Švagrinina pretvárka
Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.
Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.
Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.
@mamina7070 Ja som veľmi kľudná, to, že som niečo napísala veľkými písmenami, nezmená, že som v strese, alebo neviem čo..napísala som to, lebo na to kladiem dôraz a aby sa to nestratilo medzi písmenami 😁
Každý by sa zariadil podľa seba, preto netreba kydať na iných, nazývať ich hlúpymi atď. (nenarám teraz osobne na teba). Išll v tomto príspevku o úplne niečo iné a začalo sa tu riešiť zase niečo iné. Fajn, beriem, ale ja nemám problem so starostlivosťou o maminou a ani s tým, že brat žije v JEJ dome so svojou rodinou. Ja som tu položila otázku, prečo je niekto v skutočnosti taký a v realite taký.
@elmivelmi @yvanielka @mamina7070 Ženy, vy ste sa zle vyspali, či čo? Dajte si magnézko a šup na slniečko. Tam môžete analyzovať svoje životy a možno prídete a to, že ľudia majú rôzne hodnoty.
@dominyca9 ja magnezium nepotrebujem mne vadianludia ako je autorkin brat ze uziva s rodinnou mamin majetok a styri roky na nu kasle a autorka to toleruje
ale tak ich zivot oni nech sa zariadia
svagrina je uplne zastupny problem v tomto celom ale tak ako pisem ak je autorka spokojna tak mozno za dlasie styri roky znovu pride brat za mamou si poplakat na pol hodku
@autorka "Každý by sa zariadil podľa seba, preto netreba kydať na iných, nazývať ich hlúpymi atď. "
Ano? No autorka ja mam pocit ze ty si tu na tvoju svagrinu teda dost nakydala.
A este si ju vystavila stresu, ze tu na nu verejne poukazes, si dokonca jednej prispievatelke slubila poslat do spravy jej nick.
Tak ja neviem ci je este vacsia moznost byt pasivno agresivna.
@number19 Nie, nikde som nesľúbila, že jej meno zverejním, napísala som, že napíšem do súkromnej správy dôvod, prečo brat nebol 4 roky pozrieť vlastnú matku.
Tak som to asi zle pochopila. Kazdopadne nemas dojem, ze zvyskok mojho komentu ma nieco do seba?
Ty tu umravnujes prispievatelky a tvoj cely prispevok je o com?
@number19 Z tvojho uhľa pohľadu áno. "Kydám", hoci píšem len pravdu a realitu, ale "kydám" na niekoho, koho poznám, kto je z mojej rodiny, resp. opisujem situáciu, život...tak ako veľa iných prispievateľov...to každý kto tu napíše "kydá" ale...ale napr. nikdy v živote som si nedovolila o niekom, koho nepoznám, napísať, povedať, že je hlúpy, hyena, a iné nadávky. Takto som to myslela. Lebo názor sa dá vyjadriť aj slušne, bez nadávok a osočovania.
Slovosled vyjadrovanie a smer diskusie- najskor vyvolat lutost pomaly prilievat olej do ohna nasledne rychly zvrat-volal pride/dozvedel sa…
Si rovnaky autor ako diskusia ohladne ,,svadby sesternice na ktoru nebola pozvana autorka,,.
Aj ked sa clovek snazi vytvarat nahodne otazky na zvysenie clickov podvedome ma rovnake vzorce spravania🙄enjoy tieto litanie na xy stran a smej sa
A v com je folosna svagrina?Ze ta nepove k sebe?Ved k tebe fakosna nieje ale na rovinu Ta nepozveA co pise sem to neries.
A prave ,prave v tej skolke sa deti najlepsie naucia cudzi jazyk.Ale to uz je vasa vec.Nikde si sa nestazovala,len mozno aj tebe je dobre otvorit oci,reso napisat aj iny pohlad.Pretoze mne z celej veci najsobeckejsia pripada tvoja mama.To ze chcela slub od teba a take veci.No dezim palce,mozno bude zit 20 r eate a ty to takto budes s manzelom latat.
