Svadba manželovej dcéry
Ahoj dievčatá, potrebovala by som názory nestranných, lebo už asi nedokážem byť objektívna...
Môj manžel má za sebou už jedno manželstvo. Ženil sa pred 28 rokmi, keď mal necelých 19 rokov, nakoľko sa "pritrafila" tehotnosť. Ona je o 3 roky staršia. Tri mesiace po svadbe bol manžel povolaný na vtedy povinnú dvojročnú vojenskú službu. V prvom roku sa dostal domov raz, keď sa im narodila dcérka. V druhom roku už chodil domov častejšie. Keď sa vrátil domov natrvalo (bývali spolu u jej rodičov) , začali nezhody. Nebolo to nič vážne, žiadne násilie, alkohol, ani žiaden iný vzťah. Manžel hovorí, že veľkú rolu tam zohrala svokra, ktorá sa im miešala do vzťahu. Po pol roku spoločného života, po hádke, mu jeho manželka zbalila veci a vyhodila ho preč. Po čase vyjadrila snahu skúsiť to znovu. On už nechcel (aj keď nemal nikoho, býval späť u svojich rodičov). Rozviedli sa.
Na malú od začiatku prispieval, stretával sa s ňou podľa rozhodnutia súdu každú druhú nedeľu, ex nerobila v tomto našťastie nikdy problémy. S ex komunikovali len ohľadom malej. Keď chcela zvýšiť výživné, vždy sa bez problémov dohodli mimosúdne. Ja som svojho teraz už manžela spoznala, keď mala malá Lenka 9 rokov, ja som mala 19. Bola som úplne nezrelá, napriek tomu, že som jej otca strašne milovala a bolo to určite vzájomné, nevedela som sa vyrovnať s tým, že on má dieťa, že ona je na prvom mieste. Bežne sa stávalo, že my dvaja sme mali niečo dohodnuté, zavolala Lenka a on náš plán zrušil.... Chcel nás zoznámiť, ja som nechcela..... Dva roky mi trvalo, než som sa odhodlala, že sa s ňou chcem stretnúť. S mojimi pribúdajúcimi rokmi a postupne sa prebúdzajúcim materským pudom som si ju veľmi obľúbila a konečne som začala vnímať jeho záujem o svoju dcéru pozitívne.
S nástupom Lenky na strednú školu naše stretávanie už nebolo také pravidelné, veľa iných záujmov a povinností.. Mm to vždy nechával už na ňu, keď zavolala, že má čas, tak sme sa stretli. Neboli to síce nijako časté stretnutia, ale vždy veľmi príjemné 🙂
Lenka minulý rok končila VŠ. Pozvala nás na promócie a následne na spoločný rodinný obed. Dosť nás to prekvapilo, pretože keď sme sa s ex pár krát náhodne stretli, nikdy ani neodpovedala na pozdrav. Potešili sme sa, že dostala konečne rozum. Až neskôr sme sa dozvedeli, že jej matka nás na obede nechcela, bolo to len nedorozumenie medzi ňou a Lenkou, myslela si, že Lenka nás pozýva len na oficiálnu časť promócií a večer pred promóciami urobila kvôli tomu obrovskú scénu. Ale Lenka už naše pozvanie nechcela rušiť. Pri obede, kde nás bolo dohromady 11 sa ex tvárila, že nás nevidí.
