icon

Svojho muža už nemilujem

poraditsa
5. dec 2020

Poznate to? Ako take zvladate? V nasom vztahu uz bolo dost hadok (ohladom jeho matky) a tym, ze si Ma nikdy nezastal, klamal mi v prospech matky, nikdy so mnou pred nou nedrzal, tak Ma to vnutorne ubijalo a tym, ze uz vela takehoto sa opakovalo, uz ho nelubim. Mame spolu jedno dieta a druhe na ceste Ale ja si neviem predstavit tohto muza opät lubit a myslim, ze az ked jeho matky tu nebude, Bude konecne ako na byt. Rozvadzat sa nechcem kvoli detom a on taktiez nie. Da sa takto dlhodobo zit? Poznate to?

miadi
5. dec 2020

Pozri Moja svokra je talianka vela som sa snou natraoila Lebo som snou chcela mat hlbsi vztah. A ona chcela byt velmi dominantna vo veciach do coho ju nic. Byva kusok od nas prakticky susedia este som aj robila u nich v rodinnej firme kde mà otravovala vymyslala si pre mna smiesne roboty ktorej mohla urobit sama kym Ja som robila dolezitejsie veci na pc ktorom ona ani nerozumela. Chcela mi kecat do toho ako budeme volat nase deti kolko policiek mam mat v skrini obručku mi chcela kupit novu Lebo Ta co som si vybrala vraj nie je dost dobra. Chcela aby som si dala urobit trvalu ako ona a nosila jej stare saty ( je o 42r starsia odomna mà inu postavu a od 198o si nic nove nekupila)Ja kupujem guess a MK 😆 chcela aby som hnet po porode dala babo jej a isla robit k nim Lebo cudzi ju okradnu. Chcela mi kecat do toho kedy mozem ist na Svk za mamou. Jej reci ma sice vytacaju no zasmejem sa jej vzdy do tvare a nepotrebujem mm aby sa za mna postavil. Tieto jej absurdne reci su len reci. Ludia ti mozu len tolko kolko im dovoliš. Zalepit usta jej nemozem tak nech si vyprava nezmysli. So svokrou nežijes koli nej sa nerozvadzaj ked mas inak pocit ze vas vztah by bol bez nej dokonaly.

aliz1
5. dec 2020

Moja mamina tiež bola s ocom len kvôli nám deťom, vela trpela, hádky, plač. No nakoniec odišla od neho s nami... A teraz v mojom vzťahu mam to iste.. Povedala my aby som nerobila tu istu chybu co ona aby som ostala vo vzťahu len kvôli deťom. Pretože deti to tiež cítia. Vidím na sebe tiež že som nervózna a občas aj na syna. Potom ma to strašne mrzí na koľko on za to nemôže aký je jeho oco.

janeninka
5. dec 2020

@poraditsa podla mna ak sa nic nezmeni a ostane to ako je to teraz - tvoj muz si nebude vediet s matkou aspon trochu upratat hranice, ty si nrvyriesis svoj hnev a nenavist voci nej tak to nie je udrzatelne a podpise sa to na vas vsetkych , vratane deti..
Takze by som mozno skusila individualne psychoterapie.. aj na tom uvidite ci vobec je snaha o zmenu ci uz z tvojej alebo jeho strany.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@miadi Super riadky, dakujem! Joj prve co ma napadlo, ze klobuk dole pred takou trpezlivostou a kludnymi nervami - ja by som takuto svokru na zaklade ako sa sprava/pises, asi poslala kade lahsie, lebo ja si nenecham a asi je to o povahe alebo sa ucit byt cool a neukazat. Ano v tomto mam velke nedostatky - nepovedat ale len si pomysliet svoje. Joj rada by som sa to hned naucila a mala tak sväty pokoj hlavne s manzelom, lebo ich vztah musim ozaj zacat chapat ale aj akceptovat aky je. Musim si pomysliet, ze ked to zvladne jedna ci druha baba, tak aj ja. Diki

poraditsa
autor
5. dec 2020

@janeninka Presne to sa zacalo diat. Kedze sme chodily spolocne do poradne a riesilo sa tam hlavne on a jeho vztah s matkou tak teraz uz len sam tam chodi, bo ja uz na to nervy nemam, sediet a pocuvat nieco co ja uz davno viem. Problem nie je vo mne v nasom manzelstve a vraj nase manzelstvo nie je na rozvod podla poradne.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@777januska777 Dakujem za skvele a uprimne riadky! Toto mi prehovoriloedo duse! Dakujem

