Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala
Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť
Mas doklad o kupe kočika? Pýtala som sa muža, on je policajt, že máš ist na policiu a predložiť doklad a tej pani čo ho kupila ho odoberu.tvoje plus je ,ze vies kde je...mínus, ze nemas nic v ruke co sa tyka, ze si kočik pozicala svagrinej.
chapem Tvoj hnev. aj frustraciu. ale stale je to len kocik. iba vec. nehrot to policiou, nerob rozbroje v rodine. teraz je mozno muz na Tvojej strane, ale raz sa to moze otocit proti Tebe. mamu ma len jednu. moze sa na nu teraz hnevat, ale urcite sa kvoli tomu s nou nebude dozivotne hadat. nestoji za to.
velkost duse spociva v schopnosti odpustat. predychaj to. bud velkorysa.
uz svagrinej nikdy nic nedaj, to je jasne.
ale vyspi sa na to. predychaj to. su aj horsie veci na svete. poucila si sa. zivot ide dalej.
svagrina je zmija, uz to aspon vies, budes si na nu davat pozor do buducna.
Poznám ten pocit...nás však rodina obtiahla o 5000 e a to sme ešte mali uzavretú zmluvu. Niekedy sa človeku chce grcat z takých ľudí, no co narobis. Nádych-výdych a život ide ďalej 😉
@oktoberbaby2020 Ja zas na rozdiel od Teba ak niekomu niečo darujem neriešim co s tým urobí... Ak dieťa vyrastie z oblečenia, hraciek nečakám, že mi to niekto prinesie domov, lebo som to ja darovala.. Ci to predá, podarujte alebo odloží je jeho osobná vec..
bývate spolu so svokrou? ak nie, tak ja by som ku svokre tak rýchlo ani nevkročila. Koniec. Svokra klame a drží stranu dcére... A so švagrinou? tak tu by som na ulici len obišla. a nech sa hnevajú koľko chcú. Ja som na svoje veci háklivá. A pre istotu by som sa išla opýtať na políciu aké mám možnosti, čo s tým sa dá robiť....
@nicicka 5000 e? a to sa ešte aj normálne navštevujete? Keď nádych, výdych...
@soldi veľkosť duše spočíva v odpúšťaní...si nejaká veľkodušná... U mňa by veru nepochodili...
@daganov ja ani tú kytičku za 3 e by som nekúpila. NIČ. Kašľala by som na jej oslavu. Dovi - dopo
@deti95060810 čiastočne. Tiež bola iniciátor švagriná. S tou sa nenavstevuje celá moja rodina. resp. ona s nami. S mojím bratom, jej mužom s ktorým bola zmluva sa vydime malo, ale bavíme sa normálne. On je podpapucou takže poslúchal ju. No biedu netru ale tak to býva, cim máš viac tým viac ti treba. My sme sa akurát sťahovali do domu - peniaze fuč, kopec veci trebalo dokončiť a on na nás taký podraz. Ale čo narobis, sú to len peniaze...
@nicicka ved ked ste mali zmluvu, tak ste to nejak neriešili, aby vám to vrátili?
@laila22 tak ale si predstav ze niekto hundre ze nema peniaze, pokupis atd nebodaj das daco k narodkam a ta osoba to slahne o mesiac na bazar a kupi si za to radsej zrazu notebook? Akoze je v nudzi teda ci len chce spenaznit darovane? Trochu drze.. Mohla to ked tak tak urobit aby som to nevidela predsa
@deti95060810 kazdy to mame inak. mne moja svagrina a svokra urobili nieco omnoho omnoho horsie. ale odpustila som. aj muz. preto som si dovolila napisat, co som napisala. lebo som si tym sama presla.
@oktoberbaby2020 tak to áno.. Myslela som, že už veci použité. Ľudia sú rôzny.. Poznám jedného co predával svadobné dary na Bazoši, lebo domácnosť mali zariadenú a ze veci co dostali sú k ničomu.. :D
@laila22 tak hej niektore dary su o nicom ale predala by som to tak aby to dotycny nevidel. Jasne s odstupom casu sa clovek urcitych veci zbavi, ci uz posunie dalej alebo preda atd. Len mne to pride neslusne ked sa snazim pomoct a potom si to dotycna hned preda a kupi si nb ci mobil v takej hodnote ze cumim jak puk. Ja by som si nedovolila kupovat napr drahy bike ked som vo financnej nudzi, mam 40 r, decka a zijem u rodicov a tvarim sa ze chudatko som a bum predam dary hned. Ano z casti boli nove. Mne by to nebolo vadilo keby veci jej decka vynosili atd. A jasne ked poziciam rodine tak v ramci slusnosti sa minimalne spytam ze pocuj co s tym uz mi netreba. Ale tak nerobila som z toho bordel, proste ze aha som si pomyslela a uz nic nepomaham lebo ma pomoci az az a este frfle. Nemam rada ludi ktori si nevedia vazit pomoc a este furt frflu ze ako im je pricom si sami mozu za to ze su sami a ze nic bez pomoci inych nezvladli. :/
@oktoberbaby2020 tak možno ona nevedela, že kukáš po bazároch, tak si myslela, že to nezistíš 😀
@soldi toto je totalna kravina o odpustani
Sama autorka nepochadza z bohatych pomerov, kupi si drahu vec, čo si váži.Človek je v nudzi, hoci nechce, zlutuje sa a pomože.A ten človek zarobi na dare a drahu vec preda pod cenu.To mas oodpustani trochu pomylene
Mne x ludi dlži 50€.V dobrej viere som pomohla a ešte mi bolo vynadane.Nesla som na policiu a mavla som rukou.Je mi to fuk.Nezbankrotovala som.
