Susedov syn ublížil nášmu psovi. Ako to riešiť?
Ahojte baby som zúfala. Stala sa nám veľmi zlá vec. Bývame v spoločných bytovkach kde je dvor. Náš sused má 2 deti asi 6 ročného syna a staršiu dcéru. Máme tri psy- 2 veľké krížence nemeckých ovčiakov a jedného malého križenca fenku. Problém je že naša fenka sa strašne boji detí. Všetci susedia vedia, že nemajú k nej púštat deti pretože začne na nich hystericky štekať. A pravé včera sa stala nehoda. Susedových syn sa po dvore premával na cajgliku. Išla som vysypať koš a vzala som ju von pretože sa vídatne najedla a chcela som nech sa vypotrebí. Máme tam cestu a hned vedla trávu. Keďze chlapec sa vracal späť fenkus om posadila k svojej nohe pretože ani cajgliki nemusí a smrtelne sa ich bojí pekne sedela vedla mňa. A vrchol bol keď krpec si to nenamieril okolo nas ale rovno medzi nás. Takže cajglom zrovna šiel na môjho psa. Presiel jej po labke načo ona zvreskla a v navale bolesti a šoku ho pokusala do nohy (skôr chnapla po nom). Krpec spadol s cajgla a začal revať. Nato sa k nám vyrutil jeho otec a začal mi nadavať, že prečo som nahuckala fenu na jeho syna čo vôbec nebola pravda pretože stál nedaleko nás a rozprával sa s druhým mužom a videl čo sa stalo. Okamžite začal volať policiu a keď policia prišla vilíčil našu fenku ako nejaku obludu čo len utoči na male deti. Policajt a policajtka si ho vypočuli. Potom som im ja povedala ako to v skutočnosti naozaj bolo načo policajt pozrel na psa (bolo vidieť, že je zranena ) a len sucho skonštatoval, že však jej nič nie je!!! A následne to zaklincoval tým, že psa mi odoberu na utratenie lebo je nebezpečný pre okolie (zhodnotil to asi preto lebo sa snažila ujsť s ich dosahu- nedôveruje cudzím). Očkovanie má v poriadku.
Som úplne z toho v šoku, že policajti dali za pravdu otcovi a nie mne keď bolo evidentne že to decko do môjho psa schválne naburalo. A ešte sa tomu smial!
Psa mi majú utratiť preto sa chcem spýtať ako to riešiť? Čo mám spraviť aby mi psa neutratili kedže to nebola moja chyba???
A prosím ušetrite ma komentárov, že môj pes za to môže alebo že mal byť na vodítku a mal mať nahubok. Nikto doteraz s našim psom nemal problém a noazaj nie som zvedava na komentáre uzkostlivých matiek čo vidia v každom psovi zabijaka! Pochybujem že pes vzrastom ako stredne malého psa by dokázal nejak vážne ublížiť dieťaťu a len tak pre poznámku - chlapec nemal žiadne vážne poranenie. Ďakujem
pes nemá čo byť bez vodítka a náhubku, ak nemá rád deti a deti sú v jeho okolí. Je jasné, že to dieťa nevie správne odhadnúť situáciu ešte a nemusel ísť vôbec naschvál k tomu psovi. Pamätám sa ako sme učili bratranca a sesternicu ako sa správať k nášmu psovi, keď ešte boli maličký a aj tak to trvalo dlho, kým pochopili, čo psíka bolí, čo nesmú. Naša fenka však bola vtedy mladá a reagovala štýlom robte si so mnou čo chcete, takže aj keď prsty detí skončili v jej ústach, nič nespravila, ešte na nás fenka pozrela štýlom, čo panikárite, však sa len hráme.....
