Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala
Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť
podľa jej správania, bude vyzerať aj prípadná pomoc pre ňu. niektorí ľudia si jednoducho myslia, že vecí druhých sú aj ich a viac ich nezaujíma. veľa ľudí vo finančnej tiesni sa chovajú úplne inak-s pokorou. pozor, aby sa časom neodvolávalá stále na jej situáciu a bude s vami manipulovať. nevravím, že to je jej prípad. no ľudia sú taký a niečo nás učia.
tvoja švagrina a tým pádom svokrina dcéra. koho svokra skôr podrží, nevestu či dcéru?každý pochopí čo chce. a osobne si myslím, že ju podrží, takže to aj ona tak pochopila radšej, alebo sú rovnaké.
Ja necitam celu diskusiu len to trosku obratim. Nam napriklad kocik, prvy bicykel, druhy bicykel kupili svokrovci... neprosili sme, oni sa tak rozhodli, nedalo sa odmietnut. Bicykle boli darceky k narodkam. Zaroven ale cakali, ze tie veci nechame svagrinej, ze nebudu predsa kupovat dva razy. Mne muzova sesternica predala autosedacku a jedalensku stolicku a to som si myslela, ze kedze sme to kupovali my, tak to posuniem dalej, uz to bolo starsie, na tu dobu, kym svagrinka mali babo, aj ked stale pekne. A svokre este aj to sa nepacilo, ze sme nenechali 🙂 Pritom svagrinka si chcela kupit veci po svojom, Aj kupila ale svokra myslela, ze ked ku nim chodia, ze aby aj u nich bola stolicka, sedacka, bicykel, aby sa to vsetko nemuselo prevlakat. Ja som to sprvu tak zvlastne citila, ze dostali sme darcek, ale rata sa s tym, ze to bude sluzit dalej. Cize to zaroven nebol darcek. S odstupom casu to vnimam normalne, su to vsetko drahe veci, mozu takto v ramci rodiny posluzit dalej... Bolo to prakticke, co svokra ocakavala a ona bola investor. Kupili kocik podla nasho vyberu, a hoci my sme mali dievca, ja som chcela taky tmavomodry. Svagrinke posluzil pre chlapceka. A napokon ten kocik teraz po 10 rokov posunuli dalsej kamoske, stale bol este pekny, nezniceny, zaparkovany u svokrovcov v pivnici. Naozaj ked sa take drahsie alebo teda kvalitnejsie veci kupia, tak vytrvaju... Ak velmi stojis o ten kocik a je taky kvalitnejsi, ze nebude na nom poznat, kolko deti ho malo predtym, skus sa dohodnut so svagrinkou, ze ked tamta pani ho uz nebude potrebovat, ze ti ho odkupi spat. Nech to tak dohodne s tou pani. To by mohlo urovnat vas spor. Ta pani by Jej ho mozno potom dala zase trosku lacnejsie.... a ber to tak, ze pokial kocik naozaj neznicia, ze budete velmi ekologicki a prakticki... Hladajte riesenia, ktore vam neznicia vztahy. Aj ked sa hnevate a ten hnev sa zda byt neprekusnutelny, tak skuste hladat riesenia a obcas byt velkorysi, vesmir vam to vrati mozno niekedy inokedy na niecom inom ;)
kočík ste jej požičať nechcela, zrejme ste dopredu vedela prečo. toto je človek iný ako vy, peniaze nečakajte, súd neriešte, do budúcna sa z toho poučte a povedzte nie ľudom aj keby vás mala rodina ukameňovať. neviem ako sa chová svokra ku vám.....aj to si všímajte.
