Švagriná uprednostňuje ex môjho partnera. Čo robiť?
Čaute ženy 🙂
Chcela by som prebrať jednu situáciu, Možno ja sa na ňu nepozerám dobre, možno vo mne je niečo, čo ma brzdí aby som to pochopila alebo ja neviem.
Ale vec sa má takto a v skratke pre predstavu
Môj manžel už bol raz ženatý, s ex majú 14 r. dievča. Spoznala som ho už ako rozvedeného s dieťaťom, s ktorým mal neobmedzený styk.Keď sme sa dali dokopy, neudržiaval kontakt so svojimi súrodencami ani s otcom. So sestrou preto, že sa rozviedol s ex, s otcom preto, lebo nikdy nemali blízky vzťah a to ani po maminej smrti a s bratom sa nebavil lebo ho brat okradol a ďalší brat žije v zahraničí a na slovensko už nechodí,So sestrou začal komunikovať na môj podnet, keď sa nám narodil syn.Chcela som aby sa vzťahy obnovili a aj ona aby videla svojho synovca.
Ide o to, že jeho sestra, moja švagrina, ostala vo veľmi úzkom kontakte s jeho ex, po rozvode jej pomáhala,navštevovali sa skratka akoby sa ani nerozviedli.To je za mňa okej ved jej nič nespravila.Čo mi však vadí je to že odkedy sa narodil náš syn, preposiela jej fotky maleho,volá ju na každú rodinnu oslavu,keď sme k nej prišli už tam sedela jeho ex, chcela chodiť kočíkovať aj s ňou a vešia jej na nos všetky novinky ktoré v rodine máme, chcela aby nám zariadila náš dom keďže ec je bytová dozajnérka,pri oslavách vkuse vyťahovala témy kedy ešte boli manželia m a kde všade boli a čo zažili,vkuse ju uprednostňuje a dokonca ju nahovorila, aby môjho muža dala na exekúciu kvôli výživnému min. rok, všetky informácie o tom kde môj muž pracuje, koľko zarobí aké zdravotné ťažkosti má vyniesla od nás k nej.Môj manžel nechal ex rodinný dom v hodnote 195.000 aby jeho dcéra mala do života istotu,auto za 35.000 a sám od seba platil výživné 700 Eur namiesto dohodnutých 250 Eur, platil jej hypotéku, telefon a to len preto aby mal s malou neobmedzený styk.Keď však ochorel a príjem klesol, dohodol sa s ex na 150 eur mesačne, mali to dohodnuté .Na to však švagrina zareagovala že prečo má len 150 nech len pekne platí súdom určené a že to takto nech nenechá a tak ho ex udala že neplatí výživné tak mu exekutor zablokoval účet a za 4r.mu vyrúbali takú sumu že dovidenia.A teraz konečne pointa
Švagrina ma v januári oslavu 40tky, pozvala nás ale ja som ju poslala po tomto všetkom čo už spravila do prdele a že keď tam bude ex my tam neprídeme, ani môj muž nechce isť.
Urazila sa na nás a povedala, že ju nemáme nikdy kontaktovať a že si hádam na oslavu môže pozvať koho chce..Ano to je všetko jej vec ale po tomto všetkom nemôže od nás chcieť aby sme prišli tam, kde bude jeho ex a po tom čo spravila..Príde to len mne čudné alebo je to okej a máme isť? Pretože ja toto nechápem načo je stále v našich životoch a prečo by som sa ja s ňou mala stretávať a chodiť tam kde je ona.
Fuj, toto sa volá-vedieť si nastaviť hranice. Mám rozvedeného partnera s dcérou a toto veru nezažívam. Rázne stopnúť!
Ja sa vyjadrím len k výživnému, on sám od seba posielal nad rámec určeného súdom to je v poriadku ale nemôže posielať menej ako súd určil. Ex sa mohla zachovať aj lepšie ale zároveň mala na exekúciu právo. Klebetnu sestru ste mali dávno odstrihnúť a hneď by bolo o trištvrte problémov menej. A nie nešla by som jej na oslavu ani keby najlepšiu kamošku - ex nepozvala.