V každom prípade sa mi už nie raz stalo, že na mňa v parku z ničoho nič vyštartoval pes, hlavne tie krpaté, so štekotom a panička kričí, ona nič nespraví ona sa len teší....no ďakujem pekne za také tešenie sa. Na jej povel nereagovala, tak sme jej smerom hodili kameň..No čo iné spraviť v tej rýchlosti? Bojím sa každého psa, čo uteká so štekotom smerom ku mne, pričom ja sa len prechádzam a neidem ani smerom toho psa....Neznášam takých majiteľov, ktorí nechávajú psov bez vodítka a bez náhubku. Stalo sa mi aj, že pes na vodítku si proste cvakol a len len že ho majiteľ stihol strhnúť, aby nepokusol. A to nehovorím o tom, že keď idem na bicykli a nejaký pes je vonku na ulici len tak pustený. Raz ma skoro cvakol mladý vlčiak - ja som uhla rovno do cesty, šťastie, že vodič za mnou bol pohotový a ešte trúbením odháňal toho psa potom, nech neuteká za mnou. A strety s tými malými psami sú najhoršie, lebo ak zosadnem z bicykla, tak ma pokusne na 100%, ak pôjdem ďalej tak je to 50 na 50 - prípadne ma len zrazí auto ale hlavne, že psík bude ok....to je super pohľad majiteľov psov...Mám rada psov, v mojom okolí ich mám celkom dosť, ale som zástancom toho, že pes má byť na vodítku a má mať náhubok. Celkom sa čudujem, že toto ovládajú práve ľudia, ktorí majú tých psov fest dobre vycvičených a poslúchajú ich na povel..ale aj tak im ten náhubok a obojok dajú - pre istotu. A tie nevychovance sa len tak potulujú a pobehujú po parku. Samozrejme česť výnimkám.
@snapi Suhlasim s Tebou.Na druhej strane som denne svedkom nezodpovedneho pristupu rodicov k tomu, ako ich vedu k pristupu k cudzim psom.Len co sused vyjde so svojim stafordom z panelaku, podotykam, s nahubkom a na vodzke, hned sa okolo neho zhrcia deti hrajuce sa pred panelakom....mamicky a ockovia sa usmievaju a sused trpezlivo caka, kym sa deti odlepia...pritom psa natahuju ako gumu.Raz sa pes obratil a obranarsky zastekal.V tu ranu sa priblblo pozerajuci ocko vyrutil na majitela psa a hystericky vrieskal aky je nezodpovedny a preco ma "bojoveho" psa v byte a podobne voloviny....Kto tu teda spravil chybu???Aj decku som povinna vysvetlit,ze k cudziemu psovi sa nemozem chovat ako k hracke....prepac, ale odtialto ôpochadzaju" sklony neskor tyrat zvierata...Treba sa navzajom respektovat....
@tomiholjubavi podľa môjho názoru pravda je niekde uprostred, ani zakladateľka témy nemá pravdu, ani malý chlapček-čiže jeho otec / nemal by takto reagovať/ 😀 ja si myslím, že medzi nimi sa už niečo dialo v milulosti, alebo jeden chránil stále psa a druhá strana chlpačeka
ja som sa veľmi nahnevala na také slová, že sprostá supermatka 🙂 Ja si myslím, že každý chráni svoje dieťa, ale ani ja nesúhlasím s otcom dieťaťa , ako sa správal /a keď máme spoločný dvor, tak ani chlapček by nemal bicyklovať hocikde, ani pes utekať, kade sa mu zachce/ 🙂
prajem Ti aby si mala deti a potom by si trošku pochopila, aj druhú stranu /a to som teraz nepísala v zlom/ a že je pravda niekde uprostred, nie len na jednej strane 😀
@tomiholjubavi teraz som prečítala druhý príspevok 🙂
dieťa nemá úmyselne ubližovať ..ale ani pes nemá byt čo pustený na voľno..hlavne keď sa ti bojí detí, bicyklov,a neviem čoho ešte..najmä taký ma byt na vodítku...psa ti neutratia ale ani ty sa nemáš čím chváliť...aj my máme psa a mame aj dieťa,šli sme bývať do bytu a pes je u rodičov v dome, vždy keď ide mimo domu ma vodítko...myslím že normálna vec, ktorá by mala byt samozrejmá pre každého psíčkara, nemyslíš?
@cta pisem Ti ako dlhorocna psickarka. Fakt, ze chovas troch vlciakovv v bytovke je minimalne na zamyslenie. Ale budis. Fakt, ze jeden z psikov je bojazlivy a neuroticky z prostredia, v ktorom s nim zijes, je uz na povazenie. Chalana asi netreba komentovat, potial to jasne - napalit zamerne do zvieratka je trestuhodne a mal skasirovat od otca vyprask. To bez debaty.
Ale k tvojej fenke. Neznasa takmer vsetko co tvori jej zivotne prostredie, ako chcete fungovat so psom medzi ludmi ak ma z nich strach? Co je pricinou jej spravania? Kupila su ju od niekoho kto ju tyral? Ma zle skusenosti s ludmi? Alebo je problem vo vychove? Kazdopadne toto nie je pes vhodny medzi ludi. Add. jedna to nie je spolocenske plemeno, cize aj povahove predpoklady su uplne niekde inde, add. dva - ma znacne problemy. Cakas az sa stane skutocne riadny pruser? Bud napadne ineho psa alebo nejake decko? Tomuto chces celit?
