Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
@akje autorka tu zavádzala, prekrúcala info, takže už ťažko usúdiť, čo je a čo nie je pravda .. aj z tohto sa dá usúdiť, aká pravdepodobne je
@sasa1310 preco to pisete viacere, ako by sa zobudila a dostala chut jej dat po papuli? Ak prides do svojho bytu 3x k najomnikovi a budes po nom vrieskat ako zmyslov zbavena, urazat a ponizovat ho, tak tiez je mozne, ze dostane chut na nieco podobne.
Ci po tebe ked niekto vrieska, tak len tak stojis a ides mu urobit kavicku a kolacik? Boze uz prestante hovorit len A a ucelne zamlcovat Be. Ak to tak strasne chcete riesit, tak to rieste komplexne. Inak su vase prispevky uplne bezvyznamne. A tym padom aj zbyzocne.
Autorka, ak to tu este citas, tak nam napis, kedy presne zacala mat svagrina problem. Ked ste byvali v byte bola tiez hnusna, uvrieskana a zla? Alebo nebodaj pred svadbou uz bola na teba zla, neprijala ta za sestru?
Alebo to zacalo, ked ste prisli do domu jej rodicov?
Si na rodicakoch od strednej, ci od vysokej skoly?
Pracovala si polrok pred nastupom na MD? Ved to si nastupila do zamestnania uz mozno tehotna.
Konzultovali ste s nou vase stahovanie? Teda jej brat- tvoj muz? Bola pri Vasich rozhovoroch o prerabkach a darovackach? Alebo ste to brali tak, ze ona je v zahranici a nikdy sa nevrati, tak naco si s nou spinit ruky?
@vlcik1 @akje Dievcata , dakujem , asi len vy mi rozumiete. Neviem na co mam odpovedat. Teraz som doma v 6 mesiaci a zatial doma budem. Pytali ste sa na svokra. Svokor je starsi ako svokra , slabsi , utiahnutejsi , mozno so zacinajucim alzheimerom. Vela toho uz nespravi , mozno v lete pokosi. Svokra ma energie dost , zvladne zatial vsetko sama , od nakupov , potom varenie , upratovanie. Robi zatial vsetko sama , ja teda obcas navarim , ked su doobeda u lekara alebo svokra bola na tej brigade. So svokrovcami fungujem normalne , ja osobne nevidim ziadny problem. Kazdy mame svoj byt , ked treba , navstivime sa. Cely jediny problem je svagrina , takze svokrovcov by som uplne vynechala. Cele to zacalo tym , ked nam svokrovci povedali , aby sme sa s nou dohodli na vyplateni. My ju vyplatime a teda oni nam daruju cely den. Neslo to. Svagrina je zabezpecena dost , maju dom , apartmany , na Slovensku kupili asi 20 km od na chatu. Vyplatit nechcela. Ked sme sa teda nedohodli , svokrovci povedali , ze druhu polovicu daju jej. Najskor to tiez nechcela , pretoze svokrovci maju zit vo svojom. Nechcela prijat dar ani s vecnym bremenom. Po 3 rokoch nakoniec dar prijala. Ale problemy s nou boli vzdy. Napriklad , brigada svokry. Svagrina je dost proti tomu , aby dochodci pracovali. Svagrina by tam svokru nepustila. Svokra na brigadu isla , my sme o tom vedeli , svagrinej to nepovedala. Po zlomenuti ruky jej svokra povedala , ze to bolo na brigade. A problem sme mali my s muzom , lebo sme to dopustili a jej sme nic nepovedali. Vraj nevieme zavolat a ani prispiet svokrovcom financne a preto musi na brigadu. Dalsi problem bol ked zaplatila prerabku kupelky svokrovcom. Ta druha polovica bola jej. Objednala nejaku firmu , mali prist v nejakom case. Nikto nebol doma. Svokor na nakupe , svokra na brigade , manzel v praci a ja s detmi vonku. S firmou to riesila ona , volala jak harpia mojmu manzelovi , ze kde sme. Ze ona nemoze priletiet , aby mohla otvorit dvere remeselnikom. Manzel mi to sice hovoril , ale mne to uplne vypadlo. Takze pri najblizsej navsteve vrieskala po mne. Ale