A este nabadam autorku k vciteniu sa do pocitov svagrinej. Ak autorka sama zazila odriekanie, zazila, ze co je to nemat to po com tuzime, tak asi sa vie vzit do svagrinej, ktoru tehotnu opustil priatel. To by asi nik nechcel zazit. Toto prezivat plus poporodne hormony, tak by som si mozno nepamatala nic z toho obdobia. Nezlahcujem to, nedrzim stranu tej svagrinke, ale myslim, ze ak to urovnate cez sudy alebo policiu, tak si narobite velmi zle v rodinnych vztahoch. Skuste najskor ked tak nejakeho mediatora, ktory vam pomoze hladat zmierlivejsie riesenia, ktory dokaze obe strany ukludnit... bez ohladu na tuto situaciu si prosim napiste na papier, ake su vase osobne hodnoty. A ak je v rebricku hodnot niekde vysoko rodina a vztahy, tak prosim pracujte na vztahoch, hladajte riesenia, ktore nepokazia vztahy na cely zivot. Aby to neprislo do situacie, ze vas znenavidia, ze ich vodite po policii a sudoch a nakoniec sa sprotivite aj vlastnemu muzovi, lebo ho odtrhnete od jeho povodnej rodiny, bude ako medzi mlynskymi kamenmi na ciu stranu sa pridat.... tam uz dupanie nozkou nepomoze, tak vztahy nefunguju, treba hladat skor kompromisne riesenia a vsetko si opakovane vykomunikovat... skuste naozaj skuste to riesit s ohladom na vase hodnoty.
No kamarátku to musí zaujímať 😂 ak nahlasdis, že ti ten kočík bol ukradnuzy a predany a nema dokaz o opaku, tak jej ho polícia vezme. A viem to, nakoľko podobná vec sa nám stala. Vec sa našla, nový vlastník o vec prišiel než náhrady. Ci sa v rodine chcete vlacit po polícii neviem... Ale vzťahy zaujímavé. Poučenie... Nepoziciavat nič o co nechceš prist
Samozrejme, ze treba ist na policiu.. aj ja mam Priam.. toto by som nerozdychala...
@jumama súdy nič nevyriešia, ale ak sa švagrina ku tomu nepostaví, prepáč, ako to môžem napraviť, vzťahy tam už nikdy nebudú ok. to, že je švagrina v tejto situácii nie je super, ale to ju neoprávňuje sa ku veci takto postaviť. Kde sa zabudlo na to, že tá pani v detstve bola na druhom mieste (aj ked rozum vie dôvody) aj tak nedostala, čo potrebovala. teraz zase sa má uhnúť? preto ju to bolí. zase o niečo prišla. určite sa netreba postaviť ku tomu, veď nech ľudia na mne orajú. stanovme ľudom hranice...20rokov som sa ja osobne snažila byť pokorná, úctiva... po svokrovej smrti /to je 1,5r/ som povedala dosť. stretli sme sa raz. ďakujem, naučila ma čo trebalo.
Byť tebou, tak to tiež riešim, možno nie súdom, ale každý deň by ma mali v dome, a žiadala by som ho späť.urcite by som postrasila políciou.brat si kedysi dávno kúpil bicykel, jednoducho prišli policajti, že bol nahlásený ako ukradnutý, nik sa ho nepýtal, zobrali, a nemal nic.nastastie ten, čo mu ho predal, bol seriózny, a peniaze mu vrátil.u nás v rodine sa tiež veci dedia, nikdy som si ani plienku, ani nejaké veci, ktoré som si nekúpila nedovolila predať.a to mám na pôjde postieľky, kočíky, jednoducho, keď príde doba, tak tie veci vrátim, a kto ich dal, nech si s nimi naloží podľa ľubovôle.a to je veľa vecí, ktoré nám boli darované, a ešte ich odkladám, že ich v rámci rodiny zas posuniem, keď dievky povyrastu, a budú mať deti. Takže švagrinej a svokre slusnost určite nič nehovorí.chudak tvoj manžel, normálne mi ho je ľúto, ako sa musí pred tebou cítiť.
najhoršie postupy ľudí sú, keď sa pýtajú ľudí okolo, čo majú v danej situácii robiť. je super vypočuť si názor, ale nikto nie je vy....spýtajte sa seba čo chcete spraviť. čakajte, ale, že vás budú ovplyvňovať programy, ktoré máme v hlave, a ktoré sme nevedomky prevzali, akože od múdrejších. akokoľvek danú vec budete riešiť, nemajú nastúpiť výčitky. tak budete vedieť, že je to vaše rozhodnutie....len vaše. škoda, že manžel nie je ten, ktorý povie svojej sestre a mame, čo si o tej veci myslí...