Som tak rada, že zdielate moj názor, lebo ja naozaj nevidím dôvod stretávať sa s jednou či druhou..Pretože mne toto príde choré..Keď spolu chcu byť nech sú ale nech nie sme toho účastní aj my,.
Urcite by som tam uz nesla, a svagrinu uz radsej ani nekontaktuj. Ja by som to nechala tak ked takto vynasa z vasej rodiny, evidentne drzi s jeho ex, urcite ta aj ohovaraju a smeju sa na tebe. Ja by som ju uz za kamosku nechcela ak sa takto sprava. Zavrela by som jej v nasej rodine dvere. A nech je urazena, aspon budete mat od nej pokoj. Nech si tie dve pletkuju o niekom inom. A s tym vyzivnym vam dost zavarila a s exekuciami. Uz iba kvoly tomu by som ju nechcela ani vidiet. Skoda ze si neuvedomuje, ze takto skodi svojmu bratovi, rodine ale neviem preco to robi. Ako sa hovori, kasli jej na nos, nestoji to za to hrat sa silou mocou s nou na rodinu ak to evidentne z jej strany nie je uprimne.
Od falosnych a krivych charakterov co najdalej. Aj ked je to najblizsia rodina. Ked sa nevie chovat ako clovek. Exka ked od nej uz nebude tahat novinky a nebudu mat o čom, ju mozno tiez casom kopne do riti.... Dcera zachvilu dospeje, s otcom uz bude komunikovat bez toho aby to muselo ist cez matku.... Zelam hlavne vela zdravia. Mali z tvojho muza dojnú kravu dost dlho, este aj majetok im nechal.... a vidis ako sa zachovali....
Pointa- NESER SA DO UKONCENYCH A ZLYCH RODINNYCH KONTAKTOV SVOJHO MUŽA - NIKDY !!!
Prvý pruser by svagrina urobila, okamzite navždy by som sa vrátila k no kontakt!
Véd snáď ten chlap vedel, prečo sa s rodinou nebaví, ci?
U môjho je to veľmi podobné. S matkou ziadny kontakt,
z ostatných 4 súrodencov sme sa 1-2x videli s jedným bratom, ten potom prestal javiť záujem.
S jeho otcom sa stretneme koli diaľke raz za rok, to bolo ešte celkom ôk.
Kedysi som chcela slnieckarka aby obnovil vztahy.
Dnes som rada, ze tak neurobil!
Pokial je len 1/5 pravdy na svokrovci rozoravani, som rada, ze ziadny kontakt nie je.
Nie som blba a viem si zrátať 2+2, teda vidim aj riadne prešlay svokra a následne zlyhanie svokry na plnej ciare. Ju aj celkom chápem v rámci vzniknutej situácie, proste to nezvládla. No určite na rozdiel svokra a muza nepripisujem 100% chybu jej!
A aj tak som rada, ze na
nemame v zivote týchto pruserovych ľudí ako "bonus". Sme radi, že žijeme nas život a nemusíme riešiť ich. U súrodencov niektorých drogy, problémy s ich partnermi a dalsie bolestne osudy deti....
Nehas co ta nemali, zial neskore poznanie pre teba autorka.
Taku svagrinu, svokru atd by som aj ja poslala asi aj niekde inde ako do prdele a vôbec nečakala na toľko jej preslapov.
Tvoj muz sa zachoval viac ako korektne po rozvode ale s jedlom rastie a nie klesá chuť! A skočiť zo 799e na 150e mesačne, to bolí. Tu vidíš tie skvelé charaktery oboch žien v priamom prenose.
Ako si písala, super nech oni kludne kamoski ostanú. Ale tam je v tých (ne)vzťahoch toľko hnusu, ze sa to vymika ľudskému chápaniu.
Jeho dcéra bude za chvilku plnoletosti, terorizmu sa skončí. Tam už sa na platenie prípadnej VS dohodne s ňou a nemusí riešiť ex.
