icon

Svadba "bývalého"

4. jún 2023

Ahojte, stala sa taká vec, že sme s manželom pozvaný na svadbu môjmu kvázi bývalému. Bola to moja veľká láska už od základnej školy, neskôr sme spolu párkrát spali, bola som jeho prvá, ale vzťah sme nikdy nemali. S mojím manželom sú kamaráti dlhoročný (ale stretávajú sa príležitostne). Muž o ňom a mne vie, dokonca ešte na začiatku nášho vzťahu sme mali nejaké pletky, o ktorých tiež, samozrejme, manžel vedel nakoniec. Cítim sa nesvoja a neviem či prijať pozvanie, alebo nie. Manžel hovorí, že sa mu tam ísť nechce ale viem, že chce ísť.

gab1sol
6. jún 2023

Nemyslím si, že on ti nadbieha a vyhľadáva ťa. To skôr ty nemáš v sebe uzatvorené. Ak by ťa aj chcel, tak pokiaľ by si to ty mala celé za sebou, mohol by sa aj rozkrájať, tebe by to mohlo byť úplne jedno, lebo máš svojho manžela.

zoeeoz
6. jún 2023

Chod, zabavite sa 🙂 odist mozte hocikedy ak by hoci co

nikiki29
6. jún 2023

Ja byť v podobnej situácii asi tam nejdem. Lebo zjavne to nemáš uzatvorené alebo ťa stále na ňom niečo vnútorne priťahuje.
Ja som sa cítila kedysi podobne pri svojom ex (tiež láska od ZŠ, chodili sme spolu veľmi dlho, mladá naivná som si hneď myslela že to je navždy) pri každom stretnutí aj po rokoch od rozchodu prichádzali rozpaky, cítila som stále nejaký podivný druh náklonnosti a hlavne som stále mala pocit, že ak to uvidí súčasný partner, budem sa cítiť previnilo, čo by sa po stretnutí s kamarátom stávať asi nemalo... ex mal opakovane snahu o stretnutie, kávu, ponúkol mi s niečím pomoc atď. Ja som to potom stopla, cítila som sa naozaj nekomfortne a previnilo pri každom stretnutí či správe. Neviem prečo, ale nikdy ma to neprešlo.
Akože ak sa cítiš nekomfortne v jeho spoločnosti, nechoď… alebo sa premôž pre muža a choď. Musíš robiť ako cítiš. Vravím, ja by som nešla 🤷🏻‍♀️

katuskamala1
6. jún 2023

Zakazane ovocie najviac chuti vsak...
Pritahuje ta,to je jasne jak facka,ved sa ti pri nom pletie jazyk,a ked sa "vynori z tmy" (kokos opis jak z romanu)tak hned znervoznies aby vas niekto nenačapal.. Toto nie je o nom,toto je o tebe 🙂 Nie on po tebe ide,ale ty po nom ;) A nie,nemusi byt kvoli tomu tvoja laska k manzelovi o nieco slabsia... Takze je irelevantne ci pojdes ci nie. Nech rozhodne manzel,moj nazor.

pralinka25
6. jún 2023

@nikiki29 a ako to vysvetli muzovi? ved mu to bude hned jasne.

pralinka25
6. jún 2023

a preco ste vlastne nikdy neboli spolu?

kamatopo
6. jún 2023

Wau ako vystrihnuté z dakej ,,ružovej knižnice ,, obišiel dva stoly aby si sadol ku mne. No ak ťa má v hlave ako ty jeho tak to je veľmi zlá voľba ísť na jeho svadbu. Ešte sa neoženi keď ťa zbadá ...😂.

sono2
6. jún 2023

Presne, tiež sa mi vidí, že niečo stále cítiš.
Ja by som nešla bývalému.
Žiadnemu.

