icon

Susedka má buď halucinácie, alebo robí zo susedov hlupákov

voskovka
19. mar 2014

Pekny den maminy a konikarky....mam takyto problem. byvame v byte uz takmer 7my rok.sme samostatní nikoho neriesime s kazdym mame pokoj sväty zijeme svoj zivot.Problemy akosi zacali od noveho roku,mame susedku ktora si picha inzulin,jej syn je alkoholik a ma to tazke.chapem ju.
O to by ale neslo.Od januara cca sa nam stazuje ze nam bucha auto(mame vw sharan-podotykam pravidelne servisovane a je uplne v poriadku-dokonca 2-3tyzdne dozadu som bola menit olej a servisak povedal ze neexistuje aby buchalo auto ktore je zaparkovane,zamknute a v pokoji) parkujeme kde sa nakolko tu maju susedia aj po 3auta a nie je potom kde dat auto...tak klasicky ako kopec inych popri panelaku,ona byva na prizemi a ma hned spalnu tam kde auta parkuju.Doteraz sme s nou vychadzali v pohode pozdravili pousmiali a tak.ale zmena.....proste zacala nas obvinovat ze nam bucha auto ako ked niekto bubnuje silne basy ze nemoze koli tomu spat....a vraj to zacne tak okolo 2-3.00 v noci a ze aj do rana.... predtym som tomu nedavala pozornost az taku ale muz dal skontrolovat autoa bolo v poriadku a bol chvilu klud.lenze potom opät sa stazovala.... tak jej dal muz kontakt na seba nech mu vola kedykolvek ked to akoze zacne robit znova aby to on siel kuknut a mal dokaz.... dnes dosla k nam do bytu a spustila taky monolog ze az.....ze muzovi v nedelu volala v noci ze okolo druhej a zodvihli to deti a smiali sa jej do telefonu.... podotykam deti maju 6a 4r. a spia celu noc,mobil zvonit som nepocula ani ja a to mam chatrny spanok lebo som tehu a stale sa budim.... takze obvinila aj nase deti.....a vcera vecer som zaparkovala blizko jej okien nakolko nebolo to auto kde dat....a dnes som si vypocula ze zase to robilo celu noc..... ja som uz z toho chora nema ziaden dokaz chodi nas ohovarat ako jej blizime ze nemoze spat ja neviem ako postupovat...... mam to riesit cez policiu???? alebo na koho sa mam obratit ved to sa neda takto ....

operaphantom
19. mar 2014

@voskovka Auto ti nemoze len tak "buchat", jedine ze by sa spustil alarm a to by ste asi poculi aj vy. Takze ta pani trepe. A tebe by som radil tu pani odchytit niekde a riadne jej dohovorit, aj s zvysenym hlasom a miernymi vyhrazkami. Pani vyskakuje na vas asi aj preto, ze vy ste na nu slusni. A ona ma potom pocit, ze sa moze rozdrapovat na hocikoho.
Ja som sa raz pohadal tiez s takymto dochodcom, co si myslel ze je riaditel celeho panelaku. Ja som bol novy majitel bytu, nepoznal ma a uz ma chcel zacat usmernovat. A to iba isiel vyniest smeti a uz sa do mna pustil, a nic zleho som nerobil. Iba som pustil kos a zrychlenym krokom som k nemu dobehol a hned na oplatku zacal hucat ja na neho. Stary sa zlakol, myslel si ze ho chcem zbit ako som k nemu necakane dobehol 😀 A ked som na neho hucal, tak len habkal a koktal...Teraz ma zdravi ako najlepsieho kamarata 😀

trasko
19. mar 2014

@voskovka tu pomoze uz jedine komisar Rex!!! ....ale vazne,pani ma hlavu do sevas..nezavidim

ludkas31
19. mar 2014

ahoj, necitala som vsetky spravy, ale v praci som riesila aj taketo veci, ja by som to mozno tipla aj na diagnozu....co nieje sranda (viac cez IP)

voskovka
autor
19. mar 2014

@operaphantom alarm mame teda riadne hlucny co pocujem aj ja na 5tom poschodi.... takze alarm nerobi zvuk ako basy.... som jejtak mierne naznacila ci to akoze nie je vymyslene tak sa takpovediac urazila.... a buchla dvermi ked som bola za nou.... nechala som jej kontakt na seba muza a aj spravcu panelaku. a potom jej tam napisala este aj ze 158 policia a 159 mestska ze keby nevedela v tom hluku vytocit moje cislo tak moze policajtov a tí ked pridu raz druhykrat tak tretí uz nepridu lebo budu vediet ze zbytocny vyjazd.

