Švagrinina pretvárka
Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.
Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.
Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.
@andreatytler no rozdiel v tom nevidím, pretože je to úplne iná téma, iná pointa.
pointou tejto témy je to, že švagriná sa v záujme vlastnej ješitnosti snaží rozbiť rodinu - vzťah medzi svojim mužom a jeho sestrou/matkou, Lebo si matka , švagrinina svokra dovolila povedať pred rokmi pravdu, že nová nevesta sa ulakomila na ženáča a aj kjej syn sa nezachoval zrovna čestne voči prvej žene.
všetky tu vždy hlásate pravdu, a tu ju odmietate ?!
Pointa je aj to, že autorku trápilo, ako chrapúnsky sa brat odstrihol od matky a 4 roky ju, aj vďaka sprostým huckavým rečiam svojej druhej ženy , nemal záujem navštíviť na smrteľnej posteli. Zato žiť v matkinom dome - svokrinom dome to vedia , bez kože na hube, aj ked tá švagriná má svoj dom ...
@cacianka Nie, toto co si opisala vobec nebola pointa uvodneho prispevku. Tym smerom sa len cela debata posunula neskor.
Ak by autorka napisala ze ma svagrinu ktora je falosna a dva ludom rady ktore sama nepraktizuje a manipuluju svojho muza bolo by to ine.
Ale autorka vyslovene zacala s tym ze jej svagrina je tu na fore a dava ludom rady, ktore sama nepraktizuje. Bratov problem bol okrajovy (sama autorka v uvodnom prispevku vravi: "No ale nie o tom som chcela… "..
Kazdy chcel vediet kto je ta zena, aby sa jej mohli vysmiat ak v buducnosti zase bude davat niekomu rady. Autorke vyslovene islo o to aby znicila virtualnu identitu svojej svagrinej tu na konikovi, aby sposobila ze sa jej ludia budu smiat.
Proste mala vynechat tu cast o tom ze svagrina dva falosne rady tu na fore. Mala len hovorit o tom probleme presne tak ako si ho ty opisala. Vtedy by som s autorkou na 100% suhlasila. Mna stve jej prvotny zamer tejto temy.
@andreatytler Presne tak, ja neviem či niektoré dnes objavili internet a nevšimli si, že nie všetkému čo je online treba veriť a hlavne ľudia väčšinou zdieľajú tie ideálne momenty, výlety, chvíle šťastia a niekto kto nevie odlíšiť realitu a online svet si môže myslieť že je to tak u tých ľudí 24/7.
A švagriná autorke v tej správe teda reaguje dosť mierne na to ako ju tu vykreslila ako úplnú beštiu.
Najzávažnejší problém v tom celom je že brat nebol chorú mamu navštíviť 4 roky.
Vtedy by sa debata uberala iným smerom. Nie že autorka má problém, s tým že tu niekto tvrdí že pečie koláče a že sa jej ten niekto spýta či chce plastový pohár alebo šálku a ona sa na to urazí.
@andreatytler Vieš, že si odporuješ?
"Ak by autorka napisala ze ma svagrinu ktora je falosna a dva ludom rady ktore sama nepraktizuje a manipuluju svojho muza bolo by to ine.
Ale autorka vyslovene zacala s tym ze jej svagrina je tu na fore a dava ludom rady, ktore sama nepraktizuje."
Veď v podstate si napísala to isté, 2 rôznymi spôsobmi.
A čo, že som napísala, že je to tu na fóre? Nikto nevie, kto to je, všetko sú len dohady a to už nie je moja vina, nikde som nenapísala jej meno. Tak akú indentitu som jej zničila? Žiadnu. Ďalej si pekne komentuje v ostatných diskusiach. Jedine si vymazala info o svojich deťoch.
Komu som touto témou ubližila? Nikomu. Možno pár ostatným ľuďom, ktorí majú rovnaké prektiky ako ona, ale to už je na ich svedomí, že sa ich to dotklo.
Znova a znova sa pýtam, kebyže som nenapísala, že je "varená, pečená" na MK, tak aký je v tom rozdiel? Tiež by sa spoznala, tiež by vedela, že píšem o nej.
Ja toto nechápem, čo stále rozoberáte, že som spomenula, že to je tu na fóre. Veď to je realita, neklamala som, neprikreslila som nič, všetko, čo som napísala je skutočnosť, či už veríte alebo nie.