co je mam s tym , ze ona preraba kupelku vo svojom? To jej mam stat za ritou a riesit jej firmy? Podobne to bolo s tou umyvackou. Manzel bol 2 tyzdne na turnuse , umyvacka nebola zapojena. Svagrina svokre vyvolavala , ci to uz niekto zapojil , lebo ona kupila. To som mala ist prekopat kuchynu a zapojit ja? Svagrina objednala potom firmu , lebo na vine som zasa ja , nic neviem vyriesit a muz je v praci. Ja nemam peniaze , aby som objednavala firmy na zapajanie umyvaciek v jej poschodi. Potom svagrine volal nejaky doktor z ortopedie , ze svokra tam mala byt. Na vine som zasa ja , lebo som s nou nesla. Ale ja nemam cas sa chodit vypytovat svokry , kde a kedy ma navstevu lekara. Svokra zabudla a mne to nikto nepovedal. Dalsia vec altanok. My nic nevieme vyriesit , vsetko mu riesit ona. A za kazdym vrieska. Na vine som vzdy ja. Vrieska po mne , vrieska po muzovi , ze si nevie spravit poriadky doma. V dome by sa vsetko zvladlo bez jej debilnych napadov. A o vyplateni nechce ani pocut. S muzom sme aj uvazovali , ze nech si dom necha a vyplati ona nas. To bolo kriku a revu. Ze tam ziju svokrovci , ona tam zit nebude a nechce nas vyplatit. Ona to nechce riesit ziadnym sposobom. Ona vyplatit nechce a nechce vyplatit nas. S nou sa neda dohodnut. Vyplatit nechce , lebo potom by svokrovci nebyvali vo svojom. Peniaze nam ona nikdy neda , vraj nema dovod. Toxicky clovek.
@akje Neviem, ci je to fakt take nepochopitelne, ale tu si dve roviny. Ludska rovina v ramci ktorej su si zeny kvit. Ani jedna nema najmensie pravo vrieskat na druhu, lebo tak sa spravaju fakt len dementi.
Ale druha je ta, ze svagrina taha za dlhsi koniec, nech sa na to pozrieme z akehokolvek pohladu. Ona je doma, u rodicov. Nech zije aj na Novom Zelande. Autorka v tom dome nema nic. Ma jej muz, nie ona. Autorka nema najmensie pravo nieco ocakavat od svagrinej, ani jej nanucovat predaj jej podielu “lebo ved aj tak sa neplanuje vratit”.
Autorka by mala nechat svojho muza, aby so sestrou riesil tieto veci, sediet na poschodi a ticho suchat nohami a to myslim vazne.
Keby ja byvam u svokrovcov, neplatim za nic, iba za energie, a bytovu jednotku dostanem za panboh zaplat (-alebo teda moj muz) tak ja prisamvacku sedim, ticho sucham nohami, svokre a svokrovi pomaham, kolko to ide ako vdacna za jednu polovicu domu, a snazim sa so svagrom a svagrinou vyjst, nakolko byvam zadarmo v dome, ktory patri aj jej. Ci sa to niekomu paci, alebo nie. Tak to proste je.
@akje nevieme či naozaj vrieska a keď áno, prečo vrieska. A keď je švagrina tak strašne toxická, že pri každej návšteve nič nerobí len vrieska, tak sa mi natíska otázka, načo potom išla bývať do domu, kde takáto švagriná chodí na návštevy niekoľkokrát do roka. Vtedy jej vrieskajúca švagrina nevadila.
Autorka ďakujeme za ďalšie info....ja sa tej švagrinej stále nečudujem, že sa tak správa...bohužiaľ má dôvod. .ty silou mocou tlačíš na pílu a chceš svokrovcov zbaviť domu, riešiš len vyplácanie a teba je do toho nič ... Švagriná má pravdu, žiadne vyplácanie, dom má ostať svokrovcom.
no dúfam, že ste si obidve (posledne označené autorkou) urobili naozaj normálny triezvy pohľad.
mňa by zaujímalo autorka, že čo vlastne vieš urobiť a vyriešiť sama. Nič v zlom, ale mňa by tiež drblo, keby som mala u svojich rodičov takúto neschopáčku
Autorka, uz nic nepis! Sama sebe strielas do nohy. Ja len dufam, ze svagrina ti pekne zneprijemni zivot. S takou osobou ako ty by som sa veru nehrala.
