icon

Švagrovci sa nesprávajú pekne k našej dcérke

30. júl 2022

Ahojte baby. Stretli ste sa niektorá s niečím podobným? Začnem tým, že pred 3 rokmi sa manželovmu bratovi, môjmu svagrovi, narodil syn. Všetci sme sa tešili, malého zbožňujem ja aj môj manžel. Ako sa narodil, všetky stretnutia sa točili okolo neho, čo už vie, aký je, čo práve robí. Všetky oči boli na ňom, všetci sa bavili o ňom. Áno, bolo to miestami otravne, hlavne pre nás, keďže sme nemali ešte v tom čase deti. Neprežívali sme to tak, ako by sme to možno prežívali teraz, keď už dieťa mame. Ale vždy sme sa tešili, chválil, venovali sa mu. Nikdy sme nič zle na neho nepovedali, ani v súkromí. Pred 10 mesiacmi som porodila dcérku. Myslela som si, že svagrovci sa budú tešiť, tak ako my sme sa tešili s nimi. Že našu dcéru budú mat radi tak ako my mame radi ich syna. Ale správajú sa zvláštne. Nevšímajú si ju, majú divne poznámky. Keď sa napríklad na svoj vek naučila skoro stvornozkovat a svokrovci ju chválili tak švagor mal blbe reči či už vie aj zlomky. A stále niečo. Ja sa snažím už nič nehovoriť, iba keď sa svokrovci opytaju. Pokračovanie v komente.

Strana
z2
didi2102
31. júl 2022

Áno je to normálne aj keď.blbe, že keď je v rodine ale aj medzi kamarátmi viac detí tak sa porovnáva aj keď nepriamo, mojej neteri ako 4r diagnostikovali epilepsiou a môj brat a kt mám super vzťah hlúpo komentoval môjho vtedy 2r syna keď behal/hral sa/ jasné neake zvuky vydával že vyzerá ako keby aj on mal záchvaty,ktovie či aj on nebude mať atď bolo to veľmi nepríjemné , potom som si uvedomila že len sa snažil zmierniť svoje bolesť a strach .... Neriešila by som to,nevyzdvihovala čo dieťa robí, ty to myslíš v dobrom,tvoj švagor že vychvalujes a vyzdvihuje s svoje dieťa

pipistrel13
8. aug 2022

@zmrzlinka2021 nemozem suhlasit,zazili sme to s dcerou...moja sestra a brat s partnerkou si na nej vybijali komplexy,s muzom sme to ignorovali,lebo ved pre klud v rodine a predsa stretame sa na dve hodinky raz za mesiac aj to niekedy nie
a poviem ti najvacsia chyba bola ignorovat to...prislo tp az tak daleko,ze ju trapili tym,ze ako je krstena tak ju budu volat (mala 4roky) a nemala to vtedy rada a plakala,lebo chcela zdrobnelinu a bratov syn jej tiez tak vravel a ze je skareda a ze ho to ucia rodicia...vtedy sme si povedali,ze dost a dodnes sa dcera na to pamata ako sa k nej spravali a my sme boli akurat dobre sprosti...
dnes je situacia ina,casom sa mozno uvedomili,ale nestretavali sme sa dva roky,len ked u mamy nahodou...
ani ja by som neverila,ze moze niekto nenavidiet male dieta,ale nanestastie su taki...a mame aj syna a k tomu sa spravali normalne
neopisujem vsetko,lebo je toho vela co jej robili,take male zakernosti

jana_eyre_2
8. aug 2022

@zmrzlinka2021 možno by niekedy človek mal tie témy selektovať, lebo to tak vyzerá že v poslednom čase tá tu veľa veci vytáča a potom reagujes aj tam príliš kde tak reagova nemusíš.. ale to je len taká malá nevyžiadana rada..

Myslím že väčšiny žien by sa nespravodlivosť v pozornosti od rodiny o deti dotkla..

Strana
z2