icon

Švagriná nechala bábätko rodine a išla na dovolenku

9. máj 2023

Ahojte som trochu zarazená zo švagrininého konania. Samozrejme je to jej vec, ale chcela by som vedieť vaše názory.Teda respektíve neviem čo si o tom myslieť. Môj muž si myslí, že preháňam. Švagriná má teraz trojmesačné bábätko, ktoré nechala u svojej svokry a šla so svojím mužom na týždeň na dovolenku. Bábätko síce nekojí, je na UM.

kristinapetronela
9. máj 2023

Ja by som nenechala ...ale tak každý sme iný a pre ňu je to pohodka. Verím ,že svokra sa venuje a je všetko ok

lauriik
9. máj 2023

Pre mna nepredstavitelne. Ja som nechavala prvy krat na cely tyzden deti 3 a 6 rocne a aj tak som cely cas myslela na nich, ako sa maju, co robia.
Na druhu stranu je to jej zivot, nech sa kazdy zariadi podla toho ako mu to vyhovuje.
Skus sa zamyslet nad sebou preco ta to trapi. Nechcela by si aj ty obcas postrazit dieta a niekam vypadnut?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
makakova
Autor odpoveď zmazal
miriam11
Odpoveď bola odstránená
toskanka
9. máj 2023

Prečo sa všetci navazate do autorky, nech si hľadí svojho? Je to téma na zamyslenie sa

makakova
9. máj 2023

@toskanka tema na zamyslenie? 😂 Poznáš ti švagrinú?alebo nad cim sa chces akože zamýšľať? Ved to nieje tvoje dieťa,je to ich rozhodnutie.. ich život 😂

vilma7
9. máj 2023

Ja jej doprajem, ak to potrebuje. Ja som kojila, deti sú stále len s nami keďže sme v zahraničí.
Tento rok budem prvý x po 6.5 roka sama asi 10 dní a neviem sa od radosti dočkať ;) 😉 😘 😉

cacianka
9. máj 2023

@makakova poznáš autorku !? Poznáš švagrinú ?
Nepozná ju nikto z nás, tak aké ohováranie
Sú tu témy celým spektrom života, tak prečo sa nemôže popísať aj na takúto.
Taktiež nechápem prečo toľké útočia na firemana, keď napíše muž že sú to nevie predstaviť, tak ho zdžubete, keď to isté napíše 5 žien tak im tlieskate. Pritom on vie ako to doma so ženou majú, vy nie

toskanka
9. máj 2023

@makakova Prečítaj si jej prvú vetu. Je to samozrejme jej vec, ale chcem vedieť vaše názory. Ja som svoj napísala, že to je pre bábätko stres, nemalo by sa to robiť. Nevyjadrujem sa predsa k jej švagrinej a nech sa autorka do nikoho nestará.

maryetta
9. máj 2023

Ja by som to nespravila ale…. Ak im to vsetkym takto vyhovovalo. Ak je babo spokojne tako…. Je “jedno” kto ho prebali a podrzi flasu.
Mojich som kojila. Boli urevani a len pri mne na rukach sa dokazali upokojit a podobne. Takze u mna by toto realne nebolo.

cacianka
9. máj 2023

@toskanka presne, úplne obyčajná téma, vhodná na popísanie názorov

toskanka
9. máj 2023

@cacianka Najlepšie z nej hneď spraviť závistlivu a zatrpknutu osobu

pleja
9. máj 2023

1. to už sa nikto nad ničím nemôže zamyslieť a opýtať sa iných na názor? 2. autorka: áno, aj jja by som sa zamyslela. Ale ako vravia možno to naozaj potrebuje a keď bola svokra ochotná tak je to OK. Nebude to OK ak dieťa bude u starých rodičov často a ona sa bude tralalákať po dovolenkách / po svete. Matka má byť záštitou dieťaťu nielen po fyzickej ale aj po psychickej stránke a odkladať ho ako hračku, ktorá ma omrzela OK nie je - z pohľadu toho dieťaťa.

ibrunova
9. máj 2023

Ano, je to jej vec..Ja by som asi nešla, ale ona hej.. Sú ženy, čo majú od narodenia opatrovateľky a tu sme 🙂

zorkahorka
9. máj 2023

Ak mala na to padny dovod, chapala by som. Ak isla len tak, je to cudne. Ja by som od tak maleho baba na tyzden neodisla. Len tak.

danculka25
9. máj 2023

Zrejme si to napisala preto,lebo chces citat aka je zla zla nezodpovedna mater.Lebo toto ti tu vacsina napise.
Zi a nechaj zit,niektore babatka prespia na um celu noc a ano,su aj take babky,ktore tyzden s radostou postrazia.Ved ked sa vratia,poproste aj vy svokru o strazenie a chodte tiez .Hlavne nezavid.Mozno mala tazky porod,mozno ma poporodnu depresiu,mozno maju v manzelstve krizu....
Jej problemy za nu nevyriesis,tak jej dopraj

marcellka32
9. máj 2023

A keby išla do nemocnice na týždeň tak je to ok?