Človek bez chrbtovej kosti sa otrasie a ide dalej, ze ho tu niekto rozobera. toto ich vobec netrapi..Zato čestneho čkoveka nikto nemusi verejne rozoberat, jeho svedomie obvini a citi sa zodpovedny sam pred sebou..tu boli ine diskusie, kde sa ludia davaju dole..ja tu kazdeho podporujem, povzbudzujem, vacsinou stojim na jeho strane, raz som dala diskusiu, kde som ziadala o pomoc, tolko uražok a zhadzovani behom 2 sekund mi snad ani rodina za 30 rokov nedala..takže toto tu treba brat s rezervou ..
No ja mám dosť. Autorka ty si nahlásila môj koment na strane 14? Čo som trafila klinček po hlavičke🤣🤣🤣. Čo ťa žgrie že so mnou veľa žien súhlasilo? Nepoužila som ani vulgarizmus ani útočné slove len to ako to cítim pri čítaní tejto téme. Ty si není moc rada keď s tebou ľudia nesúhlasia a veľmi rada si presadzujes svoj postoj k danej veci. ,,Moja pravda a len moja pravda.,, Nahlas aj toto. A to som si ťa zastávala ako pekne sa staráš🤣.
A milý admin najprv si prečítaj a potom maž. Pravdaže ak samotná autorka nie je samotný admin 😉
Koľko je tu diskusii, ktoré sú anonymné a začínajú
"píšem anonymne, lebo tu mám známych, rodinu, sestru, brata, mamu, svokru" a potom sem napíšu o tých ľuďoch také detailné info, že je isté, že sa v príspevku spoznajú. Ale každému zrazu vadí moja téma 🙄
@kamatopo Nič som nenahlásila. Ak nevieš, ja ako anonym nemôzem nič nahlasovať 🙄
@kamatopo anonym nemôže nahlasovať príspevky, ani si po sebe opravovať vlastne, ani lajkovať ak sa mu nejaký iný príspevok páči..
@kamatopo a mýliš sa, ja každý komentár beriem, a nie, nepresadzujem svoje názory, len ich vyslovujem, mám na to právo, či nie? Veď som tu súhlasila s veľa negatívnými komentármi, nevyvraciam ich, len poukazujem, že nevidím rozdiel medzi mojími a inými.
Niekto iný musel nahlásiť tvoj komentár. Ja som to nebola.
To určite.🤣🤣🤣a v tomto virtuálnom svete má každý poctivo len jeden účet. Ale nech mne to nevadí len mi je to smiešne. Moja prvá odstránená odpoveď za celé roky čo som tu😉. Už len niekomu inému by vadilo čo som napísala.
Ty si myslis ze som napisala v oboch odstavcoch to iste?
Myslim ze nechces vidiet rozdiel?
všade niečo... moja švagrová sa k nám dosype zas pre zmenu len keď niečo potrebuje😉
@kamatopo Kľudne si myslí, čo chceš, ja som ti napísala, že ja som to nenahlásila a mám len jeden účet na MK, nemám dôvod ich mať viac. Ak by som mala, ver, že tu nepíšem anonymne.
Chcela by som vidieť rozdiel. Ale bohužiaľ ho nevidím.
Ak chceš, môžeš mi ten rozdiel napísať, ak nie, tak nie.
Este iba zacinaju teple dni a ludom uz pripeka na hlavu 😨 Nic ine sa na tuto tema neda povedat 🙄
@adrianka2606 moja reč 🤦♀️🤣🤣🤣
@lucia13022023 alebo no nie na tému, skor na niektoré ženy tu..
@kamatopo
Ty tu máš viac účtov? Lebo ja napríklad iba jeden… Kks, to čo za ženy tu chodia? 😀 Začínam sa báť normálne. Čiže bezne sa niekde zvrhne diskusia jednym prúdom, len vďaka tomu, že nejaká ženská si chce niečo dokázať z 3 rôznych účtov? Mne je až zle.
@katkami123 zatiaľ mi tu nič tak mozog nezastavilo ako táto téma. Vyťahovať tu takéto veci s tým vedomím, že si to moja švagriná prečíta, je pre mňa nepochopiteľné, autorku vnímam ako zakeracku. Tieto veci sa dali vyriešiť z očí do očí a nie ju doplácať k niečomu na MK.väcsia časť tu viní svagrinu- ale ja skôr autorku. Prečo? No lebo jej brat je svojpravny, keď bol zenaty- nemal čo pretahovat inú zenu a keď už, tak treba aj jeho viniť za túto situáciu, nie len autorku.autorka- ty si si mala založiť tému, ktorá vykresľuje problém s tvojim bratom, nie svagrinou. Išlo ti predsa o nápravu vzťahu medzi bratom a mamou..preto nechapem tie zakernosti a úprimne ti poviem, že neverím, že niesi nekonfliktny tip.....ty si zákerný typ osoby.
