icon

Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala

20. máj 2020

Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť

soldi
20. máj 2020

@daganov praveze autorka pisala, ze predtym vychadzali so svagrinou velmi dobre a ze by to od nej vobec necakala, a ze to nechape. takze kto vie, co je skutocne za tym celym. ako to pri tomto type diskusii byva, mame moznost pocut verziu len jednej strany. a ta verzia urcite nie je na 100% objektivna

miadi
20. máj 2020

@elizabeth175421 Keby nepožičala kočik mohli by byt nepravom zdute tyzden mesiac ked zavola na rodinu policiu budu zdute cely život. Keby to bol cudzi clovek ok .. ale pribuzni koli kočiku to su take tahanice pod uroven ..a nikto tu nepisal ze ho mala svagrina pravo predat. . Clovek by nemal byt pod natkakom lahko ovplyvlitelny. Požičat treba iba vec ktora mi nebude chybat a vadit ked sa ku mne nevrati. To sa kazdy v živote nauči na skusenosti alebo od rodičov. ( ale to neznamena že svagrina nie je vychcana sebecka špekulantka) Lebo žial su ludia pre ktorych “ požičat” sa definuje ako “ darovat” ked oni su ti ktori tu vec chcu. . ( Ja by som povedala ze sorry nepožičiam lebo sa bojim že by sa zničil a chcem ho pre druhe dieta v top stave ) Ved to Nie je normalne aby Niekto kto nema $ chcel zadarmo luxusny kočik.

joannita
20. máj 2020

@soldi je pekne ze takto premyslas, ja ti to neberiem. Ja sa ale pytam, ci by ti stalo za to, udrziavat nasilu vztahy s podvodnikom, ktory ta vedome oklamal/podviedol/okradol. Lebo my nemame na hlave gombik, ktory ked stlacis tak sa vsetko predtym vymaze. Ok mozes odpustit, to sa rata, ale vazne sa vies tvarit ze sa nic nestalo? Dokazes dalej doverovat?

kristina284
20. máj 2020

@laila22 jasné, ja som to ale nemyslela tak, že sa má súdiť, napísala som nech beží na políciu 🙂 ten zvyšok bol myslený ako jej právne nároky a právne relevantné fakty, ktoré jej tvoria istotu aj na polícii.

elizabeth175421
20. máj 2020

@miadi ja netvrdím, že je správne volať políciu na rodinu a už vôbec nie kvôli kočíku. Ale písala som, čo by som robila na mieste autorky na základe toho, ako opísala svoje pocity 😏 lebo keď si to dobre prečítaš, tak zistíš, že autorke ide vyslovene o ten kočík, chce ho za každú cenu (čo je na druhej strane pochopiteľné, keď bol drahý).. Ja napr nerozumiem, prečo nepýtala peniaze na kočík od toho chlapa, čo jej to dieťa spravil.. A ďalšia vec, neverím, že nemala 50€ na kočík z bazaru. Príde mi to tak, ako keby to mala vopred pripravené.. A zvláštne, že nemá peniaze a dieťa v ňom vozila len 4 mesiace a zrazu už mala iný. Mi to príde tak, že čakala na vhodnú príležitosť predať ho.. A opakujem, polícia na rodinu je hrozná vec, ale autorka je taká naštvaná, že aj keď to nebude riešiť cestou polície, tak sa už tie dve asi normálne baviť nebudú 😑

laila22
20. máj 2020

@derdia to už len je rada, ukradnúť jej zlato a vydierat ju... Uboheeee...

mironka
20. máj 2020

A peniaze ste od nej pytali? Nech Vam vrati peniaze,ktore dostala. Su Vase,nie jej.

daganov
20. máj 2020

@derdia ukradnúť švagrinej zlato? To ako fakt? No rada nad všetky ostatné, čo som tu dnes čítala 🙄

miadi
20. máj 2020

@elizabeth175421 tak urcite kalkulovala hnet že ho preda. Su ludia ktori maju taku logiku že “ daj to mne ja to chcem potrebujem Ja mam malo. Ty mas muža ked budete mat druhe kupite si novy kočik. “Autorka mà k tomu kočiku extra citovu vazbu nie len koli tym 800e co zanho dala ale aj preto že si nim kompenzuje veci ktore jej v detstve neboli dopriate. .Na tom nie je nic zle, svagrinu by som uz mala na hàku. Ale koli manželovi by som to neriešila policiou . Lebo nech je jeho sestra a matka ake chcu.. stale je to jeho rodina. Len by som sa postarala aby k podobnemu zneužitiu dobroty neprišlo.

