Švagrinina pretvárka
Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.
Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.
Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.
Autorka, zas teraz si to doma pekne “ osladila” jej synovi z 1. manželstva. Niektoré veci si tu nemusela písať, kvôli nemu, keď ona sama sa k nemu nepekne sprava, ešte ty ho tu vykresluješ ako hlavného bonzaka, no ten si vdaka tomuto, čo tu píšeš, teraz doma užije.
Ja ked si raz denne toto tu otvorim a citam si , v KAZDEJ teme sa opakuju tie iste nicky, premudrele nazory, nechapem ako mozu mat cas na vsetko tu odpovedat...no asi aj presne viem, o kom je tato tema, a zaujimave!!! Ze tu sa neozvala ....hmmmmm ... 😅
@2kikuska4 aký je rozdiel medzi tebou a nami? Aj ty tu. ,,zabijes,, čas,. Ja nicky nesledujem, vôbec nemám pehlad, ktoré ženy vždy píšu ....
Teraz mi je ľúto toho syna z prvého manželstva, ten si to teraz inak zlizne od mamy ktorú tak nabonzoval švagrinej. Aspoň si nemusela prezradiť zdroj svojich informácií autorka. 🤦
Neber to tragicky. Tu na koňovi je dokonala, možno jej jediná zábava. S vami sa nerodinkuje, nakoľko to nemá zažite zo svojej rodiny. Ešte od vás odtrhla tvojho brata, lebo však už je len jej. Smutne... Kvôli deckam, teraz by si mali tvoriť putá, zážitky, spomienky na buducnost😍Žiaľ, nebesá ti pridelili trubu Jerichovu.
Na byt aspoň načo oyse, 2 tituly pred menom, 2 za menom, iný dôvod sa povysovat, ignorovať???
Aspoň sa môžeš zasmiať nad jej koucovanim žien, ktore si nevedia rady😂a poznáš jej myšlienkové pochody.
Autorka gratulujem k úplnému pochovaniu vzťahov so švagrinou. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam. 😃
@divokykonik mozno mas pravdu.Ale ta starostlivost je zla,mal by sa brat podielat a sestru odlahcit aspon 2 vikendy v mesiaci.Je to narocne starat sa o stareho cloveka a ked je na to sama.Brat so svagrinou by si mohli uvedomit ze treba sa o mamu starat a pomahat,hlavne ked su v jednej dedine.
Pozdravujem ťa, autorka 👋
Na tvojom mieste by som od zaciatku kontaktovala vlastneho brata, zasla za ním, spravila si výlet, hoc aj do zahranicia do práce, hockam, kde by bol, ked chces s ním riesit a upevnovat. Švagriná neni povinná sa s tebou kamarádiť, ale sem tam slusné rodinné návstevy sa vylucit uplne by nemali. Toto sú tak opatrné veci, ze ty nevies, co stojí za jej správaním , moze mat aj zlé skúsenosti z predosleho manzelstva, mozno aj vyhrazky, mozno kadeco, co nechce, aby ste sa dozvedeli, moze byt aj skryta alkoholicka a preto nechce byt s vami v styku, tebe sa nema jednat o nu, lebo to moze byt more rozmanitych vecí, preco ona s vami nie, mozte byt aj ina krvna skupina, ako je ona sama. Malo sa ti jednat v prvom rade o brata a jeho permanentne oslovovat, a ci sa uz kontakt podarí, alebo nie, tak aj on je hadam svojpravna osoba , ktora ked chce, tak chce, ked nechce, tak nechce. Ked nechce svagrina a on tiez preto nechce, tak za tym nieco musi byt. Ak by si sa slusne ozvala jemu, a dohovoríte sa, hento toto tamto a ano, nie, stretneme sa, a kedy prides, a neprides - no dobre, ale dojdi, som sestra, je tu mama, dojdi, dojdite, je to 10 razy lepsie ako takto cudne a nepriamo az priamo a trosku falošne, tu na mk oslovovat svagrinu a posielat jej odkazy a jemu po nej. Radsej si mala zspracovat zubami nechtami, aby si mala to jeho císlo do zahranicia, vsak si sestra a mohla s ním trosku vyvolávať. Mala si sa ako sestra za kazdych okolnosti drzat a spravat diplomaticky a nad vecou, a nie aj ako teraz tu...., lebo ked toto nebol tvoj prvý obrovský preslap pod čiarou, a bolo este nieco a nejaké, tak tej svagrinej a bratovi sa vobec necudujem, ze od teba bočia. Táto stránka je cistá slepiciaren a jediný ozajstný problém tu mala ta romska dievcina, ktora za velmi tazkych okolností sa pokúsa dostudovat vysokú skolu.
