Svadba "bývalého"
Ahojte, stala sa taká vec, že sme s manželom pozvaný na svadbu môjmu kvázi bývalému. Bola to moja veľká láska už od základnej školy, neskôr sme spolu párkrát spali, bola som jeho prvá, ale vzťah sme nikdy nemali. S mojím manželom sú kamaráti dlhoročný (ale stretávajú sa príležitostne). Muž o ňom a mne vie, dokonca ešte na začiatku nášho vzťahu sme mali nejaké pletky, o ktorých tiež, samozrejme, manžel vedel nakoniec. Cítim sa nesvoja a neviem či prijať pozvanie, alebo nie. Manžel hovorí, že sa mu tam ísť nechce ale viem, že chce ísť.
@euka210
Ako napíšem úprimne, ale veď ju bral ako IP (istý pich) a dotyčná tu vypisuje romány o laske, ktoré z jeho strany očividne nikdy neboli. Detinské. Ona tu svadbu potrebuje vidieť, aby vyzriezvela z tých svojich nereálnych predstav.
@denissi no ja mam zimomriavky kvôli tomu že zomrel v ten deň keď sa mi moje prvé dieťa narodilo, už nikdy nebudú pre mňa narodeniny môjho dieťaťa také ako doteraz. Mňa tá správa tak zložila napriek tomu že som s ním nekomunikovala a som 13rokov vydatá že ma to samu prekvapilo. Na pohrebe som myslela že mi srdce roztrhne na tisíc kúskov, v živote som takú bolesť nezažila, stála som tam s nou v objatí a jedna plakala viac ako druhá. Preto píšem že čokoľvek medzi nimi bolo aj keď iba sex nieje vylúčené že ju má stále v srdci.
@katkami123 a co uz mam robiť, keď už to raz bolo. Sak ho nechvalim. Ale aspoň viem. Všetci vieme,že by sa k nej nikdy nevrátil, myslím,že aj ona. Len so myslím,že ona žije minulosťou,alebo teda aspoň sa s tým nevie nejak vyrovnať. A jemu to presne robi dobre,lebo už nemá 23 a par sedin navyše atď. Tak sa cíti chvíľu mlady😆Ja to nepotrebujem, ja sa namalujem a stale sa cítim mlado (keď sa ráno postavím z postele na prvý krat🤣🤣). Pekný deň 🥰
Nesla by som, raz je byvaly tak je byvaly, neviem si predstvavit, ze pojdeme raz gratulovat na svadbu ex frajerke mojho muza 🤦♀️🤦♀️a tvarit sa, ze nic nebolo
@helen_167 ale jej muz a on su kamosi to je uplne ina situacia.
Vôbec sa mi nepáči ako ti tu väčšina žien píše že si nahováraš a fanzíruješ, a snažia sa ťa svojím spôsobom zhodiť. Nedávno som čítala veľmi peknú reakciu na podobné komentáre, pointou bolo, že ženy sa v kutiku duše boja aby aj ich partner nebol platonicky/realne zaľúbený do inej/ci k nej prechovával akékoľvek iné city alebo ich podviedol, ze v takýchto prípadoch sa snažia takúto ženu čo najviac zhodiť a skritizovať. Je to škoda, namiesto zhadzovania a kritizovania, by sme sa mali podporovať, ale čo už. Podľa môjho názoru každá jedna žena cíti záujem zo strany muža. Keď cítiš že vyhľadáva tvoju spoločnosť, tak je to pravdepodobne tak. Ja som sa nikdy v živote v tomto nezmylila. A naozaj milé zeny, to že sa ide ženiť nič neznamená, z vlastných skúseností viem, že u chlapa záleží od toho aký je, či chce niečo riešiť s inou alebo nie, a nie ci je deň pred alebo po svadbe (mala som "nápadníka" ktorý sa o mňa stále snažil, potom sa oženil ale nič sa nezmenilo z jeho strany ani po svadbe). A kľudne to môže byť z jeho strany len platonické, možno by partnerku nepodviedol. Poviem ti to takto, ja mám tiež bývalého, síce sme spolu chodili pár rokov, ale už spolu nie sme 11 rokov, on má iný vzťah, ja tiež, a napriek tomu, zakaždým keď ho stretnem tak mi povie že som jeho osudová žena a žiadna už nebude u neho mať také miesto ako ja. A to už tiež prešla dosť dlhá doba a so súčasnou partnerkou je už roky. Takže kľudne tam medzi Vami tá chémia môže byť. Už je na tebe, či to chces v sebe rozvíjať, čo kontaktom s ním určite zase posilníš (či už z jeho alebo aj z tvojej strany). Ja osobne by som tam išla, a aspoň uvidíš aké city to v tebe vyvolá.