Ja napríklad nerozumiem prečo to teba tankuje. Mozno iných k sebe pozýva a aj pohosti. A keby aj nie, tak čo?
@elmivelmi Moje dieťa rozpráva plynulo cudzím jazykom a aj slovenským, o to sa báť nemusíš 🙂 a práve tu na Slovensku sa naučilo pekne po slovensky, lebo kebyže sme v zahraničí, tak pochybujem, že by po slovensky vedelo rozprávať.
To ako keby si o mojej svagrinej pisala. Tiez znicila celu rodinu az z toho svokrovci ochoreli. Male deti v podobnom veku - sesternice a bratranci maju zakaz sa stretnut, dokonca ak sa nahodou raz za rok niekde stretnu, tak je zakaz ich spolu odfotit. Isla na to postupne systematicky vydieranim, zakazmi, ignoraciou, pasivnou agresivitou, manipulativnymi technikami. Samozrejme, v konfrontacii vzdy vsetko poprela. Ona sa povazuje za dokonalu a tak sa prezentuje aj vo virtualnom svete. Najviac ma pobavilo, ked sa na FB prezentovala ako "teta roka", ked sa mojim detom roky ani len neprihovorila. To su taki zakerni a zli ludia - hovori sa im "narcis".
Ja sa uz na nu divam tak, ze je to chuderka a lutujem ju.
@ada12345 Kto to nezažije, neverí, kto zažil, pozná. Len ma mrzí, že ak tu napíše žena niečo o nejakom chlapovi, manželovi atď. tak hneď je Narcis, manipulátor atď. Žene uveria, lebo vedia, že takí chlapi existujú, ale mne neveria, že aj ženy dokážu zmanipulovať muža tak, že sa úplne odstrihne od rodiny. Čiže ak to muž spraví, tak je to "normálne" ale tu neveria, že aj žena dokáže to isté ako muž. Neriešim viac, nemá to význam. Zbytočne sem budem písať niečo, aj tak budem za trolla, za hlupaňu, za vtierku, za neviem čo.
Ako mohla tak zmanipulovať muža že 4 roky nenavštívi chorú matku? Čo ho priviazala doma o radiátor?
Ale ti tu nakladajú… choré, tu je to celé pokrútené na MK, z toho si nič nerob. Žena, ktorá dochova matku, pracuje, dáva na ňu asi ako jediná zo súrodencov peniaze, je taká a onaká. K tým paranojam o vymyslených príspevkoch sa už ani nevyjadrujem ako keby tu niekoho nútili prispievať 😀.
Nečítam komentáre, ale za mňa si tu trúba ty. Ani ja by som sa s tebou nekamošila.
Presne tak. Zbytocne sem nieco pisat. Vacsina zien na MK razi teoriu odstrihnut kohokolvek z rodiny kto sa mu co len trosku nepaci, nevazia sa uz rodinne hodnoty, spolupatricnost. To je ta dnesna spolocnost, ktora ludi doslova vedie k egocentrizmu a sebeckosti.
A co ty vies, kolke z tych co ta tu hejtuju su v realite presne take ako tvoja svagrina. Takze fakt sa tym netrap, akurat sama sebe skodis.
moja sesternica toto zaživa s bratom, tej zene šlo len o majetok a ked ho konečne dostala po svokrovcoch dala doživotny zakaz bratovym sestram vstup . A kto je tu hňup? Proste ten chlap je slaboch, kvôli majetku si zatrati sestry, kt sa vzorne starali o rodičov bez naroku na odmenu..Preto ma ako prvy napadol majetok a či je mama este vôbec na liste vlastnictva..Može to človeka mrziet, ale oni si vybrali svoju cestu a nie dobru..Možno sa spamätaju na smrtelnej posteli a možno nikdy.A ze sa prezentuje ako dokonala? No lahšie je chvalit sameho seba ako pracovat na sebe
Ja som tiež poznala jedneho podvodnika zlodejička, ktory mal heslo na Instagrame Loyalty is priceless..Tiež som.nevedela, či si prdel robi
Autorka,
ja ta chapem. Proste vidis tu prezentáciu svagrinej a v realite je to koplikovana konfliktna povaha, ktora si zije zivot "internetovej zeny".
