icon

Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala

20. máj 2020

Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť

zontik
21. máj 2020

Aj podľa mňa vychcanost.kamaratke, slobodnej mamine som dala nejaké veci, s tým, že mi nemá vraciat, aj tak mi to všetko naspäť doniesla, že je to moje.takze tento spor nieje o nedorozumení, každý súdny človek vie, že 800€ veci sa nedarujú, a keď už by som niečo také drahé dostala, tak sa celý život budem cítiť zaviazaná.

sidicek
21. máj 2020

@zontik tak sú aj ľudia, ako tu prítomná švagriná, čo od druhých zvyknú len brat a nič si sami nezadovazia,ani nikomu neposkytnu. Vtedy sa im zdá normalne aj to, že im niekto daruje skoro nový drahý kocik a ešte sa urazila, keď ho pýta naspäť.

kassandra25
21. máj 2020

@cacianka ano, a to je uz trestny cin.

cacianka
21. máj 2020

@zontik aj u nas sa po celej rodine posuvali veci aj požičiavali.bola to velka pomoc.rodinna súdržnosť.
Mame aj krasne 55r perinky odložené, zo 12 deti zohrievali, ciste zachovale uz iba pamiatka, ale pravidla boli jasné - nic sa neodrbalo poza chrbát.
Požičané vrátiť az potom sa posúvalo,predavalo !

acrobaleno
21. máj 2020

A už sa vyjadrila autorka, že čo chce robiť.

marlent
21. máj 2020

Zbytocne....
Autorka s tym aj tak nic nespravi...
Svagrova peniaze rozbila
Nova majtelka si za to zaplatila...
Uz vidim ako pojde na policiou udat svagr. Kvoli kociku a sudny spor a bludy co tu pisetr....
To isto...
Ma poucenie..
Rodinne vztahy ostanu na bode mrazu a to je tak cele co sa stane

autor
21. máj 2020

Tak písala mi dnes svagrina akože ospravedlnenie ze ona si naozaj myslela ze ten kocik som jej darovala a ze sa pokúšala ho kúpiť nazad od tej kamošky ale ta o tom nechce ani pocut tak ze co ma ine robiť? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

jasminet
21. máj 2020

vyber si novy kocik a nech ti ho so svokrou kupia, ked to teda tak obe poculi a pochopili

marlent
21. máj 2020

Dat ti peniaze tych 300 e...
A splacat ti zvysok...nie do plnej sumy ale nvm do 500?
To ma robit

amelia000
21. máj 2020

No napisala by som ze mna to nezaujima, nech si to vyriesi nejako s kamoskou ze bud naspat kociar alebo preplatenie blocku ak nie tak TO.

loginexistuje
21. máj 2020

osobne by som spravila toto:

napisala by som svagrinej predzalobnu vyzvu na vratenie zapožičanej veci s uvedeným ze mam doklad o kupe ... a dala jej termin na vyjadrenie ... posli to doporučene

ale TO by som nepodavala ... ale uz by odo mna ani ona ani svokra ... nic nedostali na sviatok s vysvetlenim preco nie ...
a pomoc a podporu by som im stopla ... uplne

janickacrazy
21. máj 2020

čo teda urobíš? ja by som trvala na tom, aby ti vrátila bud kočík alebo peniaze

h2
21. máj 2020

Tak to má teda švagriná dobrú kamarátku, keď to tá nechce pochopiť a kočík vrátiť! Neviem si predstaviť, že ja by som v tejto situácii kočík nevrátila. Potom jedine by som asi išla na políciu, vysvetlia situáciu, že došlo k nedorozumeniu (aby som švagrinú nedostala do problémov so zákonom) a išla si v sprievode polície po svoj kočík k tejto "kamarátke". Ona by ho musela vydať a následne by jej švagriná musela vrátiť 300€. Tým by si sa vyhla tomu, že Ťa bude mužova rodina nadosmrti nenávidieť, čo by sa stalo, ak by si podávala trestné oznámenie.

letfenixa
21. máj 2020

Nuž, milá švagriná má vrátiť kočík.

