Švagriná na Modrom koníku
Moja švagriná je na MK. Zistila som úplnou náhodou, pretože vyberali meno a ako ho oznámila rodine, tak tu pribudla diskusia s názormi na meno, tak som si povedala že aká náhoda, zaujímalo ma tiež že čo si o tom mene ľudia myslia, tak som si to prebehla a čo ma tak presvedčilo bolo, že v mene bola chyba, presne taká ktorú aj švagriná urobila pri oznámení a nevedela som, že či sa pomýlila alebo ozaj chcú takú formu, lebo na SK ani v zahraničí neexistuje. To by bolo úplne v poriadku. Lenže ako som mala podozrenie, tak som si začala všímať aj iné príspevky a zistila som že tu často píše o našej rodine anonymne. Brala som že sa chcela asi vypísať a veď na to to tu je a zakázať jej to nemôžem, ale bolo mi to nepríjemné že nech sa stalo hocičo aj nejaká nepodstatná vec, stačilo že sme boli u nich na návšteve tak tu svietil príspevok. Spoznala som to podľa štýlu písania a že používala podobné vyjadrovanie. Ja som si to čítala že uvidím aspoň veci z jej perspektívy, ale čo ma na tom najviac hnevá je že ona tie veci úplne prekrútila alebo si povymýšľala čo sa nestalo aby ona bola za peknú. So mnou do očí najväčšia kamoška a potom tu na mňa písala kydy. Takisto tu písala strašné veci o svokrovcoch a stále jej všetko vadilo na svokre, pritom u nich bývajú a svokra jej varí a upratuje a pomáha, požičali im aj nemalé peniaze. Ja som rozmýšľala že sa zapojím pod nejaký príspevok že som sa tam spoznala, ale stále som si hovorila že to môže byť len náhoda a nebudem sa strápňovať, okrem toho nechcem aby mi sliedila na profile lebo by tam videla moje meno, keď ona vystupuje stále anonymne a príde mi to nefér. Ale raz ako tu na mňa podľa mňa neprávom naložila som jej povedala už akože mimochodom, že ľudia by si mali dávať pozor čo napíšu na internet, lebo to tam zostane navždy a nikto nevie že či sa tam niekto nespozná aj keď je to anonymné a môže to veľmi pokazit vzťahy. Ona velice prikyvovala a že ona sociálne siete nepoužíva. Lenže stále príspevky pribúdali a pomenila napr veky alebo počet detí, súrodencov, byt za dom asi aby som to nespoznala, takisto aj rôzne štýly písania, ale situácie sedeli. Tak som išla na ňu inak že aj ja používam MK, v našej rodine je to ako hanba a všetci si robia z toho srandu, ale že prihlásila som sa sem kvôli skupinám so zľavovými kódmi a semtam si prečítam nejaký príspevok ale nezapájam sa, aby pochopila že som ju odhalila. Ona sa tvárila stále ze nič a ona tu prihlásená nie je. Ja ani neviem že čo ma na tom tak hnevá, to že tu preberá sukromné veci, vymýšľa si alebo to že v reálnom živote nikdy nič nepovie a šucha nohami a s každým v rodine je veľká kamoška a potom ich tu ohovára. No a moja dilema je že či to mám ešte nejako riešit alebo to mám nechať tak a ignorovať ju, dúfam že si to tu prečíta a aj ostatné čo tu preberajú rodinné veci a prekrúcajú, sa nad sebou zamyslia že ich môže niekto spoznať. Kamoška mi navrhla nech vytlačím tie jej kydy na svokrovcov a nechám im to na stole aby si prečítali, čo si o nich nevesta myslí ale neviem že či chcem práve ja kvôli tomu začínať hádku v rodine. Niekedy si hovorím že bodaj by som to tu neobjavila a nevedela o tom že sa tu ventiluje, lebo teraz si pri nej stále dávam pozor na ústa a na to čo robím nech nemám žiadny názor aby hneď neslepičila na MK.
Podľa mňa trošku paranoja, myslíš že ona jediná tu zakladá anonymné diskusie? Keď si ju našla určite sem prispieva, ale teda hľadať ju v každej diskusii...
...ty inak tiež píšeš teraz anonymne
Len tak mimochodom, v tomto sa nespozná? Píšeš tu dosť konkrétne ako si jej to naznačovala. 😄
Podľa mňa to ani není ona 😅 ja tu tiež čítam diskusie q občas mi to pripadá ako u nás doma🤣 ale kto by to písal? 🤣🤣🤣 nemá kto.
Presne preto som tu väčšinou za zlú. Malo kedy dám na to, čo napíše autor. Tu je veľká nevýhoda, že druhá strana nemá možnosť obhájiť sa.
