icon

Švagriná využíva môjho brata

18. máj 2023

Mam obavy že moja švagriná využíva môjho brata. Je od neho 8 rokov mladšia, nikdy nepracovala, VŠ prerušila keď bola tehotná s prvým synom. Oni majú raz v týždni večer babysitterku aby si mohli ísť do reštaurácií, asi párkrát v mesiaci príde babysitterka na cely deň lebo to mladšie 2 ročne ešte nie je v škôlke aby mamička mohla ísť shoppingovat a robiť yogu a chodiť do kaviarne a čo ja viem čo. Mesačne im chodí aj upratovatelka a podotýkam že švagriná nepracuje takže by to mohla robiť aj sama. Sme 4 súrodenci a vzťahy v rodine boli komplikovane, nezamestnanosť, alkoholizmus atd môj brat išiel do zahraničia a tam si niečo vybudoval a od vtedy ako keby sa vzdialil od rodiny. Keď spoznal tuto a zobral si ju, nasťahovali sa späť na Slovensko. Ako mu mam otvoriť oči?

lavender94
18. máj 2023

Prečo by si mu mala otvárať oči? Nežijú ako tradičná slovenská rodina, pretože si dovolia zamestnať upratovačku, opatrovateľku a robiť aj iné aktivity ako nonstop muklovať doma a utierať detské zadky a sople? Keby si to mozem dovoliť, tak tieto služby využívam aj ja a bolo by mi srdečne jedno čo si o tom myslí sestra, brat, suseda. Asi to mysliš dobre, ale nepleť sa im zbytočne do života, len si pokaziš vzťah s bratom a nič tým nedosiahneš. On je dospelý svojpravny človek, ktorý si vedome vybral ženu a vedome to platí. Ak ho vyciciava, čo z tvojho opisu nevyzerá že by robila, tak na to príde časom aj sám.

domak2
18. máj 2023

Kamoška je opatrovateľka, jedna baba pre ktorú robí ma upratovacku, niekedy jej svokra pomôže, muž pred robotou starsie dieťa obriadi, niekedy si ku druhému bábätku zavolá aj nočnú opatrovateľku aby sa vyspala a ešte ma aj človeka co jej venči psa...tiez zavidim 😅 Co je teba do toho? Pokiaľ to bratovi nevadí, ty s tým fakt nič nemáš.

kvetinka75
18. máj 2023

takže chceš vlastne bratovi, ktorý je evidentne spokojný, zničiť manželstvo. Fakt sestra na pohľadanie
Oči otvor ty. A nehas, čo ťa nepáli

leskovael
18. máj 2023

A ty čo sa staráš ako spolu fungujú?? Nie každá žena musí len otočiť 24/7 pri dieťati a v domácnosti a dotoho ideálne ešte aj pracovať nie? Áno, majú občas opatrovateľku a áno je stále doma s dieťaťom. A?? Je super že trávia spolu stále čas aj oni dvaja. Je to len pozitívne pre ich ako manželov /partnerov. Ty sa staraj o seba, o svoj život a nestaraj sa do ich fungovania.

autor
18. máj 2023

@0silvia0 moje deti sú už väčšie a rozdiel je že ja som po materskej nastúpila do prace. Ona by cely deň len čítala knihy a že vraj píše pre nejaký online časopis a normálne pracovať nechce

river_song
18. máj 2023

No a? Je vela zien ktoré nikde nepracuju, pretoze nemusia, lebo ich manzel dokaze uživiť rodinu aj sám. To nieje problém 🤷 Ak to tak tým konkrétnym dvom ludom vyhovuje, prečo nie.. ale z teba ozaj srší iba závisť a nenávisť

h2
18. máj 2023

Prečo by si mu mala otvoriť oči? Jeho žena robí niečo zlé? Podvádza ho? Ulieva si niekam peniaze? Tajne pije, droguje, či gemblí?

kvetinka75
18. máj 2023

autorka - ešte raz - strašná závisť ide z teba. Každý má právo žiť tak, ako mu to vyhovuje a nie tak, ako si ty myslíš, žeby mal žiť. Keby aj celý život nerobila, teba nič do toho. A čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba.

nikpa
18. máj 2023

Akože nejaká žena ho vyciciava? Veď je to jeho žena, matka jeho detí a dáva jej to, čo on ako jej muž uzná za vhodné. A keď uzna za vhodné, že nemusí ísť nikdy do roboty a bude jej platiť slúžku tak teba do toho nič. Spamätaj sa a staraj sa o seba.

gabika128
18. máj 2023

Ona normálne pracovať nechce 😂 rovno za pás by si ju najradšej poslala.

marseillefan
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
18. máj 2023

Autorka, prestaň sa montovať do toho, do čoho ta absolútne nič. To, že maju opatrovateľku a pani na pomoc v domácnosti, je podla mňa celkom normálne, ak si to môžu ľudia finančne zabezpečiť. Podla toho, čo píšeš, nežijú si finančne zle, a na čo sú peniaze? Aby život aj spríjemnili.
Keď to vadí jemu, tak on jej to povie. Ak jej to nepovie, asi mu to nevadí. Ja na tom nič "vycucavacie" nevidím. Keď im to vyhovuje, ona do konca života nemusí ísť do práce a môže mať aj pomocnicky v domácnosti.

