Švagriná využíva môjho brata
Mam obavy že moja švagriná využíva môjho brata. Je od neho 8 rokov mladšia, nikdy nepracovala, VŠ prerušila keď bola tehotná s prvým synom. Oni majú raz v týždni večer babysitterku aby si mohli ísť do reštaurácií, asi párkrát v mesiaci príde babysitterka na cely deň lebo to mladšie 2 ročne ešte nie je v škôlke aby mamička mohla ísť shoppingovat a robiť yogu a chodiť do kaviarne a čo ja viem čo. Mesačne im chodí aj upratovatelka a podotýkam že švagriná nepracuje takže by to mohla robiť aj sama. Sme 4 súrodenci a vzťahy v rodine boli komplikovane, nezamestnanosť, alkoholizmus atd môj brat išiel do zahraničia a tam si niečo vybudoval a od vtedy ako keby sa vzdialil od rodiny. Keď spoznal tuto a zobral si ju, nasťahovali sa späť na Slovensko. Ako mu mam otvoriť oči?
Dobre sa vydala, čo je na tom. Je super, že jej to manžel dopraje a nechá ju aj oddychovať a vypomôcť v domácnosti. Aj ja by som to asi brala, len mi to nechce nikto umožniť 😀 😀 😀 čo je veľká škoda 😀 Ale teraz naozaj, nechaj ich žiť svoj život. Brat je asi spokojný, že keď sa vráti domov z práce, nečaká ho strapatá, umastená, frustrovaná žena. Dopraj jej to. 🙂
@mmonika ako bude mat vyšší dôchodok ako ja keď cely život bola doma? Sú to jeho peniaze nie jej
Teba mať za švagrinú a sestru je radosť.....ty si z tých asi , čo aj smrteľnú chorobu budú závidieť. Pozeraj sa radšej do svojho taniera a nenič druhým ich šťastie.
@mirage ze on by bol rad, keby ho manzelka vycucala 😂
@veronikaszabova ha! 🙂
Autorka, sama si napísala že robí z domu. Takže ona pracuje. Z tej práce odvádza všetky odvody presne tak ako niekto iný v "normálnej" práci. Kľudne môže mať väčší plat ako ty v tej "normálnej" práci. Namiesto toho, aby si švagrinú pochválila, že si vie pekne zarobiť aj z domu, nenadrie sa a ešte ma čas aj na svoje koníčky a manžela, tak chceš bratovi otvoriť oči. Ja neviem, či sme tu v tejto diskusii všetky slepé ako tvoj brat ale ja na tom nevidím nic zle a myslím si, že je to skvelé ako to majú zariadené. Keď ti tu 30 žien nedalo za pravdu a myslia si, že zbytočne riešiš vec, na ktorej nie je nič zlé nemyslíš, že ty si tu tá ktorá sa mýli?
Mám rovnakého brata ako ty, a odstrihla som sa od neho úplne. A mám svätý pokoj...... aby si neostala nemilo prekvapená, keď tak urobí brat. A tiež som ešte nikdy nepracovala, ešte počas VŠ som sa vydala....a dokončila ju už s deťmi. A ver, keby som mala naporúdzi šikovnú babču, čo by pomohla s deťmi, dávno pracujem. Aj môj brat má takú vešteckú guľu ako ty, a vykrikoval mi, že nikdy nebudem pracovať. Preto sa s ním už nekontaktujem. On je rovnaký ako ty, závidí aj nos medzi očami.....
Ale inak milá autorka, prajem ti všetko dobré, nerieš a netráp sa vecami, ktoré nie sú v tvojej kompetencií. Treba sa starať o svoju rodinku 🙂. Prajem viac spokojnosti v živote. Pa
@lavender94 to nie je práca ktorá sa robí pár hodín denne s domu, ona si sadne 1-2 za mesiac a napíše článok a to je ta veľká "robota". Ani neviem či za to dostane plat
Tak toto naozaj nieje tvoja vec, ak sa brat nesťažuje. Ja mám tiež dosť solventného brata, jeho deti sú už v škôlke a škole, švagriná je doma a nič nerobí, ale ani by ma nenapadlo sa do toho miešať. A teda vôbec mi to nevadí, že je doma a ja chodím do roboty.