Utratit, no, asi by som sa ako majitelka branila. Skus sa s veterinarom poradit. Tvoja fena potrebuje uplne ine prostredie, niekde, kde bude mozno sluzobne vytazena a nebude obklopena civilizaciou, i ked si to neviem predstavit. Tak ci tak, je to casovana bomba. Je mi jej luto, lenze treba realitu akceptovat. Fenka od strachu moze vyhodnotit kazdu jednu banalnu situaciu, ktorej bezne psy celia ako situaciu ohrozujucu a tomu adekvatne ona zareaguje. Lenze adekvatne len v jen vnimani.
Poviem Ti tak, za cele roky co mame psov (mame tretieho v poradi) nas zasadne napadol vlciak. Cim to??? Co prechadzka to kolizia! Ja som toho nazoru, ze tie psiky boli absolutne nezvladnute, drzane za branickou a akonahle ju prekrocili, tak boli zo zivota za nou maximalne vytraseni a napadali vsetko naokolo. A bolo jedno ci mali alebo nemali nahubok. Jednoducho nezvladal majitel. Jednu tetku povlacila fena po ulici lebo mala potrebu napadnut mojho kokra. Prisla som domov aj so psom domlatena od jej kovoveho nahubku. Ale asi fajn, ze ho mala a to ja som znacne proti nahubkom. Lenze pes musi byt v poriadku! Mali sme len jedneho psa neurotika, kupeneho od majitelky s dvoma detickami,ktore mu dali znacne zabrat. Medzi ludmi dalej proste fungovat nemohol, nemienili sme si vziat na triko ze niekoho dohryzie lebo trauma. Siel k horarovi na samotu a bol tam max. stastny.
Takze na zaver, mala by si si aj Ty uvedomit isty podiel zodpovednosti na vzniknutej situacii, fenka uz davno nemala byt v obytnom dome. Tam budu stale deti, bicykle aj kadeco ine rusive. Nemozes ziadat od okolia, aby naslapovali tisko lebo pes....ten musi zivot medzi ludmi zvladat alebo tam proste nepatri ak ma s tym problem. Nehnevaj sa.
ale no tak, pes vzdy na voditku? Aj to ubohe zviera ma pravo na trochu volneho pohybu...
stala sa nestastna nehoda, ale podla popisu si nemyslim, ze by chlapec mal nejake vazne zranenie, psik sa snad da tiez rychlo doporiadku. Obe strany by sa z toho mali do buducna poucit a nie si teraz kvoli tomu robit naprieky a podavat trestne oznamenia.
@yollanda vrestia lebo su to mali nevychovani magori. Totiz, u nas panuje nazor, ze maleho psa netreba vychovavat a ani po nom spratavst, vsk je to take malicke v tej trave....ehm.. No, lenze je sakra rozdiel ak Ta kmasne maly pes ako ked Ta napadne riadne statny jedinec. U nas celkovo maju lduai problem s disciplinou, tak co cakame aj vo vychove psov. Staci isrt po verejnej komunikacii a co robia spi spoza plotov? Vrestia ako debilni. A u slovace je to normalne! Podla nich je prirodzene, ze sa vlciak hadze o plot len co ideme po chodniku popred plot. Ci iny psisko. Nasho psa chudacka len tak mykne a ja som uz parkrat dostala takmer infarkt. O detoch ani nehovorim, rozvrestia sa od ulaku zakazdym co na nich nic netusiacich vyblafne nejaky idiot na obraz svojho pana! Skoda reci! 😝
@jabadaba ja mam doma asi podobnu povahu ako zadavatelka. Je to narocne, ale mam ju dat kvoli tomu prec? Urcite nie, snazime sa na tom pracovat, aj ked je to narocne, oci mam vzdy aj vzadu a snazim sa predvidat.
Ano, rada by som sa prestahovala niekde "na samotu u lesa", ale zatial na to bohuzial nie je vhodna situacia.