Podľa reakcií autora sa mi to väčšinou potvrdí, že ona až taká svätá a nevinná nie je....
Takže ty si z toho nič nerob. Aspoň vieš, co je zač. Určite k nej zmeníš prístup aj celkový názor. Vieš s kým máš dočinenia.
Nikto nevie kto ste, ani kto je vaša rodina, takže kašli na to.
Dobre, povedzme, že je to naozaj tvoja švagriná, aj keď ten opis sedí na hocikoho. Moja rada - nechaj to tak. Každý tu prepierame súkromie. Iba niektorí prepierajú súkromie iných 🤷. Ak je v reálnom živote na všetkých milá a nekonfliktná, tak potom berie mk ako bútľavú vŕbu a ak ťa to rozčuľuje, tak to proste nečítaj. Skôr mám pocit, že ty striehneš na každý jej príspevok, aby si sa mohla nad ňou rozčuľovať. PS: vyskúšaj si život s vlastnou svokrou a nezabudni všetkým online a offline tvrdiť aká si spokojná a aké je všetko úžasné - drblo by ti. Ja si najčastejšie ponadávam aj na vlastného muža, no a čo. Manželstvo pritom máme dobré, stabilné a dlhoročné a nikdy by som ho nevymenila za nič. O veciach, ktoré sú bezproblémové nemám potrebu rozprávať/písať... Tak to má väčšina. Ty si tiež napísala príspevok o probléme, predpokladám ale, že do tváre jej to tiež nepovieš, všakže... Možno si na ňu aj milá a príjemná, všakže? Prečo, keď ti leží v žalúdku? Veď robís v podstate to isté čo ona.
Teraz s ľahkosťou ťa môže odhaliť, to ti nedoplo ? 😄😄😄 a cez anonymy absolutne nezistiš, či to je ona alebo nie, a taktiež ak nepoznáme ozajstnú pravdu ťažko nieco komentovať
Vies v koľkých diskusiách som sa aj ja našla? Koho mam teraz obviňovať? 😀 Si paranoidna..daj si radšej diazepan a ukludni sa
Ženy, ona tu vari ohovára a píše zlé veci na švagrinú? Nie len píše že tu pridáva príspevky o jej rodine. Neohovara ani jej rodinu. Ak tu naozaj píše o jej rodine? Chcel by som vás vidieť ako by ste to riešili vy, keby o vás partneri hovorili že ste špinavé, doma je bordel, nenavarene a o vašich rodičoch keby sa rozpráva že kradnú, ožierajú sa, máju špinavú domácnost či anonymné alebo verejné pred susedmi, máme sprostu nevestu je ako jej rodičia, deti má zanedbané, špinavé atď. Tak sem všetky dajte fotky ako svokrovcom bozkavate nohy, ani jedna, boli by ste nasrate, odute, manžel a svokrovci svine a dobre že by nebol rozvod na stole a rady typu už ku svokrovcom nechoď. Neriešte a držte ústa lebo by ste na vine a buďte za pekné a poslušne nevesty a handry.
Je tu XY tém ako niekto nadáva na svokru, svagrinnu....takže to kľudne môže byť náhoda. Zmenila dom za byt? Čo ak naozaj to bol niekto iný čo skutočne riešil danú tému len ty si si to hneď vysvetlila, že ide o teba? na MK je tisícka ľudí a tie témy sú častokrát rovnake, alebo vo veľkom % podobne. Ja by som to neriešila a už vôbec by ma nenapadlo niečo tlačiť a nechávať svokrovcom na stole. Ako im chceš dokázať, že ide o ňu? Ako im chceš dokázať, že si to nepísala ty a len chceš urobiť rozruch? Lebo švagriná môže kľudne povedať, že si to všetko písala ty a ju chceš pošpiniť. A ak ťa to veľmi trápi tak si sadni so svagrinnou zoči voči, capni jej pred oči dane témy a uvidíš ako bude reagovať, ale aj to v prípade ak budeš vedieť na 100% že ide o ňu.
Btw to co si nasla plati na 90% rodin, je niekolko typov
- hnusna svokra +
- hnusna svagrina +
- hnusna cela muzova rodina +
- hnusna cela muzova rodina a on na ich strane
Ale VZDY to pise dokonala empaticka citliva utlacana nevesta 😂
Autorka,
tiez asi nebudes teda svagrina roka. My ne ieme ako to u vas je, ci svokrovci maju voci nej korektne chovanie aj respekt. Mnohy si totiz myslia, ze ked pozicaju peniaze a nechaju u seba byvat syna a nevestu, musi ona drzat pekne hubu a krok.