@20lucia20 lenze on sa o nu nikdy realne nesnazil. ak by to bola osudova laska nebolo by to len o sexe. na strednej skole zamilovani chodia na zmrzku, na disku, do kina, vodia sa za rucicky, bozkavaju, randia .... autorka pise o prilezitostnom sexe. ja si lasku zo strednej a konca zakladnej predstavujem diametralne inak. a osudovu lasku uz uplne inak. kedykolvek mohol prejavit city. neviem mne to ako osudove nepripada. skor len spomienkovy optimizmus. ona sama ho nazyva kvazi byvaly a sama pise ze skutocny vztah nikdy nemali. len prilezitostne spolu spali. neverim ze ked ma chlap o zenu zaujem za cele roky ho neprejavi a nesnazi sa ju zbalit ani raz uplne jasne. mam 40 a zo skusenosti ti poviem tak. ked chlap naozaj babu chce pohne aj zemegulou len aby ju ziskal. prevrati svet naruby a skusi to niekedy aj viac krat. take tie vlazne postoje ako ze by mozno aj ... raz ... casom ... to je o tom ze je baba ako zaloha ked nikto iny nie je.
mala som svojho casu vela napadnikov a vzdy som vedela kedy je to naozaj zaujem a kedy ide len o flirt alebo zabavu. avyse ak ho tak sialene milovala a on sa k nicomu nemal mala to skusit teda ona. a nie sa vydat za ineho. navyse jeho kamosa. tento vlak je podla mna prec. a nepisem to preto lebo by som sa bala o city vlastneho muza ani sa ju nesnazim zhodit ziadnym sposobom. ja si len myslim ze aj ona sama si to po rokoch len idealizuje.
@20lucia20
Aha, takže to, že realne so svojou partnerkou chodí, pravdepodobne aj žije roky, je nič v podstate s tým, že s autorkou sa pár krát vyspal, keď ho svrbelo a nikdy to na vzťah s ňou neposunul.
Kopu chlapov chodí do bordelu, vyhľadáva prostitútky na takýto úkon a nemyslím si, žeby to bolo kvôli nadpozemskej laske z ich strany.
Mne je tu ľúto akurát jej manžela. Ale možno ma ten jej kamoš penis zo zlata, keď tak za ním roky stále blázni.
@20lucia20 ja by som nebola s mužom pre ktorého je osudovou ženou iná. Tak teraz neviem či si to ty nahovaras aká si osudová ,alebo on skúša či by to ešte išlo. Jedno aj druhé je trápne keď obaja máte partnerov. A autorka evidentne tiež chce byť tou osudovou aby mala lepší pocit z bytia.
@sandynkaaa
Tak aj ja som kedysi mala iné vzťahy, môj muž tiež, ty tiež asi, ak on nebol tvoj prvý, len nechápem, prečo umelo udržiavať takú konverzáciu s osobou, ktorá sa cez minulosť do teraz nepreniesla a píše mu tam ódy na jeho dokonalosť. Ty by si si takto s ex vypisovala? Tak keď si vybral teba, oženil sa, dotyčnej mal už vtedy stanoviť jasne hranice. A písať jej, aby ste boli kamošky a naschval rozduchavat oheň? To čo je on šiby-ryby? Divného muža máš 😀
precitala som si vsetky odpovede autorky...asi som tu jedina, ale mne to nepride, ze je do neho zalubena, alebo ze fantaziruje. Podla mna zena vyciti ked ma o nu muz zaujem. A to ze sa citi v jeho pritomnosti nekonfortne...tak aj ja sa citim nekonfortne pri rozhovore s byvalim, idelany scenar je, kebyze ho clovek uz nikdy nestretne. Aspon ja to tak mam.