miiceencoovaa
20. máj 2020

Ahoj, takisto by som mala riadne nervy na ňu...ja si napr dôkladne dbám na veci, ktoré som si po malom odložila (ale aj na tie, ktoré nosí, sú nové a chcem si ich odložiť) a nie len na oblečenie, ale na všetko (hračky, knižky, trojkolka, kočík,...) čiže keby to niekomu poziciam a mi to vráti čo i len špinavé, tak by som vybuchla (ja si nedovolím vrátiť požičanú vec neopratu, aj keď ju mal maly len raz na sebe) a keby mi to ešte predá, tak neviem čo spravím...isto by som neostala len tak v klude 😱😱😱

gelifil
20. máj 2020

necitala som cele, ale tie peniaze uz iste minula a matka ju bude kryt, samozrejme

bluka2
20. máj 2020

@gelifil tiež si myslím, že tych 300€ ani nemá zrejme

sparkling
20. máj 2020

Akoze. Nie je podstatna hodnota kocika, alevto, ze bol funkcny a bol tvoj. To je to iste ako ojazdene auto. Jeden den kupis nove a za mesiac je ojazdene. Jasne, ze nema uz tu hodnotu, ale je stale funkcne a ucel plni. Takze si myslim, ze o hodnote kocika a o tom, kolko deti sa v nom vozilo nemoze byt rec / je to bezprednetne. Ja by som pytala od svagrinej svoj, alebo taky isty kocik a v takom stave ako som ho pozicala. Nie peniaze, kocik. A ta kamoska nema co po tebe ziapat, ale tiez za to nemoze asi, nevedela o tom. Zodpovedna je za to svagrina...

sparkling
20. máj 2020

@miadi no to je pravda. Pre pokoj v rodine. Ale zas ja plne chapem autorku, ja by som tiez bola vytocena, len kvoli muzovi by som mozno bols ticho ( podla muzovho postoja by som sa zariadila, alebo povedala jemu, nech si to vybavi).

sparkling
20. máj 2020

@soldi ja neviem, ale isto aj keby mi niekto daroval taku drahu vec, tak by som ju nepredala. Nechala by som ju do rodiny a ratala s tym, ze mozno ju bude chciet spat. Ja sama od seba by som ten kocik na mieste svagrinej vratila, ked by som ho nepotrebovala. Ved to nie je za par eur vec, ale za stovky eur. Ale zas to je o charaktere cloveka 🙁

miadi
20. máj 2020

@sparkling pre pokoj v ich manzelstve ani nie v jeho rodine. On moze byt tiez nahnevany ale Ved riešit so setrou alebo mamou problemy cez policiu ., to uz je take extreme ked by mu nevadilo uz žiadne vztahy snimi nemat. Svokra a svagrina by mi boli ukradnute no brala by som ohlad na jeho city. Ak on chcel volat policiu na svoju sestru ok. Ja co poznam mm on by sa s bratom nenatahpval Aj Keby ho o viac okašlal. Proste mà svoju hrdost. Uroven.

lavender273
20. máj 2020

@miadi suhlasim s tym co pises. No napriek tomu mi naviera žila na krku ked rozmyslam nad tym ze preco ten ktoremu bolo ukrivdene sa ma stiahnut. Hrdost, odpustat, mudrejsi ustupi...atd preto takyto ojeba*aci rastu ako huby po dazdi lebo vsetko im prejde. A este oni su akoze obeť.

sparkling
20. máj 2020

@miadi ano, presne tak som to myslela, len adi som to tymi slovami nevystihla uplne. Neska by som na policiu kvoli svojmu muzovi a nechala by som to na neho, nech to riesi. Prave preto, aby som nehrotila vztah medzi mnou a muzom kvoli takej osobe. Ake som dobre nasrana aj za autorku.

sparkling
20. máj 2020

@miadi len je to drzost. Ja uz z tej vdaky, by som ho nepredala, ale opatrovala nadalej, aj keby ho autorka ozaj darovala. Vdacnost ludom nic nehovori.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
miadi
20. máj 2020