sandynkaaa
Autor odpoveď zmazal
momoqui
6. jún 2023

Podla mma si nenamyslas … kludne to tak moze byt ze vyhladava tvoju spolocnost a ze je tam naklonnost obojstranna. ak sa necitis prijemne ist na tu svadbu tak nechod …
To ze sa zeni neznemana viacmenej nic

ysseba
6. jún 2023

Povedala by som mužovi, že mne je to úplne jedno, nech sa rozhodne on či pôjdete alebo nie. Tak ti poviem, môj muž mal tiež jednu bývalú spolužiačku s ktorou spal. Bolo to ešte dááávno predo mnou. Bývame v rovnakej mestskej časti, aj ja ju poznám, keď sa s ňou stretnem, tak je to v pohode, úplna normalka. Keď je muž s kamošmi v podniku a ju tam stretnú a prisadne si k nim, tak tiež mi to nič nerobí keď mi to povie. Ale! 😀 Ale keď sa som s mužom ja a stretneme ju, tak mi je to divné, vždy mi preblesknú hlavou myšlienky - ona, on, mali sex. No divné mi je to vtedy, cítim sa nekomfortne 😀 Evidentne aj tvoj muž má podobné pocity ako ja, prečo inač by nechcel ísť na svadbu kamošovi? Nechaj nech sa on rozhodne, ale žiadne také že "ja viem, že on chce ísť" a že budeš na neho vplývať. Tvár sa neutrálne a nech sa on rozhodne

nikiki29
6. jún 2023

@pralinka25 tak neviem, ja by som svojmu manželovi povedala, že sa cítim trápne v exovej spoločnosti 🤷🏻‍♀️ veď o ňom vie, nevidím dôvod byť neúprimná.

majuskabobi
6. jún 2023

@kamatopo aj mne to pride ako pribeh z cervenej kniznice,nakoniec sa este tesne pred svadbou tajne stretnu a zistia,ze sa este lubia😁🫣 a bude po svadbe😪

tanickalc
6. jún 2023

Ja ti asi rozumiem. Myslím, že je to tak, že keď ta raz niekto priťahoval, aj ta priťahovať bude. Ale zdravý rozum musí zvíťaziť. To si vždy povedz.
Láska nie je pocit zamilovanosti, ale je to rozhodnutie milovať, obetovať sa, budovať spolu, byť si oporou... Veď to vieš. 🙂
Je mi tak ľúto, keď počujem, že dôvodom rozvodu bolo, že vraj jeden druhého prestal milovať 😔 Aká blbosť.
Mne viac krát pomohlo keď som sa skamarátila s manželkou dotyčného alebo napr. aj môj manžel sa skamaratil s mojim byvalym, boli sme už u neho aj na chate. Ale zase, veľa to s trávením spoločného času nepreháňame. 😆

katkami123
6. jún 2023

Keby ťa ľúbil, tak by s tebou chodil a chcel by vzťah, ale on ho s tebou nechcel, iba sa s tebou vyspal. Chlapi beru sex inak ako ženy, dokazu oddeliť city, kiezto žena sa pri pravidelnom sexe často časom zaľúbi. Skôr tam z jeho strany bude iba sexuálny zámer, kedže na vzťah sa s tebou nikdy necítil a nikdy ti to nenavrhol, asi vie a vidí, ze si z neho hotová a netreba ti toho veľa povedať, aby si išla opäť. Ale to sú iba take domnienky, lebo ty si domyslas ešte aj z toho, že si k tebe prisadne. To, že ty si z neho hotová vôbec neznamená, že je aj on alebo žeby niekedy bol. Pretože vzťah a manželstvo si vybral s inou. Aspoň by si bola v minulosti jeho priateľka, ale ponízila si sa úroveň ženy, pri ktorej chcel rýchlo stratiť panictvo.

pralinka25
6. jún 2023

@sandynkaaa jezisi ty mas tiez taky exemplar? moj muz ma byvalu. chodili spolu 5 rokov na konci strednej a na vyske. rozisli sa. ja som s nim 19 rokov. manzelia 17 a mame tri deti a funkcne manzelstvo a ju to este furt neopustilo. mne je trapne aj za nu.