Autorka: A ešte sedíš na zadku doma a nevieš ani otvoriť dvere robotníkom. Čo teda okrem plodenia, rodenia, prebaľovania vieš?
rozdiel v tebe a tvojej švagrinej je toto.
Ty riešiš dom, aby ste dom vlastnili celý
a švagrina chce aj na diaľku pomáhať, ale ako si sa jej to nedarí cez tvoju neschopnosť. A chce, aby rodičia mali ešte ako také zázemie v podobe vlastného domu. O čo sa ty ich snažíš obrať.
No dobre autorka, po tvojej poslednej sprave je jasne, ze svagrinej proste vadite vy.
Vadis jej ty, ma ta za absolutnu nemtavu prizivnicku, princeznu, ktora ma svoje poschodie, ale dom ako celok ju nezaujima, ma pocit, ze ta nezaujimaju jej mama a otec, ktori vam polku domu dali. To ju uraza asi najviac. Ma pocit, ze teba zaujima iba mat cely dom a potom mozno budes stsrostlivejsia. Vadi jej ocividne, ze pre teba je vlastnictvo samozrejmost aj ked si si nikdy na nic vlastne nezarobila a mas pocit, ze co je muzove je aj tvoje, lebo mas s nim deti. Nevidi u teba snahu, snahu pomoct, snahu opatrovat, vybavit, obvolat, zavdacit sa darcom domu, rodicom. Vadi jej, ze nevies, co je cena penazi, namyslene sa producirujes v jej rodicovskom dome, hoci si nan prispela len par korunami, na dom, ktory ma hodnotu mozno 200tisic. Vies si vobec predstavit, co je 200k??? Ze pri hypoteke 200k by si si mohla dovolit dieta nanajvys jedno a hajde do roboty, aby ste zvladli cca 800-900 eurovu splatku?
Tvoja svagrina toto vsetko vie, je to zivot, ktory bezne zije. Ma dom, na ktory si zarobila. A nic z toho nevidi u teba, citi strach o vlastnych rodicov. Uz uprimnejsie ti to neviem napisat.
Tu niet pomoci, ani planov, ani snahy o riesenie. Zbalte sa a chodte do svojho bytu. Peniaze za prerabku by som uz neriesila teraz, vlastnictvo tvojmu muzovi zostava. Mozno by som sestru upozornila, ze svoju polovicu mozno prenajmete a z vytazku beriete vacsiu hypoteku do noveho bytu, nakolko sa v takej atmosfere neda zit. A ze teda raz, po smrti rodicov si majetkove veci vysporiadate, dom predate a peniaze si podelite.
Mrzi ma to. Maj zdrave, a v ramci moznosti pokojne tehotenstvo a porod. A stvrte dieta si fakt dobre premysli.
@drahomirrra ja netvrdim nic ine. Je to tak.
A ked sa pozries na to, co pise autorka posledne, je tam chyba komunikacie na vsetkych frontoch.. Svagrina zavola mame, zavola bratovi a nadava neveste 🙈 kocurkovo.. byvat by som tam teda nechcela.
Na základe toho co píšeš mi vychádza len jedine... ak by bol cely dom tvoj, zrazu by si bola "ochotnejsia". A presne preto, ze ti švagriná hati tvoje plány, je toxický človek. Paráda 👌
@zuzanockamt presne, chce stoj čo stoj cely dom. Ked ma pomoct svokrovcov, zrazu zazracne zabudne, neda sa nevie, svokra nepovie! Každý je vinny len nie ona. Staci jej veta, bývame v jednom dome, ked treba navštívime sa. Aha, cize keby nebolo treba, nevidi ich aj mesiac asi.
Kks, to je teda nevesta. Som zvedava ci by sa chovala takto aj ku vlastným rodičom.