@jumama ja s vami suhlasim, ze vztahy v rodine su dolezitejsie ako kocik. Ale vztahy sa musia udrziavat obojstranne. Co je to za vztah, o ktory sa stara len jedna strana a druha nie? Dakujem pekne za take vztahy ktore musia byt za kazdu cenu naoko pekne, ale uprimne nie su.
Ja neznasam nespravodlivost a krivdu, preto by som to len tak nenechala. Ako prve by som sa snazila dohodnut so svagrinou. Co navrhuje ona, aky ustupok je ona ochotna urobit pre dobre vztahy v rodine. Lebo z toho co zatial citam tak sa zda ze sa absolutne nesnazi a mozno sa ani neospravedlnila.
Treba otvorene povedat, ze ak sa vy dve nedohodnete na nejakom rieseni, ktore bude dobre pre obe strany (idealne to uz nebude), tak to planujes riesit cez policiu, doklad o zaplateni mas ty. Ak sa svagrina nebude chciet dohodnut na inom rieseni, tak s vedomim, ze to bude riesit policia.
Ja by som to neriešila cez políciu, ono to chodí tak, že život to niekde vynahradí,
ten kočík by bol nabitý takou nedobrou energiou pre maličké dieťa, toto je ako drahšia skúsenosť s požičiavaním.
@lavender273 jooooj ale oni (švagriná, svokra a kupujuca) nemajú očividne chrbtovu kost
Z mojich bohatých skúsenosť ala súdna sieň, si myslím ze by si dostala peniaze naspäť, keď nie kočík aspoň peniaze, otázka je, či chces ist do toho kvôli manzelovi?
.
mojej milej zlatej by som nakazala nech sa aj poserie nech sa aj zadlzi ale do tyzdna bude kocik stat pred mojimi dverami..kokos to musi byt riadne IQ ta tvoja svagrinka a ak nie pojde k sudu
Autorka kúpila vysnívany drahý kvalitny kočík, ktorý nie je do vitríny a kľudne povozi aj viac detí, starostlivo ho opatrovala, starala sa precizne, osetrovala ho a setrila pre svoje druhe dieťa, pretože si veci váži.ved kočík alebo peniaze naň nenasla v zahrade, nedostali darom, zarobili ich.
Vyslovene ho na citovy natlak požičala, v dobrej viere ze svagrina si aj na svoje veci dava pozor, da pozor aj na cudzi kočík a hned ako bude môcť ho aj vráti.urcite sa po jeho kúpe aj pri vozeni bábätka rozpravali so svokrou a svagrinou a spomínali jeho cenu, hodnotu a kvalitu.
Švagrina sa dostala do ťažkej situácie, doslova prosikala o požičanie.keby nepožicali tak su svine lakome, pre celu rodinu hajzli lebo nepomôžu chudere.obidve orodovali požičať a teraz bez koži na gambe do očí klamú ze to dostala príliš drahy dar ktorý hlboko pod cenu predala.
S klamstvom a podvodom nemam zľutovanie.
Pozn.
Požičala xy značka kočík, stiahnem z netu jeho presny popis/farbu.napisem list ze jej bol vyslovene požičany, opatrne a šetrne používaný, v top stave takže do 14 dní chces presne taky isty aby stal pred vasimi dverami. A nech sa švagrina aj so svokrou staraju kde a ako ho zoženu.
Inak podanie na policii alebo prokurature.
