icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

drahomirrra
27. mar 2022

@ha_space Lebo nedostala cely dom. Preto to robi. Nedostala cely, tak preco by ju mali zaujimat rodicia. Dali dievke, nech sa stara dievka!!! (Co na tom, ze dali aj synovi, vsakze.)

dee01
27. mar 2022

autorka...a prečo by vás mala vyplatiť kým žijú jej rodičia? nemá na to jediný dôvod. však si zoberte hypo, nasťahujte sa do svojho a potom, ak svokrovci odídu na onen svet, tak sa to porieši, neviem, čo hrabeš, čo nie je tvoje zatiaľ. potom môžeš dediť.

sasa1310
27. mar 2022

@dee01 ona nemôže dediť nič.

oblecenie99
27. mar 2022

Tak mňa by tiež išlo šľahnúť,že o hocičo požiadam ohľadne spoločnej nehnuteľnosti druhého spoluvlastníka,ten nikdy nemôže,nevie,nestíha,nie je tam,zabudol,nestíha..

ha_space
27. mar 2022

@drahomirrra Tiez si to myslim. Len som aj slzu vypustila pri predstave ako ti dvaja dochodci mozu dopadnut koli tejto majetnickej osobe. Autorka je ina liga. Po dvoch dnoch tu koncim, uz to je sila aj na mna. A ta podpora autorky zo strany niektorych tu. Ma az zatriaslo. Hnus.

drahomirrra
27. mar 2022

To je to najsmutnejsie. Ze autorka si mysli, ako si vybija svoju zurivost na svagrinej a pritom jedini, co tym trpia su ti, ktori im dali pol domu, rodicia. Uplne nevinni, dobri ludia, co im dali vlastny majetok.
Lebo ta kupelna, umyvacka a peniazky na prilepsenie maju byt ich. Nie svagrinine. Ved ta svagrina to nerobi pre seba, ale pre rodicov. A brat a bratova zena sa tvaria, ze ich sa to netyka. Lebo zuria, ze nedostali cely dom, tak to odnesu rodicia, lebo nevynechali a neosrali svoje druhe dieta.

drahomirrra
27. mar 2022

@ha_space Len aby sa dcera tak nenasrala, ze pride zo zahranicia do svojej polovice, alebo do tej chaty 20 km od rodicov a zacne sa teda realne starat o svoju mamu a otca. Autorka pise, ze je velmi slusne zabezpecena, takze sa to pokojne moze stat. A vtedy verim, ze ani Chuck Norris sa nezbali tak rychlo do bytu, ako tato podarena rodinka, kde su rodicia dobri len vtedy, ked maju davat. Ked je treba davat im, zrazu niet toho, kto by dal a otvoril dvere pracovnikom.

sasa1310
27. mar 2022

@drahomirrra
@ha_space dievčatá ja tiež žasnem. Mne autorka príde analfabetná.

mircalla
27. mar 2022

Uz len ti remeselnici, totalne nezodpovodne...Je dost zlozite zohnat chlapov dohodnut termin a ona "zabudla". A svokra ticho trpi, nestazuje sa, nic radsej nechce, vie totiz ze by nepochodila ani s elementarnymi vecami

dee01
27. mar 2022

@sasa1310 mne tiež, od hanby by som sa prepadla čítať tieto komentáre, na jej mieste by som ticho čušala a už sa ani neozvala. Ona ešte ide dalej kopať jamu pod sebou. Odpadávam. Mne sa práve zdá, že je extrémne arogantná a švagrinej sa ani nečudujem, s nou vrieska. Na takúto osobu by som ani ja nemala nervy

akje
27. mar 2022

@autorka

Ahoj. No ja na tvojom mieste by som upratala komunikaciu v rodine. Ak za vsetko vini svagrina teba, je to preto, ze ocakava, ze ked nikto nie je doma, mas to urobit ty. Treba jej teda normalne povedat, ze ak nieco potrebuje od teba, ma zavolat priamo tebe a ty sa o to postaras. Alebo nemusi, ale nech potom krici na toho, komu volala svoje poziadavky. Bud kludna a asertivna.

Ak ti manzel povedal, ze treba nieco zariadit, ty mu na to prikyvnes a nasledne na to zabudnes, treba sklopit zrak a ospravedlnit sa jej. Je to chyba, ktora sa vie stat kazdemu, no ak zabudnes pri takejto dolezitej veci, ako ze ma prist firma nieco robit, musis povedat prepac a skusit to nejak vynahradit. Aj ked jedna druhu nemusite. Tie firmy si vedia uctovat peniaue naviac. Kludne sa ponuknut, ze doplatis cas, ktory si uctovali za cakanie.

Vidim, ze ty mas nejaky problem so svagrininou castou domu a nasledne sa to premieta do pomoci svokrovcov. Uz to neries a ber to tak, ako to je, ze to je cast domu tych svokrovcov, vdaka ktorym mozete usetrit peniaze a neminate na podnajom a ani neplatite hypoteku. Je to velka pomoc z ich strany. Nebudes mat potom problem prist pomoct nieco zapojit, vytvorir, hocico tam budu mat nove, lebo je to pre nich dvoch. Nie pre svagrinu.
A treba pomahat. Netvrdim, ze mas mat vsetko len ty na pleciach, ale treba davat naspat tolko, co dostanem.