@sparkling hej logicky Ta svagrina vedela že je to drahy kocik a ze chce autorka este jedno dieta že zan dala 800e ., bolo by to drze predat aj keby to bol kočik za 200 z polska ale ten by asi od nej nepytala že? Neznasam takych ludi čo chcu top naj super deluxe veci ale zadarmo a este na tom aj zarobit . Chcela sa machrovat s drahym kočikom ked nanho nema ok ale mala ho drzat ako vzacnost v dokonalom stave a vratit ho vycisteny, s nejakou hrackou pre autorkyne dieta a cokoladkou za 2e to urcite mohla. No nie ona ho chcela predat. .

lentilkaxxx
20. máj 2020

Nepožičala by si, bola by si zlá a rozbíjala rodinu. Ako vidíš, aj keď si požičala, si zas zlá a máš sa na to vykašlať. 😡 Taký istý kočík, ktorý bol určený pre Tvoje druhé dieťa, nenájdeš len tak pred dverami, takže zas si to odskáče Váš rodinný rozpočet. A Ty máš byť tá, ktora bude zas platiť a ešte držať hubu, lebo veď rodina.... To isto. Práve na toho sa tieto hnusné vyžierky spoliehajú. Švagriná nemá peniaze? No nech sa páči, spolupáchateľka svokra ju môže zastúpiť a peniaze a Ti dať miesto nej, keď ju kryje. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Celá tá ich akcia je hnusný podvod, takže žiadne jednanie v rukavičkách. A že budú mať hanbu v dedine či meste? Nech, niektorí sa len toho boja

pseudomonas87
21. máj 2020

Môžeme potom vedieť ako si sa rozhodla? To ci nie? Vygooglila som si ten kočík a musím povedať, fakt krásavec.

fantaghiro21
21. máj 2020

....Pozicat niekomu majetok (človeku ktory je bez penazi,)ktory ma hodnotu mozno 1200€ a viac...je take naivné,ako dat alkoholikovi flasu do ruky a mysliet si,ze sa z nej nenapije.
Skoda,ze ste mozno nekupili pekny používaný kočík.
Pri prvom dietai som si kupila z bazara za 70€.
Ten bol uz po nejakých detoch.A vozi uz 3 dieta (darovala som ho kamaratke)...

No ale chapem.Naivnost niekedy nema hranic.Aj ja som bola naivna a pozicala som peniaze niekomu,konu som verila viac nez mojej mame.A uz sa to tiahne 2 rok co os nej nemozme nic dostat....No podali sme trestné oznámenie.aspon po nom plati mesacne splátky.
Skuste TO

acrobaleno
21. máj 2020

Chapem autorku, ze ju to zranilo a nastvalo a ako sa poznam nemavla by som rukou. Cely zivot bude na vas nalepena, “lebo je sama,....”lebo rodina si ma pomahat”,....ale ta pomoc bude vzdy iba jednostranna a to ze vy budete pomahat jej. Srat na taku svagrinu a svokru. Ak sa da ries to cez policiu. A stavim sa, ze ten kocik svagrina pouzivanim znicila. Ak sa ti vrati, predaj si ho sama.

lavender273
21. máj 2020

Este jedna poznamka odo mna. Ja som az taka trafena ze ja ako kupujuca by som sama ten kocik vratila. Tie cirkusy okolo toho a zly pocit z kupy by mi nestali zato.

mala_zabka
21. máj 2020

No fascinovaná som koľko samaritániek tu čo by to neriešili 😁 keď máte toľké peniaze navyše, dám vám tu číslo účtu, ja totiž 800€ nazvyš len tak nemám 😁 každopádne ak by to nešlo po dobrom, tak by to šlo po zlom... A myslím, že autorka to po dobrom skúšala až až... Pr*el nech si robia z plastelíny, za blbku, ktorej môžu všetko a ona ani necekne by som nikomu veru nebola. Tlak mi dvihlo jak to tu čítam joj 😁 musím si ho ísť zmerať

autor
21. máj 2020

@janulik2008 cybex priam

autor
21. máj 2020

@pseudomonas87 stále neviem z každej strany počúvam ine rady. Vraj polícia by s tym velmi nic nemohla

kassandra25
21. máj 2020

@mala_zabka coby s tym policia nic neurobila, urobila, ani ja 800 eur na ulici nenajdem. Minule davali v sudnej sieni , ako pozicali pilu za 1200 eur a nevratili ju povodnemu majitelovi, predali a klamali o tom, nakoniec ju museli vratit alebo celu zaplatit a nahradit trovy konania cele, netreba sa bat.