Ja si myslim, ze skusa(je to ten typ chlapa) kedze ta ma stale zakategorizovanu, ako lahku korist na IP. Osobne by som rozhodnutie ohladom pozvania ist na svadbu nechala na manzelovi...ale ak by chcel tak by som nedala najavo ze mi nieco vadi...usmievala sa od ucha k uchu, zabavila, zablahozelala (dala najavo, ze som s tym ok)
@kamatopo no a máme tu presne taký komentár o ktorom som písala, neprekvapuje ma, čakala som to, že aspoň jeden sa taký objaví. No neviem či si ja niečo nahovaram, keďže bývalého nemám ani v priateľoch na FB, ani mu neodpisujem na správy, a nevyhľadávam ani jeho kontakt. Napísala som len to, čo mi on sám povedal. Ďalšia vec je, že pochybujem o tom, že môj bývalý svojej súčasnej povedal, že pre neho je osudová iná, ale v poriadku. Neviem prečo útočiš na mna a ešte aj na autorku a čo ti pride na mojom správaní trápne, keď mám partnera, a čo ja ho podvádzam alebo čo? Trošku som nepochopila. Zrejme som asi pichla do osieho hniezda a dotklo sa ťa to, to je presne taká reakcia o ktorej som v mojom prvom príspevku písala.
@katkami123 ja neviem, ja im do vzťahu a do postele nevidím. Ale niekedy tam proste tá chémia ostáva, aj sexuálna energia. Nemusí to byť o zamilovanosti, ani o osudovej žene ako sa tu poniektoré zase toho chytili. Ja som písala vlastnú skúsenosť. Že niekedy to pretrváva aj roky. A vôbec to nemusí byť láska. Možno by ju s prepáčením len rád pretiahol. Ja im do toho nevidím. Len som chcela povedať že nechápem prečo ju ženy zhadzujú že si domýšľa, dohovára a neviem čo ešte. Podľa mňa to vôbec nemusí byť tak a kľudne môže mať o nejaký druh zblíženia s ňou záujem. Len som chcela povedať že žena takéto veci vycíti. Čo už chce on od nej a ona od neho, to sa už nemám z kade vedieť a myslím že žiadna z nás.
@pralinka25 áno môžeš mať samozrejme pravdu, tak ako som písala už teraz vyššie, ja im do vzťahov a postelí nevidím. Ja som nikde nenapísala že ta osudová láska sa týka ich, ja som písala vlastnú skúsenosť. Išlo len o to, že si nemyslím, že ju treba hneď zhadzovať ako si niečo domýšľa a fantaziruje. Kľudne tam môže byť náklonnosť, sexuálna energia, nemusí ísť hneď o lásku. Možno ho priťahuje a to je všetko, nepíšem že je pre neho osudová alebo že je zaľúbený. Len som chcela podotknúť že niektorí chlapi, a určite aj ženy aj roky v sebe majú niečo čo ich ťahá k "bývalým", možno len predstava, možno chce sex a možno aj niečo iné. Ale nemyslím si, že si ona niečo musí hneď nahovárať.
@kamatopo Tak ešte raz, prečo sa mna pýtaš či by sa to páčilo môjmu mužovi? Nerozumiem, veď ja som nikomu nič také nepovedala, moj ex to hovorí mne. Takže čo s tým ja mám, sa ťa pýtam? Môj muž napríklad o mojom bývalom vie, vie aj o tom, že mi píšu kolegovia z bývalej roboty, že chodí za mnou susedin frajer keď som na záhrade a pozýva ma stále na kávu ale vie tiež, ako ja na to reagujem. Ja mu nemám prečo takéto veci tajiť, keďže ja mám čistý štít. Takže ja ťa vôbec nechápem, akože môžem ja za to, čo mne hovoria iní muži? Ďalšia vec - poniektoré sa rypete v minulosti a nahovárate si aké ste jedinečné - to si napísala. Koho tým myslíš? Ja osobne sa v minulosti nerypem, napísala som autorke k veci, že mám také skúsenosti, možno jej to dá odpoveď na to čo chce vedieť. A nahovaram si, že som jedinečná? To ma pobavilo 😆 ano som, aj ty si, aj všetky sme. Neviem čo ti mám na to iné napísať 😆
@kamatopo milá moja, asi si sa zamotala. Vidím že nevieš argumentovať a obhájiť si to čo píšeš bez rozmyslu. Je mi ľúto, že len rýpeš a urážaš. Zase nezmyselný komentár - chápem že to doma máte takto. Ako to doma máme povedz mi. Ty asi najlepšie vieš, však? Držím ti palce, aby ťa tá zlosť do budúcnosti prešla, bude sa ti lepšie žiť.
@20lucia20
To aj medzi zákazníkom a prostitútkou je v danej chvíli sexuálna energia 😀 tuto autorka tak fungovala zadarmo. Zas určite nie je jediná v jeho živote s ktorou spával, to by museli byt všetky osudové ženy.
