Švagriná sa do všetkého stará
V poslednej dobe schytavam jeden šok za druhým, až sa to vo mne všetko nakopilo. Svagrinu som mala rada a dobre sme si rozumeli, v rámci rodinných vzťahov a možnosti a hlavne do doby, pokým som neotehotnela s 1. dieťaťom a už prestala fungovať podľa predstav mojej švagrinej a svokrovcov. Do vtedy problémy neboli. Mame 3 malé deti s muzom, plánované, vždy sme sa smiali, ze chceme 3 deti aj nám to vyšlo. Švagriná bude mat za chvíľu 40 rokov a žije sama v zahraničí. Ja som na všetky 3 deti sama, dokončujeme dom, kde je ešte dosť prace. Zrazu mi postupne švagriná začala komandovať život, najskôr som si to ani neuvedomovala, ale jej spravanie sa začalo čoraz viac stupňovať. Tieto sviatky to vyvrcholilo. Ako bezdetní manželia sme vždy na Vianoce cestovali za svokrovcami. Ale ako prišli deti, trávime sviatky s deťmi už doma a na návštevy sa chodí po sviatkoch. Švagriná ma začala komandovať, ze ako si to predstavujem tráviť Vianoce doma a nie pri svokrovcoch. Vrchol toho všetkého je, ze pre ňu samotnú sú jej vlastni rodicia vždy ta posledná možnosť. Čo ma odpálilo, bolo, keď tieto Vianoce sa pozvala tráviť sviatky k rodicom svojho bývalého, s ktorým nie je už 3 roky, ktorý je zadaný už rok aj pol a čaká so svojou aktuálnou priateľkou/snúbenicou (neviem) dieťa. A zase mala narážky na mna, ze ja sim nestrávila sviatky s svokrovcami. Svokrovci od nás žijú 350km a cestovať za nimi s 3-mi malými deťmi je pre mna samovražda. Tak som sa už nahnevala a mužovi povedala, ze či mi tá stara 40-ročná dievka bude cely život komandovať, alebo sa konečne rozhodne dať si dokopy najskôr svoj život. Samozrejme, švagriná mi dala aj v pár situáciách pocítiť, ze ja som akože len nejaký doplnok do rodiny a hlavne slovo bude mat ona. Všetko som sa snažila vždy riešiť slušnou formou, veľa veci akože prepočula, ale malo to opačný efekt a ešte viac si slovne dovolovala. Zažila som od nej hlášky ako - nemysli si, že keď budeš mat druhé dieťa, budeš to mat už take jednoduché. Alebo - ako to, ze trávite sviatky doma, to môj muž už nemá dovolenku? Po slušnom vysvetlení, že ma, ale chceme tento čas spolu stráviť ako rodina sa ofučala. Pritom ona žije v zahraničí a vždy trávila sviatky buď so svojimi priateľmi tam, potom si našla podobnú kamosku ako je ona sama, tak dokonca bola s nou. Mne už začína liezť na nervy. Samozrejme, aj mi nepriamo dala najavo, ze som chudera, lebo sa natahujem doma s 3-mi malými deťmi a ona si žije svoj úžasný single fake život na vysokej nohe. Fake preto, lebo veci, ktorymi sa prezentuje na sociálnej sieti, ani nevlastní. Už pomaly prestávam byt diplomat, pretože to nikam nevedie. Čo s takou ženskou? A najviac sa bojím toho, ze kedže jej realne hrozí, ze skončí sama ako prst, bude sa čoraz častejšie tahat tu ku nám. A ja som rada, keď ju nevidím. Je krstná našej prvej dcérke, ale ona ani nevie, ako vyzerá. Potom sme ju už ďalším deťom nedali. Keď sme ju volali na krstiny svojich dalsich deti, ani neprisla, kvôli svojmu vtedy aktuálnemu priateľovi s ktorým bola 4 mesiace, ze bude radšej tráviť čas s ním. S mojim muzom nemali dobre vzťahy, napravili sa až ako začala žiť v zahraničí, teda, keď už boli od seba. On vraj cely život za nou chodil, chcel sa s nou hrať a chcel, aby sa mu venovala a ona ho odmietala. A teraz je zrazu veľká milujúca sestra. Po strednej chcel ísť za nou do zahraničia, tak ho odmietla, nech za nou nechodí. Mne to príde, ze muž si to chce všetko vynahradit. Len na ukor mojich nervov, ktoré mi už s tou zenou dochádzajú.
S takou osobou sa nedá slušne veď to sama vidíš, že jej správanie sa stupňuje.Je sama, zatrpknuta hanba na mraky ísť k frajerovym rodičom na sviatky.Ona k rodičom nepríde a tebe bude dirigovat.Este koľko si necháš?
To, ze sa nieco zmenilo medzi tebou a svagrinou po tom ako si porodila, sa niekedy stava a jej vypady sa daju spracovat, ignorovat, odbijat...
Ale to ze proti tebe postvava tvojho muza a tym rozvracia klud v rodine je uz ina tema.
A omnoho komplikovanejsia.
V tomto pripade by mal tvoj muz pochopit, ze jeho vykeciavanie sa sestricke o vasej rodine nijak nepomaha (jeho sestra je na toto nespavny clovek, mal by si radsej najst nejakeho kamosa). Jednoducho sa jej nema co spovedat z veci ohladom teba a deti ak toho dosledkom su vase hadky...mozes na toto zacat pomaly poukazovat nech si to zacina uvedomovat...aspon teda na zaciatok...

no ved povedat niekomu "prepac, ale zariadim si program alebo navstevu podla toho, ako to vyhovuje nasim predstavam a moznostiam" nie je neslusne 😉