uličky tak asi môj syn pochopil o čo ide, tak začal vrieskať ešte viac a utekal za mnou, za rohom som ho počkala a keď ma zbadal sa ukľudnil, chytil sa kočíka a pokojne sme išli konečne k autu a domov.
OK, asi je chyba vo mne, no fakt neviem aká.... jedine, že nemám asi dostatok trpezlivosti, môj muž jej ale má na rozdávanie, ale pri našom synovi mu tiež pravidelne praskajú nervy........... a vôbec netrpí nezáujmom z našej strany a nie je to tým, že máme teraz aj malú, bolo to i pred tým.
a chcela som tým ešte dodať, že možno je jeho mama divná a je jej to úplne jedno, ale možno je to práve naopak a aj ona potrebuje vypnúť a keď jej teraz ešte príde niekto dohovárať ohľadne jej syna s ktorým si nevie dať rady, nech robí čo robí, tak sa zosype asi totálne - nikdy neviete čo je za tým. A taktiež neviete, či ten chlapec skutočne nemá nejakú poruchu a mama to nemôže stráviť. A keby má poruchu, tak je jeho správanie akceptovateľné?
@andreah25 poznám také deti aj rodičov tých detí, nezastávam sa každého ale niekedy nie je rodič na chybe, ani dieťa... Kým bola moja dcéra bábo v kočíku, áno čumela som na rodičov ktorým sa občas hodí dieťa o zem v obchode... teraz čumia na mňa.. tiež zaberá taktika - čau odchádzam... o dve minúty je dobre 🙂
@cta Ja ta uplne chapem, nasi susedia vo vedlajsom dome mali dve deti a to bolo strasne, co vystrajali. Mame s nimi spolocnu stenu a poculi sme vsetko. Ich oblubena aktivita bolo skakanie po schodoch, vtedy sa nam triasli aj pohare v polickach. A nepomahalo nic, ani pekne slovo, ani dohovor, ani hadky. My sme uz z nich boli na nervy, jedine, co nam ostavalo, bolo preckat to, kym vyrastu a teraz je fakt relativny klud. A to, co ti tu niektore vyhadzuju na oci, ze nemas pravo sa ozvat a pod.... Ano, nemas pravo udriet to dieta, ale mas urcite pravo ist za jeho mamou a ziadat ju, aby s tym nieco spravila. Aj ked to nie je v ramci nocneho kludu, aj tak mas pravo na to, aby ta susedia neobtazovali svojim hlukom. A to, ze ten maly place a krici sam na ulici a jeho mama si niekde vala sunky, aby ho nemusela pocuvat, tak to je nonsens, skus si to nahrat, ked sa da, ze je tam sam a nikto za nim nejde, a postrasit ju tym, mozno to pomoze.
@puklica13
@lenka110611 tiež by som si z okoloidúcich nič nerobila - aj snažím tak tváriť, že mi je to jedno, ale tiež mám svoje city/pocity, potreby a neviem čo ešte a keby mi ešte ktosi príde dohovárať ohľadne správania môjho syna, z ktorého mi šedivejú vlasy - tak ten dotyčný by letel cez zavreté dvere alebo by mu volali záchranku, pretože hladina vody v pohári mojej trpezlivosti už naberá obliny.
@me_to_you OK, to beriem. Môj má len tri a pol roka, neviem čo bude keď bude mať päť, ale ak bude jeho chovanie stále rovnaké, ja neviem sama čo budem robiť.
Možno je chovanie jej mamy lepšie takéto, akoby mu má čosi urobiť. Poviem Ti, že odkedy mám malého, tak mi už nepríde také nepochopiteľné, keď v správach počujem, ako nejaká matka urobila to alebo hento svojmu dieťaťu. Byť totiž slabšia povaha - neviem ako by isté situácie dopadli.... takéto deti sú fakt riadny záhul a techniku správneho dýchania mám už zvládnutú na jednotku, pretože sama so sebou niekoľkokrát denne musím zlboka robiť cvičenia - nádych, výdych, nádych, výdych a potom pokračujeme ďalej 🙂
@me_to_you presne o tom to je, pre mňa je akýkoľvek hukot a vreskot detí úžasne uchu lahodiaca hudba 🙂 , nemusím ísť ani na operu, aby som si čosi užila - užívam si potešenie z toho, že to čo počujem, nie je moje a normálne ostanem spokojná 🙂 🙂 🙂 . Sama sebe potom občas prídem divná, ale je to tak.
@andreah25 dobre si ma pobavila. chápem ťa. sestra ma syna davida a ten keď spusti dovidenia amen. On ani tak nejačí ako skôr to, že vymíšla nejaké hlúposti to im doma lietaju pohare lopty, hračky atd. jej manžel je uplne v klude akože nič sa nedeje a to mu môžu nad hlavou lietať aj nože a on si pije kavičku. Sestra ta je tiež v pohode ona deti nebije lenže David ma hyperaktivitu a on neobsedí na mieste 5 sekund. Odvtedy čo maju doma psa ta fena ostarla o 6 rokov. cirkus na ulici nerobi ale vymíšla somariny až človeku zostava rozum stať.
Ako ja chápem chlapec je proste vynervovaný,matka sa o neho nestara atd. Ono niekedy to ignorujem ten vresk prípadne si dam sluchatka a ignorujem ale niekedy sa to jednoducho nedá. Ja fakt lutujem toho malého pretože je vidieť, že s ním nikto nič nerobi...jeho knihy nezaujímaju telka to ani nevie čo je. Iba hračky typu pištole s čím môže strielať štylom ked suseda sedí na lavičke prikradne sa k nej a streli jej s gulkou do hlavy.
ale )dakujem objasnila si mi prečo neiktore matky nechávaju svoje deti hadzať sa v nakupnom centre o zem. 😀 😀
Ja sa teda divim, že ja som ešte neošedivela z neho 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
môj snubenec by aj dieťa chcel a mava take nalady, že a už by sme si mohli urobiť babo to potom príde k nám začuje hentoho a rýchlo ho to prejde 😀 😀 😀 😀 😀
@cta snáď nebude meno Dávid diagnóza - to si môžem ísť hodiť..... lebo už som počula o viacerých Dávidoch - často vyvrheľoch spoločnosti....
A náš to tiež nie je len vreskot, on dokáže také chmuloviny vymyslieť, že človek nechápe a ja fakt neviem ako reagovať - napr. zatepľujeme garáž, natiahnutá sieťka/kleber a celé zahladené - môj synátor využil chvíľu nepozornosti a zaťahovačkou vyvŕtal do tej zateplenej steny diery - jednu vedľa druhej - to už ale predýchavanie cvičil aj manžel. Hľadá sa fľaša benzínu do kosačky - nie to jej - muž ide miešať maltu, naberá vodu zo suda - čo to - benzín naliaty v tom sude..... idem poliať hortenziu čo som dostala od vďačnej klientky a starám sa o ňu ako viem, čo to... - hortenzia je ostrihaná.... predýchavam.......... - toto čo som napísala dokázal v rozmedzí dvoch hodín!!!!!!!!!! Nemusím teda písať, čo dokáže urobiť za jeden deň. A to ho človek vidí stáť vedľa seba a o sekundu ho niet..... o ďalšiu sekundu zase stojí pri mne, no spoza rohu už počujem kohosi hromžiť.... takže tak........
A to hádzanie sa o zem... toto nepoznám, ale poznám to tak, že som okopaná ja a ktokoľvek kto ide okolo nás...........
@cta Na vela veci zmenis nazor, ked budes mat svoje vlastne dieta...pretoze pochopis, ze niekedy aj ked sa ides rozkrajat na marne kusky, tak s nim nepohnes a urobi si aj tak po svojom. Matka toho chlapca uz mozno rezignovala a riesi to tak ako to riesi - posle dieta von, aby mala od neho chvilu pokoj...ci je to spravne sa da polemizovat...ale aj matka je len clovek - niektora to zvlada lepsie a niektora horsie. V kazdom pripade Ty ho nemas co bit a vychovavat...na MK prezentujes dost razne nazory, tak sa porozpravaj s tou dotycnou a povedz jej, ze Vas to viacerych obtazuje.
@cta odporucam pockat na vlastne....a potom hodnotit deti cudyich....naoyaj...dovolim si tvrdit, ze tak hlupe, naozaj hlupe nazory som amla ekdzsi aj ja, ye ja si dieta budem vediet skrotit a vychovat 😀 ak raz budes mat dieta a bude take site....snad pochopis....ze nie vsetko je o vychove.....kazde deita je ine...jedno je temperamentnejsie, jedno je choore a preto moze jacat, dalsie ma obdobie vzdoru, dalsie je prsote taketo, ine sedi zas v kute......moj syn ma 5....a je hlucny od narodenia.....mala som ho uz v bruchu vychovat?...prsote je taky...tiez amme plnu bytovku dochodcov a aj sa ich pytam, ci mu mam zalepit usta a azavesit ho na klinec?.....mam pocit, ze oni velmi rychlo zabudli, ze mali deti.....a prepac, ano, nech sa odstahuje ten, komu to vadi....kym neikto nerusi nocny klud a vyslovene nerobi naschal....lebo myslis, ze ta mamicka alebo aj ja stojim nad synom a poviem mu...kric...nech si uziju?....haloo, sa tu zobudte...
toto naoyaj asi pochopi len ten, kto zazije..... moj sa napr. o zem nehadze (ako ine deti)...ale za to si obcas zavresti.....len obdivujem tu jeho tvrdohlavost...lebo ja nepolavim.... (ale zas je fakt, ze vonku sam nebyva...ale enviem, ako to uplne je, nesudim...myslim, ze uplne do toho nevidi nik...)
a este....nikdz nesud a halvne sa nestaraj prilis do druhych, lebo fakt nevies, cim moze dieta prechadzat...vzdor, alebo kludne nejaka porucha,ci choroba....poznam mamicky, kt. maju proste taketo poruchy u deti a ludia ich sudia a vedia s prapcenim prd, preco ich dieta krici, ci je take ake je.....
vela trpezlivosti ti prajem, ak raz budes mat deti a podobneho typu a podobnych susedov 😉 .....v dobrom...
