icon

Švagriná mi vynadala, lebo sme jej opitého muža nedoniesli domov

17. nov 2022

Ahojte, pisem sem pretoze potrebujem zistit nestranny nazor na urcitu situaciu, je mozne ze sa to uz aj niekomu z vas niekedy stalo..po poriadku..minuly vikend v sobotu bola v manzelovej rodine oslava svokrovej sesdesiatky..moj svagor (manzelovej sestry muz- ktory je v rodine navyse znamy ze si rad vypije a ked si vypije tak mu je vzdy strasne zle navyse robi hluposti, my to vsetci vieme samozrejme ..svokrova oslava prebiehala v poriadku vsetci sa bavili, svagor sa samozrejme hned rozbehol v piti..hadzal do seba jeden za druhym..svagrina sa pobrala cca o desiatej spat domov lebo nedokazala sa uz nanho pozerat ako sa zas rozbieha ..vyspevuje tam zacal sa vyzliekat a podobne excesy co zvykne stvarat ked ma svoju hladinu..ked odchadzala poprosila mna a muza aby sme ho odpratali domov ked pojdeme aj my..my sme sa teda okolo pol noci tiez zdvihli ze ideme domov ( oslava bola v meste v restauracii a my vsetci byvame v dedine cca 4 km odtial)..sli sme za svagrom ze ideme domov autom( moj muz nepil lebo rano isiel do prace) ze ho berieme s nami..a hodime ho domov..nakolko bol uz v nalade samozrejme odmietol s nami ist..ze on sa dovezie taxikom..oslava uz koncila ale vedla restauracie bol samozrejme otvoreny bar..ze chce ist ešte tam s bratrancom..kedze som slubila svagrinej ze ho vezmeme domov aby nieco nevyparatil tak som mu povedala ze nie ze treba ist domov proste ze je vela hodin a podobne, na to na mna a na muza nahucal ze on nieje male decko a pojde domov kedy on chce..ze ma cislo na taxik a vypije ešte s bratrancom a pride..nemali sme silu sa s nim natahovat tak sme sli z muzom domov a pisala som sms svagrinej ako to dopadlo s nim, neodpisala na druhy den prisla podvecer k nam a spustila nenormalny krik na mna a na muza ze preco sme ho nedopratali domov ze prisiel az o siestej rano totalne na mol bez penazenky bez telefonu, bud stratil alebo ho okradli, v penazenke mal velku hotovost, taxikar ho nemohol pol hodinu dostat z auta v takom bol stave, pred domom ešte vykrikoval na celu ulicu a ovracal celu zahradu..podla svagrinej je to nasa vina lebo sme ho mali dopratat mi domov..ze vieme akí je ..povedala som svagrinej ze som jej napisala aj do sms ze odmietal s nami ist a co sme ho mali nasilim odvliect do auta alebo dacim ovalit?..ze smsku si vsimla az rano ked uz dosiel domov aj on..a ze si nemyslela ze sa neda na nas spolahnut a teraz ma hanbu pred susedmi vdaka nam..

aurorastone2
17. nov 2022

Ona je len nasrata tak si to ventiluje nás vás, kašli na ňu, vy za nič nemôžete, snáď vychladne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kitycat
17. nov 2022

Ani by ma nehlo robit babbysitting takemu svagrovi.
Ona velmi dobre vie, co ma doma a preto sla domov.

Na muza si nedovoli co? Tomu idee z cesty.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kukuk29
17. nov 2022

haha ty sa vobec netrap 🙂 mala si ona vziat svoj poklad pekne domov ked vie aky je úžasný alebo vydžať do konca a držať si pri ňom stráž...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
h2
17. nov 2022

@bilberryday A ako to mali reálne urobiť? Ovaliť ho niečím po hlave, zviazať a odniesť do auta?

vilma7
17. nov 2022

Tak myslím že je hlavne nahnevaná kvôli vyššiemu obnosu peňazí. Ten bratranec tam ale zrejme bol už skôr, takže tie peniaze mohla ona vziať domov.
Ona sa podľa mňa naschvál spratala, aby sa nemusela hadrkovať s ožratym mužom.
Lebo kľudne mohla do polnoci ostať tam.