@andreatytler
Dosť ma zaráža, ze zastankyňa Nevýchovy, ktorá ju tu všade propaguje si ide svoje a vôbec nerešpektuje čo jej tu píše autorka, ani ako sa to tu vyvíja a zavádza, tlačí si tu svoju pravdu.
Autorka sa v priebehu diskusie stretla s bratom a tu potom napísala dôvod, ktorý sa od neho na tej káve dozvedela. Takze každá takáto diskusia sa vyvíja. Nikdy sa nedá úplne všetko napísať do úvodu, aj to máš obsahovo ohraničené. Každý autor diskusie má právo v nej písať čo uzná za vhodné, keď sa chce vyrozprávať, je to jej vec, opakujem, ty jej tu nemáš právo rozkazovať, riad sa tu teraz tou svojou nevýchovou.
@katarinka89
Autorka tu môže napísať čo chce, keď je to v súlade s pravidlami, kedže je, tak jej to tu ani nevymazali. Mne sa naopak táto téma páči, nech di aj ostaní prečítajú čo tu za rôzne indivíduá chodia.
@katarinka89 presne tak
@katkami123 a ten dovod bol aky?Ze svagrina zakazuje,maze spravy ,ide prva k tel.A to bolo potrebne sem zverejnovat? Uprimne neverim tejto srory,tak bude aj iny problem,napr zly vztah syn-mama lebo keby bolo akokol ek zo strany svagriny,ak ti dvaja by mali dobry vztah-on y chodil.Ale 4r a i oha?No divne .A autorka tu toho vytiahla az,az,vela veci nemusela ,hl kre sa uz obe strany stretli.
Pritom sama by sa mala zamerat na s oj vztah s muzim ,lebo ak to bude takto pokracovat,ze namiesto odychu bude cestovat 12h tak dostane toho estw infakrt.
@katkami123 jasne, môže to napísať ale mne by to svedomie a výchova nedovolili, takéto niečo riešiť na nete. Ale chápem, nie všetci sme vychovavani takto. A áno, je pekne sa zabávať na osude iných ale to zasa vypovedá o charakteru človeka. A dôležitá vec: nikto nepozná autorku, možno aj ona je taka pretvárka tu a doma niekto iný. Čiže tu na nete sme si všetci rovn🤝
@katkami123 nuž chodia tu rôzne ženy, ty si naozaj myslíš že sú tu všetky úprimne a realne??? Pár krát som tu bola svedkom takých veci že sa rozum pozastavoval ,preto dva účty by ma v tejto diskusii,kde si dve švagrine niečo odkazujú absolútne neprekvapil. A aj som to videla na vlastné oči v jednej diskusii ako dve držali proti jednej a nakoniec sa tie dve tak zamotali že odpovedali akoby z jedného uctu a bola kauza prevalena🤣🤣🤣. Ale to je o inom.
Ok myslím si svoje. Keď si to nebola ty tak potom jedine tá tvoja ,,švagriná,, 🤔takže je tu a evidentne jej som stupila na otlak.
@katarinka89
Ja tu nevidím žiaden nešťastný osud, teda okrem autorkinej matky ako sa zachoval jej syn a to nech si tu obaja vyžerú, mne ich oboch vôbec nie je ľúto. Toto nie je príbeh o ekonomicky závislej žene od tyrana s 2-mi malými deťmi, takze ja osobne tu mám dôvodov na zábavu až až a tato téma ma baví a páči sa mi.
@kamatopo
Po pravde, asi som naivná, ale myslela som si, že to tu má väčšiu úroveň, zvažujem či tu do budúcna vôbec prispievať, lebo niektoré veci, ktoré tu padli, že sú vraj normálne, bezne sa robia, sú podľa mňa už skôr na diagnózu.
@katkami123 aj ja som tu bola všeličím prekvapená. Ty si tá čistá duša čo sa hneď vcíti do problemu a chces ho vyriešiť ako by bol tvoj no mnohé tu chodia so zlobou v duši na niekoho doslova kydať a nepotrebujú tvoju radu,ale chytenie strany a trocha si uľaviť ponadavanim.

Mne sa zas páči,že napriek všetkému sa švagriná ozvala a ma to chuť riešiť. Nemáme nikde v zákone napísané,že s rodinou musíš byť BFF,ale podľa mňa z jej strany je to veľký pokrok,že to chce riešiť. Na budovanie vzťahov treba 2strany,tak si myslím, ze ste na dobrej ceste. A možno aj vďaka tejto téme na MK