Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
@zuzanockamt veď majú vlastné bývanie, rodičia darovali synovi pol domu, či tebe keď niekto niečo daruje tak odmietaš? Dar na neodmieta, dar sa s úctou a pokorou prijíma, ako všetky tu viete, že neplatia napr. energie na polovicu, ako viete, že sa nestarajú o rodičov alebo ešte sa len budú. V minulosti nebolo dovolené robiť bungalovy alebo jednopodlažné domy, bývam na ulici v meste, kde v každom dome bývajú alebo bývali /už pomreli/ rodičia a jedno dieťa. Či v prípade, že deti vyrastú a odidú, majú rodičia dom ihneď predať? a kde by išli, do starobinca? veď to sú ešte v najlepších rokoch. či majú nechať rodičov a keď tí nebudú vládať, tak sa vrátia do domu, aby ich dochovali smrti? Také domy sa robili cca pred 40-50 rokmi. Ženy sa nevydávali 40 ročné a potom rodili 1. dieťa. V tých domoch bývajú v mnohých prípadoch jedinci, lebo sa porozvádzali, deti/vnúčatá/ tiež odišli. Keď rodičia ešte žijú, tak sú šťastní, že tam s nimi ešte niekto býva, syn či dcéra.
@mijo53 Prečítaj si tému od začiatku. Vlastné bývanie na výchovu veľkého počtu detí si nezabezpečili.
@drahomirrra ako vieš, že všetko rozdali manželovi autorky. Veď švagrine mohli dať peniaze, možno viac ako je polovica domu, mohli jej dať iné vzdelanie ako synovi, ktoré jej platili. Poznám taký prípad, kde dcére platili VŠ, 2 synovia mali strednú školu v mieste bydliska, potom dcéra dostala menej peňazí, za ktoré si všetci kúpili byty. Peniaze do štúdia sú tiež dobrá investícia, či nie? Treba sa na to pozrieť z rôznych strán
@ha_space Ty si hlupy, toxicky clovek. A co ked je byt len mojho manzela? On si ho kupil na hypoteku tesne predtym ako sme sa spoznali. A prepisovat ho uz nechcel. A co ze byvame u svokrovcov? Jeho sestra sa neplanuje vratit, to niekolko krat vyslovila. Tak nech zije v zahranici. Jedno z deti normalne byva u rodicov, samozrejme energie si plati a aj si prerobi. A cast domu sa da normalne darovat rodine, ktora tam zije. A ano za prerabku!!!! Svokrovci nemaju ziadny problem. Len hlupe svagrine ako si ty. A co ze svokra chodi na dochodku do prace? Ja som sa s muzom dohodla, ze budem doma. Svokra chce, tak nech ide. A preco by som ako mala este najom platit? Muz byva vo svojom a ja s nim!!!! Polovicu mu darovali dobrovolne a my sme si ju prerobili. A keby svagrina chcela, odkupime jej polovicu!!!! Len nie, ona musi stale robit problemy. Pretoze nechce, aby som ja nieco vlastnila. Hnus clovek.
@zuzanockamt prečítala som si, rodičia sú možno radi, že majú 3 vnúčatá, dcéra ešte nemá deti, možno im bývanie na poschodí ponúkli rodičia, čo my vieme, len špekulujeme
@zowie myslím, že toto skôr narobí zlobu. Skôr proste dať obom rovnako, bez ohľadu kto "viac potrebuje". To niekedy aj ťažko posúdiť, respektíve, rýchlo sa to môže zmeniť. Samozrejme, v prípade, že úplne jednoznačne jeden potrebuje viac , lebo ma napríklad ťažko postihnuté dieťa a nemôže pre to pracovať, by sa snáď celá rodina bez konfliktu zhodla na tom, že sa podporí tento jeden viac.
Kriste pane. Takze vy ste prerobili len tu polovicu? Svokrovcom ste neprerobili, ze? Tam musi prerabat a spotrebice kupovat svagrina, ze? A vy ich neviete ani zapojit. Hnus. A ked si tvoj manzel za slobodna kupil byt na hypoteku, ty si co akoze, aky prepis chcela? Vsak on si nasetril za slobodna na zaklad, kupil a zobral hypoteku. Ty si co vlozila, ked este za slobodna si chcela prepis?????? Ty chces furt nejaky prepis. Prepis manzelovho bytu este za slobodna, kde si dala velke hovno. Prepis domu manzelovych rodicov, kde si dala hovno. A co este chces???? Aby svokra tebe za peniaze na dochodkovej brigade davala na kocik? Si normalna? A umyvacku musi kupovat toxicka svagrina. A citujem ta 'vela toho pokupi'. Aky najom by si mala platit? Kazdy plati za byvanie, hlavne ten, kto nic nema. A ty nemas nic. Prizivujes za na muzovi a jeho rodicoch, o ktorych sa financne stara svagrina. Vyhodit ta na ulicu!!!!! Vydrankala si co slo, lebo rodis deti !!!! A ten kto to daroval nie tebe, ale tvojmu muzovi, tak o toho sa stara tvoja svagrina. A ze ti svagrina vadi? Jeeej, lutujem, ze ta nevy*ebe na ulicu.
@ha_space A preco by sme mali prerabat aj svokrovcom????A kupovat im spotrebice? Druhu polovicu chcu dat svojej dcere! Tak nech sa o druhe poschodie stara svagrina!!!! Nech si to prerobi ona. Keby druha polovica bola nasa, prerobime si aj tu!!! A ano muzi davaju podiel na bytoch manzelkam. Co je nam to zle? Staraju sa o deti, tak na manzelky prepisuju majetky!!!