@aliza tu by vodzka a nahubok boli prd platne, kedze dieta sa na psa vyvalilo bicyklom. 6 rocne dieta je male, v tom mas pravdu. Nevie este vyhodnotit dosledky svojho blbeho napadu povozit sa psovi po labach. Ale! Uz natolko chape, ze prestrelilo, ked mu to rodic dorazne vytmavi. Pan otecko mal syna spucovat a vysvetlit mu, ze ak psovi ublizi ten sa brani! A branil by sa aj pes, ktory nema ziadne problemy s civilizaciou. Proste reflex, akcia reakcia. Vali sa na psa cajgel a prask po labach....bolestive, stresujuce. Pes reflexne drapne. To nie je ako ked omylom psovi stupis na labu - cajgel je asi o niecom inom co do bolesti. Takze chlapec mal dostat od otca vychovnu lekciu. Potom tu totiz mame skolacikov, ktori upaluju macicky a este si to tocia na telefony akoze fasa sranda. No odkial maju vediet, ze zviera to boli, vsak? Ak je vedene k tomu, ze zvieratu ublizovat moze?
Ja mam deti, mame psa a otlkat ho nesmu. Ani inak do neho rypat. Pes je ohromne trpezlivy, ma moj obdiv co uz vsetko vydrzal, ja uz by som davno drapla. On drzi ako hluchy dvere. Ale decka treba vychovavat k tomu, ze je to zivy tvor a citi.
Mne sa viac krat stalo, ze decko do mna vrazilo, nekuka kade ide, na bicykli sa obzera.. V kazdom pripade, na deko mal davat pozor otec, namiesto psika a cloveka moze nabuduce narazit na nieco tvrdsie iduce aj viac ako 40 km za hodinu. Inak fenecka by mala nosit kosik aj ked nie je nebezpecna,a o tych vlciakoch ani nevravim.Mnohi ludia sa psov boja.
@ammellia a to je tak od mala? V com je myslis problem? Teda, ja mam okrem toho jedneho psa co som spominala, len dobre skusenosti s hafanmi. Povahy excelentne. Takze nejak si myslim, ze pes musi mat nejaky blby zazitok ako ten nas chudak. Jemu decka sklbali nechty, nenechali ho v klude nazrat a u nas sa to zacalo prejavovat tak, ze sme ani hlesnut nesmeli ked jedol, vrcal, bol by po nas aj vystartoval. Okupat ho a dotknut sa mu lab bolo nemyslitelne. Podali sme inzerat a prisiel ten horar - si mala vidiet stastne oci toho psa - sam sa mju nalodil do auta az sme zirali. Chcel proste prec a asi citil, ze ide tam kde bude mat svaty klud. U nas v dome by ho nemal. Teda v rodine ano, ale v baraku ako takom nie, plno ludi, plno deti...
ako pes s nahubkom je este vacsi nervak, a nahubok kovovy vie ublizit snad este viac, nemyslite si,ze nahubok je nejaka super vec. Ak decko ide na bicykli tiez musi davat pozor,aby nezrazilo cloveka,ci zviera. Ved to je zakladna vec. Ja neviem,ale u nas v AT si rodicia davaju na deti pozor. Najprv sa spytaju ci je pes ok k decku,az potom si decko ide psa pohladkat a pod. Na SK si deti robia vacsinou co chcu, automaticky idu psa hladkat,mackat a potom moze pes nabrat negtivnu skusenost velmi lahko a zacne sa deti bat. Myslim ze je to o vychove deti. Jednoducho otec mal rovno priznat chybu,ze psovi dieta preslo po labkach. A nie to otocit na to,ze pes je nejaka obluda. psa urcite neutratia kedze nemal predtym zaznam u veterinara o nejakom napadnuti,ci uz psa,ci cloveka. Hlavne nie v takomto pripade, ked to bolo po zraneni psa.
Ja osobne psa radsej vencim mimo dosahu deti,mne deti strasne lezu na nervy ked su vonku.
Na SK sa deti vobec nevedu k nejakej vychove co sa tyka k spravaniu sa k zvieratam, potom to vacsinou dopadne tak,ze dieta ma bud neprimerane reakcie ( psa sa hned boji,zacne kricat, kopat do neho) alebo je zase take,ze ho hned macka ako plysaka.
je to velmi smutne ale pes by naozaj mal mat voditko a nahubok. ja si pamatam ze u nas v meste to policajti prisne pokutovali aj malych psikov, pes bez voditka moze byt volne pusteny len na cvicisku alebo su priestory pre ne urcene. ale o co sa stalo je fakt vlmi smutne :( mne sa stalo ze som sla na cyklo trase a z krikov mi skocil pod kolesa jazvecik. majitel ani bu ani mu a ja som na bicykli skoro preletela, tam pes nemal co byt, keby som sla rychlejsie tak sa dolamem.