dkethe
9. máj 2023

Su rozne typy mamiek aj babiek.
Ja by som to neurobila, naopak nase babky by ma aj na celozivotnu dovcu poslali a oni by sa postarali.
pre moju svokru by tvoja svagrina bola najlepsia nevesta sveta. Cize - za mna to neni pripustne, no inym to moze vyhovovat

yvanielka
9. máj 2023

A ty s tým máš problém lebo? Nejak sa ťa to dotýka?
Ja si to síce neviem predstaviť ale keď oni sa tak rozhodli dokonca majú stráženie bábätka tak prečo to tebe vadí?

lentak1223
9. máj 2023

@danculka25 Nemyslím si, že autorka chcela počuť ako tu nakladáme švagrine. A už vôbec si nemyslím, že závidí. Čo by mala závidieť? Akurát tú dovolenku. Ale asi pre ňu, aj iných vrátane mňa, by dovolenka bez takého malého bába asi nebola terno, hlavou stále doma. A ak za tým sú nejaké problémy, tak tiež nie je čo závidieť. A nikto tu tej mamine nič nenakladá, baby iba píšu, že či by to oni dokázali alebo pekne poukazujú, že mamina proste potrebuje vypnúť a takto to s mužom vyriešili. Asi len chcela počuť názor, že koľké z nás keby nemuseli (psychika, nemocnica) by išli. Ja nie. Ale keď niekto áno, neodsudzujem a už vôbec nezávidím😉Ale ja som si všimla, že tu keď sa niekto niečo opýta, tak každý druhý príspevok o závisti.

beronsche
9. máj 2023

@pleja nuz toto je jedna zo zakladnych reakcii na koni - nestaraj sa a neohovaraj (darmo ide o anonymne osoby)..

Autorka - nuz ano, aj mne to pride divne.. ja si neviem predstavit toto urobit.. Zvycajne su matky k takto malym babatkam emocne priputane . Takto sme evolucne nastavene, ked zbehnu vsetky hormonalne procesy ako maju.. Ale tak, bez nejakych detailov a poznania celej situacie len sklzavame do spekulacii...
Kazdopadne by som velmi opatrne skusila zistit, ci je svagrina ok, ci nema nejake tazke obdobie, s ktorym si nevie rady, Lebo take spravanie nie je uplne bezne.

0kristina0
9. máj 2023

Fiha, kolko tolerancie voci matke, ktora sa vybrala za zabavou od trojmesacneho babatka. Mne to tu niekedy pride, ze cielene sa tu musi utocit na autorov prispevku. Pre mna to normalne nie je. Mohli ist vsetci ako rodina aj s babatkom.

beronsche
9. máj 2023

@divokykonik tvoja situacia je tak diametralne odlisna, ze viac hadam nemoze ani byt... Jedine, zeby si sa nechala hospitalizovat len tak, uplne zbytocne. Potom by to bolo porovnatelne..

Ono je rozdiel, ak zena musi od takto maleho dieta odist, kvoli urcitej zivotnej situacii a ked len tak chce..

petamich
9. máj 2023

kto presne urcuje standardy co je v poriadku a co nie je? som to ja? si to ty? su to ine uzivatelky na Modrom Koniku? pre niekoho je to nepredstavitelne v 3 mesiacoch, pre ineho v 3 rokoch a pre dalsieho ani ked je dieta v puberte

za mna je to jej vec, nech mala dovody akekolvek, ci uz sa potrebovala dat dokopy psychicky, pripadne mali dlho zarezervovanu dovolenku a otehotnela necakane a prisli by o vela penazi, pripadne proste len chcela a prislo jej to a jej manzelovi (jedinym dvom, ktori maju pravo do toho kecat) v poriadku - znamena to, ze su horsi rodicia? a my ti lepsi, lebo by sme to neurobili? 🤷‍♀️

mrva
Autor odpoveď zmazal
eliska13
9. máj 2023

Nevedela by som si tu dovolenku užiť, ale sú rôzne matky Pri depresii sa neodporúča zmena prostredia

autor
9. máj 2023

@lauriik áno je to čisto švagrininá vec, akosi zariadi tak má. Je inak dobrá matka,viem že netrpí popôrodnou depresiou. Ale zaujímalo ma, ako to berú ostatné ženy a aké sú na toto názory. Vidím že rôzne. Veď ok.
Zhodou okolností keď bola naša dcéra 2mes. bábo, tak sme ju vzali na pár dní v lete na Donovaly. Trochu zmeny i pre mňa,nech nie som zavretá medzi 4 stenami. Svokra vtedy riadne histerčila. Podľa nej trebalo sedieť s malou doma, lebo čo ak niečo chytí. Tak sa pýtam na názory.Nerozumiem prečo ste niektoré "štipľavé" ( ty nie lauriik,len odpisujem naraz😉).Hneď komentáre ako závidím a neviemkoho neznášam, a prečo píšem tému vtedy a vtedy. 🤦‍♀️Veď zistujem mienku.🙂

beronsche
9. máj 2023

Mozno su niektore "stiplave", lebo potvrdzuju, ze podla seba, sudim teba.. 🤪

mane01
9. máj 2023

Ja si myslim hlavne, ze by si sa mala starat o seba a nie o svagrinu. To v prvom rade. Netreba nikoho sudit, nevieme, co za tym je… mozno to naozaj psychicky nezvlada, mozno ma ine zdravotne problemy a oddych potrebuje ako sol… akokolvek, keby aj nic z toho, tak je to len a len ich vec.