Švagrinina pretvárka
Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.
Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.
Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.
Rozumiem, tak ale mozes byt rada, brat sa s mamou stretol a hádam to už bude už len lepšie.
Tak teraz tvoju svagrinu už vôbec neľutujem, začala si so ženatým, tak žiaľ, keď mala na to krokodíliu kožu, nech ju má aj vtedy, keď jej dá okolie najavo, že povahovo sa nikdy nebude rovnať jeho predchádzajúcej žene a nech sa aj cez to prenesie. Toto, žiaľ potom milenky musia očakávať, že rodinou nemusia byť prijaté, ona namiesto budovania vzťahov, rozhodla sa ich prerušiť + zatiahla do toho tvojho brata a toto je jeho chyba, že sa dal. Koľko žnien nezvláda potom nastavené zrkadlo z okolia ohľadom ich povahy. V inej téme sa velice ženy do mňa pustili, keď som sa navážala do takýchto žien, ktoré toto robia. Asi svedomie a neznesú ani len kritiku nielen od rodiny, ale ešte aj všeobecnú tú na MK. Ak ti tu tú tému prekopírujem, nebude tam hlavná prispievatelka tvoja švagriná. Pretože mi nešlo do hlavy, kedže tieto ženy som nazvala otvorene k**ami sa na mňa spustila až taká xtremna kritika za toto pomenovanie. A asi aj začínam tušiť aké nicky by tommohli byť, lebo určité zeny tu až prehnane vždy v každej téme nedovolia, aby ich len zeny oprávnene nauvlsti tým, čím naozaj sú. Tu dávam tému a kľudne mi napíš súkromnú správu. 😉
Tu už písať nemusíš. https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/jedna-chyba-rozvratil-rodinu-2/?page=17#post-86419155
Toto bola sranda, tu ju tak zhejtovali a pritom to bola celkom prča
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/co-si-myslite-o-takejto-babe-2/
@miadi asi necitas s porozumením a vztahujes to iba na seba. Autorka sa zariadila tak ako to vyhovuje jej , nie tebe. Že ty nechápeš, je tvoj problém, píše aj, že s mužom a dieťaťom sú dokonca častejšie ako predtým. A áno v zahraničí sú tiež lekári, možno aj lepší, ale poplatky poistenie je tiež iné, takže autorka určite zvážila všetko pre aj proti. A tým že zvolila takúto variantu, z nej ešte nerobí zlú manželku ani zlú matku. A hlavne si uvedom, že starý strom nepresadíš - jej mamka má právo dožiť vo svojom prostredí, v priestoroch a s ľuďmi ktoré pozná, má tam lepšiu duševnú pohodu, ako niekde v cudzine. Niekto to zvládne niekto nie, takže to že autorka zvolila túto a takúto cestu, je ok, vyhovuje im , nie tebe
Toto pochopia oba tie zeny, ktoré si opatrovanie takéhoto človeka zažili na vlastnej koži. Ja som nemala až takéto závažne prípady, moja babka zas bola bludiaca, ale mozog jej ešte ako-tak slúžil, aj sa s nou dalo porozprávať, vedela chodiť, agentúre som sama povedala, že ležiaka by som nezvládla, psychicky, naštastie som bola jazykovo vtedy na tom tak, že som si mohla vybrať aký chcem prípad. Za mna máš v tomto obdiv. Ono to hlavne odoberá neskutočne veľa energie, byt pri človeku, ktorý chradne, nepamätá si, umiera pred očami a ty s tým nič nemôžeš urobiť, jedine zmierniť utrpenie. A Parkinson je hnusný v tom, že človek sa stava väzňom vo vlastnom tele. Mozog by chcel, ale telo už nemôže. Nám aj na prednáškach hovorili, že Alzhiemerova choroba je v tomto milosrdnejsia, lebo aj mozog vynecháva, pacienti zabúdajú, nevedia, sú na urovni malého dieťaťa a tak sa ich mnohé veci tak nedotýkajú ako pri parkinsonovi, kedy človek vníma každú vetu, ale nemôže reagovať.
no ako nič v zlom ale ten tvoj brat je riadny drúk.Mal fajn ženu aj s rodinou vychádzala a on si nájde takúto semetriku..no ked ho svrbel tu teraz má.. že čo je lepšie..