ja sa psov velmi bojim aj malych, raz ma v noci prenasledoval vlciak, mala som pri sebe nozik bola som ochotna ho v sebeobrane zarezat, vonku tma nikto na ulici a stale siel za mnou. a manzela kuosol znameho pes, priatelsky vlciak, muz len zdvyhol ruku ze zakyva a ho dafol, to boli opletacky hygiena a veterinar. nasatstie mal ockovania v poriadku a nemuseli sme cela rodina oli tomu n a infekcne koli besnote a este od nas pytali kde sme sa mi pohybovali koli karantene
Vlciaci maju super povahu pretoze presli policajnym vycvikom ale vyradili ich kvoli hravej povahe a dedicnym chorobam a vlciakov nepustam von samich a po dvore ale na rolu.
Co sa tyka fenky pochadza z utulku neviem odkial prisla ani aku ma minulost pretoze nam ju dalo nejako 18 rocne dievca co nam tvrdilo ze to je civava. Chcela som ju preto lebo bola drobucka a chutnucka a myslela som ze z nej vyrastie maly pes. Inak to iste bolo aj u vlciakov. Veterinar nevedel odhadnut presne co je za rasu ale zrejme to je nieco z nemeckeho ovciaka, kolie a nejakehonedefinovaneho polovnickho psa lebo energie ma tolko ze ju neunavy nic. Co sa tyka bicyklov na tie si zvikla uz ako tak, a povacsine ju bravam na ruky autam sa uz uplne vyhyba alebo sa nepohne z domu. Deti uplne ignoruje pokial sa k nej nerozbehnu.
Ja beriem ze som urobila chybu aj ja ale ked niekto skruti v sekunde volant mozog nezareaguje dostatocne rychlo a toho chlapca poznam a nikdy by ma nenapadlo ze toto spravi. Jednoducho chapem aj otca ale ved aj on sam choval psa dokonca huskyho ktoreho boh vie kde nasiel. Pes mu stale uzekal este sme mu darovali voditko a volieru aby neutekal a toto je vdak? Ved dlhe roky mali tiez psa ktory vzdy napadal nasho psa. So susedom sme vychadzali dobre ale zrejme sa nahneval kvoli tomu ze jeho zena dala za pravdu mne a nie jemu
@svetluska82 rada by som Vas opravila podla noveho zakona o chove a vodeni psov pohybujucich sa na uzemi slovenskej republiky pes ktory je na vodzke mat kosik nemusi to urcuje iba stat. Obec moze zo zakona urcit len miesta na volny pohyb psa a urcit podmienky evidencie. Kedze je pes v nasej legislative brany ako majetok stat vam podla deklaracie ludskych prav nemoze urcit ako budete so svojim majetkom narabat ani jeden zakon nebol schvaleny na obmedzenie niektorych vseobecne zaveznych nariadeni. My mame doma pitbula, rotvajlera a dvoch rotobulikov a chodime s nimi len na vodzke a bez kosika maju skusky poslusnosti IPO II ked nas zastavia policajti ukazeme pekne vytlaceny najnovsi zakon aj s nariadeniami naseho mesta a nemozu nam nic povedat
@saska145 nam mesto nemoze nic pretoze nasa oblast nespada pod medto ale ministerstvo. Nemame nikde vyhradene miesto pre psy a pre deti. Ja za psy neplatim dane lebo vsetky pochadzaju z utulku a su riadne zaocckovane a presli vycvikom poslusnosti. Pokial mi niekto nepride a nepovie tu bude Vas pes chodit na potrebu tak si ho budem pustat kde chcem
@natuska87 jasné, že aj rodičia majú deti vychovávať k tomu ako sa správať k psovi. Však som aj písala, že my sme to decká tiež učili. Určite nie je správne, aby sa decká zgrupovali hneď okolo psa a potom rodič vyletel...Ja som skôr chcela poukázať na to, že darmo každý hovorí ako má byť pes slobodný a hraničí to s týraním, ale ani ja ako dospelá sa nedokážem uubrániť psovi a proste sa ich bojím, lebo nemám dobré skúsenosti. A tí psi nepočúvajú svojich pánov po väčšine. Lebo oni len kričia, poď sem a pes si veselo beží mojim smerom a šteká. Je to nebezpečné a pokiaľ ja toho psa neohrozujem tak budem očakávať, že ani on mňa nebude ohrozovať. Ale väčšinou ma ohrozuje, aj keď mám namierené uplne iným smerom...
