icon

Švagrina dala dvojročnú dcéru do ústavnej starostlivosti

nicole333
25. apr 2017

Babule prosim pomozte svagrina dala svoju 2 rocnu dceru do ustavnej starostlivosti,vraj tam je uz mesiac dozvedeli sme sa to vcera,chcem sa opytat ci bol od socialky normalny pristup ze dieta odobrali na ziadost matky ked este zije otec dietata a babka (svokra) ktora bola zahlasene este k tomu na socialke ze keby sa stalo nieco malej tak jej musia dat vediet nakolko svagrina mala pred priatelovim bratom 4nemanzelske deti ktore su tiez v ustave. Tak ze ci mali pravo ju odobrat bez suhlasu otca a babky. A jedna sa aj o to ze otec malej je psychicky chory nema zazemie a vela toho.. Proste ani on by sa o malu nevedel postarat. Tak ze ci mame narok (ja,svokra,priatel) si ju vziat do osobnej starostlivosti,zijeme spolu v dome a je nam luto malinkej. Ze za kolko dni by sme ju dostali. A tiez by som bola rada aby ste poradili ci mame sancu ju ziskat aj ked ma otca. Dakujem velmi pekne za kazdy nazor

celasapremenim
25. apr 2017

@nicole333 to ste uz medzitym mohli ist radsej vybavit tie veci ohladom navrhu na osvojenie, naco tu vypisovat???? na co cakate?

nicole333
autor
25. apr 2017

@celasapremenim pardon ale v prispevku aj v komentaroch som spomenula ze som sa to dozvedela len vcera ze tam je

liaka
25. apr 2017

@nicole333 ma u vas veci, postielku a uz mesiac je prec? To ste sa cely mesiac o nu nezaujimali?

katkuz
25. apr 2017

@liaka treba citat 🙂 aj v uvode a v diskusii pise, zeI SA TO DOZVEDELA VCERA...

liaka
25. apr 2017

@katkuz treba citat, ze vcera sa dozvedela, ze uz mesiac je v ustave....🙂

barbora1992
25. apr 2017

@nicole333 Prepáč, že sa pýtam, ale aký dôvod mala matka na to, aby dobrovoľne umiestnila svoje dieťa v ústave? Nedokážem, si predstaviť, že by matka, ktorá svoje dieťa miluje, ho dala na vlastnú žiadosť do ústavu. Mimochodom, podľa mňa, ak žijete usporiadaným životom a malinká k vám má dobrý vzťah, máte šancu ju získať do opatery, nakoľko píšeš, že otec dieťaťa je psychicky chorý a matka sa rozhodla dobrovoľne umiestniť dieťa do ústavu. Dojčenských ústav, respektíve detský domov by mal byť pre dieťa posledná možnosť, ak nemá príbuzných, ktorí by sa o dieťa postarali. Nevyznám sa v zákonoch a ani nepoznám dôvody, prečo je situácia taká aká je, ale podľa mňa máte šancu malinkú získať. Podotýkam ešte raz, že v tomto smere som laik, ale budem držať palce, aby všetko dobre dopadlo a aby maličká mala zázemie a harmonickú rodinu, aby mohla byť v živote už iba šťastná a spokojná! Veľa šťastia a hlavne trpezlivosti všetkým prajem!

katkakovac
25. apr 2017

Este ti poradim, nezverejnuj forky tej malickej, pokial nemas suhlas rodica resp. zakonneho zastupcu. Moze, ale aj nemusi to urobit problem.

nicole333
autor
25. apr 2017

@liaka pre tie ktore nepochopili : vcera som sa dozvedela ze je neterka v ustave mesiac. Nie ze mesiac viem ze tam je treba citat..

nicole333
autor
25. apr 2017

@barbora1992 Neviem aky mala vazny dovod,viem iba to ze svagor ju opustil a nasiel si inu mozno preto.. Hned ako som zistila ze ju dala do ustavu som jej volala ze preco a ona ma vypla,nedvihala uz viac.. Je to bezcitna zena ona mala z predoslych vztahov deti a aj tie dala do ustavu

spachtosko5
25. apr 2017

Az mi je do placu z toho ☹

loginexistuje
25. apr 2017

@nicole333 tak na urade treba ziadat o zverenie do nahradnej osobnej starostlivosti stacia tri hodiny pripravy priamo na urade dolozit potvrdenia o prijem zdravotnom stave navsteva socialky u vas doma a posudok z obci vypis z rt staci ak podava jedna psoba ci vy ci babka navrh na sud a vybavit hostovsky pobyt pre dieta u vas uradnicky vam pomozu podla prislusnosti sudu zvazit aj neodkladne opatrenie

trinka
25. apr 2017

@nicole333 je mi luto situácie, ktorá vznikla. Postupy úradov sú pre mňa niekedy nepochopiteľné. ALE myslím si, že vzniknutú situáciu netreba riešiť na MK ale musite to riešit ako rodina spolu a dohodnúť sa čo dalej. Spojiť s príslušným úradom a zistiť aké máte možnosti. (A tú fotku by som stiahla ako napísala @katkakovac)