dadulko1
19. mar 2014

@voskovka no ja by som jej telefónne čísla nedávala, lebo pokiaľ je chorá na hlavu, tak vám bude vyvolávať hocikedy bezdôvodne

hyta
19. mar 2014

Nečítala som všetky príspevky, no keďže má pani silnú cukrovku, môžu byť v súvislosti s ňouj i psychické problémy. Je jasné, že si vymýšľa, ale myslím si, že polícia ti nepomôže, skôr takéto veci rieši mestský úrad. Treba upozorniť na jej správanie jej rodinu. prípadne kontaktovať obvodnú lekárku. Keď sa ti začne ponosovať skús jej vynadať, myslím, že si nájde inú obeť.

ukulela
19. mar 2014

@voskovka pani ma jasnu diagnozu ... auto vydava zvuky vzdy medzi druhou a tretou a telefon zdvihli deti a smiali sa jej ... jednoducho jej povedat,, nech nezatazuje Vas, ukazat jej potvrdenie zo servisu, ze auto je OK a povedat, nech vola policiu. rusenienocneho kludu je priestupok a oni budu patrat po pachatelovi ... ty sa tym prilis zatazujesa venujes tomu prilis vela energie, pre kristove rany ... manzel, spravca, susedia ... a ak sa bojis, coo vas hovoria susedia, tak nalep na vytah plagat: Vazeni susedia, pani XY sa nam viackrat stazovala, ze nase auto vzdy vnoci medzi druhou a tretou bucha a vydava zvuky, Zial, nema dokaz. V snahe problem riesit sme auto dali servisovat a je v poriadku, Problemy podla pani XY neustali, tak vas prosime, ak danu situaciu spozorujete, okamzite nas informujte, aby sme predisli dalsim problemom. S vdakou rodina YX. ... a nechsi susedia utvotria nazor 🙂🙂🙂

azenka
19. mar 2014

evidentne by si jej mala doporucit psychiatra.

altaya
Autor odpoveď zmazal
horana
19. mar 2014

@voskovka Povedat susede ze v aute je poltergaist, ked mu nebude nosit obete, kusok maska na miske kazdy vecer pred neho postavit, casom ju prijde strasit aj domov, bude jej kusat paty zubatou karoseriou. Vy by ste to aj chceli riesit, ale vase auto je spriahnute a s jej pacucami a tie zas chodia medzi 3tou a 4tou nad ranom rusit vas, capkaju si po podlahe. Policia sa neda zavolat, nakolko maju napichnuty aj telefon a ovladaju ho a davaji donho zvlastne detske zvuky...Zostavaju jej len tie obete...a nech to nikomu nevyzradi, nakolko by sa to mohlo auto aj s papucami dozvediet a to by este len videla co by to bolo za odvetu... 😠

voskovka
autor
20. mar 2014

@horana 🙂

takze v noci sme boli dvakrat u auta a nic.... najskor o druhej a potom som bola znova o 3,00 a nic nebuchalo. potom som vypla zvonenie ze reku pustam to z hlavy. este vecer som hovorila s jej synom o tom a povedal mi ze aj jeho volala do tej izby pocuvat a on nic nepocul a ze je chora ze si vymysla.
nad ranom o 4,30 som mala zmeskany hovor od nej. tak rano som sla za nou hned a povedala mi ze este teraz to bucha o pol osmej rano idem k autu nic nepocujem tak to uz riesit absolutne nejdem.proste sme sa s muzom dohodli ze ideme totalne ignorovat.... a zakazdym ked sa bude stazovat odkazem ju na policiu.....