Ja sice psickarka som ale tiez nemam rada ludi a psickarov ktorych psy behaju a neposluchaju na slovo. Moje psy posluchnu na slovo. A urcite poznam rozdiel medzi psom a maznacikom. Este som sa nastastie nedostala do stadia ze by som svojho psa zacala obliekat a minat vsetky peniaze na jeho potreby 😀
Ale zas neznasam vyslovene hystricke matky ktore ked vidia 5 metrov psa ktory je pekne pri mne okamzite zacne kricat z nech si tu obludu drzim lebo je nebezpecna
@jabadaba U nas sa snazia ti inteligentnejsi psickari so svojimi psikmi chodit na hradzu kanala, kde je vyskyt beznych ludi minimalny...tam si ich pustia na volno....ked sa zjavia cyklisti,alebo bezci, samozrejme ich uvazuju.Ale stane sa, ze sa niekedy aj stretnu.Aj tam si musim uvedomit,ci ma pes ide napadnut,alebo priatelsky sa priblizi....viem,ze nie vzdy sa to da,ale rec tela u psa vela napovie.Je mala pravdepodobnost,ze majitel dovoli psovi,aby obtazoval.Niekedy sa to, zial, stane....pes s clovekom zije niekolko stoviek rokov,to uz nezvratime.Je to iba o vzajomnej tolerancii a ustretovosti.Som psickar,ale vzdy sa snazim spravat zodpovedne,takze je to iba o ludoch,niekto sa chovat vie a iny to nikdy nepochopi.....
@snapi Urcite, suhlasim s Tebou.Je mojou povinnostou mat psa pod kontrolou.Nikdy neuprednostnim potreby cloveka pred psom.Ale niekedy,zial, sa stane,ze dojde k nezelanemu stretu...Nebudem cloveku,ktory sa psa boji, vyhovarat jeho strach...snazim sa mu svojim chovanim a pristupom ukazat,ze to okamzite poriesim.A vzdy sa za takyto "stret" slusne ospravedlnim......
@cta ach bože, nemám silu čítať tu niektoré reakcie, tak sa chcem len spýtať, viete už niečo nové, čo bude ďalej? verím tomu a dúfam, že nikto nie je taký šialený, aby za toto utrácal zviera (veď to nebolo uhryznutie, ale - ako píšete - ten psík chlapca vlastne len "chňapol" na upozornenie)... Inak, ja osobne by som nedávala taktúto tému na toto fórum, dalo sa čakať, že supermatky v tom budú mať hneď jasno a budú vynášať nad psíkom súdy ☹ Držím Vám palce!!!
@natuska87 mne sa len raz stalo, že by sa mi človek ospravedlnil za stret. Aj to bolo v lese, kde ku mne pribehol malý jack russel a zjavne sa chcel len pomojkať, lebo ani neštekol, len prišiel ku mne s vrtiacim chvostom, vyskočil mi na nohu a nechal sa pohladiť... Kamoška sa venuje správaniu zvierat a vždy mi vysvetlvoala, keď sme boli vonku, že ktorí pes za akým účelom ide ku mne, aby som pochopila ako sa správajú psi a čo po mne chcú..Ja mám však asi smolu, lebo psíčkari vždy len kričia - nebojte sa, on nič nespraví....a ešte na mňa divne pozerajú, že sa bojím...
@petrisorkaa spisali zapisnicu s tym ze do 14 dni sa mam dostavit na policajnu stanicu a ze ak by psa utratili ma to urobit nas veterinar ked som bola u neho na osetrenie nasej fenky povedal ze on psa utracat nebude a ze pochybuje ze sa najde jediny veterinar co by mi zdraveho psa utratil. Nas sused policajt povedal ze zrejme asi dostanem len pokutu no keo vie uvidime za 14 dni. Bohuzial moj pes ma z toho traumu nezerie mi nechce nic len je schulena pod perinou a odmieta ist aj von takze je aj problematicke ju dostat von ked tam nik nie je

@beata79 a suhlasim s tym, ze deti aj psy su nepredvidatelne...preto treba na oboch zodpovednych stranach trochu sebareflexie, lebo prave kvoli zlyhanim dospelych su zvierata tyrane a deti hryzene... ☹