zontik
21. máj 2020

@cacianka presne tak...viem o čom hovoríš 😁 postieľku v ktorej sme boli ešte ja a súrodenci má sestra na pôjde 😁 nieje cool, ale keď nemáš, si rád aj za takú, nanovo obrusit, nalakovat, a je tip-top😂

0kristina0
21. máj 2020

Tvoja svagrina je hrozna krava,a bez hanby sa prizna, ze spenazila "daeovany" kocik a este aj pod cenu. Napis jej ze nech povie kamoske, ze chces na nu podat trestne oznamenie a ze policajti nakoniec pre ten kocik aj tak pridu, mozno sa zlakne a vrati ho.

janulik2008
21. máj 2020

Uf to je palka. Nepacia sa mi ale to neznamena ze ho nemala vratit. Malej sme kupili za 100e pre babiku a keby ze ho dakto znici tak ho zakloštím 😡

janulik2008
21. máj 2020

@cacianka moja neter bola v 20 rocnom fusaku eňo ňuňo fusak 😁😁😁

dilino
21. máj 2020

Aj ty si urobila chybú prepáč ale je to tak aj keby sa rodina postavila na hlavu a kyvala ušami aj keby ma ukameňovali taká drahá vec sa z ruky nedava a ani by som tak drahý kočik nikomu nikdy nepožičala ked na to nemala mala si kúpiť kočík z bazáru a už aj ked chcela tak si si s ňou mala dať písomne aj pre teba aj pre ňu aby si sa v prípade nevrátenie mala čim ohaňať a tým ako to ona pochopila že si jej ho darovala už ho zrejme či chceš či predala cudziu vec keby má aj rodina nahaňala v živote ani rodine by som nič take nedala nepožičala. Za taku sumu naletela si jej človek sa uči na vlastných chybách už never ani rodine či si si myslela že ked požičala vráti ponaučenie nikdy nič nikomu nedavaj také drahé z ruky ináč svinstvo ty si jej chcela pomôcť a ona namiesto vdaký ťa tak podrazila máš ponaučenie že už nikdy nikomu nič a ináč asi má v hlave nasrate ked 800 e kočik preda za 300 eur no nekúpila by si keby tebe niekto núkal jasné že kúpila a muž jej čo nepovie dať jej na papuľu taku poriadnu a kočik zaplati ale plnu sumu je jej problém a smútne že svokra sa postavila na jej staranu ked vedela že jej ho iba požičiaš smútne ale doplatila si neviem či by si ju dala na súd ked nemáš nejaký papier ťažko by sa to dokazovalo nakoľko aj svokra by potvrdila že kočik si jej darovala a nezmôžeš nič.

bettie
21. máj 2020

Ty sa jej spytaj, co mas robit ty? Ci zasa kupovat kocik. Ci by ona na tvojom mieste bola s takym riesenim spokojna. Napis kolko stal a nech navrhne ona riesenie.

lentilkaxxx
21. máj 2020

@cacianka dedičné, to má hodnotu 🥰. Ja mám takto k luxusnému vianočnému stromčeku dedičný vyše 65-ročný stojan ešte po pradedovi. Manžela ide utrhnúť, ale nepomôže si 🙂
Keďže som celé roky kamoškám kupovala veci pre deti a v našom veku už to berú tak, že si materské povinnosti splnili, postupne mi nosia všetko po svojich deťoch (aj štvorčatá by som do toho obliekla) 🙂 Vlastných veci mám tiež množstvo nakúpené, len tento týždeň padlo v Reservede, Sinsayi a Lindexe cez 400 EUR. (No veď prvé a zároveň posledné, tak mu doprajeme ...) Všetko, čo mi príde domov, označujem farebnými krížikmi na vnútorné lemy, aby som potom vedela, od koho čo mám vrátane svojich vecí. Aj keď tvrdia, že už to spať nechcú, čo ak náhodou otehotnejú napr.2 z nich naraz? Veď bolo by blbé, aby to potom museli kupovať. Keď z toho syn vyrastie, každej jednej sa budem pýtať, čo s veciami. Keď požičiam svoje veci, podľa označenia ich rozoznajú medzi ostatnými

mpg
21. máj 2020

@h2 Neviem či by išli policajti riešiť takéto nedorozumenia, oni len keď majú nejaký doklad, nejaká krádež, zápisnica.