veronikaszabova
18. máj 2023

Boze, ja milujem taketo zenske, co sa staraju do zivota druhych. Anonym - co teba po tom, ako ziju?? Platis jej ty snad upratovacku?? Opatrovatelku?? Staraj sa o svoj zivot, svoju rodinu a nepchaj nos tam, kde nemas. 🤦🤦🤦 Normalne mi z teba zostalo zle, ze "otvorit mu oci". Ty ich radsej zavri a nezavid.

h2
18. máj 2023
kvetinka75
18. máj 2023

@marseillefan počúvaj ty dvojzmyselník, tu ide o vážnu vec 😂

a_alexandra_a
18. máj 2023

Autorka, uvedom si, že nie každého zmyslom života je robiť dvanástky pri páse, alebo behať po dome s handrou v ruke. Ak to tebe vyhovuje, tak to rob, ale to neznamená, že len toto je jediné správne. Tvoj brat to má doma zariadené inak a je to tiež v poriadku. Nerieš druhých a neohováraj svoju rodinu verejne na internete. nemáš patent na rozum. Ži a nechaj žiť.

denisah6
18. máj 2023

Toto ako keby som svoju svokru počula. Normálne pracovať znamená čo? Ja keď som účtovníčka, porobím si svojich pár firiem za tri-štyri -paäť hodín denne (ako kedy a ako sú termíny), tak ja nepracujem normálne, iba kvôli tomu, že robím z domu???

h2
18. máj 2023

Možno práve preto jej to všetko muž dáva, že ho poriadne vycuciava. 🤭😂

0silvia0
18. máj 2023

Treba sa zmieriť s tým, že nemôžeme vnucovať iným ľuďom náš model fungovania. Keby aj nikdy nepracovala, je to len vec jej a tvojho brata.
To ako keby ti tvoja svokra vnucovala aby si robila všetko tak ako robila ona. Páčilo by sa ti to? Vyhovovalo by ti to? Každý sme tu sám za seba, robíme rozhodnutia, fungujeme, žijeme a následne žneme plody našich rozhodnutí.
Ty nie si bratova mama aby si ho usmerňovala a tvoj brat je predpokladám dávno dospelý.

kvetinka75
18. máj 2023

ja sa ani nečudujem, keď sa niekto odsťahuje do Tramtárie a preruší kontakt s rodinou. Radšej bez nej ako mať toto

kvetinka75
18. máj 2023

@h2 no vidíš, doparoma, roky som mohla mať upratovačku 😂

lubinkap
18. máj 2023

teba do toho nič čo je medzi nimi, ak im takyto zivot vyhovuje nechaj ich zit, nehuckaj svojho brata proti vlastnej zene, nechcela by som ta za svagrinu...predpokladam ze ta neskutocne serie ze ona nepracuje a keby pracovala tiez si nieco najdes

dota6
18. máj 2023

No neviem ale nedohodli sa na tom? Opatrovateľka a tiež upratovačka je úplne okej 😉 chcú byť spolu a o detičky je postarané. Zrejme si zariadili život tak, aby boli šťastní. Pokiaľ tvoj brat neplače na tvojom pleci a neprosí o pomoc, nemiešala by som sa do toho. Nie je nič horšie ako keď sa pchá nos do cudzích záležitostí.

veronikaszabova
18. máj 2023

@marseillefan normalne pozeram... Oni ti zmazali koment 😂😂😂😂 a taky trefny bol 👍

mmonika
18. máj 2023

A ešte si predstav že ked obe dosiahnete dochodkový vek, tak sa s kludom može stať ze švagriná ho bude mať podstatne vyssi ako ty za predpokladu že zostane doma až do dochodku .. A potom čo spraviš ??

danulicek
18. máj 2023

nechaj to na nich 😉

mandzula
18. máj 2023

Skoda, ze tvoj brat uz nie je "k mání", aj ja by som chcela zit ako tvoja svagrina. A bolo by mi fuk, co si o mne myslis ty ako jeho sestra.

stanulienkat
18. máj 2023

Svagrina sa ocividne vydala lepsie ako ty.

h2
18. máj 2023

@veronikaszabova No ty brďo! Oveľa horšie veci tu nechajú, dokonca aj po nahlásení a toto zmažú?! Veď to bolo super, vtipné. Zrazu sa modrý koník ide hrať na morálnu autoritu? 🤦🏻‍♀️

jaskolka
18. máj 2023

Okrem toho, ja nič extra zvláštne v tom nevidím, že majú raz týždenne opatrovateľku na par hodín a párkrát mesacne upratovačku. Aj ja, som už viackrát využila služby opatrovateľky a dokonca aj bežne mám donášku jedla (takže nemusím nakupovať a variť) Autorka, ty si to podala, akoby tvoj brat bol nejaký multimilionar a jeho žena sa vyvalovala na jachte pri mori a vo vile s horou služobníctva,že každý deň ani prstom nepohne.
A vlastne aj vtedy by to bola len ich vec.