Ty nie si v jej kozi, ona v tvojej. Tu ta nikto nepozna, teda ti moze byt ukradnute co si kto o tebe na mk mysli.
Tak co riesis? Nemas vestecku gulu aby si vedela na 100%, ze je to ona. Ak to vies, zachovaj sa voci nej ako ti vyhovuje. Svokrovcov by som do toho netahala. Nehas co ta nepali. A mozno keby si ty byvala so s okrovcami, hovorila by si trosku inaksie 😉
Aj ja som sa tu našla u švagrinej akosi nevedia so svokrou somnou rady ako som im zničila rodinu intrigami a podobné sračky. Obratom som jej volala a popierala pritom nepísala anonymné a mala aj fotku 😀 hlavu hore ja som sa zasmiala, keď majú tak prázdny život že potrebujú riešiť výmysli na koníku nech sa páči 😁 u mňa majú dvere zatvorené viac neriešim 🙃
Tak Aj Ja mam pocit ze 90 % anonymnych prispevkou pise ta ista osoba 🤣ale Urcite to nebude tvoja svagrina. Ved vsetky tie temy o zivote u svokry su rovnake . Tie nevesty nemaju svoj dom a su nespokojne. Ak by to aj bola ona tak nemusi veci prekrucat ale ty ich vnimas inak ako ona. Ty u svokry nezijes tak tebe sa lahko pohorsuje, Oni by vacsinou aj chceli ist do podnajmu len ich muz je brzda. Kym to pise anonymne nemas jej ako dokazat ze to pise ona a kym to pise anonymne tak sa ta to ani netyka. Ak to chces naozaj riesit tak rozhovorom tvarou v Tvar. Vy si nie ste tak blizke aby sa ti mohla postazovat na svokru Lebo vie ze by si jej nerobila butlavu vrbu. A tie zeny su chudere ked nemaju kamosky ktorym by sa postazovali tak hladaju ventil tu. A tu im vzdy piseme.. aby sa odstahovali ze nemaju narok sa stazovat na svokru ked u nej žiju. P.s super ze v rodine sa smejete z MK a pises sem anonymne. To je tiez take…double standard .😉
Ja by som si s ňou pohovorila v súkromí, len my dve a povedala by som jej na rovinu, čo som čítala - na reakcií by už bolo zjavné, či to písala ona. A povedala by som jej rovno, čo ma ťaží, čo sa mi nepáči atd, dala jej priestor sa k tomu vyjadriť - lebo ja nemám rada takéto intrigy poza chrbát, ťažilo by ma to, veci si treba podľa mňa vydiskutovať a vyčistiť vzduch. Ak to u vás aj nepomôže, aspoň si nabudúce dá možno pozor, čo o kom bude písať.
Na jednej strane je pravda, ze by som to riesila narovinu a osobne. Mozno aj cakas nejak, ze tym ze si to tu precita teraz, tak jej to dojde. Mozno nie je az taka dovtipna😂 ALE skus sa s nou porozpravat este raz a nie v otaznikoch, ale narovinu. Vyloz karty
Na druhu stranu baby tu pisu, ze su to dva pohlady a inak to vnimate atd. To vsetko je sice pekne respektujuce a chrumkave, ALE keby niekto tu stale ohovaral vasu rodinu a nevazil si, ze mu davate strechu nad hlavou, pomoc, PENIAZE a ten clovek sa k vam sprava pekne, uzasne, ze mu nic nevadi a popritom tu zhejtuje kazdu situaciu, ktora nastane… asi by ste nemavli rukou a nepovedali “ved je to len jej vnimanie a iny uhol pohladu”🤷🏼♀️
..ak ste si mysleli, ze sa mate rady ako svagrine a ma rada aj svokrovcov a proste vychadzate, boli pekne chvile, povedali ste jej pekne veci a zrazu tu najdete opak kazdy tyzden a dotycna sa vam aj napriek tomu dokaze pozerat do oci… nie nie je to iny uhol pohladu. Je to neuprimny clovek, ktory potrebuje polutovat, rozosievat zlo … a dufam si to tu svagrina aj precita a spamata sa 🙃
Prečo si teda nenapisala do diskusie, keď si z nej mala pocit, že je to o vás? Teraz chceš tlačiť papiere, ale keď si mala možnosť sa ozvať, bola si ticho. Aby nespoznala tvoj nick a nenašla podľa neho zas diskusie aké tu píšeš o vašej rodine ty? A tu prečo prispievaš anonymne? Podľa mňa máš ty sama za ušami, aby švagriná tiež nevytlačila papiere s tvojimi diskusiami, pri ktorých má pocit, ze si ich písala ty.