Tento rok sa Lenka bude vydávať. Pri poslednom našom stretnutí Lenka prišla s tým, že podľa jej maminky máme zaplatiť časť svadby, konkrétne za rodinu môjho manžela, čo je asi 1700 €. Je to pre náš rozpočet dosť výrazná čiastka. Mali sme v pláne dať im určitú sumu peňazí, nech si robia svadbu akú oni chcú, ale určtie nie toľko. Zdá sa mi čudné, aby si oni naplánovali luxusnú svadbu a potom na ňu pýtali od rodičov peniaze (majú 27 a 33 rokov obaja zarábajú viac ako my)..... Súčasne s tým aj informácie o tom, že sedieť budeme niekde bokom, ďalej od hlavného stola, lebo ex si to tak želá, aby sme sa tam stratili..... oltáru ju tiež povedie niekto iný. To zabolelo... Stále nad tým rozmýšľam.... mám v svojom okolí veľa prípadov, keď sa otcovia o svoje deti nezaujímajú, neplatia výživné..... sú to fakt komplikované vzťahy a rozchody. Oni dvaja nikdy nič vážne neriešili, len boli veľmi mladí s odlišnými názormi na svet.... Takže nechápem, fakt nechápem, čo má jeho ex za ujmu, že sa takto správa 25 rokov po rozvode... A je mi z toho smutno. Na jednej strane by som bola nerada, aby sa kvôli peniazom pokazili vzťahy s Lenkou a jej budúcou rodinou..... ale na druhej strane......
ĎAKUJEM, keď ste dočítali do konca 🙂
@bianka0111 už je po svadbe 😉
@macamac stale nerozumiem, ja nikomu nic nedovolujem, nekazem, neprikazujem, neodsudzujem, pisem svoj názor. To dovolis????? Ja tiez nerozumiem a kto povedal, ze chlap, ktory sa stretava a prispieva, ze je este horsi. Naozaj neviem, kde si k tomuto skvepemu nazoru prisla. Ale nakoniec fakt sranda. Napise niekto aj iny nazor a hned ako supiiiicata sa donho pustite poniektore.
Tak ok, aby som zapadla, lenu treba este aj vydedit a to hneeeed, aby bol pokoj. Bestia jedna rozmaznana aj s nenazranou materou. Drze to je, hamtave a nieze ked sa jej niekedy narodi nejaky harant, ze mu snad kupite nieco. Nanajvys pohladnicu s gratulaciou do schranky. Lepsie? Prijemny vecer a snad som uz napisala dobre 😉
@maciatkolulu ale veď kľud , už je po všetkom 😉
Ja nikomu nezelam nič zlé. Naozaj.
Len niektoré fakt neprecitaju všetko a pozorne a potom je to celé inak.
Peace 🙂
@macamac ano??? jaj ja som to celé nečítala...tak nič, snád dopadlo všetko ok :D...
@macamac aaa...čítam, že článok bol už z maja...tak som nič nanapísala :D
@macamac ale ved ja som absolutne kludna, uz sa len zabavam... 😀
Myslim, ze sama zakladatelka uz ma toho dost. Asi je dobre to nechat na nich 3. Na zabavu tu podla mna nic nie je
tak to je pravda celkova tato situacia je naozaj na plac a smutok, ale ja sa uprimne zabavam na inom.....
Nedá mi to a tak som sa rozhodla, že skôr, ako dám diskusiu uzatoviť, pár minút tomu tu ešte venujem 🙂
@maciatkolulu ja trošku pochybujem, či si naozaj čítala všetko, tak Ti tu ešte skopírujem moje zhrnutie z konca leta, čo sa dialo po mojom úvodnom príspevku...
Takže otec jej sám ponúkol možnosť, že ak by mala mať na svadbe kvôli nemu a matke stres, vzdá sa toho, kvôli tomu, aby si svoj deň mohla maximálne užiť... peniaze by sme jej samozrejme aj tak dali, ako sme plánovali na začiatku. Pre ňu to bolo vraj nepredstaviteľné... Pretože ako sama vtedy povedala, keď niečo potrebovala, alebo chcela, nikdy jej nepovedal nie. Nevie si to údajne ani predstaviť, že by sme tam neboli... " Však to už by som sa u vás nikdy nemohla ukázať"
Mali sa stretnúť matka s otcom, Lenka to mala dohodnúť, lenže to sa, nevieme prečo, nestalo. Namiesto toho sa stretla len Lenka s otcom a tam mu celkom sucho oznámila, že bude najlepšie, keď na svadbu nepôjdeme. Žiadne vysvetlenie, ako reagovala matka, prečo sa s ním nestretla.... A otázka, či by mu vadilo, keby pozvala jednu jeho sestru. Na to jej otec povedal, že tým by ho postavila do dosť blbej pozície a to niekoľkokrát zopakoval. Na otcovu otázku, čo bude ďalej s ich vzťahom, nepovedala nič konkrétne, ale mm z toho vycítil, že toto je koniec.... Boli spolu asi hodinu v nejakej kaviarni, potom mu už naznačila, že chce ísť domov.