Prepac Mne je divne. Ze si zobrala dieta a odisla zo svojho domova starat sa o mamu. Ze muza vidis obcas na vikend. Mne to nejde pochopit. Rodina mà byt spolu. Preco si radsej nezobrala mamu k vam? Ja si Neviem predstavit ze mama by bola tazko chora tak zoberiem deti cez ocean a idem zit k nej . A ze ci si ju mala dat do profesionalneho zariadenia Akoby to bolo nejake zlo. Je kazdeho vec ako sa zariadi. Moja mama by nechcela zit u nas tak Keby sa jej nieco stalo postaram sa profi zariadenim- Tak sme dohodnute. Nepisala si co presne mame je nerozprava no vnima to moze byt vselico aj demencia. Pises ze mamka umiera no si snou uz kolko 3r a myslis ze to uz nepotrva dlho. To nikdy nevies moze to trvat roky. Umieranie samotne prichadza rychlo je to otazka dni u chorych. No su stavy na pokraji smrti ked v takom vegetativnom stave clovek preziva roky. Obetujes starostlivost o mamu za cenu ze dieta si moc nepozna otca. Su rodinne viza ked mas dvojite obcianstvo mozes mat mamu aj x rokov v zahranici. Prejdu dalsie 3r a za tych 6 rokov si odvyknes od muza on nebude zvyknuty venovat sa dietatu atd. Proste velka zataz pre rodinu. Keby ste mali mamu u vas doma bolo by to lepsie . Ale to je len moj nazor a ty si sa zariadila Podla seba. Na brata nemas ani cislo na mobil co mà v zahranici. Cize ste si dost cudzi. Svagrina a tie detajli snou su talafatky nech je aka je to je jej problem. Tvoj skutocny problem je Brat. A to ze sa nepodiela na starostlivosti o mamu. Ked budes snim na kave tak ries toto a nie jeho zenu. Ze pise na mk co vsetko da navsteve a tebe povie nie sme doma vrat sa o hodinu ( by som jej tie hracky nechala pred domom a bolo by mi jedno ci im narastu nohy)
Ludia maju rozne povahy. To, ze ste rodina, neznamena, ze musite spolu tvarit cas. Vy ste si nevybrali ju a ona si nevybrala vas, iba svojho muza. Chapem, ze Vam to je luto, ale ona to tak vnimat nemusi a mozno naozaj ked k nej dojde navsteva, ktoru ocakava, tak ju pohosti atd. Dalsia vec, tie rady od nej, mozno vie naozaj dobre poradit, lebo je “nad vecou”, odosobnena. Tak funguju aj psychologovia, pricom doma mozu mat rovnako krizu aj ked inym parom radia (tym netvrdim, ze je odbornicka alebo co). Samozrejme aj mna by to mrzelo, keby sa moje deti a surodencove deti “nepoznali” najma ked byvaju par metrov od seba…
A uz si tu reagovala ze dieta je stastne a vidi otca cez appku kazdy den . Ved aj deti v striedavke si otca uziju viac ako to tvoje, Akoze Mne je uplne jedno ako si kto zije.. ale tebe chyba partner chyba ti muz tak sa sustredis na ludi ktori su “ rodina “ no vztah s tebou ocividne nechcu, ked uz neplanujes kym mama zije zit s muzom ako rodina Tak si aspon vybav s bratom ze by sa par dni v mesiaci staral o mamu on alebo nech cvakne opatrovatelku a ty chod s dietatom za muzom . Lebo s nim treba mat ten vztah realne Nie len virtualne. A toto neber ako vycitky ale len dobru Radu alebo kasli na to . Nie je mojim umyslom ta vytocit. Len kazdy mame trochu ine zmyslanie priority. Vnimane veci inak. Toto co si tu napisala ti ale nijak ten vztah so svagrinou nezlepsi. Ja som skor za uprimny rozhovor tvarou v tvar ked mam s niekym problem .