jasminet
20. mar 2014

@voskovka povedz susede nabuduce, ze to je auto zabijak a uz sa na nu chysta... jaj, parada take susedky blaznive, hned som rano cakala co po noci napises 😀

nana85
20. mar 2014

@voskovka ja sa len cudujem,ze sa s nou este bavite a chodite kontrolovat to auto,ja by som ju uplne ignorovala

jabadaba
20. mar 2014

@voskovka takto - milej susede by som oznamila, ze si idem vyziadat vypis hovorov, kedze sa hada, ze v nedelu volala, hoci vy ste nic nepoculi. Tato sluzba je spoplatnena. Pokial sa nepotvrdia jej slova, date jej to k plnej nahrade s tym, ze na policiu davate trestne oznamenie pre sikanu! A je vymalovane! Ja by som konala takto celkom urcite. Najma ked je to uz dlhodobejsia zalezitost. To kde sme? Riesi to mestska policia, v mieste bydliska niekde isto maju svoje stanoviste. Ja som takto zasla na tu nasu najblizsiu pre napadanie od susedov kvoli detom a ak by to cicka od vedla zopakovala, mam ich vraj volat okamzite, plus s tym, ze ja by som nasledne rovno podavala to trestne oznamenie. Nenecham sa terorizovat za bieleho dna nejakou nervoznou chmulou. Tak ze na tu vasu rovnaky postup.

moonlight1210
20. mar 2014

znama tiez zacala pocut divne zvuky akoby vzdialene ozveny buchotu, sumu hlasnej hudby z dialky, zapnutého stiseneho televizora v obyvacke (chodila sa pozerat, kto zase nevypol telku a ona bola vypnuta) a pod. myslela si, ze jej preskakuje. isla k doktorovi, nech jej teda vysetria sluch a zial zistili jej postupne odumieranie nervov. do par mesiacov prestala pocut uplne. nedalo sa to liecit, ani zastavit. pricinu nezistili.

suseda moze mat halucinacie v dosledku nezodpovedne liecenej cukrovky alebo jej uz mozu dosluhovat nervy v sluchovom centre. ten buchot, co pocuje kludne mozu byt napr. ozvy jej srdca. ked sa stracaju sluchove vnemy zvonka, zacneme lepsie pocut tie vnutorne, ktore za normalnych okolnosti nevnimame.

kazdopadne, toto za nu nevyriesite. urobili ste dost na to, aby ste jej vysli v ustrety. mate svedkov, ze v case, ked to ona urcite pocuje, nikto stojaci pri nej nic podobne nepocuje. dalej uz ako si povedala - ked bude mat staznost, moze volat policiu, nech preveri, kto rusi jej nocny klud.

jabadaba
20. mar 2014

@moonlight1210 ale to je hrozne... 😒

akinorev30
20. mar 2014

@voskovka Ahoj, my máme podobný problém na dome.........napríklad nemozeme otvoriť okno na záchode, lebo ze vraj susede vyschla fazuľa lebo je púšťame ancikristov...........................no uznaj. Tvoja suseda je zjavne chorá, vôbec s ňou nič nerieš, lebo to nemá žiadny význam, skrátka to treba ignorovať a čakať kým to prejde. Samozrejme že vašemu autu nič nie je, ale ona je naozaj presvedčená, že to búcha. S tým nič nenarobíš. Dobré by bolo, keby párkrát ona zavolá policajtov. Možno že vynechala nejaké lieky na hlavu a potom ma haluze. Ešte by si to mohla riešiť s jej rodinou, ale keďže píšeš, že syn je alkoholik, tak asi ťažko s ním niečo vyriešiš. Držím palce.

voskovka
autor
20. mar 2014

@akinorev30 ty brdo fakt nie je nad to ked mas susedov co sa nestaraju do nicoho kazdy si zije svoj zivot a ma klud o nikoho sa nestara..... pocula som vselico ale ze ancikristov.... to je uz silna kava.....