@tykat tak to je presne tak isto, ako v reálnom živote je xy percent rodín, kde sú vždy svokrovci dokonalí a empatickí, vždy nápomocní, len tá nevesta je zlá - rovnako to platí aj naopak v prípade zaťa, samozrejme. pritom do kuchyne mladým nikto nevidí, ale "ten správny" názor zvyknú mať všetci 🙂 niekto na internete, niekto v osobných stretnutiach so širokým príbuzenstvom. a teraz čo je menšie zlo, že? 😀
a autorka, pozastavila som sa nad tým, čo si napísala - že švagrinú spoznávaš v diskusiách, len mení štýl písania a počty detí a pod. mne sa veľakrát stáva, keď čítam nejakú diskusiu, že to je ako od nás z domu a veru, niekedy sa pozriem, či som to kedysi náhodou nepísala aj ja 😀 ale teda nie, len proste podobné problémy má xy rodín. a je jedno, či ide o obdobia vzdoru, vyhorenú pracujúcu mamu, manželstvo bez sexu alebo problémy s rodičmi/svokrovcami. ono ideálne je tie problémy riešiť doma s tým, s kým treba. len vieme, že takto to úplne v realite nefunguje, lebo jeden sa zdúva, ak nie je po jeho, druhý má svoju pravdu, tretí nevie komunikovať, štvrtý má v sebe nejaké bloky atď. ale prepána, nemôžeš všetko pripisovať švagrinej. veď už len to samo o sebe spôsobuje nevrlosť teba voči nej a možno úplne neprávom a zbytočne. píšeš, že s tebou je v realite najväčšia kamoška. no a ty robíš čo? presne to isté. to, že tvoja švagriná píše - pre iných ľudí okrem teba - anonymne na svokrovcov, si preberala s kamoškou. tá kamoška možno s inou kolegyňou, ktorá pozná tvoju švagrinú, ku ktorej sa to dostane v úplne inej verzii. a úplne neanonymne. a potom jedného dňa tvoju švagrinú na ulici zastaví kamoška, ktorej iná kamoška tvojej kamošky povedala, že vraj majú problémy a ako to teda je... takže asi toľko 🙂
tvoja švagriná chcela byť na MK možno aspoň trochu anonymná, v priestore, kde nebude už len z princípu zlá a kde si možno prečíta nejakú múdru radu - a vôbec nemusí byť o tom, že ju tu poľutujú alebo čo. a to, že si sa v mnohých situáciách našla, asi pre niečo to bude... či? asi ju nemáš až tak v láske, ako sa tvárite, keď sa stretnete na návšteve a hovoríš s ňou v takýchto inotajoch 🙂 a to vôbec nemyslím ako rýpanie, len proste mi to príde tak, že ju už len z princípu súdiš, ale tiež v podstate robíš to isté a ešte dúfaš, že si to tu prečíta a spamätá sa... no ja ti neviem, ale podľa čoho vieš zhodnotiť, že si vymýšľa a prekrúca? lebo ty vieš len časť situácie? lebo ty máš iný pohľad ako ona? lebo svokrovci ti to povedali v inej/svojej verzii? alebo preto, že máš na ňu názor jasný už dlhšie, ako ju čítaš na MK? možno by bolo fajn, keď to takto máš, ozvať sa jej a porozprávať sa, nie ako švagriné, ale ako dve dospelé ženy. alebo ak o korektný vzťah s ňou záujem nemáš, len ju chceš pred celou rodinou upratať, že si ju tu "odhalila", kašli na to. môže to spôsobiť viac problémov, ako si vieš predstaviť. len teda takto - ty tiež nevidíš, ako oni naozaj žijú a čo doma majú. vidíš len to, čo ti ponúkne ten, ktorý ti je bližší ako ona. tiež vidíš tie situácie len zo svojho pohľadu či názoru na ňu a absolútne netušíš, čo v skutočnosti prežíva alebo vlastne ako im to v domácnosti so svokrovcami funguje/nefunguje. lebo iné je stretnúť sa na "chrumkavej" hodinovej návšteve a iné je žiť nejako 24/7. možno to má celé inak, ako ju máš zaškatuľkovanú a možno by bola radšej bez pomoci či peňazí, ktoré jej stále niekto pripomína. možno s manželom (tvoj švagor/brat?) sa o tom nedá doma vôbec rozprávať. tých možno je veľa, ale stále je to o tom, ako ju vnímaš ty sama ako človek človeka 🙂

@tykat ako suhlasim, ale minule som bola v mekaci prisaham treti krat v živote, a tiez sme to rýchlo vyklikali ale preto lebo je to jednoduché 😀😀😀