Ale kašli na ňu, má nervy, chápem, na vine nie ste...chceli ste ho vziať odmietol. Nie je čo riešiť. Vy nemáte na neho dávať pozor ako na malé dieťa.
Poučenie pre vás, na nabudúce.

elenita
17. nov 2022

Nepisala si tu uz niekedy? Teraz uz neviem podrobnosti, ale neviem, ci to nebolo o tom, ze ste ju chceli pozvat na Vasu svadbu bez muza ozrana...ale nemusela si to byt Ty, bohuzial sa takito alkoholici najdu vsade 😔

annm81
17. nov 2022

Kvôli tomu si absolútne nerob žiadne starosti. Pravda je, že namiesto SMS si mohla skôr zavolať. Ale je to predsa dospelý svojprávny človek, ktorý váš odvoz odmietol. Ja by som vytlačila odporúčanie na protialkoholické liečenie a zaniesla ho švagrinej, že to stačí zaniesť psychiatrovi na vyplnenie a toto jej hanbu pred susedmi vyrieši najefektívnejšie a ochráni ich pred ďalšími materiálnymi škodami z dôvodu závislosti jej muža.

kamatopo
17. nov 2022

No ja by som švagrinej len toľko ,,čo si vybrala to má,, a vy nie ste žiadni strižne psy. Ak nechcela hanbu tak mala ostať s ním keď vie aký je. Svoj strach z toho čo bude hodila na čas ,že to hádam vyriešite . No to není vaša zodpovednosť a ani povinnosť. Keď vie akého má muža tak sa nemôže vyhovárať na druhých keď je ,,hanbu spraví ,,. A tým by u mňa rozhovor na túto tému skončil. A ak by sa naďalej hnevala tak by som ju ignorovala. Veď vy ste boli tiež pozvaní ako hostia.

kamatopo
17. nov 2022

A čo sa týka tých eur, to sa absolútne nehodí dávať opitému takú značnú hotovosť. Buď to mal dať odchádzajúcej manželke ,alebo doniesť za striezva. Tu je ešte otázne či mu ich vôbec dal a nevyužil situáciu na to aby sa zbavil takejto dlžoby vo svoj prospech. Na to je už polícia.

hilda08
17. nov 2022

No ja neviem, ale keby mam muža co nema mieru a robi hlúposti opitý, urcite by som neodišla spokojne domov spat, dokonca este ani mobil nevnimat, co ak by sa mu daco stalo a volali jej z nemocnice, ze ho našli zgrcaneho v jarku? (Viem, prehnane, ale stava sa aj take)….ona dobre vedela ako dopadne, takto zodpovednost pekne hodila na vas a ona moze s kľudom zit, ved predsa ona spravila vsetko pre to aby bolo dobre, to vy ste zlyhali…no cisty alibizmus…

loginexistuje
17. nov 2022

vy ste sa snazili jej muz je svojpravny a aj ona co si vybrala to ma doma
ja by som nakricala na nu spatne nech si tu usta neotvara vy ste sa snazili a vy nemozete ze ma doma hovado
a ze jedine co jej odteraz mozes pomoct je zoznam protialkoholickych liecebni

elalala
17. nov 2022

Ako že jej nie je hlúpo zo seba😅 ona nechá vlastného muža, nech sa opije na mol, nechá ho vystrájať, odíde si a potom sa vykričí na vás... ukážková manželka

eeffka
17. nov 2022

Nuz ste celkom tolerantni, lebo keby na mna niemto vrieskal kvoli muzovi pijakovi, vydrbala by som s nou zarubnu. Ze nech otvara usta doma ked je taka hrdinka. A hanbit sa veru ma za co.

simca06022011
17. nov 2022

Vôbec sa netráp, hanbu ma on. A keď vie aký je, mala ho krotiť v pití hneď a mohla si ho odviezť domov o 22hej so sebou. Neznášam keď niekto očakáva, ze o ozranov sa niekto bude starať, strážiť ich, doťahovať sa s nimi. Nerobim to odjakživa, us od strednej . Keď niekto nevie piť, nech to nerobím. Mal vôbec šťastie, že ho taxikár vzal...