asimama
20. mar 2014

@akinorev30
@voskovka ze baby citat taketo sprostosti 😀 😀 😀 ale zasmiala som sa..kazdy sme niejaky..ale je to strasne..ked su takyto susedia..ale akinorev povedala spravne..pockat kym ona zavola policajtov.. 😉 nam sa sice stavalo,ze ked nam natieklo,ked prsalo do poistkovej skrinky,tak to robilo hovadiny..vo vnutri auta sa zaplo svetlo..alebo do rana hucalo radio v aute..ale vedeli sme z coho to je..a chvalabohu byvame na dome..tak nas nikto neobvinoval.. 🙂 no nic..pevne nervy..a fakt drzim palce nech sa vam toto podari vyriesit..lebo potom je to uz fakt na nervy.. 😒

kiki68
20. mar 2014

fuha,suseda ma asi pekne halucinacie, mam dojem,ze neiktorych susedov by bolo vhodne umiestnit na psychinu,skor nez policia tu fakt pomozu muzickovia v bielom mohutnejsej postavy a kazajka k tomu. Mohla sa u susedy prejavit psychicka nemoc, ze ma bludy. Ved keby auto buchalo a diali sa taketo veci pocuje to hadam viac ludi.
Ono taky schiyofrenik vam bude hovorit,aj ze vidi ako prichadza antikrist hoci do fazule, alebo ze uz idu, sice nevie preco,ale urcite mu chcu ublizit...nei je nic horsie,nez ked cloveku fakt prepne.Vacsinou ked pride policia,tak nakoniec susedu vezme sanitka. Ale tym by sa tej osobe mohol aj zachranit zivot.

akinorev30
20. mar 2014

Takí ľudia za to vlastne ani nemôžu, ale teda riadne vedia pokaziť život, ale jednoducho sú už mimo a sú presvedčení, že im chce niekto zámerne uškodiť. Žiaľ chyba je v rodinných príslušníkoch, že to neriešia. Inak podľa mňa polícia moc nepomôže, vypočujú, maximálne dajú pokutu, ale to je všetko. A potom ti bude vykrikovať, že máš podplatených aj policajtov a že tie peniaze z pokuty ti dali atď ( vlastná skúsenosť 🙂 . Takže len ignorovať a snáď si nájde niekoho iného.

wendy62
20. mar 2014

@voskovka mali sme podobny problem s dedkom, tiez mal sluchove halucinacie, casom aj zrakove, obtazoval susedov. Ku psychiatrovi ani za svet, aj ked vsetkym bolo jasne, ze to potrebuje. Nakoniec spravil zopar problemov - obtazoval susedov uprostred noci vyzvananim, tak zavolali policiu, potom zase on zavolal policiu niekolkokrat, ze vidi zlodejov, bitku na ulici a pod., tak ked uz bolo tych zbytocnych vyjazdov kvoli nemu viac, tak ho vzali policajti na psychiatriu nasilu a bolo po probleme. Takyto problem neporiesis priamo so susedkou, ale s nejakym pribuznym, kto by ju mohol dostat na psychiatriu, pripadne s policiou, kedze vam ohrozuje dobre meno, mozu ju obvinit a potom dat posudit psychiatrovi, ci je za svoje spravanie zodpovedna. Vzdy ked sa ti bude stazovat, tak ju rovno posli psychiatrovi, nic ine jej neodpovedaj, len to ze problem je v jej hlave a ma to riesit so psychiatrom. A absolutne sa nezaoberaj tym autom, je to uplny nezmysel, taketo halucinacie su v tom veku a navyse u cukrovkara uplne bezne.

akinorev30
20. mar 2014

@kiki68 podľa mňa ju sanitka nemôže odviesť bez jej súhlasu, to by musela byť nesvojprávna a to asi nie je 🙂 , a aj keby ju zobrali tak je za 2 týždne doma ☹

kiki68
20. mar 2014

@akinorev30 moze,pri podozreni na schizofreniu straca tieto prava myslim,lebo vtedy moze byt nebezpecna sama sebe aj okoliu. Je to podobne ako pri infekcnom ochoreni, napriklad pri nejakom podoyreni na vazne infekcne ochroenie clovek straca toto pravo. U nas takto odviezli cloveka na psychinu, totiz zacal byt agresivny voci policii a mal tiez bludy. Nevedeli co s nim,,tak museli neico robit. Zalezi aka suseda bude,keby pride napr. policia. Ono keby sa jej napriklad nasadia lieky v spravnom case,tak z nej moze byt zase v podstate normalny clovek. Prave toto je najhorsie,ze ludia co ziju sami a nieco u nich prepukne,tak to nema kto len tak zachytit ako napr. ked ma partnera,rodinu.Mame v rodine osobu s vaznou psych, diagnozou a fakt musime my aj okolie sledovat ten stav. Ked zacne mat bludy,tak musime ihned konat, aby sa to dalo dat co najskor do povodneho stavu. Tiez to je napr. stihomam, strach zo susedov,c o robia zrazu nejake veci,hoci je jasne,ze nerobia atd.