Ja by som ju na tvojom mieste neriesila. To je obraz jej. A zial vela ludi si na internete vytvara "dvojicky" ake by mozno chceli byt, ale realne maju velmi vazne zivotne problemy a mozno aj vztahove. Mozno prave dovod, prečo tvoj brat sa sprava tak ako sa sprava je fakt dovod len manipulacie.
A ano, aj mnohe zeny vedia byt sakra narcisticke, manipulativne
@aurora33 Ako môže muž zmanipulovať ženu, že sa odstrihne od rodiny, že nemôže nikam ísť, že musí muža informovať o každom kroku, atd.atď.atď. veď ty tiež čítaš dosť tém, aj komentuješ, koľko žien sa sťažuje na mužov? a koľko žien z MK im napíše, že ten muž je manipulátor, narcis? to tiež ich muži doma viažu k radiatórom?
Ok. Ak to chceš vedieť, tak nebudem písať veľmi do detailov, ale ešte keď mamina bola OK, pred viac ako 4 rokmi, tak niečo povedala švagrinej, na čo sa ona urazila, dotklo sa jej to, čo na jednej strane chápem, sú aj ľudia s citlivejšou povahou, ale na druhej strane to mohla brať s rezervou, keďže už vtedy sa mamine prejavovali prvé príznaky choroby. Mamina pred švagrinou vychvalila bývalu manželku môjho brata, vraj, že je lepšia ako ona atď. Nezastávam sa maminy, nemala takto otvorene povedať, čo si myslí, ale pravdu sa od maminy už nedozviem a bývala manželka môjho brata chodila k mamine na kávičku, keďže mali super vzťah. Brat bol ten, ktorý si našiel milenku počas ich manželstva a rozviedli sa. Mamina vždy tvrdila, že bývala manželka mamine nijako neublížila, tak nemá dôvod, aby s ňou prerušila kontakt. A po pravde, ja som s bývalou švagrinou za dobre tiež. Tak keď mamina ochorela a vzala som ju k sebe. Bývala švagrina k nám chodila, pozrieť maminu, pokecať, na kávu. Nebrala som to nejako zlé. Ale bratovej novej žene sa to nepáčilo a povedala, že pokiaľ ona k nám bude chodiť, tak ona, ani jej manžel (môj brat) k nám chodiť nebude. A bratovi natárala nejaké dristy o tom, ako ju jeho bývala žena ponížila pred svokrou a neviem čo. Čo pravda nie je. Brat je hlúpy a to si dovolím tvrdiť, keďže si nezistil, či to je pravda alebo nie a za zachovanie harmónie v jeho rodine sa od maminy odstrihol. Pretože nechcel, aby jeho deti vyrastali v hádkach a kriku. Pritom si myslím, že to je riadna somarina, keďže jej o tom povedat nemusel, ale on je jeden z tých, ktorý žene oznamujú este aj to, že sa idú "vykakať"...obrazne povedané.