Držím vám palce a prajem iz len pekný život a najbližšie pekne Vianoce. Nenechajte si ich pokaziť nikým 🙂
Aspoň vieš , prečo sa muž s ňou nebavil. Môžeš si za to všetko sama
Ty s tvojim mazelom ste velmi dobri ludia, to je pekne. Jeho sestra si moze pozvat na oslavu koho chce to je pravda. A kto chce ten pride. V ziadnom pripade by som neprisiel a jeho sestre sa divim. Naozaj je pekne ze ste tak dobri, ale majte sa trocha viac radi a tym dovolite aj ostanym vas mac viac radi ;) ...a hlavne ak sa budete mat sami seba viac radi, tak oni to pocitia a prestanu zneuzivat dobrotu tvojho mazela. Netreba sa hned pohadat, len im s kludom vysvetlit preco nepridete. Pozorujte ich spravanie a nenechajte sa don zatiahnut. Prajem nadherny den, plny usmevov
A nie, nechoďte tam a už ju ani nekontaktujte. Osrať, že je rodina, celá táto konštalácia je toxická a toxické veci prinesú len toxický a nešťastný život-preto treba takých ľudí odseknúť a bohužiaľ, aj keď sú rodina.
autorka, v tejto story nič nie je OK - okrem teba, ty to vidíš správne a si v týchto sr.čkách nevinne. Okamžite by som prerušila kontakt so švagrinou (ani tvojho muža to z hľadiska minulých vzťahov zrejme nejako extra bolieť nebude), čím sa zbavíš aj ex, ale neodpustila by som si vážny rozhovor so švagrinou, kde by som jej veeeľmi dôrazne vysvetlila, prečo ju vymazávam zo svojho života. Niekto možno povie, odstrihnúť a nerozmazávať, ale ja som človek, ktorý musí mať všetko vyjasnené a vykomunikované... Drž sa, prajem všetko dobré
poštvať exekútora na vlastného brata a potom sa tváriť že sa nič nestalo? ja by som sa s nimi určite nekontaktovala, na oslavu nech zabudne
Urob čertovi dobre, peklom sa ti odmení.👹😅Alebo
Kazdy dobry skutok bude po zasluhe poitrestany.
Tvoja naivna tuzba po rodinnej idyle mala byt (teraz tvojim muzom!!!) realisticky zarazena v zaciatkoch. Jeho segra je zrejme zakerna, intriganska, zavistliva toxicka kreatura. Nuz, snad nestihla napachat nezvratne skody. Stop zbytocnej stedrosti, dom im musi stacit. 🥀
Svagrinu odstrihnut- dovidenia, skoncila by u mna
co mali dohodnute je nic, musi platit to co ma dane sudom, bodka.
@autorka už dávno by som to "utala". Chovate, resp.chovali ste si na prsiach pekne 2 zmije. Asi preto si tak spolu rozumejú. Inak sila, aby sestra huckala ex, aby podala exekúciu na vlastneho brata! Už toto by bolo u mňa STOP🙅♀️
A este dodám, v ZIVOTE by som im dvom nedala kocikovat moje dieta 🙅♀️🙅♀️🙅♀️
@lucka_ke ja neviem ,zase poštvať exekútora? Akože....neplatí stanovené výživné podľa mňa tiež nie je ok. A zjavne štyri roky,čo je teda dosť slušná doba. Ostatné ťažko povedať,čo je a čo nie je ok. Keďže,ako obvykle čítame len jeden názor. 🤷 Ale autorka,nejako dlho si vydržala sa baviť. To ťa len tá exekúcia dostala? Lebo teda,čo mohla švagriná vynášať von,snáď otecko neklamal exmanželke so zárobkom? Ak hej tak,je to sviniar. Nuž....
Ja sa čudujem,že ste ju hneď v začiatkoch nestopli
@lienka.7 ja by som sa napríklad hanbila za brata,ktorý neplatí na svoje dieťa súdom stanovené výživné. A 4.roky.
Vidis, nemas sa starat do veci, ktore su nejako dane - ty si iniciovala, aby sa brat zacal stratavat so sestrou. Tym si sposobila toto vsetko.
Za dalsie, ano ona si moze na oslavu pozvat koho chce. Ona s ex nema problem, problem mas ty. Ked s tym nesuhlasis, tak tam proste nechodte.
Ci svagrina sa ma prisposobit tebe a zrusit ex, s ktorou si rozumie? To je divne.