Mysliš, že keby mi niekto predal retiazku po babičke, ktoru opatrujem ako oko v hlave 20 rokov za 30€ na bazoši, mysliš, žeby som mavla rukou?
Trochu si to pletieš, preto chytraci a vychytralci maju zelenu na Slovensku, lebo mavame rukou a hrame sa na humanistov
Ja by som šla kludne na policiu.Nech mi vratia prachy- svokra s dcerou Potom by som sa bavila s nimi normalne.Dlh je urovnany, ide sa dalej
Ak by boli oni urazene, hoci nemaju začo, tak to už by bol ich problem
@janickacrazy nie ona to zdielala na svojom fb ze to predava v tom a v tom bazare🙈🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@janickacrazy videl to aj manzel a ten len krutil hlavou ze neni normalna🙄on jej od vtedy uz nepomaha lebo tiez jej zaplatil advokata lebo potrebovala pomoc ale ani nedala vediet co z toho vyslo a ani ze diky za pomoc. Proste smutne ale clovek sa pouci no🙂
Ja by som toto už nechala tak, ale druhýkrát by som jej už nepožičiavala, len dala také veci, ktoré už nepotrebujem.
@karolinakr ja mam svoj nazor, Ty mas svoj. podla mna sa pleties Ty.
a opatovne to pisem z pozicie osoby, ktora riesila TO kvoli kociku. ale nikdy nie voci rodine.
a to radsej nebudem spominat, ze TO nic nevyriesi. budu sa po sudoch vlacit roky a aj tak nic nedosiahne, nedostane spat. svagrina je samozivitelka s malym deckom, ktory sudca si myslis, ze ju posle do basy? alebo na nu poslu exkekutora aby jej zobral aj to malo co nema? treba veci vnimat trosku s nadhladom a nielen kopat okolo seba a zlostit sa.
Mne vo veľa veciach pomohla suseda a poviem vám nedovolila by som si nič z toho predať aj keď mi povedala, že si to mám nechať. Všetko z čoho moje dieťa vyrástlo som zabalila odložila. Smutné ale už asi nič nespravíš.
@soldi a co jej brani vratit tych 300€ ? Tiež chuda ich nemusi vratit? Ty tiez veris, ze Romovia nemusia pracovat, len davky dostavať? Tak potom ok, nič som nepovedala
@janickacrazy neriešili sme to, my sme nemali pôžičku tam išli o byt. Brat ho kúpil aby sme nemuseli brat hypo. My sme boli ako nájomníci on majiteľ. No všetky poplatky a dane sme platili my, my sme si ho vybrali aj zariadili. Zmluva bola taká že keď mu ho splatíme tak byt bude náš. No medzitým išli byty hore a byt sa predal o dosť viac ako sa kúpil. Asi 2 mesiace pred tým ako sme sa z neho mali prestahovať do domu a mal sa predat platili všetky podmienky ako sme sa dohodli že byt sa preda a ten rozdiel pôjde všetok nám. No zasiahla tam svagrina a zrazu bolo všetko inak. No my sme sa nechceli naťahovať s nimi.
@nikolka1986 z rodicaku jej nikto nic stahovat nebude. pisala som vyssie, ze som bola osobne v takej situacii, takze viem, ako to je v praxi.
toto je presne typicke slovensko malomestiacke. podme si nadavat a Ty si mi urobil zle, tak ja Ti to vratim trojnasobne. skoda reci

@laila22 súhlasím, ak sa ešte pôjde poradiť s právnikom, vysolí zase nejaké eurá. Vyzvala by som ju doporučeným listom a ak by nereagovala, tak by som ten kočík oželela, ale reagovala by som tak, ako som už písala - Vianoce, narodeniny - švagriná, svokra ignorácia, malému somarina do päť eur, svokrina 60.? Kytička z Lídla za 3 eurá lehce ovadlá.