Mna este jedna vec zaujima, svagrina tu uz reagovala? 😁
Ako som už spomínala vyššie, pýtala som sa veľakrát hlavne brata, že čo sa deje a nikdy som nedostala odpoveď. Proste jednoducho nemá čas a svagrina k nám odmieta chodiť, ale reálny dôvod som do dnešného dňa nevedela. S tým číslom do zahraničia - mala som, boli sme v kontakte, keďže on celý svoj život pracoval v zahraničí a v kontakte sme boli často - pri prvej manželke. Aj maminu navštevoval aj so svojou bývalou manželkou ( deti nemali, lebo nemohli).
@miadi Odpoviem tebe. Môj manžel ma sám poslal za maminou, pretože povedal, že ak by to obolo opačne, on by urobil to isté a odišiel späť do svojej krajiny, postarať sa o svojich rodičov, ale rodičov už nemá. Naše dieťa je s otcom denne v kontakte, hoci cez telefón a každý víkend sme spolu. 4 x do roka sme spolu 3 týždne. On je podnikateľ, máme v zahraničí rozbehnutý biznis už dosť dlho, tak o to nechceme prísť, preto on je tam a my tu. Je to naše živobytie, je to náš príjem, je to naša finančná záchrana. Na Slovensku by sa o nás nedokázal postarať, keďže v prvom rade nerozumie slovenskému jazyku, a za ďalšie vieme, ako to na Slovensku je.
A nie, maminu by som do žiadnej inštitúcie nedala, nebudem to tu rozpisovať, čo všetko mamina pre nás urobila a sľúbila som jej, že ju nikdy do žiadnej inštitúcie nedám a svoje slovo dodržím. Teraz nerozpráva ale ešte rok dozadu rozprávala aj keď už nebola mobilná a prosila ma nech ju dochovám. Môj manžel nikdy nič zlé nepovedal, podporuje mi, pomáha mi, stará sa o nás po finančnej stránke. Keď príde, naše dieťa je s ním nonstop, samozrejme si navzájom chýbajú, ale aj kebyže sme "doma" v zahraniči, tak otca vidí max. ráno na pár minút a večer na pár minút, keďže manžel je celé dní preč, chodí na služobky, venuje sa podnikaniu, aby sme mali lepšiu budúcnosť. A nie, maminu som k sebe vziať nemohla, lebo tu má lekárov, ktorí poznajú jej diagnózu, ktorí ju ošetrujú, ktorí nad ňou majú dohľad a za ďalšie, chcela ostať na Slovensku, práve kvôli bratovi, že nech sme všetci spolu.
Čo sa týka domu, dom je stále písaný na maminu, takže samozrejme budeme dediť obaja.
Bola som a bratom, viem o čo ide. Nebojte, jej syn z toho nebude nič mať, pretože ona dobre vie, akého ma syna a že nemá problém povedať realitu a je mu jedno kto to je, proste ak sa niekto opýta, on povie pravdu a ona o tom vie a nerieši to. Pretože tu na MK je úplne niekto iný ako je v skutočnosti a keďže jej vyhovuje virtuálny život...realitu nerieši.