Mm nad tým pár dní doma rozmýšľal, chcel si ešte vyjasniť s ňou pár vecí.. prišli potom obaja na prosbu otca ešte raz k nám. Znovu sme im vysvetlili, čo bol náš problém... A Lenka sa zrazu tvárila, že ona nás vôbec nelimitovala konkrétnou sumou. a povedala nám predsa, že nás tam chcela mať, aj keby sme jej nedali nič (áno, to povedala - krátko po správe, že podľa matky máme zaplatiť svadbu)
Z celkom normálnej debaty prišli výčitky, či mu nevadilo, že nebol na jej stužkovej. Mm že áno, vadilo mi to... ale čo som sa mal sám pozvať na tvoju stužkovú?? (tak isto ako mu vadilo, že mu nikdy neblahoželala k narodeninám - ale nikdy jej to nepovedal-to som prehnala, asi 3-4 x za život mu blahoželala, alebo poslala SMS)
A veta, veľa sme toho spolu nezažili, ja ťa ani poriadne nepoznám.... tou to asi úplne zaklincovala... mm jej povedal, že ok, moju sestru poznáš určite lepšie, keď ju chceš mať na svadbe - tým jej dal znovu najavo, že sa mu to nepáči. A vtedy jej aj povedal, že do kostola nepôjde, nezvládol by to tam. A vtedy som na nej videla, že jej odľahlo.
Toto bolo naše posledné stretnutie. Rozlúčili sme sa, slušne, s objatím.... ale vtedy som aj ja cítila, že je koniec, že s ním vo svojom živote už neráta. Ani ako s dedom svojich detí.
Ale napriek všetkému som bola presvedčená, že Lenka tú spomínanú sestru na svadbu nepozve, kvôli otcovi, aby mu zbytočne nesťažovala situáciu. Financie sme s mm vtedy neriešili, ale za mňa bolo určite dať to, čo sme plánovali na začiatku, kvôli nášmu čistému štítu.
Neskôr sme sa dozvedeli, že na svadbu nakoniec pozvala všetkých a my sme si 2 týždne potom našli oznámenie v schránke, tak už si nie som istá, či dať, alebo nedať peniaze.. Mm skôr nechce dať nič. Kvôli tomu, aby nemala pocit, že si bude s otcom robiť čo chce a on ju bude ešte finančne podporovať.
Keby to celé podala inak.... Mohla porozmýšľať, prijať to od neho ponuku nebyť na svadbe kvôli kvôli eliminovaniu stresu...povedať ok tatino, bude ma to síce veľmi mrzieť, že tam nebudeš, ale fakt sa bojím, že tam bude príliš veľa zbytočného napätia a bojím sa, čo by z toho vzniklo.... budem veľmi rada, keď si neskôr po svadbe pôjdeme spolu niekam sadnúť a oslávime to spolu.....
Zvyšku otcovej rodiny mohla zavolať, na rovinu povedať, že môj otec na svadbu kvôli kľudu v rodine nakoniec nepôjde a tak by bolo voči nemu netaktné, aby som tam vás mala a jeho nie... Myslím, že každý by pochopil...