Určite je vela žien, čo su ako svagrina, preto ich to pali a ten povýšeny ton.Samozrejme žiadna nenapise, ja tiez manipulujem muža proti rodine, lebo je zavistliva a neprajna..Raz tu bola diskusia, že baba mala buducu svagrinu, co len lezala a spala, muz jej nosil jedlo do postele.Ja som sa tak nasmiala vtedy, dostala naložene na xy stranach, aka je chudera a co sa stara, ona s vtipom a ironiou vsetko odpalkovala..to bola radosť čitať..Stavim sa, že polovica tych žien, čo jej nakladali su tiež leziace na mobile obezne, preto tolka kritika zrazu..🤣
A po tom poslednom prispevku no comment, podvadzal ju s horšou, teraz je za trpaka, rozhadal sa s celou rodinou a teraz je za hlupaka..karma v tomto pripade zauradovala a 1.manzelka je zadobre so vsetkymi..Každy si zje, čo si navaril
@karolinakr Veď práve, že tiež som si prečítala pár diskusii a momentálne zasnem, ako sa tu niektoré do mňa pustili, len pre to, že chcem, aby moje dieťa poznalo svojích bratrancov a sesternice. Ja neviem, či to je nejaký trend v dnešnej dobe, že ak sa žena vydá, muž ožení a majú vlastné rodiny, tak už automaticky musia zabudnúť, prerušiť kontakt s rodičmi a súrodencami, veď ako už bolo povedané, nie je to ich povinnosťou udržiavať kontakt, keďže majú už vlastné rodiny. Takže v podstate zabudnem na všetko, čo moji rodičia pre mňa spravili, že ma postavili na nohy, podporovali, dali aj posledné...súrodenec tiež, pretože už mám novú rodinu 🙄 nechápem...
Tak ja napríklad nerozumiem ani tým ženám, ktoré sa tak nechajú zmanipulovať, že sa absolútne odstrihnú od rodiny. To si si hádam vsimla, keď teda vidíš čo a ako komentujem. Ďakujem za vysvetlenie.
Pozri, základ je, ze tvoj príspevok splnil, čo si chcela. Stretla si sa s bratom, on sa rozhodol stretnúť s mamou. Verím a dúfam, ze tým stretnutím si mnohé uvedomil a rozhodne sa niektoré veci v živote zmeniť. Ak mu v tom švagriná naďalej bude brániť a nejak ho manipulovať alebo do toho zasahovať ako píšeš, aby si nevidel vlastnú rodinu, tak ona už jeden rozvod zažila ako si písala, môže zažiť kľudne aj druhy, každá manipulácia je vždy do času, nikdy nič nie je večné. I keď ja konkrétne si neviem predstaviť ako sa dá niekoho zmanipulovať až do takéhoto štádia, asi nechceš vidieť vinu aj v bratovi. Snáď sa už budete častejšie vídať ako rodina, brat a švagriná si vstúpia do svedomia, ak nie, môžete dom predať a zaplatiť mame súkromnú opatrovateľku, ktorá by bola u nej doma, s ktorou by si sa striedala, podľa popisu má asi Parkinsonovu chorobu, kedy telo ochabuje, ale mozog vníma, toto nezávidím, asi už aj polohuješ, keď píšeš, že už nedokáže ani rozprávať, meníš už plienky a je z nej ležiak. Brat aj so svagrinou by si mali uvedomiť, ze v takejto situácii pomôže zástup aj na 2-3h, kedže títo ľudia už ozaj potrebuju starostlivosť 24/7, treba si v noci nastaviť budík a otočiť toho človeka, aby sa mu za tie 3h nevytvorila preležanina a v kuse krémovať tieto miesta. A zároveň, keď chcú 1/2 z domu, mala by z ich strany byť tomu aj priamoúmerná, alebo aspoň nejaka starostlivosť o mamu. Ja ti v tomto rozumiem a obdivujem ta, robila som to síce iba 3m cez leto, potom 1m, všetko ako študentka, tiež a je to tažké hlavne na psychiku, naozaj na tých pár hodin vystriedať ťa niekedy by mohli prísť.
@aurora33 Veď áno, ja to chápem, len som napísala, že tak ako muži, tak aj ženy to dokážu. Ale osobne si myslím, že je chyba na strane tých, ktorí sa zmanipulovať nechajú.

@elmivelmi dcéra len teraz nastúpila do škôlky, takže na vzdelanie je ešte čas.
Nikdy som nikde nepozmenila fakty, ktoré tu píšem, len ľudia nečítajú s porozumením. Mne a môjmu manželovi to takto vyhovuje. Pozri. Kde som sa ja sťažovala, že nezvládam starostlivosť o maminu alebo, že chcem, aby brat sa na tom podielal? Mne išlo o faloš a pretvárku svagrinej a to, aby brat navštívil maminu aspoň na pár minút...keď je doma...to je všetko