Pozdravujem tvoju švagrinu. Želám jej, aby mala čo najviac voľného času, aby mohla ešte v pravidelnejších intervaloch navštevovať svojich rodičov. A aby sa teraz nenechala vyplatiť. Až ked sa rodičia pominú. potom nech sa nechá vyplatiť rovno trhovou hodnotou. Držím jej palce
A autorka, drzim velmi palce svagrinej. Ze sa jej podari ta z toho domu vypudit. Tvoj muz pracuje na turnusy, nevieme ako casto v dome byva. Ty si tam prisla, rozvalujes sa jak jablonica, nerobis nic, len chces majetky. Snad sa podari dom dat povodnym majitelom, tvojim svokrovcom. Dcera im pomoze so vsetkym, vdaka za nu. A teba snad vyhodia s holou ritou. Ty si zasluzis len to, nic ine. Take zeny ako ty, odhalim podla par prispevkov hned.
A co sa tyka zapojenia tej myčky, keď nemáš, resp.nie si ochotná obetovať par eur na to, aby si pomohla svokrovcov, za to ze tam zadarmo parazitujes, tak si mala zdvihnúť telefón a povedat svagrinej, ty krava jedna , ja nebudem financovať tvojich rodičov posli eura na zapojenie. A mala by si aspoň dovod sa vyvrieskat aj ty na toxický švagrinu kt.sa zo zahraničia zaujíma o ludi viac ako ty, co s nimi bývaš v jednom dome!
@lienka.7 že ju hanba nefackuje tu autorku. Ona je tak mimo, že čo nový komentár, to ešte väčšia perla aká je to neschopná žena, ktorá len vyciciava všetkých naokolo. Už presne vieme ako to myslela švagrina na 1 strane tejto diskusie. Že nechápe ako je brat môže mať takúto neschopnú ženu
@akje Vies, ale ono to ma dovod. Ja by som tiez volala svagrinej, keby je moj brat v robote, a vedela by som, ze jeho zena je doma na RD a ani sa neunuva otvorit dvere, lebo “ona zabudla”. Ved ta firma si mohla nauctovat aj ten vyjazd, pre neschopnost autorky. Dalsi klinec do rakvy, ze autorke o rodicov manzela vobec nejde… ma ich uplne v prdeli, ich cast domu, ich potreby a podobne. Ona to vnima, ze je to svagrinina polka domu, hoci by to mohla vnimat tak, ze nech je polka domu aj papezova, ziju v nej svokrovci, ktori dali polku domu aj jej muzovi. A uz len za to sa ma zaujimat a starat. Ale ona je zuriva, ze polka je svagrinina, hoci v nej byvaju rodicia. Vidi len svagrina a svagrina. Ako byk cervene sukno.
Takze mali prist remeselnici, ty si bola s detmi vonku, lebo si zabudla...To ozaj potesi. Tvoj pristup je, teba sa to netyka, tak mas v pazi, vsak to nebola tvoja kupelna
Nemas peniaze, aby si objednavala firmy na zapajanie umyvacky svokry. Mas (mate peniaze z prenajmu a muz zaraba, setrite, takze nejdete z vyplaty do vyplaty), len si strasne lakoma dat 30 eur, co je zrejme z celej diskusie, ze ani 5 eur neobetujes pre svokru ci niekoho ineho
Cely tvoj postoj, co ty ma so svokrinou rukou, co mas s umyvackou, co mas s remeselnikmi. No hovno, pretoze si leniva, lakoma a sebecka
A na 99% som si ista, ze tym remeselnikom si neotvorila z trucu. Svagrina zaplati kupelku svojim rodicov (preco? vy nemozete?), vsetko vyriesi telefonicky, objedna, dohodne sa. Oni maju prist a jedine co je treba, je otvorit dvere. Len ty si ina liga. Tebe nedali dom, tak naco by si riesila nejake firmy, ktore objedna svagrina ako pomoc pre svokrovcov? Ty sa normalne chces pomstit a robis peklo svagrinej. Coho si ty este schopna? Nastahujes starym ludom do domu najomnikov? Tym dvom starym ludom, ktori ta prichylili aj s tvojimi 3 detmi? Preco to robis?

@akje Ale to, ze rodicia zatajuju dcere veci opat napisala autorka a to predsa tiez nemusi byt pravda.