To, ako to celé podala a vyriešila - ja by som sa takto podobne zachovala k otcovi, ktorý sa o mňa celý život nezaujímal, neplatil výživné, robil mi hanbu. A veľmi nás oboch bolí, že sme boli človekom, ktorého sme mali veľmi radi, postavení na takúto úroveň.....
@maciatkolulu takže ešte raz... keď jej dal otec ponuku nebyť na hostine, Lenka reagovala vetami : No to ako by bolo? To si neviem ani predstaviť. To by som sa nemohla u vás už nikdy ukázať.... Takže veľmi dobre si uvedomovala, čo by to znamenalo a aké by to malo dôsledky a napriek tomu sa tak po rozhovore s matkou rozhodla.
A napriek tomu, že otec jej jednoznačne vyjadruje svoj negatívny postoj k zvažovanému pozvaniu jednej jeho sestry+5 ľudí od nej (manžel+2synovia s priateľkami), tak Lenka nakoniec pozve komplet celú rodinu svojho otca (asi 20 ľudí, t.j. 3 jeho sestry s rodinami. Jednu vídavala možno 3x do roka a druhé dve videla pár krát v živote-vždy všetkých náhodne na návšteve u rodičov jej otca)
Fakt si myslíš, že túžila po tom, aby ju jej otec prišiel vystískať do kostola?
Mne, na mieste nevesty v kostole pri pohľade na vlastného otca by v tej chvíli preletelo hlavou množstvo momentov s ním...môj psík od neho..., ako ma nesie na rukách so zlomenou nohou a vezie domov z nevydarenej lyžovačky, keď som od neho dostala svoj prvý mobil, ďaleko skôr ako mali vtedy všetci moji spolužiaci - len kvôli tomu, aby som mu mohla kedykoľvek zavolať...., keď prišiel za mnou autom 300 km, aby ma odviezol s vecami z VŠ internátu domov, lebo som nezvládla skúšky a vyhodili ma a že mi nič nevyčítal, keď som VŠ musela začínať od znova a stratila som 1,5 roka, ktoré mi platil aj on... , na jeho dojatý pohľad na mňa s čerstvým VŠ diplomom na promóciách..... a veľmi by som pri vynorených spomienkach plakala.... pretože mám svedomie....
Tým ale vôbec nechcem povedať, že Lenka svedomie nemá... má,len ho nechala posledné mesiace okolím úspešne potláčať.
@woodynka1 kto chce pochopiť - pochopí, kto nie .... napísala si svoj príspevok a potom aj ďalšie komentáre dosť pochopiteľne, len niekto nevie čítať s pochopením textu, alebo so pre svoju chybu čítajú len tak kdet-tu, avšak celok je dôležitý.
nedávaj si za vinu ani ty ani tvoj muž, že to takto dopadlo, určite ste urobili všetko tak ako ste mohli a najmä ako ste cítili, že to má byť, 6. zmysel a inštinkty sú silné.
chápem ťa veľmi dobre, aj mne švagrinká dala viackrát najavo svoje pocity a názory, svokra neurobila nič preto aby sa to zlepšilo, svokor všetko ignoruje, tak viem že nie som u nich vítaná, takže tam nechodím, nepchám a kde ma nechcú...
venujte sa svojej malej rodinke, riešte svoje veci a Lenku s manželom riešte len ked to bude treba.
držím vám palce a želám pokoj v duši.
@woodynka1 rozhodnutie ci ist ci nie bolo iba na tvojom manzelovi ja ho chapem ze nechcel ist.. osobne by som ho ale k tomu dotlacila prave kvoli nemu ze tam siel a nech sa Lenka hanbi za to ze ho nepozvala na hostinu ... ist by som sla a pekne aj s tebou lahsie by sa vam s tym teraz vyrovnavalo ... ale co uz nemal na to silu tak nemal nikto nema pravo ho sudit lebo dcera sa k nemu zachovala velmi nepekne ...
hlavne vy sa drzte ... ju nechajte tak je to jej volba ...
