Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
@walteaa Alebo obycajnu snahu o spravodlivost. Ked mam deti 4, jedno u seba ubytujem a ostatne 3 si mozu trhnut nohou, ci ako? Ostatne tri deti nech si platia svoje hypoteky, najmy, energie, poplatky, lebo ja uprednostnim jedneho synceka, ktoremu usetrim korunky, ktore jeho surodenci v ramci svojich domov a bytov normalne minaju a utracaju? Co je na tom chamtive a sebecke?
@vlcik1 Za to ze prerobila za par tisic ma predplatene najomne. Kde ma byt spomenuta? To furt nechapem. Kde? V com? Tak napriklad, moj brat neni ziadny manipulator. Musi zivit zenu so 4 detmi, na vlastne byvanie mu nezostava. Je rad a ticho mlci. Je rad za to, ze zdarma (za prerabku pred 8 rokmi) zije zdarma aj so svojou lemrou. Tak o com furt tocis? Moj brat s lemrou este musia platit najom a to mama chcela ist na dochodku do prace. Nemala peniaze? Plodna svagrina v najlepsich rokoch zaplati a je mi jedno z coho.
@vlcik1 Z bytu manzela odisli preto lebo bol maly. Co nechapes? Pochybujem, ze by bol jej. Do dvojizboveho bytu sa tri deti nevmestia. U rodicov je to jednoduchie a zdarma, za par tisicovu prerabku. Co keby davala do svojho, tak ma vlastne? Za prerabku? Za par tisic eur ma vlastne? Ty vies nieco o cene nehnutelnosti?
@vlcik1 to nie, ale jabloň mraučí, piští, vydiera atď ... Málokedy chcú muži toľko detí dobrovoľne.
@drahomirrra píšeš s prepáčením hlúposti, myslíš, že tie ženy,čo majú 3 deti, nemajú mozog a keď si to myslíš, tak to s tebou nie je v poriadku a nie si sama, viaceré tu majú taký názor. Ešte poviem toto, mladí nechcú bývať s rodičmi, ktorí ich vychovali, dali vzdelanie a potom šup s nimi do starobinca
@ha_space mi pride, ze si sa vzila do role dcery zo zahranicia a celu svoju vlastnu nenavist k svojej vlastnej svagrinej si tu ventilujes na autorke. Si uz uvedom, ze autorka nie je tvoja svagrina. Chod sa vyventilovat na tej svojej. Domyslas tu scenare z tvojho zivota a autorke tym mozes velmi krivdit.
@vlcik1 A ty mas odkial, ze svagrina autorky vrieska po nej? Vsak pisala, ze vrieska na poschodi rodicov. Ze jej povedala, ze rodi ako jablon? To jej prisla povedat na jej poschodie? Mozno to povedala na poschodi rodicov pred vsetkymi. A ako chces, aby tam jej manzel zakrocil? Vsak to je pravda, este by sa sam strapnil. Svagrina autorky chodi za svojimi rodicmi upozornit, ze darovat lembre cast domu za prerabku je riskantne. Rodicia jej dali za pravdu. Ona si chodi za svojimi rodicmi, aby ich pravne poucila. Svagrina autorky podla slov autorky chodi k rodicom. A ze pred nimi rozprava aka je jablon a aka je lemra, a ako sa chce dostat k majetkom? Vsak si moze povedat co chce.
@akje Vzila som sa preto, lebo si uplne zivo viem predstavit rolu svagrinej, ktora byva v zahranici. Skoro som si myslela, ze autorka je moja svagrina. A odpovedam nie autorke, ale ostatnym. A sama autorka ma nazvala toxickou, zakernou a krutou - zapojila sa so mnou do diskusie. Tak sa jej to snazim vysvetlit a objasnit.
@vlcik1 Nie, z vlastneho neodisli. Vlastne prenajimaju a tym padom vlastnia dalsiu nehnutelnost 😉 Nie su to ziadni chudacikovia, skor vsetkymi mastami mazani ekonomovia, kym im najomcovia splacaju hypoteku na ich byt, oni su v klude u rodicov, kde maju kopec miesta a okrem svagrinej uplnu pohodu. 😉
@vlcik1 Ano, rodicia so svojim majetkom mozu urobit ako uznaju za vhodne. Aj moji. Aj tvoji. Ale ja ako ich decko a surodenec toho uprednostnovaneho decka mam tiez rozne pravne prostriedky ochrany a protiutoku. Ked taki rodicia chcu vsetko rozdat jednemu, nemali mat deti viac.
@ha_space Ale ty si zase iny level, ty sa evidentne so svagrinou neseries. 😁
@zuzanockamt no čo filozofuješ či on chcel alebo nechcel 3 deti, možno chce aj štyri, o koho do toho, kto má koľko deti, koľko je s nimi doma to je vec tých dvoch čo plodia deti
@aurora33 ja žijem normálne na zemi s nohami, na Slovensku a ty kde žiješ? Neviem veľmi pochopiť koľko ľudí dnes žije len tak, ako zvieratá, bez zmluvy, veď to je ľahšie, nepáči sa niečo, odchod, nehovorím, že si to ty, nerozumiem, že moje a tvoje peniaze, pre mňa sú to nepochopiteľné veci, deti moje, tvoje a naše, no jednoducho som taká, normálna s inými názormi

@walteaa Ale tebe asi švagrinka nechce dať po papuli a netvári sa, ako hrozne jej vadíš, keď prídeš k rodičom na návštevu.