Je to vec v hodnote nad 266€
Ja len nerozumiem, ako ked jasne povies, ako pises, ze jej ho "poziciavas" a budes chciet spat, tak naraz aj svagrina aj svokra tvrdia, ze si ho darovala... Ako? Naozaj si presne formulovala slová alebo "zaobalila" nieco nejasne ako ze budete mat do buducnosti ďalšie atd. Lebo mne ked na niečom zalezi, ked poziciavam, tak trikrat poviem, ze naozaj iba na cas ho bude mat, kedy mi ho vrati a ze urcite jej ho nedávam a prídem si pon. Ci tomu dobre rozumela. A da suhlas. S tymto som sa fakt este nestretla a poziciavam stale. Keby to bola iba svagrina, ale to iste ti tvrdi aj svokra? Nezlyhala Vam komunikacia?
@vedorka ani mne to nejde do hlavy. Lebo ak to zamerne urobila, to je potom iny podraz. Mozno islo o nedorozumenie, aj ked si to tazko viem predstavit. Ale ja si neviem ani predstavit, ze by som si pozicala drahu vec a potom by som ju predala 🤦🏻♀️ Aj keby som verila ze mi ju darovali. Ved urcite vedia, ze planuju druhe dieta a kocik budu potrebovat.
Ale ja som zazila aj taky pripad, ze ked sme zili v zahranici, prisla k nam na navstevu manzelova sestra. Hned z prichodu nam povedala ze si zabudla platobnu kartu, tak hovorim, ze ved ju zalozime, ak by chcela nieco kupovat. Nakupila darceky pre celu rodinu, peniaze sme jej pozicali. Akurat ich nikdy nevratila, ze ona to brala, ze je u nas na navsteve a ze na navsteve platit nemusi 🤦🏻♀️ niektori ludia su fakt bez chrbtovej kosti ...
@kassandra25 samozrejme, že nenechať to tak. Tiež mám svokru, ktora si syna porodila len na otroctvo a sponzoring a dcéru na využívanie všetkých. Tá stará zmija keby mohla, tak ho oberie aj o obe obličky a ešte sa bude biť do hrude, že má na to právo, lebo veď dcéra... Po tých všetkých podrazoch chápem autorky, že je vytočená do nepríčetnosti. A tie, čo "by to nechali len tak,veď je to LEN kocik", môžu pomôcť tým dvom sukám a vyzbierať sa s nimi. Pomáhať si treba, ale okrádanie je cez čiaru. Keby sa to stalo medzi chlapmi, už by z toho bola poriadna nakladačka. Ale veď žena.....že...
A keby manžel zavolal sestre ,že budúci týždeň ides na policiu s dokladom o kupe , že ti ukradli kocik, nech to rýchlo vyriesi lebo on nechce aby sa dostala do problémov? Nepomohlo by také postrasenie? Inak u mňa by týmto skončila , treba sa odpojiť od takýchto ludi
@perdulka7 súhlasím, mne po narodení dcérky poslala sesternica ohrievacku na fľaše a také kresielko, povedala, posielam vám pre malú, ja to beriem tak ze požičala, každý normálny človek sa najskôr opýta, samozrejme keď niečo nie je jasné, a tu sa ešte bavíme o tak drahom kočíku. Ona musí byť proste úplne mimo ta ženská.
@pseudomonas87 podla mna nie je mimo,ale vychcana...lebo ak by to naozaj zle pochopila,tak minimalne by sa ospravedlnovala,ze to zle pochopila a bolo by jej to aspon luto.....
Vsak ale prečo ti aspoň 300€ nevrati?
Prečo nepovieš svokre nech ti drahe šperky" požičia" a potom ich predáš niekde?
To už by inú pieseň hudla. Už by veci videla v inom svetle zrazu, možno by si záhadne spomenula, že si kočiar len požičala

@lentilkaxxx samozrejme, ved dobre na autorke zarobili, nic ine. To by len tupa hus nepochopila. A svokra si bude chranit len svoje dieta, nevestu nikdy v zivote. Tak to aj bolo, je a bude. Cest vynimkam. Netreba byt asertivny, ak su k tebe arogantni, inak prides do stavu: som debil, mam to napisane na cele, tak si kopni.