@maciatkolulu a ešte niečo 😉 píšeš, že vzťahy medzi dieťaťom a rodičom určuje rodič. Niečo na tom pravdy je..... ale pravda je aj to, pri rozvedených rodičoch dosť často ten vzťah v značnej miere ovplyvňuje ten, ktorý ostal žiť s dieťaťom, teda vo väčšine prípadov matka
A vieš čo? Keď Ťa otec Tvojich detí podviedol, odkopol, nechal Ťa s deťmi samu a išiel za milenkou.... ja si myslím, že sme ženy, matky, urobili by sme pre dobro svojich detí čokoľvek na svete, len aby boli deti šťastné... Tvoje deti by boli určite šťastné, keby ste boli kompletné rodina... preto by som Ti pre záchranu manželstva a aby deti vyrastali šťastné s otcom, navrhla kúpiť pár fľaší vína, objednať Vám dvom wellness víkend a užívať si tam s ním kvalitný sex. Nech vie, že Ti na ňom záleží, že ho napriek všetkému miluješ a prekúsneš bez zaváhania, čo Ti urobil. A vôbec nevadí, že on sa aj po tomto víkende vráti opäť k milenke. O pár mesiacov to skús znovu, nech vie, že Ti na ňom záleží... Veď sa na to pozrime z pohľadu múdrejší ustúpi. Bolo by to na škodu? Či to víno a ten wellness víkend by bolo veľa peňazí? Ublížila by si tým niekomu?
A už ako sa zachová Tvoj manžel, to neviem, ale minimálne Tebe sa uľaví a doma nebudete mať dusno. Lebo ak si len trochu charakterná matka a manželka, mala by si do smrti výčitky, že si neurobila dosť pre to, aby deti vyrastali v kompletnej rodine.
pre mna je pochopitelne, ze sa tvoj manzel trapi. Neviem, aky mali pred tym s Lenkou vztah. Avsak netreba vsetko zvalovat na jeho ex. Tieto situacie byvaju vzdy velmi zlozite, najma ak sa nerozisli v dobrom. Chcelo by to pocut Lenkinu verziu, ale myslim, ze ak jej to bolo jedno, ze jej otec v takyto den s nou nebol, nieco to svedci o ich vztahu. Mali by ste si uvedomit, ze cela tato zalezitost padla na jej plecia. Ona je svojpravny clovek. Vzdy sa da vsetko vydiskutovat a najst riesenie na danu situaciu. Toto ale ona nezvladla, takze jeho ex by som z toho uplne vynechala. Urcite to o Lenke svedci vela .... Aj ked to boli, sadnite si vy dvaja a povedzte si, ze na to kaslete a zacnite zit radostny zivot 🙂 mozno sa vztahy casom napravia.
Ps: asi nemozes porovnavat svoj vztah s otcom, ktory podla opisu mate krasny s tym jej (tam to ocividne hapruje)
@maciatkolulu ja viem, že budeš protestovať, že prirovnávam vzťah manžel-manželka a rodič-dieťa... Ale Lenka je dávno dospelá a ja akosi nevidím dôvod na to, aby sa v tomto veku správala tak ako sa správa a jej otec by ju mal za to obímať a odmeňovať.... Kedy prichádza ten vek, že prestaneme svojim "deťom" tolerovať ich maximálne nevhodné správanie??? Podľa všetkého čo píšeš, tak keď raz budeš stará, Tvoje deti Ťa šupnú do domova dôchodcov, za Tebou neprídu ako je rok dlhý, ale Tvoju sestru, alebo brata navštevovať budú... tak Ty im budeš nepochybne aspoň kuriérom posielať kvety a darčeky pre nich a vnúčatá... Lebo sú to predsa Tvoje deti a Ty ako rodič určuješ vzťah rodič-dieťa.... alebo??