cessy01
6. jún 2023

@sandynkaaa presne aj ja som pomyslela vždy na jeho čerstvú manželku ze jej to bude nepríjemné keď to zistí. Bolo mi jej ľúto, vedela ze pred ňou mal 11rokov mňa vedela ze ja som to ukončila a asi tušila že ma má ešte stále v srdci. Keď som mu bola na pohreb, tiež to bol boj či ísť aby som ju neurazila, prišla za mnou a pred truhlou ma objala a povedala ze už tu ma všetko čo kedy miloval. Až po pohrebe mi to docvaklo ze asi videla čo mi písal ale správala sa ku mne s úctou možno už len kvôli tomu ze ja som tak reagovala na každé nadviazanie kontaktu.. srdcu človek nerozkáže ale keď sa už rozhodne zatiahnuť do toho nového partnera tak by sa mal naučiť ovládať aby to nikomu neublížilo

pralinka25
6. jún 2023

@katkami123 mne je tiez ich vztah divny. spavali spolu. laska zo zakladnej a strednej ale nikdy spolu nechodili. kokos ale na taky vztah to mali dost skoro. priatelstvo s vyhodami na strednej. no fuha. to som este randila max za rucicky a bozkavali sme sa na tajnaka. a nie chrapali spolu bez zavazkov. kazdopadne keby to bola taka brutal laska tak by spolu aspon chodili. a keby aj nie tak predtym ako sa ona vydala by o nu zabojoval. cokolvek. toto mi pride cele len v jej predstavach

katkami123
6. jún 2023

Ešte nechápem, prečo to ženy porovnávajú a začínajú vety - aj môj bývalý… keď vy dvaja nie ste ani bývalí, nechodili ste spolu, nezažili ste si chodenie a romanticky vzťah, on mal iba sex s tebou. Ja na tvojom mieste by som išla, aby si spadla z tých ružovych obláčikov do reality, nech ti jeho svadba otvorí oči. Ty potrebuješ realne vidieť jeho svadbu, aby ťa realita prefackala, inak budeš žiť na veky v nereálnych ružovych oblačikoch a domýšľať si nejaké city od človeka, ktorý s tebou nikdy chodiť nechcel a nenavrhol ti to.

pralinka25
6. jún 2023

@nikiki29 tak kazdy chlap je iny. niekto by to prekusol niekoho by sa to dotklo. ona si ho uz musi poznat.

katkami123
6. jún 2023

@pralinka25
Láska, ale iba z jej strany… tak pristúpila aj na sex s výhodami a ešte v takom veku, kedy sa ma chodiť za ručičky, bozkávať, spoznávať, tak oni bez okolkov rovno nabehli na sex. Toto z jeho strany okolo lásky ani neprešlo. To autorka sa ponížila a on ju tak už iba berie ako niečo ľahko dostupné.

sandynkaaa
Autor odpoveď zmazal
katkami123
6. jún 2023

@cessy01
Ale ty si bola jeho partnerka a chodili ste spolu 🙂 to sa nedá porovnať s autorkou, on s nou nechodil, pár krát sa s nou vyspal, to je celé.

katkami123
6. jún 2023

@sandynkaaa
A on s nou načo komunikuje a odpisuje jej? Akože Sorry, ale môj manzel by v takomto prípade dostal hneď otázku, že načo rozvíja s takou mešuge ženou konverzáciu? Mala by 10x neodpísane, tak by ju to prestalo baviť viest monológ, na rozhovor treba dvoch 😉. Ale ten tvoj si asi rad dáva mastiť ego, či?
Ešte vás chce aj skamarátiť? Nemáte sa o pána dôležitého ešte pobiť v bahne v bikinách za účasti všetkých jeho kamošov, nech aj oni vidia čo to je za kanca? 😀

victoriab
6. jún 2023

tieto témy o svadbe sa začínajú používať na zvýšenie čítanosti, keď tá predchadzajúca mala taký úspech? 😁

zuzana1997
6. jún 2023

@victoriab ktoru myslíš? O tej nepozvanej kamarátke z detstva? Neviem tu doskusiu nájsť 😂

sandynkaaa
Autor odpoveď zmazal
alexka89
6. jún 2023

Však ak boli oni pozvaní na vašu svadbu a prišli tak choďte aj vy zo slušnosti....ak mužovi nevadí že ťa kedysi pichal tak čo vahas ....ak sa bojíš že budeš mať pri ňom slabosť čo veľmi pochybujem ani sa k sebe nedostanete možno ku koncu hostiny ale to už si ho nevesta bude držať pri sebe.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
euka210
6. jún 2023

@katkami123 podobne napadlo aj mne...laska z detstva a sex, ktory vie zenu emocne priputat...aj platonicke, aj dospelacke...na autorkynom mieste by som nesla, ked ma pri nom take citove problemy. Alebo nech ide a aj ta pubertacka v nej zisti, ze patri uz inej.