@liusa82 presne 🤣 na jeho mieste sa aj " rozbrečim" 🤣
@liusa82
Poznám z okolia iba 2 prípady, kedy sa takto rozbilo manželstvo a po rokoch mi obaja (ktorí podvádzali) otvorene povedali, že ľutujú, ale čas už nevrátia späť a vôbec nešli do lepšieho ako si povodne mysleli. Žiaľ, niekedy treba padnúť rokmi na hubu, len cestu späť si už zahatali.
@karolinakr mne sa páči na tom to,ako karma pekne zafunguje.A väčšinou prvá žena je len prvá hlavne takto u svokry.Pokial bola teda oblúbená.Tá dalšia vždy bude ňou iba porovnávaná a celkovo rodinou môže ju aj roztrhať.Teda väčšinou to tak je
@cacianka
Nakoniec človek príde na to, čo za “smotánku” tu chodí a prečo tak prehnane vzťahovačne reaguje v určitých témach. 😀 mne sa už dávnejšie nezdalo, prečo sú tu určité veci, i keď zlé, nedoktnuteľný svätý grál a diskusie sa uberajú vždy iba jedným smerom.
A tu jej poistenie platí štát ako dôchodcovi, aj náklady na liečbu a vyšetrenia u lekárov, tam v zahraničí ani nepracovala, veď by sa po každom jednom úkone nedoplatili.
@karolinakr
😂😂😂😂😂
Aspoň je tu na tejto strane parádna zostava žien, že sa aj zasmejem.
@elmivelmi ideš si svoje fantazmagorie,ako motorová píla. Keby si čítala s porozumením, tak to napísala už v začiatkoch, ako to poriešili. Dokonca si urobili režim, lepší ako predtým.
Nikde nepíše že matka je úplne bezpeozorna, to ani nebola podstata príspevku, či v úvode písala.
@katkami123 Ja som úplne zmätená baby
@karolinakr aky súvis majú tie príbehy?😀
@number19 ako a na koho nakydala ?! Nikto z nás ani len netuší o kom píše, kde žijú, ako vyzerajú
Prišla sa poradiť, vypísať o jednom probléme, tak ako tisíce iných žien, upozorňujem anonymne, a už je tu za zrudu a jej mama sebec. Fakt je to tu slepačinec, a chápem ako túto stránku vníma verejnosť
@mimka1402
Teraz, čo ťa zmiatlo? Pomôžeme 😀
@elmivelmi ty ako keby si ani nečítala co autorka píše. Stále si meles svoje, dokolecka, dokola. Od začiatku predsa píše, že muž chodí každý víkend domov, plus na 3 týždne 4x do roka. A ja ju obdivujem, že chce splnit posledné želanie svojej maminky a to postarať sa o ňu aby mohla v kľude zomrieť doma, pri nej, je to veľmi obdivuhodné, nie odsúdeniahodne. A to, že muža nechala v zahraničí, len cez týždeň! A čo, ved zarába peniaze, ako každý správny chlap, ktorý sa s laskou stará o svoju rodinu. Tie, ženy, čo im chlap odíde aj na mesiac a nechá ich tu, to tiez rozbíja vzťah medzi ním, ženou, deťmi? V dnesnej dobe to tak je a funguje, to len ty si mimo a dosť.
@autorka
@katkami123 Prečo sú tu tie diskusie?😀 myslím si, že dokážem čítať s porozumením, ale tu som sa stratila ako v bludisku a ja ako zvedavá kelišova...😀
Mne by tu neverili, že môjho chlapa manipulovala jeho vlastná sestra proti jeho dcére ! ( Nie našej, z jeho prvého vzťahu)A chvíľu aj ich mama mala podobne reči, až som raz zakrocila...