danica2711
17. nov 2022

poslala by som ju aj s jej ožranom kamsi. Vy ste urobili maximum. Nie ste zaňho zodpovední, nie je to vaše dieťa. A ona nech si svoju zlosť ventiluje na ňom, nie na vás

autor
17. nov 2022

ona vzdy obvinuje druheho, pamatam si ze ked sme raz na chate robili gulas bol tam druhy bratranec s rodinou otvoril flasku a ulieval kazdemu..kazdy pil ale s mierou len samozrejme svagor jeden za druhym do toho pivo ešte..svagrina prisla vrieskat na bratranca ze preco mu nalieva..nie na svojho muza preco nevie kedy ma dost ale na bratranca ze preco ulieva stale..pritom samozrejme svagrovi nik nedrzal pistol pri hlave ze musi pit..a svagor ešte vzdy ked mal prazdny stamperlik tak zacal mat poznamky ze jooj mne tu uz pavucina rastie v tom pohari a podobne..proste len aby mu niekto ulial..vypytal si ešte pivo ako brzdu ešte bratranec povedal ze ci nechce radsej nealko pivo alebo dzus takze nieee ze to je pre zenske pitie..ale jasne schytal si to ten bratranec od svagrinej..ze preco musi ulievat..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
spadnutaslivka
17. nov 2022

všetci ho poznáte. Ona ho tam nemala nechať, vy ste nemali sľubovať, že ho doveziete domov. Mohla si jej zavolať, že chcete ísť domov, chceli ste ho vziať, ale že on nechce. Sms si poslala preto, aby si sa mala na čo vyhovoriť, ale vedela si, že na 99% ju neprečíta. Jasné, že vinu potrebuje na niekoho hodiť, tak ste to vy, lebo je to ľahšie. Nemala ho tam nechať, ale vy ste nemali súhlasiť, keď viete, ako to dopadne. Všetci, aj vy, aj ona, sa tvárite, ako keby bol vypil takto prvýkrát. Hlavná vina je na nej, ona je manželka, ale vy ste jej zbytočne dali zámienku.

dusankomoj
17. nov 2022

A ešte dodám ja k tomu,že švagriná obviňuje každého,len nie svojho. Počkala by som,kym švagrík vytriezvie a vykričala sa ja naňho! Že on je na vine za sváry v rodine,za hnev jeho ženy,za hanbu...

autor
17. nov 2022

@spadnutaslivka nevoala som preto lebo spava v izbe s malym synom..tak som nechcela zobudit..a aj tak si zvykne davat koli tomu ze ma v izbe spiace dieta mobil na ticho..

autor
17. nov 2022

@spadnutaslivka ja som jej ale nepovedala ze jej ho na 100% doveziem hoc aj cez mrtvoly..ja som povedala ze ok ked pojdeme moze ist s nami ze ho hodime domov..

deti95060810
17. nov 2022

to má ešte aj decko s takým ožranom? no koniec sveta... Tá si ešte užije....🙄

beata_k
17. nov 2022

Tak otazka aj znie ako intenzivne ste sa snazili. A co sa toho gulasu tyka. On je alkoholik, on nevie odolat. Od toho su tam ini, co ho poznaju a nemaju mu nalievat nech by mal akekolvek poznamky o pavucine.

paciko9
17. nov 2022

Mala ho vziat domov,ked sla ona,a nie hadzat vinu na druheho. Moj brat zazil svojho kolegu, isiel ho odviest domov. Auto ovracane, mame zryloval kvetinovy zahon,lebo nevedel stat na nohach. A najväcsi gol bol,ked zavonil.🤣. Jasne, ze dostal vynadane a uslo sa mu aj metlou🤣🤣🤣

spadnutaslivka
17. nov 2022

keď povedala, že keď pôjdete domov, aby ste ho zobrali so sebou a vy ste súhlasili, prakticky sa spoľahla, že jej brat (tvoj muž) sa k tomu postaví ako chlap a proste ho domov dovedie. Žiaľ, nestalo sa. Život s ožranom je ťažký, čudujem sa, že ho tam nechala, lebo poznám xy žien, ktoré by si ho tam buď strážili alebo by ho nejako dotiahli domov samé skôr, ale ako vravím, spoľahla sa, že vy sa postaráte. Odskáče si to ona sama, bez ohľadu na to, na koho všetkého sa bude hnevať, ale nečudujem sa, že sa na vás hnevá.

marca12
17. nov 2022

Je to riadna krava. Ona si nevie narobit poriadok s muzom,tak mate robit vy s nim poriadky? Ked jej zalezalo,aby sa dostal domov,mala tam ostat a dohliadnut. Vy s nim nic nemate a nemusite sa citit vinni,vasa vina to nie je. Ked chce niekoho vinit,tak svojho muza,ze nevie pit s mierou a potom seba,ze odisla domov.

bluka2
17. nov 2022

Švagriná bude typ osobnosti ako tá žena, čo tu minule chcela kúpiť dieťaťu psa, ale k svokrovcom 😂 akurát by ma tak pobavila takým postojom, že o jej manžela sa treba starať ako o neschopné dieťa