@ha_space A preco by som mala k lekarom vozit len ja??? A zapajat sa len ja??? Co to je za hlupost? Druha polovica domu je svagrinej, peniaze nechce. Tak nech zdvihne svoju vysostnu rit, prileti a odvezie k doktorom.
Autorka: A to jediná starosť ženy je porodiť a dostať za to metre štvorcové? 🤦
Ty si teda zjav. Ja ľutujem svojrovcov. Ešteže majú dcéru, lebo chudáci ostanú na starosť o hlade, smäde, bez pomoci, keby sa mali spoľahnúť na syna a nevestu. Snáď švagriná napadne aj darovaciu zmluvu.
No nic, koncim. Vydrankat si zdarma polovicu domu a este nadavat, ze pokial ma druhu polovicu dcera, tak nech sa stara je na mna moc. Jedno velke stastie je v tom, ze byt tvojho manzela je len jeho a cast domu je len jeho. Ty nemas nic. Porodim, tak chcem metre stvorcove. A ked ich nevlastni muz, tak treba ziadat od jeho rodiny. Pises, ze druha polovica domu uz patri svagrinej. Nastastie. Jej na rodicoch zalezi, tak sa postara o to, aby si ich ty nevyhodila, zrekonstruuje im to a kupi co im treba. A snad ti to v buducnosti pekne natrie. Dufam, ze sa postara, aby rodicia v klide dozili. Potom nech tam nastahuje bezdomovcov a nech ta z toho domu vypudia. Drzim jej palce!!!
Ty si autorka nasrata, ze druhu polovicu dali dcere, ze? Nedali ju Vam. Preto ty nebudes robit nic a nebudes vdacna ani za tu prvu polovicu. Z pomsty sa ty o svokrovcov nepostaras, neprerobis im nic, neprispejes im na nic, neodzvezies k doktorovi. Lebo tvoj muz dostal len jednu polovicu a druhu nedostal. Ahaaaaa, to preto svokra isla na brigadu. A nechces sa pomstit svokrovcom? K lekarovi neodzvies z trucu, umyvacku nezapojis z trucu.
táto téma je jedna veľká katastrofa....
a k autorke iba toľko....ak si sa rozhodla nasťahovať sa k svokrovcom, tak treba znášať aj švagrinú, keďže chodí ,,domov,,. Ak s tým máš problém, treba sa odsťahovať. Bodka. a nevypisovať na modrý koník. Btw, už len pri tom, že svokrovci potrebujú občas pomoc a ty tam sedíš ako nemožná, vypovedá o tom, ako to bude v budúcnosti.
Tak si sa nam nakoniec vyfarbila, autorka. 🙃 Neboli sme nespravodlive, krute, zle ani zakerne. A ani zavistlive. Odhadli sme ta na promile presne. ☺️☺️
@dee01
@drahomirrra Mne je z toho zle, že raz ostanú dvaja starí ľudia odkázaní na milosť a nemilosť takémuto človeku. Hrozné pomyslieť, čo tá s nimi narobí, keď nebudú vládať 😬
A neda mi, autorka: pises “svagrina nechce, aby som nieco vlastnila. Hnus clovek”.
Ja sa pytam: preco by si chcela vlastnit nieco, co si si nekupila? Z akeho dovodu?
@drahomirrra Mne je strasne luto tych dvoch starych ludi. Strasne. Co nastane ak budu potrebovat fakt pomoct? Autorka o nich ani nezakopne, lebo druhu polovicu darovali svagrinej, tak nech sa stara ona. A vysvetlit jej, ze ma byt vdacna len za jednu polovicu? To nevysvetlis ani za boha. Ona rodi o sto sest, tak ma mat vsetko - aj cely dom. A ked ma muza neschopneho, tak nech jej da rodina od muza. Rodiacim zenam nikdy nevysvtlis, ze na byvanie si treba zarobit aj vlastnymi rukami. Oni a pracovat? Naco? Ved rodi.
@zuzanockamt nič nebude robiť, nepomôže im veď ,,ona má predsa deti a s deťmi sa to nedá"
@ha_space Ty, ale ty si sa trafila na centimeter presne. Aj s bytom muza za slobodna, aj s tym, ze toto chce byt zena v domacnosti a do prace nikdy nechodit.
@drahomirrra Mne bolo divne, kde by ona zarobila na byt, ked nikdy nikde nepracovala. A pisala, ze ho nadobudli (v skutocnosti nadobudol len chlap) za slobodna. Najviac je to maly byt, asi tam zil ako slobodny a bezdetny. Mne to bolo jasne.
@vlcik1 ale zase nepleťme jablká s hruškami. Tu nie je problém prvotne v tom, že niekto má viac detí.. to je veľmi pekné. Ale tie deti treby aj vychovať a nie na úkor rodiny, svokrovcov....atd. Proste nech mi nikto nehovorí, že 3deti doma, žena doma a muž to pekne utiahne. V dnešnej dobe?
@dee01 Tak ked dostanu dom darom, platia len za energie, tak preco nie? Horsie je ak nic nedostanu a chlap plati hypoteky (v dnesej dobe aj tretina platu), zivi seba, zenu a 3 deti. Zit z darov a byt v domacnosti bol sen aj autorky tohto pribehu. Len to nevyslo - koli krutej, zakernej a toxickej svagrinej.
@vlcik1 ale tu nejde o deti a o to, že autorka je domasedka a večná rodička (aj keď ja to nechápem, že toto niekomu stačí a je spokojný). Ide o zisk majetku, o chamtivosť, vypočítavosť, zlobu, nevďačnosť nevesty.

@mijo53 Dobre. 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤡