icon

Susedin syn je hlučný

cta
9. aug 2014

Baby potrebujem radu lebo sa asi zbláznim. Susedkyn syn ma 5 rokov a tento rok v kuse vrieska. Je to neskutočne. On sa postavi doprostred cesty a jači na plne hrdlo a ani nemá dôvod. Minule som už na neho vyletela pretože mojej mame bolo zle a my mame okna rovno na dvore takže aj ked je okno zavrete ten rev počuť až dnu. Lenže už som ho upozornila 100x a furt vrieska a to teraz ma sused na prazdninach dcéry tak vrieskaju nie len on ale 3! Môžem ho upozorniť milion krát o 5 sekund reve zas. Je to normálne? S jeho mamou som nehovorila pretože ona ho yvhodi pred dom aby mala pokoj a je jej absolutne jedno že jej decko vrešti a obťažuje tým susedov. Ja som už normálne na nervy z neho. Už mám tak pošramotene nervy, že keď som bola v meste s kamaratkou jednej matke tak reval syn tak som na nu nahukala či si ho nevie stišiť. Viem, že nemám právo cudzie dieťa biť ale ja normálne zvažujem že ked bude zas vrieskať ja mu už asi capnem po zadku. Je to vôbec nomrálne? Ja sa predsa nemôžem zobrať preč aby som ho nemusela počuť to už by som sa rovno mohla presťahovať.
Baby čo mám robiť. Ja sa normálne bojim, že mi fakt prasknu nervy a zmlatim ho jak žito!

Strana
z4
mircalla
10. aug 2014

@cta Co neni normalne je,ze namiesto toho,aby si si pohovorila s jeho rodicmi vrieskas naspat na to dieta a uvazujes, ze ho udries...Takze chapem, ze ti to vadi, nechapem sposob riesenia

uglybetty1234
10. aug 2014

@cta AHoj, v prvom rade - nebuď posraná a ak ti niečo vadí, choď za matkou dieťaťa. To, že tam už bol niekto iný teba zaujímať nemusí, TY si to nebola, tak sa tým neobhajuj. Máš ústa, máš hlavu a tak hádam dokážeš povedať z očí do očí kde je problém.
Za druhé - cudzie dieťa nemôžeš biť, nemala by si ani vlastné. Beriem, občas prasknú nervy a dostanú na zadok od vlastných rodičov a v rámci medzí.
To, že okrikuješ kamoškine bábatko beriem ako TVOJE zlyhanie. Mala si ho chytiť pohojdať, pomôcť jej, a nie na ňu ešte hučať.
Súhlasím s názorom, že deťom sa ospravedlňuje mnoho. Ale taktiež si treba uvedomiť, že deti sú len deti. A ak kričia, šantia, sú veselé a spokojné, tak je to fajn. Radšej budem počuť dieťatko kričať a hučať na celý svet, akoby malo byť niekde ustráchané v kúte, lebo ešte len vtedy to je problém.
@sorciera24 plne súhlasím. Vlastný strach je mocný pán.

evica01
10. aug 2014

@cta ja si to viem predstavit. Je mi ta luto. Daj tomu dietatu daco jest. Nie tvrde cukriky, aby mu nezabehlo.
A mysli na to, ze to je chyba rodicov, ze ho nevedia upozornit. Nekric na neho. Mozno je to chudacik. Neznasam hluk 😀

stanislavao
10. aug 2014

@ada274 moze sa ohradit, nech ide za rodicmi, ale ona nie. vypisuje tu do fora, vrieska po cudzom dietati a chce ho bit. to je podla vas normalne?

libka1
10. aug 2014

@stanislavao nie je

abbie
10. aug 2014

@stanislavao jasne ze nie je... ocividne ma vnutorny problem a nieco v sebe riesi, potom si to odsakce ten, kto sa nechova podla jej zelania

marhulka13
10. aug 2014

ešteže nie si naša suseda, moj synátor je tiež hlučný, môžem mu aj 1000krát opakovať, aby bol tichší, má také fázy, raz ticho, inokedy huláka celé dni. Mladšia dcéra reve 20 hodín z 24, ale také decibely, že aj mne bubienky praskajú.
chápem, že aj rodičia chcú mať pokoj, ked su už starší, ale aj dieťa sa potrebuje vyblazniť. a pochybujem, že je vonku celé dni a noci.
odsťahuj sa ďaleko od civilizácie a budeš mať pokoj

dilino
10. aug 2014

normalny človek z ust nevypusti že zbije niekoho cudzieho vyskušaj čo potom bude nalsedovať mať problemy s policiou a pôjdu s nim na ošetrenie do nemocnice hoci to bude iba jedno po zadku vymyslia si niečo daju ťa na sud a budeš im platiť tak trochu treba aj porozmyšlať skôr než niečo urobiš čo ťa bude veľmi mrzieť cely život a budeš veľmi ľutovať a ked chceš mať pokoj odsťahuj sa z panelaka do domu a bude po probleme môžeš isť nikto ťa tam nedrži a mať ja take problemy ako maš ty ty riešiš uplne nepodstatne veci a okrem toho do 22 00 si môže robiť čo chce ked nieje nočny kľud maj na mysli.