nicole333
autor
25. apr 2017

@liaka a ano zaujimali lenze svagrina nedvihala a na socialnych sietach nieje😉pre istotu som aj s priatelom isla k nej domov nikto neotvaral... Tak som si myslela ze isla k svojej mame do ciech. A prepacte ale ja sa nemusim nikomu spovedat ze ci mi to neprislo podozrive.. Bohuzial ja son tiez len clovek a v zivote by ma nenapadlo ze by ju dala do ustavu,a takisto son rozmyslala ze predsa keby ju tam umiestnili alebo nedajboze by bola v nemocnici tak by nam dali vediet kedze na socialke je aj nasa adresa domu.

liaka
25. apr 2017

@nicole333 ja viem citat... ja sa pytam, preco ste sa o nu nezaujimali jeden cely mesiac.... Je to tazke pochopit? Mesiac ste nevedeli, ze neter je v ustave? Smutne.

nicole333
autor
25. apr 2017

@liaka citaj..hore pod tvojim komentarom som sa vyjadrila

ejanjelik
25. apr 2017

Necitala som vsetky prispevky, ale kompetentni budu zistovat, kde umiestnit malu a rodina ma prednost. Musite dokazat, ze sa o malu postarate.

nicole333
autor
25. apr 2017

@trinka vcera vecer po zisteni nastal plac bolo nam to luto .. Dohodli sme sa ze malu si osvojime a budeme sa o nu starat aby uz nikdy netrpela

nicole333
autor
25. apr 2017

@katkakovac ako mam tu fotecku zmazat prosim? Niak mi to nejde

celasapremenim
25. apr 2017

@nicole333 ja viem citat, pochopila som, ze vcera, ale keby sa to stalo v mojej rodine a bola by som presvedcena, ze to dieta chcem, tak nevypisujem na modreho kona, ale idem konat po uradoch rovno....akoze naco je toto dobre
ja chapem, ze je to sakra situacia, ale ako ze by ta to v zivote nenapadlo, ked ak si spravne pamatam, som citala, ze si pisala, ze uz 4 deti po ustavoch ta zena ma.....to by som echt davala pozor na to dietatko....drzim velmi palce, aby ste to cim prv vybavili a co sa tyka uradov, tak ja tento stat skutocne nechapem

zmazat fotku: daj si ziadost u niektoreho admina, urcite ti ju zmazu neboj

trinka
25. apr 2017

@nicole333 držím palce! Urobili ste správne rozhodnutie! Určite kontaktujte hned úrad socialnych veci a rodiny a tam Vám poradia ako a čo dalej!

mata2
25. apr 2017

@nicole333 nemusíš v podstate nikde volať,ani sa spájať zo sociálkou..
Ty si jej príbuzná a môžeš podať na súd sama návrh na zverenie do NOS - náhradnej osobnej starostlivosti...ten návrh môžeš podať na súd zároveň s návrhom na predbežné opatrenie, po novom sa to tuším volá neodkladne opatrenie....,a malú môžeš mať doma za pár dní...

katkakovac
25. apr 2017

@nicole333 poziadaj admina

nini1010
25. apr 2017

Boze moj dobry...to je strasne!chuda dieta male nestastne.plakat sa mi z toho da.2 rocne dieta umiestnia len tak zo dna na den do ustavu...

pribinak
25. apr 2017

@mata2 ale je lepsie ak sa sociálkou spoji, oni to mozu urýchliť.

mata2
25. apr 2017

@pribinak ja s nimi dobrú skúsenosť nemám,to by naozaj musela natrafiť na dobrú úradníčku...

pribinak
25. apr 2017

@mata2 ja mam dobre skúsenosti. Vsade sa nájdu aj dobrí odborníci aj flákači. Tak ci onak, sud nariadi prešetrenie pomerov Uraduprace a uz to mozu mat.

mata2
25. apr 2017

Súd pri rozhodovaní o neodkladnom opatrení nevyžaduje správu od upsvaru..tu si môže vyžiadať až pred pojednávaním o NOS..
A pokým súd vytyci pojednávanie o NOS,dieťa už môže byť v rodine..

pehavcek
25. apr 2017

@nicole333 neries blbe komentare. Mas moj obdiv. Mala je krasna a puka mi srdce ked si predstavim, ze je niekde v ustave (aj ked vas nepoznam). Drzim palce. Nedajte sa odradit nicim a ak budu nejske prekazky kontaktuje navrat. Urcite radi pomozu. Minimalne ohladom informacii, ze co a ako. Drzim palce. Velmi velmi. A urcite napis ked budete mat nieco nove.

mata2
25. apr 2017

Ja tiež odporúčam kontaktovať navrat

pribinak
25. apr 2017

Baby, to dievčatko nie je naozaj v ústave. Je v prifi rodine - u pestunov.
Deti do 6 rokov sa do detského domova umiestňovať nesmú, idu do profi rodín