Podla mna riesenie svagrina dala "na stol", nemate ju uz kontaktovat... takze vyriesene vsetky problemy. Aj tak vam ten vztah s nou len problemy sposobil. Ono sa to nezmeni, ak si si nahodou myslela, ze ano.
@maciatkolulu samozrejme, neschvalujem to, ale myslím, že sa pomimo naplatil až až. Asi mal ostať pri spravodlivom rozdelení BSM a platení 250€ a žiadne že 700+hypo a barak s autom k tomu👌
Úplne ti rozumiem a mám rovnaký názor ako 99% žien v komentároch... odstrihnúť zo života... Ale...
Nechce sa mi veriť že keď mali predtým dohodnutu sumu 250€ a on posielal 700€ a zrazu môže len 150€ tak že ho dala na exekúciu a musí jej preplatiť zvyšok???aký zvyšok za aké 4 roky???veď to je totálna kravina.... To by musela dať na súd ... Podať o zvýšenie... Súd by rozhodol a tak by sa mohlo niečo riešiť a keď už tak by musel spätne vracať (resp. Doplácať) za obdobie od podania návrhu...(Keby chcela rozdiel za 4 posledné roky tak by návrh musela podať pred 4 rokmi,,,veď to je absurdné).to takto nefunguje že ja ťa dám na exekúciu a exekútor si z prsta vytiahne vašu dohodu atď atď....somarina tomuto vôbec ale vôbec neverím..... A keď už.... Tak by som na súde použila to že....áno XY mesiacov sme mali dohodnutých 250€ posielal som 700 (čiže už je tam rozdiel k jeho dobrú) tak by mu ani nevyšlo že na niečo doplácať..... Píšem síce ako Maďar ale snáď sa chápeme...? Toto je hlúposť s celou tou exekúciou...
A to že sama švagriná prišla s tým že už sa nebude s vami kontaktovať to je super ...to akoby sa smetie vynieslo samo 😂👌
My sme tiez v kontakte s bratrancou ex, mali spolu Dieta a aj jeho sestra k nej skoci na navstevu. Ale nikdy sa neriesia ziadne temy novej rodiny a ani nikdy nebola zavolana na ziadnu oslavu alebo chatu. Iba dcera. Ani by nas to nenapadlo uz len s rešpektu novej partnerky. Takze cela je ta sestra divna a bud rada, ze ste sa jej zbavili.
@lienka.7 nevieme,čo za tým je....minimálne dom ,čo mal hodnotu 400000? Polka asi patrila ex,hypo koľko? Akože,nejako neverím úplne jednoznačne všetkému.
@zanka777 tak,podľa mňa bolo súdom rozhodnuté 250,koľko platil ,vedia len oni ,zjavne jej 4.roky platil len 150 a zvyšok manuz v ruke exekútor. Vždy sa musí platiť suma určená súdom,koľko dá nad rámec,jeho vec,pod nie.
Tie sumy máš nejaké veľmi presne. Vážne by celkom bodol aj v tomto trošku pohľad druhej strany. Muž,ktorý odíde a nechá celý SVOJ majetok ex a ešte aj auto. Hmmmm,možno to nie je celé celkom tak. Koľko rokov má vaše spoločné dieťa? Ak dlho sú rozvedený? Prečo si zrazu chcela sa baviť so svagrinou,aj keď si vedela,že je v kamaratskom kontakte s ex. Inak to,že sa dvaja rozvedu,nemusí zákonite znamenať,že sa ex rodiny prestanú baviť s ex partnermi. Ja som napríklad pre svoju ex svokru stále nevesta a matka ich vnúčat.
@lienka.7 ono úprimne nevieme,či pán otec neodišiel charakterne za inou suknou,netvrdím,že za autorkou a zachoval sa reálne aspoň trochu,ako charakter v bezcharakternej situácii... Nevieme veľmi,ale veľmi veľa.

Uz davno ste sa mali od takej toxickej vypocitavej klebetnej svine odstrihnut... nebude vam v zivote chybat.ona uplne zneuzila situaciu vytahovala spinavo informacie aby ich mohla pouzit proti vam v ten nejlepsi cas.na vracanie.