Ja osobne nerozumiem takým zenam, kde chlap luskne prstami a dotyčná hneď za ním pobeží, pritom paralelne sa hra na zalubenu aj v druhom vztahu a prisahá pred oltárom. Tak nech si najskôr uprace jedno, urobí za tým hrubú čiaru a potom, nech rieši druhé.
@pralinka25 ja som napisala len moj nazor... Nesla by som.
@ysseba inak áno, zena si dokáže vyfabulovat pekne v hlave ako jej muz mal s niekym sex a určite bol romanticky a cítiť sa nepríjemne :D ale keď si to premietnem na seba tak ja si ledva pamätám nejaký iný sex než s tým mojim, tak má tá nekomfortnost hneď opúšťa :D
@katkami123 Nikde som nenapísala že autorka je dotyčného osudová žena, písala som svoju skúsenosť. Tiež som napísala, že ak to tak cíti že vyhľadáva jej spoločnosť, tak to tak kľudne môže byť, nevidím dôvod jej písať že si nahovára alebo domýšľa, tak ako ostatné ženy, keďže my to vedieť nemôžeme, v konečnom dôsledku to vie na 100% len on. A tiež som napísala že nemusí ísť o lásku, osudovost, zaľúbenost, ale kľudne len chémiu, príťažlivosť, sex. Neviem prečo uvádzaš tú prostitútku, nevidím tam súvislosť, k prostitútke si idem vyventilovat chuť na sex, to je niečo úplne iné. Autorka bola jeho prvá v sexe, tiahlo sa to tam roky, aj keď tam nebol vzťah ale môže medzi nimi byť chémia a príťažlivosť, a možno aj nie. Co ja viem, možno sa mu to s ňou páčilo, ako to ja mám vedieť? Ale nebudem jej tu hneď písať že si to len dohovára. Chcela som ju trochu podporiť, lebo niektoré komentáre tu mi prišli trošku cez. Ty tiež hneď vycítiš keď nejaký chlap vyhľadáva tvoju spoločnosť, a tiež cítiš že by mal o niečo záujem, nie?
@helen_167 neviem teraz na aky moj prispevok je tvoja reakcia -nenasla som alebo som to prehliadla. ved ja nikomu nazory ani neberiem.
@20lucia20 ako ja chapem ako to myslis aj mas urcite pravdu len nie vzdy zena naozaj vyciti. je tu aj dost tem kedy si zeny idu svoje a realita je ina. s tym vycitenim to nie je vzdy pravda. zeny su dost domyslave stvorenia samozrejme nie vsetky a niektore viac a ine menej. vela krat az po rokoch otvoria oci alebo musi prist nieco/ niekto kto im ich otvori. na vycitenie by som sa rozhodne nespoliehala. nie kazdy ma ten dar.
@20lucia20
Je tam veľká súvislosť s prostitútkou, pretože vzťah s nou nechcel, ale povedať jej, že sa s nou chce vyspať, to nemal problém. To, ze bola jeho prvá pre chlapa nič neznamená, chlapi to beru inak ako ženy, jednoducho načo sa bude namáhať a hľadať a skúšať, keď vie, že autorka je mu povoľná, nemusí sa nijak snažiť, riešiť kvety, kavičky, kino a hneď mu dá čo chce? Tak jasné, že keď to na neho príde, ozýva sa jej automaticky, lebo je IP? Si si istá, ze to autorka vyhodnocuje správne, pretože tu nenapisala jediný prípad, čo by nsznačovalo, žeby bol do nej zaľúbený či to má byt to, ze vykročil z tieňa a sadol si na stoličku vedla nej? 😅
@20lucia20
Veď aj na autorke si ventiloval iba chuť na sex, nemal záujem s nou chodiť za cely ten dlhy čas.

@sandynkaaa
Tak mu povedz, že aj ty si mozes dať mastiť tak ego inými chlapmi, to nie je žiadne umenie a keď mieni s tou mešuge zenou v tej priblblej konverzácii pokračovať, budeš viest s chlapmi podobne dialógy, prečo by mal iba on? Keď môže on, mozes aj ty, nie? Len ty na rozdiel od neho máš asi rozum, vieš, prečo si sa vydávala a vieš, ze by mu to nerobilo dobre. On na tvoje city kašle, takze na čase, aby dospel a dotyčnej napísal, nech mu už viac nevypisuje svoje psycho výlevy, on sa ku nej neplánuje nikdy vrátiť, čo bolo-bolo a nech jej neodpisuje. Akože v tomto máš môj obdiv, ze príde tvoj muž, ukáže ti takúto konverzáciu a ty mu to toleruješ.