@woodynka1 no chúďa Lenka...medzi dvoma mlynskými kameňmi. asi by som sa s ňou stretla len tak bez jej otca a povedala jej, že jej otca bolí fakt, že ju nepovedie k oltáru a tak isto, že má sedieť bokom ako nejaký kolega z práce.......a ak by neustúpila, išla by som asi len na obrad a domov. bolelo by to, ale aspoň by som sa necítil ako piate kolo u voza.
Som zvedava, kolko ludi este napise ako by riesilo svadbu,ktora bola cca pred mesiacom
@woodynka1 ja mam pocit ze Lenka s mamou vymysleli plan,aspon jej mama urcite,a to ze nechcela tam ex tak dala podmienku ze nech pride ale 1700 EUR a pocitala s tym ze tolko nema a pre istotu este aj dodatok ze cestne miesto sa mu aj tak neujde. A ked ex chcel s mamou rozumnu rec uz videla ze to nejde dobrym smerom,tak to nechali ist do stratena,nakoniec to dopadlo tak ako chceli od zaciatku... Skoda ze dcera neuvazovala ako a co dobuducna,este jej to raz bude luto ze sa nezachovala rozumnejsie.
@woodynka1 Stuzkova, promocie, svadba, krstiny su vzdy testom pre rozvedene rodiny. Pozri si stranku moja svadba, tam sa riesia tieto problemy z pohladu nevesty. Jeden z mnohych : http://www.mojasvadba.sk/forum/hostia-a-rodina/...
A vzdy je to stres pre nevestu a zo suboja matka- otec, vyhrava matka. Vytahuju sa podobne hluposti spred 100 rokov ako u vas ako s preco nebol otec na stuzkovej, na ktoru ani nebol pozvany.
Ty tu vkladas Lenke myslienky ake by ona mala mat v kostole ako spomienka na darovaneho psika, robis to uplne zbytocne a este vo svojom manzelovi umocnujes pocit krivdy. Podla reakcii Lenky, ona skor od toho celeho chcela mat pokoj, strcila hlavu do piesku a odsekla sa od otca ako zdroja svojho stresu a este jej aj okolie pomaha s potvrdenim, ze to bol aj tak nanic otec. Ludia sa radi miesaju do coho sa nemaju.
Je mi naozaj luto tvojho manzela,ze sa tak trapi, nepodporuj v nom pocit krivdy, nie je prvy ani posledny otec, ktory nebol pozvany na svadbu. Na tomto svet nestoji.
@jhalena pred tým, než som založila túto diskusiu, som samozrejme čítala o podobných situáciách na mojasvadba.sk ... viem, že je to problém vo väčšine prípadov.. ale mala som tam z diskusií pocit, že veľa z neviest berie ako samozrejmosť, že rodičia im svadbu zaplatia. Preto som sa pýtala tu, ako to vnímajú zrelé ženy, matky detí...
nevkladám Lenke myšlienky, aké by mala mať... ale píšem o tom, čo by som cítiala ja ako nevesta, keby som toto urobila otcovi a zbadala by som ho na svadbe... Vo svojom manželovi žiaden pocit krivny neumocňuejm, on nevie, že táto diskusia sa tu opäť rozbehla, nepíšem sem nikdy pred ním. Viem, že mu nerobí dobre, keď to doma ešte rozoberáme... chce na to zabudnúť a nechce, aby sme doma spomínali jej meno
@woodynka1 ja určite nebudem protestovať, je to tvoj názor. ..uz je po svadbe, takže nie je čo riešiť. Sama uvidíš ako sa to bude ďalej vyvíjať.
Ja som svojim svojim deťom zatiaľ nedala žiaden dôvod, aby mňa v budúcnosti niekam cpali a dúfam, že ani nedam (ssúrodencov nemam 😉 ) pokiaľ si si istá, že ani tvoj muž nikdy nedal,tak je fajn A nikto už nič nemusí riešiť. Prerušili sa kontakty asi na dlhšiu dobu, s tým ste asi rátali, tak nevidím veľký dôvod na trápenie sa.Žite si ďalej svoj zivot A hotovo. Všetko dobre želám.