Brat bol aj za maminou, aj keď sa to jeho manželke nepáči, možno bude mať doma dusno, ale vraj zajtra odchádza, tak mu to je jedno a mne je jedno, že to švagrina číta. Mamina plakala a plakal aj brat. Teraz chápem, kde je problém a či to tu napísať...neviem, pretože opäť mi tu poviete, že ohováram.
Mne príde zvláštne kvôli rodičom pobalit veci a dovi manžel. Dosť ma zaujíma ako by autorka konala keby sa jedná o svokru, ale s tým, že manžel by musel dať výpoveď, lebo to čo som prečítala, tak manžel ťahá financie
Dosť divné mi príde,že ty si si vzala matku k sebe a dediť akože dedi tvoj brat. To chcem vidieť rodinu, kde sa jeden stará, žije v byte a druhy dedí 😱 ... tomuto neverím, jedine,že ty si tiež zdedila
Ja len že je to super že bol konečne tvoj brat za maminou.
A prečo nenapíšeš jej nick? Ved ona to tu už citala, vie,že o nej píšeš... dosť by ma zaujimalo kto to je.
A aspoň to,že je ešte na mamu, aj keď ty sa o ňu staráš by si mala dediť viac.
super ze sa brat stretol s maminou a dovod kludne napis ved ona ho dobre vie
Dobre si to napísala, lebo poniektore nechápu, čo sú pekné a silné rodinné vzťahy. Ty aj muž ste si to vedeli zariadiť , vyhovuje vám to, lebo ste si nastavili ešte lepší režim než dovtedy, a hlavne o mamu sa vieš parádne postarať, tak aby mala svoj kľud na duši.
A že ťa odsudzuju, že si rozrhla rodinu ?! To píšu najmä tie, ktoré majú výčitky, že sa vys.rali na svojich rodičov. Kašli na to, robíš ako najlepšie vieš.
Kľudne ten problémom napíš, veď je to anonymné.
A ona sa neozve, lebo by sa všetky dozvedeli, kto je tá hyena, čo hucka muža proti matke a sestre, pričom sa na koniku etabluje ako tá najlepšia z najlepších
Teraz tu väčšina z nás zvedavo rozmýšľa, ktorá žena má najstaršie dieťa 17 ročného chlapca, muž jej pracuje v zahraničí a prispieva v diskusiách a v tejto tu sa neukázala... 😂
no čo, dáme na vymyslenú tému cez 150 strán? 😎 už volal brat, ďalšia správa bude čo preberali na kave... a už tu začínajú užívateľky hľadať nick 🙄 počuj, ja ťa chválim, aj tá hovadina s pozvánkou na svadbu aj toto sú dobré chytľavé témy 👍 konečne tu našli kvalitného trolla, nie furt blbiny, ty si dobrá 😉
Prepac dr ktory poznaju jej diagnozu su aj v zahranici jedine ze zijete v amazonskom pralese. Ale tak chapem zariadila si sa ako to vyhovuje tebe , aj to mi je divne ze muz ta poslal. ( kazdy chapeme veci zo svojho uhla zo svojich skusenosti) Moj muz trpi ked ideme s detmi na mesiac k babine. Zda sa mu to dlho chce byt s nami no nemoze si zobrat v lete volno.Kamosky mama mà 10 nadorov v mozgu a diagnozu ze umiera uz 2r. Mamicka ti moze este dlho postupne odchadzat. Tak aspon ze brat konecne dosiel . Ale smutne ze to neslo bez temy na mk same od seba uz davno. Tak pracuj na surodeneckych vztahoch a na svagrinu kasli tak ako ona na teba nepotrebujes ju ku stastiu.