@mimka1402
Tuto je môj úvodný komentár k diskusii, ktorý spustil lavínu. Vulgárnejšie som sa pozastavila nad ženami, ktoré vedia, ze chlap má rodinu (nie nevedomé milenky, ktoré netušia). Začala som prispievať od 14. strany a dosť ma prekvapil postoj niektorých nickov, akoby sa ten chlap vyspal iba sám so sebou, samozrejme, nie je bez viny ani on (!!!! Naschval dávam výkričníky). Ale zaujimalo by ma či jedna z tých horlivých žien, ktorá takéto ženy obhajuje, nebude aj autorkina švagriná. A teda či si tu tie “dokonalé” ženušky len neriešia svoje boľačky v diskusiách.
@cacianka ty necitia s porozumenim nikde som nepovedala ze to z nej robi zlu manzelku, ale ze to nie je dobre pre vztah partnersky ani rodicovsky. Aby zili na dialku. Tie ucty za lekarov by nemuseli byt vysoke ked je len doma leziaca cakajuca na smrt. Zivit dve domacnosti tiez nie je lacne. Moj problem s temou je ze nemala problem dat o svagrinej udaje ako vek jej syna ale svoje nic nespecifikovala. Maminu diagnozu ci kde presne zjje muz atd. Seba krila aby bola anonymna. A cela tema bola o švagrinej aby sa tu na nu kydalo. Na zaklade klebety. Niecoho co vraj povedal jej synovec, v prvom rade jej vadilo ze ju nepozyva a nepohosti. Ta vec s bratom a mamou bola len. Okrajovo spomenuta a velmi rychlo vyriesena ked sa na to poukazalo, Brat je len chudak otrok svojej zeny a zrazu lebo svagrina sa nahnevala brat bol hrdina a konecne isiel pozriet svoju mamu. Internet znesie vela hlavne anonymne. Manipulovat moze hocikto hocikedy hocikoho. Ale vzdy je to hlavne rozhodnutie danej osoby mà svoju hlavu svoje srdce. Je to vzdy volba daneho cloveka ti druhi si mozu kecat co chcu aj na hlavu sa postavit . Nikto by ma nezmanipuloval aby som nesla za mamou alebo aby som zanevrela na vlastne dieta.
@miadi
Už tu písala aj diagnózu - jej mama má Parkinsona a má syna.
@miadi Ak ťa to urobí šťastnou, tak moja dcéra má 5 rokov, do škôlky začala chodiť od septembra, keďže nerozprávala po slovensky, len po nemecky. Žijem s manželom v Nemecku a on je z Francúzska. Chceš aj dôvod prečo žijeme v Nemecku a nie vo Francúzsku? Či nemusím.
Mamine je lepšie na Slovensku, kde má sestru a 2 bratov, kde má svoj domov, ktorý pozná, kde sa cíti super. Zmena lekárov nie je problém, to je jasné, ale...chcela dožiť doma, tak dožije doma. A neťahám 2 domácnosti. Byt som prenajímala dlhé roky, peniaze ušetrené sú. Manžel minie minimum, keďže je sám a víkendy s nami. Vôbec ale vôbec tu o financie nejde a to som ani nikde nespomínala. Ja pracujem na polovičný úväzok na Slovensku, od septembra, dcéra je v škôlke, mamina dostáva dôchodok. Ešte niečo som zabudla? Mám 39 rokov, bývame na západe Slovenska, mám jedného brata, aké detaily ešte potrebuješ?
Ja Len nechapem to sa nedalo opytat ked si bola u nich na zahrade preco nechodia pozriet mamu ? Vies nikdy som nepisala o nikom s Kym som mala nejaky problem na internet, ale do oci poviem co si myslim. Ty sa zamyslas nad tym preco sa Niekto pretvaruje preco falos.. a toto od teba . Uprimna si ale nie do tvare . Tak vztahy riesim v realite nie virtualne. Ona tu mà aj fotku ? Inak ako by si vedela jej Nick ked sa skoro nepoznate? Mna to vlastne ani nezaujima ako zijes to je tvoja volba. Len som tym chcela povedat ze kazdy sme nejaky. Tebe sa nezda svagrina ako zije a Mne zas nieco na tom ako si sa zariadila. No v oboch pripadoch je to kazdej vec . Svagrinu by som vobec neriesila nie ste a nebudete kamosky to sa vynutit neda a ani to nie je automaticke tym ze sa vydala za tvojho brata . Ale tvoj brat mà moralnu aj financnu povinnost starat sa o mamu.