gaby21
10. aug 2014

Nesuhlasim s vetou,, no urcite 5 rocne dieta pochopi, ze v bytovke byvaju seniori a potrebuju klud..Moje deti su mladšie a učim ich, aby svojim chovanim neterorizovali celé okolie, je to ťažké, ale chcem ich vychovať ku vzájomnej tolerancii, nechcem aby sa im prisposobovalo celé okolie, vedie kedy sa možu spravať ako divé zvieratá a kedy si strážiť svoje emocie, je to velmi ťažké, denne to poviem aj sto krát, ale to je jednoducho fakt, ktorý sa musia naučiť, svoje deti vychovávame od malička, ak niekto nechá už 5 ročné dieťa vrieskať a vie že tým obťažuje celeé okolie, je to nezodpovednosť rodičov, to akože kedy chcu rodičia tie deti naučiť? Pat rokov je stále málo? Je to pomaly skolopovinné dieťa, v škole bude mať vážne problém 😝

gaby21
10. aug 2014

@stanislavao No chcela som reagovaať hlavne na tvoju vetu, zabudla som ťa označiť, prečitaj moj prispevok vyššie 🙂

cta
autor
10. aug 2014

Dnes som hovorila s susedkou jej reakcia- je mi u prdele ci moj syn vrieska alebo demoluje okolie, je to Vas problem nie moj. Zostala som stat s otvorenymi ustami. To som sa uz neudrzala a s kludom som jej povedala za 1. Tvoj syn ma 5 rokov nevie ani ako sa vola
2. Nevie ani adresu kde byva ked sa mu nieco stane tak ani nebudu vediet komu patri
3 dieta v jeho veku pozera alebo pozna najmenej 1 rozpravku. Tvoj syn ani nepozna rozpravky typu sipkova ruzenka, cervena ciapocka
Je mi jedno ci vrieska hulaka alebo ci tu podpali dom ale to dieta je tvoje a mas sa on starat nikto z bytovky nie je povinny starat sa kazdy den o neho a zaplnit mu cas ktory ty venujes opalovaniu, lakovaniu nechtov! Ten maly ma rano 1 suchy rozok pred obedom sa napcha celym sackom lupienkov alebo orechov na obed mu nic nedavas, neje maso co dieta v jehu veku by malo, zeleninu v zivote ani nevidel. Mozno nemam vlastne dieta ale viem, ze dieta ma jest normalne, ma mat obednajsi spanok a volny cas mu vyplnit nejakymy zmysluplnimi cinnostami.
Pozerala na mna ako puk. Vytkla som jej vsetko co robila zle nastastie sa ma zastala suseda odvedla.
Dopadlo to tak, ze ona je na mna urazena a ked ma vydi vonku maleho taha domov. Maly sice krici uz menej ale krici no nastastie uz je to znesitelnejsie.

bubelko
10. aug 2014

@cta to ti moze byt jedno, ze je na teba urazena, hlavne, ze maly uz krici menej a je to znesitelnejsie 😉

siska53
10. aug 2014

@cta :((
Ak mas podozrenie z tyrania blizkej osoby..tak to treba nahlasit prislusnemu uradu,ako ti uz pisali..
Urcite sa neuchyluj k nasiliu...ak je to tak,ako pises,chuda chlapec...

lenbea
10. aug 2014

neni daky autista? alebo sa ho spytaj, prečo tak reve, či niečo potrebuje, alebo ho dačo trapi. možno ho prekvapi taka reakcia. ale mna by tiež bralo, lebo ked zo začiatku sa snažiš byť trpezliva, tak sa to len kopi a potom to chceš vyriešiť razne. pozerala som taky film, kde bola matka pri velmi chorom synovi v nemocnici a bolo tam take dievčatko a stale si spievalo o ovečke, aj v noci. a raz ta matka odišla, som nevedela, čo ide spraviť. a kupila ovečku a dala ju tej malej a povedala, že ak bude mať chuť spievať, nech ovečku objime. ja viem, že mu nemôžeš stale dačo davať, aby bol ticho, lebo to môže byť ešte horšie, že bude stale vrešťať, aby dačo dostal. asi ani ta matka neni normalna, ked ho vyhodi.

pribinak
10. aug 2014

@cta smutne, asi by som na mieste toho chlapca vrieskala cely den aj ja - v nádeji, ze ktosi o mna zakopne

mircalla
10. aug 2014

@cta ja som prekvapena, ze mas taky dokonaly prehlad,co ten maly robi, co je, nepozna rozpravky...to s nimi byvas?....na zaklade tejto diskusie si zasla za susedkou a povedala jej toto vsetko a nasledne sa ta zastala suseda odvedla...neviem, pride mi to cele dost nepravdepodobne....

adri266
11. aug 2014

@gaby21 problem je, ze Ty svoje dieta tak vychovavas. Ale ja som to napr myslela tak, ze dieta, ktore je nechane na vychovu ulice alebo samovychovu, same od seba nepochopi, ze svojim spravanim niekoho rusi 😎

ada274
11. aug 2014

@stanislavao pozrite si aka bola vynervovana ked to pisala, viem pochopit ze bola nazurena tak napisala co napisala. Tiez by som to riesila s matkou, to je samozrejme. Tiez sa nestotoznujem s mnohymi jej vyrokmi, ale viem proste pochopit, ze ked ti ide prasknut hlava, prides nastvana z prace, tvoja mama sa stazuje a pod. Ludia reaguju vselijako tak sa netvarme, ze my ostatne sa vzdy zachovame diplomaticky a v sulade s etiketou sakra.

No a reakcie, ze aj moje dieta je besne tak sa vystrel na mars - toto uz je len vzor tolerancie..... 😖

Strana
z4