medovka14
20. mar 2014

@voskovka ach jaj taketo nieco potesi... teta zjavne nie je v poriadku, alebo to naozaj robi naschval (bohuzial aj taky su)... tiez by som skusila jej navrhnut, ze vy alebo ona sama nech ide na policiu... alebo psychiatrovi 🙂 toto su, podla mna, niekedy neriesitelne pripady... mozno by som skusila skontaktovat jej pribuznych, deti atd...
ja som si dnes rano vypocula rev nasej susedy na druhu susedu, lebo jej vadilo, ze pes 2x zavil o 6-tej rano... no teta asi zabudla, ze je na dedine, bohuzial psy, sliepky, kacky, atd sa koli nej nebudu stahovat prec 🙂

dadulko1
20. mar 2014

no tak ja neviem, ale mne sa nezdá, že by mala niečo so sluchom, pretože potom by mohla povedať, že buchot ide z hociktorého auta, nie práve z toho vášho. to skôr ona niečo proti vám má, a možno je to aj všetko dokopy, jej sluchové problémy, a aj alergia na vás
@voskovka

wendy62
20. mar 2014

@dadulko1 oni vacsinou maju viacero roznych halucinacii, ale venuju sa len tej teme, v ktorej uspeju. Ak skusi na niekoho, kto jej rovno poriadne vynada, tak tomu da pokoj (haluze zostanu, ale max. sa niekomu postazuje, ze sused XY kazdu noc bucha na jej vchodove dvere a ked ho upozornila, tak jej este vynadal, tak teraz sa boji mu cokolvek povedat). Teraz natrafila na slusnu rodinku, ktora sa o to zaujima, riesi to, ona si vlastne ma s kym pokecat, je tym zaujimava, tak to bude praveze rozvijat a stazovat sa na nich stale viac. Nejde o poruchu sluchu, ale o vadny mozog, ktory vnima veci, ktore neexistuju. Vnima to uplne rovnako ako skutocnost, takze to nedokaze odlisit.

zuzulienkaaaa
5. máj 2014

@voskovka ahoj, poznám podobný prípad, tiež jeden pán začal pozvoľna obťažovať susedov s tým, že búchajú, púšťajú hlasnú hudbu...ako pri každej neliečenej psychiatrickej chorobe sa tieto útoky z jeho strany stupňovali, až to susedia riešili cez políciu a miestny úrad, hlavne ak ten človek odmieta ísť na psychiatrické vyšetrenie...máte právo začať sa brániť, nie je normálne, aby vám v noci vyvolávala a takto vás rušila...zháňať si potvrdenia o stave auta a podobné veci sú zbytočné, pretože ona pod vplyvom bludov príde znova s niečím iným, novým...je čas začať sa brániť a aj jej samej pomôže, ak sa čím skôr podrobí vyšetreniu...bolo by fajn kontaktovať syna, ak s tým on nič nezmôže, potom sa zastaviť na úrade a pýtať sa na najvhodnejší postup...

nika82
23. nov 2021

@voskovka ako sa to nakoniec cele vyriesilo ?

maciatkolulu
23. nov 2021

@voskovka počuj, ja neviem co riešite... Vôbec nerozumiem. Véd keď je auto zaparkované, vypnutý motor, tak nebucha asi nič.... Vy ste reálne chodili po servis ich, aby ste kontrolovali, či búcha zaparkované auto???? Neverim🤣🤣🤣. Neprijatý hovor v noci, akože tvoj muž má 20-30hovorov v noci zmeškaných? Nejaké divne😉