@katkami123 necitala som posledne strany ,hovorim o tom co bolo na zaciatku. Ani to uz Neviem ci je Nova info ze muz chodi zo zahranicia kazdy vikend . Co je realisticky tazko predstavitelne jedine ze byva hnet za hranicami. Bolo by to dost narocne financne aj casovo. Ale Dajme tomu ze treba verit vsetko co sa tu pise ani sa mi nechce verit ze brat Nebol 4r ppzriet mamu Ved to by som riesila snim po par mesiacoch . Nie rokoch . Ale tak ludia su vselijaki.
@miadi
Ale letenky iba s príručnou batožinou na takú krátku vzdialenosť, nie sú take drahé. Naši europoslanci tiež lietajú napr. kszdy víkend domov, sú rôzne profesie, kde cez vikendy letia domov… niekto ide autom, niekto lietadlom.
@miadi Má tu fotku svojeho syna, najstaršieho a vypísané mená a vek ostatných deti. Podľa toho som zistila, že to je ona a nie, ona fotku nemá. Pôsobí na MK dosť dlho a predtým pridávala fotky syna, teraz už fotky nepridáva a ak sa to tebe nezdá, to ešte neznamená, že to nie je pravda. Manžel šoféruje každý piatok večer a naspäť ide v nedeľu poobede. Je to cca 6 hodín autom a nikdy ale nikdy mi nepovedal, že ho to otravuje alebo obťažuje, ide za svojou manželkou a dcérou. A nezmenila som vek jej syna. A ako som už spomínala, pýtala som sa viackrát aj švagrinej a aj brata aký majú dôvod. Odpoveď bola vždy len, že nemajú čas. Nikdy poriadne vysvetlenie, len samé výhovorky.
Finančne sa o maminu brat postarať nemusí, ona dostáva dôchodok a opatrovateľku jej hradí poisťovňa. Ale nechápem, prečo tu riesis financie, keď o financiach vôbec ale vôbec reč nebola a už vôbec nie z mojej strany. A za ďalšie, on sa stará o ženu, a 2 jeho deti. Svagrina dala výstup z práce, keď sa vydala za môjho brata, lebo...dôvod mi doteraz nie je jasný ale je mi to jedno, ak bratovi to vyhovuje, tak je to jeho vec. Takže je na RD a 2 malé deti, brat tiahne domácnosť a všetko. A ako som spomínala 2 MESIACE je mimo a doma je týždeň. Tak kedy sa má o maminu postarať. Ak by nechal prácu, na Slovensku zarobí, v podstate nič, neuživil by ani vlastnú rodinu. Takže podľa teba mám byť taká MRCHA a nechať ho, aby sa staral o maminu? a nedokázal sa postarať o vlastné deti? Tu nejde o starostlivosť o maminu, to je zariadené, mne ide o to, aby maminu chodil navštevovať, ale keďže k nám chodí jeho bývala, tak mu to žena "zakázala".
A už nerozplytvávaj môj vzťah s mužom...ako som písala už viackrát, máme úžasný vzťah aj takto a sme spolu viac, alebo dajme tomu, že rovako ako by sme boli v Nemecku. Až na tie 3 týždne každé 4 mesiace, to by sme spolu neboli, lebo by si "dovolenku" nevzal, keďže je "workoholik".

@katkami123 Nie, práveže som teraz napísala, že chyba je na strane tých, ktorí sa zmanipulovať nechajú, čiže na bratovej strane. A áno, presne si to vystihla. Mamina trpí parkinsonovou chorobou a je leziaca. Už som spomínala, že má opatrovateľku na pár hodin denne, kedy ja idem do práce (4 hodiny) a potom poobede, keď idem s dcérou von. Cez víkendy mi pomáha manžel. A nehrám sa tu na Matku Terezu, ako ma niekto nazval a tiež nie som dokonalá, mám svoje chyby, ako každý z nás.