Svadba priateľovej dcéry
Ahojte po novom roku plánuje dcéra priateľa sa vydať a ja mám takú dilemu či tam aj ísť... Priateľ bol 22 r.v manželstve a máme aj spoločné dieťa sme spolu 3 roky..A jeho dcéra mi zahlásila že by bolo škaredé keby na svadbu šiel len jej otec keďže so mnou má aj dieťa sa momentálne žije so mnou.. Budú tam priateľovi známi s jeho ex a aj jeho ex svokrovci..Tak sa pýtam šli by ste?Nebude to blbé že tam budem vlastne ako cudzí človek?😀🙂
Ježkovi oči!!! Vyjadrenia ako "cavargovali" ti neprídu od veci? Vzala si si použitý tovar, ten má nejaké znaky používania z minulosti. To si vedela keď si si ho brala. Ty nie, že by si bola rada, že ťa nevlastná dcéra berie ako súcast rodiny, čo nie vždy býva, ty vymýšľas kraviny. Pozvali ta, tak chod. Tu chvíľu, kým budú sedieť vedľa seba tvoj muž a jeho ex hádam prežiješ. Prežiješ hádam aj tu chvíľu keď budu oni dvaja sedieť v prvom rade pri sobáši aj za svadobným stolom. Áno, tam je miesto pre rodičov mladomanželov. Ci?
je pekné ,že ťa pozvala ale nešla by som...hovorím sama za seba...necítila by som sa tam skrátka dobre, všetky pohlady.....tvoj partner sa k tomu ako stavia on tiež chce aby si šla? alebo ťa podporí nech sa rozhodneš akokoľvek..
teraz čítam, že pani matka mala frajera a opustila muža....tak potom by to mohlo byť v pohode....ale aj tak je to na tebe...ja vyslovene niekde kde viem, že sa nebudem cítiť dobre nechodím.
@domca1408 Ahoj presné pre toto mám obavy že sa tam nebudem cítiť dobre...A čo sa týka jeho dcéry tak osobné mi povedali aj s jej budúcim mužom že bolo by škaredé má nepozvaťna svadbu keďže mám s jej otcom dieťaťa.. A nemyslím že by jej až tak vadilo keby som neprišla to je celé 🙂
@janinah Veru škoda....
@matkav21 Priateľova dcéra sa nevyjadrila ale jej priateľ..Moc spolu nekomunikujeme pretože ich materinský jazyk je Maďarčina
Veď to záleží od toho, aké mate vzťahy. Ak si rozumiete, tak choď. Ak sa poznáte viac menej z fotografií, nechoď. Ja by som určite nešla. Nech si dcéra užije svoj svadobný deň so svojimi rodičmi. Myslím, že takých akcií kde bude mať svoju mamu a svojho otca pri sebe, už nezazije. Mal by to byt ich deň. Ale naozaj to záleží na okolnostiach.
@terezka1947 S Ex sa vôbec nepoznáme
normalne chod, kedze nestojis za krachom toho manzelstva a nevesta ta tam chce a muz asi tiez radsej pojde s tebou ako sam
preboha, aky cudzi host ??? 😲, ved si partnerka nevestinho otca, hoci nie ste zosobaseni, ale tvorite rodinu (zijete spolu, mate dieta) a pár , tak ano, urcite by som sla, z ucty k neveste a jej otcovi.
Autorka, hádam si nemyslíš, že budeš ty stredobodom pozornosti, ako rušivý cudzí element. A ja fakt nechcem pôsobiť, ako že všetko viem, všade som bola, so všetkým mám skúsenosť, ale faktom je, že som nie len bola na takej svadbe, ako už som vyššie pisala. Ale dokonca mám skúsenosť aj s tým, že som bola na svadbe, kde boli mladomanželia a väčšina pozvaných hostí maďarskej národnosti. A pred pár mesiacmi som bola na oslave okrúhlych narodenín, kde som bola úplne jediná maďarsky nehovoriaca osoba. A absolútne žiadny problém. Nekomunikovať s niekým, lebo jeho materinský jazyk je maďarčina? Veď hádam nie sú Maďari z Maďarska, čo by nevedeli po slovensky?
Záleží ako spolu vychádzate. Ak ťa má rada. Tak by som šla. Ak sa nestretávate a nemá ťa rada tak ostaň doma.
Normálne choď, ak sa nebudeš cítiť dobre tak sa vyhovoríš na dieťa a pôjdeš domov.
Bola si pozvaná? Keď áno, tak celkovo nerozumiem otázke. Ak ste doteraz mali normálne korektné vzťahy s jeho dcérou, tak práve to odmietnutie pozvania to môže celé pokaziť, môže to brať ako urážku.
No moment.. práve čítam ďalej... maďarskej národnosti? A to akože vôbec nevedia po slovensky, či...? Pýtam sa, lebo my sme mali "zmiešanú svadbu", okrem manželov mojich sesterníc, ktorí sú "originál" maďari z Budapešti, vedeli všetci aj po slovensky, a normálne medzi sebou komunikovali.
@oblecenie99 Jasné, že vedia. Autorka hľadá dôvody, aby tam nemusela ísť. Hoci nechápem, prečo. Tento dôvod je nezmyselný a za vlasy pritiahnutý.
Ty tam očividne ísť nechceš, hoci tá pozvala nevesta, lebo rodičia majú námietky... V podstate by si bola tam ukradnutá každému, naozaj si myslíš, že tam by dakto riešil, kto je ta teba v zelených šatách, vo ma na rukách to dieťa? Polovica hostí by si to ani nevšimla, a druhej to bude jedno.
Ale ak nechceš, nechoď, ostaň sediet doma.
Ja to poviem z pohladu dcery - moji rodicia sa rozviedli skaredo, na svadbu som mohla pozvat len otca a mamu a aj to som sa modlila, aby to civilizovane prezili. S maminym priatelom som mala ok vztah ale nepozvala som ho, aby to bolo “fer”. ocova zena
bola asi dovodom rozvodu, tak tu som nemohla v ziadnom pripade pozvat. Hlavne som kvoli tomu robila mini svadbu len rodicia a surodenci. Je otrasne, ked rodicia takto detom svojimi srackami nicia zivot. Takze ked ta pozvala, tak by som sla a bola by som rada, ze ta vnimaju ako sucast rodiny.
Sk si dovodom ich rozvodu, chapem tvoje rozpolozenie. Ak nie si, kludne chod.
Tvoj muz urcite pojde radsej s tebou ako sam, budes mu robit spolocnost,uz len kvoli nemu by som isla. A on by si rozhodne nemal nechat ujst svadbu dcery. Moja mama ked pozyvala na svoju svadbu svojho otca s novou manzelkou, ta zena rozhodla, ze ani jeden z nich nepojde, pricom svadba vlastneho dietata je vzdy udalost..

škoda,že si takto rodičov nepočúvala aj v iných veciach napr. ked ti radili,že dieťa sa rodí manželovi a nie priateľovi,že za životného partnera si berieme vekom primeraného človeka..lebo určite sa do toho starali aj v tomto a neposlúchla si ich....a teraz ich ideš poslúchať zrazu v tak nepodstatnej veci....tak sa zamysli....na svadbu samozrejme cho´d a ver si,že máš dosť taktu,inteligencie a intuície,aby si tam zapadla a nepôsobila ako cudzí rušivý element