@cta tak ja som meno vyberala podľa toho, aby to nebolo nejaké cudzie čo je teraz móda no na druhej strane ak raz skončí za hranicami, aby mu ho nekomolili ... a taktiež aby sa nedalo škaredo povedať (i keď v škôlke už schytal Davidus 🙂 ) a tiež vo mne bežne to meno evokuje meno kráľov - toť dnes mi to meno evokuje šedivé vlasy, stres, nervy a snahu niekam uniknúť 🙂
už som si zvykla, že "najviac" o výchove detí a deťoch vôbec vedia tí, ktorí ich nemajú....
nedávno sme šli lokálkou - vláčikom, cesta pol hodiny, náš menší syn nevyspatý (boli sme na túre a proste nezaspal) jačal celú pol hodinu tak, že si na nás po vystupovaní ukazovali prosím pekne prstom 😅 a tie pohľady čo sme si vyslúžili...a budem každému vysvetľovať, že má obdobie vzdoru a je navyše dominantný typ, ktorý jednoducho bude bojovať o to svoje? nepochopí, kto nemá podobné dieťa.
@cta pokiaľ sa neporozprávaš s jeho mamou, pravdepodobne nedospeješ k riešeniu. veď aspoň skús, možno ona ani netuší, že vám ako susedom vadí krik a myslí si, že vás to neobťažuje...písačky na nete - všetko len konšpiračné teórie...
nechce sa mi to citat vsetko len reagujem na problem kt.zadala slecna..fakt ma to pobavilo..naozaj toto pise slecna kt. nema deti.. 😒 pododtykam moja dcerka ma 4,5r je hlucna od narodenia je to v nej uz ked je vacsia stale jej s manzelom vysvetlujemeopakujeme sa ako papagaje,ma vystupy nad kt.sa pozastavujeme...na toto musimlen povedat ze to musi prejst..je to narocne obdobie..niektore deti su zahriaknute...tiche,.. niektore dominantnejsie ... vesele a hrave...na toto mozem povedat len tolko dieta nerozumie ze mate teraz uz neviem ci rodicou al starych rodicou, co potebuju klud.... a vidim ze mas naozaj prasknute nervi, lebo to nieje tvoje dieta...keby to bolo tvoje dieta... a venovala sa mu stale aj napriek tomu by bolo hlucne...je to vela krat v osobnosti toho dietata .... a niuekedy rodicia nezmozu nic nech vysvetluju kolko chcu...tu to chce len trpezlivost a cas...a tu vy uz nemate...takze na toto neni odpoved...
ja som taka vdacna ze nemam za susedu zakladatelku temy a jedine co ti (teda skor tvojim detom) prajeme aby to boli uzasne osobky lebo ked uz teraz nezvladas detske prejavy tak potes pan buh ked budes mat svoje.Lutujem ich uz teraz.
@bianca neviem či si čítala všetky moje komentáre ak nie možno ťa to omlúva. Mne deti všeobecne nevadia. Mám rada deti kedže sme sestrinho syna nejaký čas vychovavali. Ale podla mna by si ani ty nevydržala od božieho rana do včera vresky a krik pred domom. Dobre polka dna sa to dá prekusnuť ale keď navečer keď ma byť klud a decko ti o 10 večer pod oknom vrieska jak pavian tiež neni dobre.
Ako vravím. Ja s deťmi problém nemám. Susedia maju tiež deti a tiež nie sú ochotný ho počuvať. AKo vravím chyba nie je vo mne ale v jeho matke.

@cta ako si sama na konci posledného príspevku poznamenala,dieťa je samé a hľadá pozornosť.nakoľko to robí len v poslednej dobe,pripisovala by som to skôr tomuto.je mi jasné,že ti to vadí,ale predpokladám,že to nerobí stále,pretože asi by už bol bez hlasiviek a bez hlasu.takže jediné,čo zostáva je ísť za matkou a porozprávať sa s ňou,možno skúsiť vyhroziť sa sociálkou,ale neviem,či to zaberie,nakoľko dieťa je síce malé,ale už nie také malé,aby s ním stále niekto bol a môže byť vonku aj samé.ale ak je to také neúnosné,ja osobne by som na tú sociálku zašla,najmä,ak je to tak,ako hovoríš,že sa o neho nestará,že tvoja mama mu dávala jesť a piť.to už hraničí s nedbanlivosťou.len ak tam pôjdeš,v prvom rade tam chod preto,že sa o neho nestará a nie,že dieťa vonku kričí.ak dáš podnet,predpokladám,že sú povinný to ísť aspoň preveriť a možno ju to nakopne a začne si dávať pozor.ale ak to budeš chcieť urobiť anonymne,"nevyhrážaj" sa tým jeho mame.mimochodom,deti vlastne nemôžu za to,aké sú,určite nie takéto malé,sú také,ako ich vychovávajú rodičia.