@cacianka Ja som sa vobec nevysrala na moju mamu a nemam ziadne vycitky. Zatial je zdrava a ked nebude sme dohodnute co dalej. Prosim ta neprekrucaj veci. Nechapem pevne a silne vztahy ? Lebo nemam nazor z roku 1900 ze deti maju doopatrovat rodicov ? To by Moja mama ani nechcela. Dost sa natrapila so svojimi. A tak to “ mà byt “ Podla teba a autorky. Ja mam pevne a silne vztahy s mamou . Ale nevytrhla by som deti z ich domova. Od ich otca jedine Keby vztah skoncil, Prosim ta ake pevne silne vztahy mozu mat manzelia na dialku ? Ona mà male dieta a choru mamu ona mà starosti dost . Jej muz je sam stara sa len o seba a business. Stat sa moze vselico. Aby nahodou neostala sama s dietatom v tom svojom byte..
Skoda, ze nevieme nazor druhej strany. Mozno by sme sa velmi cudovali. NEVERIM, ze za tym nie je nic osobne-nejake toxicke vztahy v rodine. A jedneho chlapa, ktory ma dobru a milujucu rodinu, urcite nezmanipuluje zena.
Ale to tozhodnutie odist od manzela a vziat malemu otca kvoki doopteivaniu mamy je dost zvlastne@miadi ma pravdu.Asi na prvim mieste je rodina a potom rodic,mozno je to z tvojej strany vyhovorka neostat v zahranici a byt na Sk?Myslis ze tvoja mama chce aby si sa takto obetovala a hlavne ukracovala syna o otca?To co pises je malo.Nestaci par krat za rok byt s otcom si myslim,pokial mate dobre vztahy s muzom.
@elmivelmi
Tak ako ty alebo niekto iný zanevrie na vlastných rodičov, ktorí vám dali život, obetovali kvôli vám toho skutočne veľa v živote atd. tak to je vaša osobná vec, ja som mamine niečo sľúbila a to aj dodržím a ako som už písala, môj manžel je s tým uplne v pohode. Možno vy by ste niečo také netolerovali alebo vaši manželia, ale to neznamená, že neexistujú ľudia, ktorí chcú dochovat svojich rodičov v teple domova a byť im oporou tak, ako boli oni oporou svojim deťom.
A nikde som nepísala, že mám syna alebo dcéru, ale spomínala som moje dieťa.
wau, vsetky co sa tu zastavate svagrinej respektive hladate chyby na autorke 😂😂 budete presne take iste nesympaticke zeny ako svagrina. mne stacil pribeh o tej trojhodinovej navsteve, a viem ze mat taketo nieco v rodine, tak si toho cloveka akurat tak drzim od tela, a nieze este vyhladavam jeho pritomnost. neviem v akom svete zijete. ale existuju ze zle zeny.. take co nedopraju, co vyuzivaju, co maju seba a len seba na 1. mieste,take co inym nedonesu kus radosti do zivota a take osoby je najlepsie drzat si totalne mimo zivota. autorka klobuk dole, ze vobec niekomu takemu este davas sancu.
Nikto nezanevrie na vlastnych rodicov Ked to nema ako ty a rok 1900 . To by sa dalo potom povedat ze si Zanevrela na svojho muza ked snim nezijes. Jedine co ti uznavam je ze takto ste sa s mamou dohodli ze ste to tak obe chceli. U nas je to to iste obe s mamou mame rovnaky nazor na vec len iny ako mas ty. Jediny kto zanevrel na rodicov je tvoj brat co sa doma neukazal 4r . Aj mi je toto cele tazko uveritelna tema. A zrazu po par hodin teme na mk by dofrcal a videl mamu. Do teraz ho zla mrcha zena nepustila. Fakt cela story je zvlastna. No zelam ti vsetko dobre nech sa brat chova inak ako posledne 4r a svagrina nech ta pohosti tak ako to opisuje tu 😉

Inak, aj darovacia zmluva sa dá súdne napadnúť, prebieha tam dokazovanie ako sa starajú, nielen o nehnuteľnosť, aj o tých, ktorí im danu vec darovali.