Maj sa pekne a prenes sa cez svagrinu. Neries, ako si podelia dom surodenci, je to citliva tema, ktora ked sa otvorila, nedopadla dobre. pozrite si radsej nieco svoje ;)

sasa1310
27. mar 2022

@dee01 ja mám takú bývalú spolužiačku. Presne som si na ňu spomenula teraz. Tiež sa nasťahovala k svokrovcom. Iba s igelitkou. Nič tam nedoniesla, ani cent. Vždy všetko zjedla, nič neuvarila, ešte frflala vždy ako svokra varí. Atď. Proste na dlho by som písala. A keď sa zobrali a jej muža napadlo prerobiť kuchyňu, tak prvá hláška bola, že už sa jej nebude páčiť, že svokra bude v jej kuchyni. Byt v týchto cenách v hodnote cez 180 000 eur, oni prerobili kuchyňu za 2 000 eur, a už je to jej kuchyna, a svokra nech tam ani nechodí. Našťastie jej manžel je jedináčik, takže tam k hádkam neprichádza. Aj keď svokrovci radšej chodia na celé týždne mimo (ktovie prečo, že), a ešte stále to neprepísali na syna. Ani sa nechystajú.

sparrows
27. mar 2022

Ja len nechápem, prečo sa vlastne majetok RODIČOV rozdeľuje, kým stále žijú. Len aby autorka mala istotu, že bude niečo vlastniť?

lienka.7
27. mar 2022

@sasa1310
@drahomirrra
@ha_space
@zuzanockamt inak baby paci sa mi to autorkine zhodnotenie, ze čiperna svokra sa sama rozhodla chodiť na brigády. Hm, pride to len mne cudne, ze namiesto toho aby sa ciperna svokra tešila ze je s vnúčatámi, tak ide radšej robit?
Tam musi byt riadne hustá atmosféra v tom dome. Syn na tyzdnovke prec, a ona si tam bacuje ako kráľovná. A ma toooolko povinnosti, ze zabudne ist otvoriť remeselníkom. Toto je topka.

yvanielka
27. mar 2022

Jediné riešenie je odísť a bývať sami. Ideálne niekam ďaleko. Predajte byt a zoberte hypotéku na niečo väčšie.

ha_space
27. mar 2022

@sparrows To som nikdy nepochopila ani ja. Ale v praxi to funguje tak, ze pokial je len jedno dieta, nic sa neriesi. Pokial je viac surodencov a jeden z tychto surodencov ma o majetok eminentny zaujem, snazi sa ho vsetkymi silami ziskat. A ked ho neziska cely (ziska napriklad len cast), tak robi problemy vsetkym naokolo. Robi peklo rodicom, dalsim surodencom. Pripad autorky.

lienka.7
27. mar 2022

Autorka, prezrad este, kolko deti plánujete? Bude Vam stačiť vobec cely dom potom?

letfenixa
27. mar 2022

Boh vie cia je tá druhá polovica domu, raz stále svokrovcov, raz svagrinina. Gól bude, ak raz, svagrina do svojej polovice, nasťahuje nájomníkov.

drahomirrra
27. mar 2022

@lienka.7 Ja som nechcela byt netaktna, tak som sa to priamo nepytala. Podla mna ma autorka cca 25 rokov, tretie baby na ceste a este zdaleka, zdaleka neskoncila. Pardon.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vero_29
27. mar 2022

Neviem čo chceš počuť..ale takto to pre ňu vyzerá..nakolko sa často k vám nechodí tak to vníma externe. A áno keď čakáš ďalšie bábo už si 5 rok doma rodis ako jabloň. Neber to nikaj zle, je to holý fakt, skôr to ber pozitívne, čo by iné zato dali.. a to že sa ti nechce robiť? Hmm, neviem ako tvoja švagriná, či je doma či má deti.. tak to môže vyzerať, lebo predsa byť doma na materskej to je lažo plážo..pracujúce matky to už inak vnímajú..a neviem čo dostal jej manžel, keď tvoj dostal polku domu.. tieto majetky a delenia vedia robiť veľku šarapatu..ja by som to na tvojom mieste neriešila..ty vieš ako to je..toto čo ti povedala je jej problém a jej frustrácia.. keď ťa to trápi tak jej povedz, že sa ťa to dotklo, že takto si šťastná a ísť do práce nie je tvoja priorita momentálne..ale ako som povedala, ja by som to neriešila..je to jej problém a ťažko sa tu vysvetľuje, keď iný je v inej situácii..

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
27. mar 2022

@vlcik1 žiadnu hypotéku im nedajú. Ona na MD/RD, nerobila nikdy poriadne, 3 deti uz na krku. Muz na tyzdnovkach. Nechcem urážať ci vyvysovat sa, ale peňazí na zvys asi nemajú. Preto sa snazi celou silou bojovať o ten dom. Lebo to je to jedine, co v živote bude mat. Sorry.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
akje
27. mar 2022

@lienka.7 maju byt, ktoreho predajom by ziskali nejake peniaze + mali by mat nasetrene za obdobie, co zili u svokrovcov + autorka ma peniaze z vyplatenia rodicovskeho domu od brata. Myslis, ze na ten zvysok ceny noveho bytu/domu by hypo nedostali? Ak manzel splaca ten mensi byt a tym padom je doveryhodny pre banku?

zuzanockamt
27. mar 2022

@vlcik1 Ty si tu už asi jediná, ktorá ju stále obhajuje a ktorej to stále nedošlo 🤔

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
27. mar 2022

@akje myslím ze keby sa to dalo, riesi to uz takto dávno a nebojuje silou mocou o stary dom. A nejde len o to co maju, nemajú, pokial nemajú prijem na poskytnutie hypo, co urcite nemajú, tak nič nemôžu ani ked maju niečo nasetrene.

lienka.7
27. mar 2022

@drahomirrra netaktne je u ženy sa pýtať na vek a to som neurobila 😉 len ma to tak zaujima, co chce ďalej autorka robit... preto som sa opýtala. Lebo takéto jablonky maju v pohode aj 5 deti, ked je priestor. A vsak ten je, dolný byt svokrovcov.