derdia
21. máj 2020

@soldi ano viem netreba situaciu hrotit ale netreba nechat ani zo seba robit idiota....ved to je vrchol...ze jej predali kocik, dobre vedeli urcite akuma hodnotu, bohvie v skutocnostiza kolko ho predali a este z nejrobia aj hlupanu, ze si myslia,ze im ho darovala....ja mam tiez skusenosti,ze zomna vzdy soravia kravu...takze za dobrotu na zobrotu...takze ja palim mosty!a vibec ma nezaujima medzi kym! ludia sa maju k sebe spravat slusne a s uctou...a ked to nevedia nech si trhnu...

jaskolka
21. máj 2020

Vzťahy sú tam už poškodené že až. Ja nerozumiem tomu, že prečo by som ja mala požičiavať niečo niekomu preto, že ta osoba si nechce kúpiť tu vec z bazáru. Ak dostanem ja, či moje dieťa dáky dráhy dar, bicykel, elektrické autíčko a podobne, prečo by som to mala neskôr automaticky nechávať deťom ďalšieho člena rodiny. Kúpim si drahy kočík, je môj a finito. Dostane moje dieťa drahy bicykel, je jeho, bodka. Ak som v situácii, že proste nemám na niečo nové , tak si kúpim to za pár eur z bazáru, ale v živote by som nedajkala od nikoho, ani od vlastnej rodiny, že dajte, lebo ja chcem a nechcem z bazáru. Iné by bolo, keď mi to trebárs ponúknu, ozaj s tým, že "už to nepotrebujem, tak to kľudne využi ty". Ale doprosovat, a potom toto urobiť, je vrchol drzosti. Inak k tomu kočíku, tak nech svokra a švagriná teraz ti kúpia nový.

karolinakr
21. máj 2020

A čo ti brani, teraz tu jak sediš vytočiť 158 a spýtať sa, ako máš ďalej postupovať?

andrea400
Autor odpoveď zmazal
andrea400
21. máj 2020

@karolinakr policajti sa nebudú takými skriepkami zaoberať dala jej ho dobrovoľne aj keď s tým rizikom ze sa môže stať všeličo ze ho niekto ukradne alebo sa zhehodnoti alebo hocičo a ešte jej povedia ze 158 nieje na podávanie informácií

marlenka222
21. máj 2020

Ja som sa po prvom dieťati dozvedela od manželovej strany rodiny, že všetky veci treba zabaliť a darovať jeho strane rodiny, lebo majú menej ako my. Tak som si dovolila otvoriť hu..ústa a naplno som povedala, že keby aj tie veci už u nás nemali využitie, je na mne kde sa podeju a čo sa s nimi stane. A nech každý čaká toľko pomoci ako mne dal. Lebo dobre vedeli že značkové veci, žiadne bazarove, všetko nové. Aj kočík aj postieľka aj hracky. A čo som sa napocuvala veď chlapec nebude mať veci po dievčati... A prečo by neutrálne veci nemohol mať zvlášť keď tie veci nie sú poškodené či zničené praním? Lebo závisť je strašná sviňa! Zaprisahala som sa, že keby mám tie veci zbaliť všetky a dať do krízového centra, nemocnice, niekomu kto vážne na ne nemá, kto ich potrebuje, dám a nebudem ľutovať ale až v čase keď si budem istá že ja sama ich nebudem potrebovať. Ale nie niekam a niekomu kto si lieta po svete (na čo očividne má) a pritom niet na rožky a na veci pre deti.

jana_eyre_2
21. máj 2020

Poradiť neviem, ja len, že z tohoto by ma roztrhalo od jedu.. 🤯🤯🤯

janulik2008
21. máj 2020

@marlenka222 toto sa u nas za 3 roky nazbieralo 😁