Neskutocna zavist z teba srsi...
no ja toto fakt nechápem, keby mali desať opatrovateliek a chodili von aj každý večer, je to iba ich vec , to že sa to tebe nepáči je len tvoj problém. Každý si žije svoj život ako sám uzná za vhodné a ty si tak jedine o tom môžeš pomyslieť svoje a to je tak všetko. Radšej si z nej zober príklad a začni si tiež viac užívať život, máš len jeden.
Autorka, uz radsej nepis nic, lebo sa len zhovadujes viacej a viacej..🤦
autorka - tak toto ťa vôbec nemusí zaujímať, či niečo dostane alebo nie. Nehnevaj sa, nezvyknem sa takto vyjadrovať (nech to aj zmažú) ale si riadna krava.
Ved nevies ako to medzi sebou maju. Preco by ho mala vyuzivat?
Co je zle na tom, ze ako matka ma aj volny cas a tak dalej? Nemiesaj sa do toho.
a brat vie, že mu chceš "otvoriť oči"? Ešte ťa neposlal kadeľahšie?
buď pyšná na brata, že zabezpečil rodinu po každej stránke a určite mu to tiež vyhovuje
@danica2711 aby tu nebola potom ďalšia diskusia že švagrina sa nám začala montovať do fungovania rodiny a štve muža proti mne
Autorka ty máš svoju rodinu? Venuj sa jej... a ak nemáš tak sa zamysli prečo? Rieš seba a nie druhého... Otvor oči hlavne sebe a pozri na seba 🍀🍀🍀
Toľko zavisti, negativizmu , zloby… vieš ako si škodíš ? Svojmu zdraviu , keď v sebe non stop živíš takéto pocity ?
Autorka píšeš, že sú to jeho peniaze. No nie sú jeho. V manželstve sú spoločné. Ako aj deti majú spoločné. Radšej si nájdi nejaké iné hobby ako riešiť bratovu manželku. Peniaze od teba nepýtajú, ani im deti nemusíš strážiť, tak nehľadaj problém kde nie je.
Nechutne zavidis. Fuj
Skôr tvoj brat by mal založiť tému "Ako otvoriť sestre oči". Ty si tu tá zaslepena nenávisťou a závisťou. Máš veľmi toxické správanie. Predpokladám, že si vyrastala v takom prostredí a je to pre teba prirodzené. Ale normálne to nie je. Skús sa odpútať od závisti, nerieš čo majú iný, rieš seba a svoje šťastie. Normálne by som ti aj odporučila nejaké sedenia. Takto šťastná v živote nikdy nebudeš.
Ono ten luxus,ze po prichode domov z prace najdes doma spokojnu manzelku,spokojne deti a pokojnu domacnost je na nezaplatenie.Ak im to obom vyhovuje,tak im prajem,nech im to vydrzi.Poznam viacaj parov,co takto funguje,lebo su zeny,co sa nechcu a nemusia v praci zodrat a su muzi,ktori nemaju problem uzivit domacnost a uzivaju si tu pohodu.Win-Win,ziadne zneuzivanie.
A ako myslis ze dopadne to ked mu zacnes otvarat oci? Jedine, ze sa id teba odstrihne lebo mu budes chciet znicit manzelstvo.. nech si ziju ako chcu, teba do toho nic. A ak by to aj bola pravda co pises, ze ho vyciciava, je to stale jeho vec. Evidentne je to uz dospely chlap, zodpovedny za svoj zivot a svoje rozhodnutia. Ries svoj zivot, nie inych, lebo s avsetko otoci proti tebe a zrazu uz brata budes mat len "na papieri"..
Preboha veď to je ich vec ... Nestaraj sa
Tvoj brat má svoju rodinu ... Jeho žena je super ,že nechá dieťa aj niekomu inému a chodia raz za týždeň niekde spolu .preboha dopraj im ... Môžu si to dovoliť ,je to úžasné .a aj pre deti
Autorka, Ty mas doma vsetko na poriadku, ze mas cas strkat svoj frnak do cudzej domacnosti?

A preco mu chces "otvarat oci"? Ved to maju super nastavene. Preco by sa mala svagrina pretrhnut v domacnosti a pri detoch ked nemusi? Co je na tom take strasne zle, ze ti to vadi? Ved nic zle nerobi. To sa ma kazda doma zodrat?