@mirkita prepac, ale nesuhlasim. Preco by mala exka cvakat za rodinu ex partnera???? Poviem to sprosto aj ked sa to nebude zakladatelke pacit.. ta mladucka husicka si vysnivala idealnu velku svadbu aby sa blisla pred celou dedinou a na toto jej mali skocit rodicia? Ok, matka je tak svoju cast svoju rodinu zacvakat, ale su rozvedeny. Ked tak mocno chcela tak nech cvaka otec. jeho rodina.....aj ked cely cas tvrdim, rodicia nemaju co cvakat rodinu nikomu. jaky paplon mam s takym sa prikryvam! Ale nieeeeeee tu je dolezitejsia cela dedina a aj dedina panubohu za chrbtom len aby sa niekto bli...toto ja cele nepochopim a potom su rozbroje a urazky na kazdu stranu...ach jaj a to vas cakaju este krstiny, a potom narodky dietata..to bude dalsie pokracovanie telenovely tohto....a zakladatelka ma syna...ten ked sa bude zenit a rodicia sa rozhodnu ze mu daco daju mlada frda moze vyskakovat ze jej nedali a jemu dali....cele zle 😖
to je len vypočítavosť a zneužívanie situacie od jej mamy, nech si pyta od otca,,, ked mamka sa chce ukazat, aku drahu velku svadbu "urobila ona" svojej dcere, nech ju aj plati... v ziadnom pripade by som jej neplatila taku ciastku, ako si ona zmysli, ked jej chcete niecim prispiet, prispejte podla vasho svedomia a rozumu
@jabuducanevesta stara tema 3 roky.ale zauhimalo by ma ako dopadla veselka
@woodynka1 no ja som dočítala až dokonca a myslím si, že tatko by mal zaplatiť polovicu vydavkov nevesty na svadbu, svojej dcery spolu so svojou ex., bez rečí, normálne s tým treba počítať, že dieťa sa mi bude ženiť vydávať a ja prispievam na svadbu, bez ohladu či som rozvedená alebo čo. rovnako prispievam na darčeky pre vnuča a ak sa dá aj na bývanie mladomanželov, ale kto si ako zariadi. niekto nedá deťom nič a dobre, niekto dá len niektorým deťom.
a bez ohladu, či bol vybraný aby viedol nevestu k oltáru alebo nie, má voči svojim deťom predsa finančne závezky. aj ked su z predchádzajuceho manželstva.

velmi krásne sa mi čítal článok, bolo v nom cítit lásku k ,,dcére,,...nie som vo Vašej situácii, ale v Lenkinej...som dieta rozvedených rodičov...moja mama je sama, moj otec má ženu...za mladi bol nie otocom,akého si dieta želá, ale čím je starší, tým je lepší :D....takže k téme...mala som svadbu...platili mi ju rodičia, aj otec sa k tomu postavil a zaplatil..ale určite nie taká obrovská suma 😨 😨 ...teda može byt, ale pre oboch rodičov!!.nie len na ,,otca,, to tá svadba akože stojí 3400e??? ak ano tak to je luxusná ako Švajda, ak si taký luxus sami mladomanželia nemožu dovolit, prečo to chcu od Vás??to sa mi naozaj nepáči....obaja rodičia by mali pristpiet rovnakým dielom,ale zas určite by som nesuhlasila aby mi rodičia hradili výstrelky...moj otec ma bral k oltáru, a sedel po blízku..ex v tomto nehrá žiadnu rolu, Lenka je dospelá,treba jej povedat rovno, čo si ako otec(aj vy) može dovolit zaplatit...prajem vela síl, a verím,že sa dohodnete, a svadbu si užijete všetci..