kristina2015
5. dec 2020

@aliz1 👍

miadi
5. dec 2020

Ale nemala by si na nu pred nim nadavat. Tebe by sa tiez nepacilo Keby on nadaval na tvoju mamu, to sa nerobi . Nesedi mi to co pises ze inak mate dokonaly vztah a ze ho nemilujes. Skor ho milujes az moc tak ti ten jeho vztah co mà s matkou vadi, ona Ta. Nema rada tak ste ako sokyne. Ale je to smiesne on vas ma obe rad kazdu inak . Ja mam s mamou velmi blizky vztah tiez snou kazdy den volam a vsetko jej vravim. Lenze ona to zas neposuva dalej mojmu muzovi, ked sa jej aj nieco nepaci nikdy mu to nepovie nemiesa sa . Je proste super svokra a nevie moc anglicky tak nema ani moc šancu 🤣

poraditsa
autor
5. dec 2020

Babulky strasne moc vam vsetkym dakujem za rady! ❤️

miadi
5. dec 2020

@poraditsa nie nie som cool praveze vzdy vybuchnem snazim sa krotit ale vzdy jej poviem uprimne kam si tie svoje napady moze dat. Slusne. No ona zas mà jednu dobru vlastnost ze nie je velmi urazliva. Proste Ja sa ohradim ze nie tak toto nechcem tak to nebude a ona sa Proste posunie dalej. Ja si Proste nenecham diktovat ako mam žit.

stanulienkat
5. dec 2020

Preco si isla do 2 dietata???

miadi
5. dec 2020

A hlavne si alergicka na svokru Lebo denne snou vola mas ju denne doma akoby . Keby jej volal trochu menej tak by si sa tolko nehnevala. Ked bola u nas mama zaseknuta 8m koli covid denne skypovala s frajerom a potom mojim bratom bolo to dost otravne niekedy 😆tak sa snazim aj ja menej snou skypovat ale tak hlavne jej ukazem deti Lebo ich miluje a tak uz nekecam 2h ale menej . Lebo pre tych druhych je to otravne 😂aj mala vravi uz to vypni a maly mava bye bye ze ma chce len pre seba.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@stanulienkat z presvedcenia oboch stran

0kristina0
5. dec 2020

@poraditsa zit sa s tym da ale budes nestastna ale preco by si mala byt ked mozes byt stastna bez neho a svokry? Dobre porozmyslaj nad rozchodom, kvoli detom neudrzuj "rodinu" deti nie su sproste a vsetko vidia, citia, asi im nechces dat takito priklad "rodiny" kde nie je kusok lasky a citu. Toto si prenesu neskor do svojich rodin a nevesta ti zacne vyplakavat ako si vychovala syna ked jej nevie prejavit lasku.

evica01
5. dec 2020

@poraditsa pupocna snura neprestrihnuta - to je diagnoza tvojho muza s mamou. Asi tisic knih je na tuto temu.
Tvoj muz by ta prizabil keby si jej ty niekedy zdvihla jeho telefon? Ze ked mu bude volat tak zdvihnes a opytas sa co potrebuje. Nic nebude potrebovat. Bude si jeho pytat. Ty povies ze ma teraz pracu s tebou, ze sa mu neda teraz 🙂
Tvoja svokra predpokladam nema kamosky. Treba ju zamestnat. Aj tvojho muza treba zamestnat.
Na nervy fakt tieto matere. Nedaju pokoj. A uz ked zacnu spomiiiinat ako im dvom bolo spolu dobre a ci sa pamata, ze ked bol maly tak to a to... Potom sa spolu z niekoho vysmievaju alebo si sepkaju o niekom... Trapne. Vrcholne.

terezka1947
5. dec 2020

Mne stale neda jedna vec pokoj.
Myslim,ze vo vacsine manzelstiev,co maju tento problem,ide o superenie svokry a manzelky o toho muza.
Keby jedna,aj druha sa respektovali,bolo by to super.
Ale ked tak citam niektore reakcie,aj manzelky idu presne to,co vycitaju svokram.
Presne toto.
A chudak ten muz poton.
Ked mam byt uorimna,nevedela by som si vazit manzela,keby sa kvoli mne odstrihol od rodiny.
A sice sme na zaciatku mali vselijake boje-velmi si vszim,ze dokazal sa bit za svoju rodinu.

kristina2015
5. dec 2020

@terezka1947 O tom to asi je ,že buchol rukou o stôl a vysvetlil mamičke a dosť teraz hovoríš o mojej žene s kt mám deti. Len nie každý sa takto zachová ,niekt.este dávajú mamičke za pravdu a mamička má vždy pravdu. Ich rodina je asi mamička a žena s deťmi sú spolubyvajuci zrejme

terezka1947
5. dec 2020

Mne mamka vzdy hovorila:tak ako sa sprava chlapec doma k ridicom,rodine...tak sa raz bude aj k tebe. A musim povedat,ze co tak pozorujem,je to presne tak.
Cize,zienky,nebojujte...teste sa,ze vas manzel,pristel si vazi svoju rodinu.
Neziarlite. Da sa z toho vela vytazit.
V tejto dobe je vela veci postavenych na hlavu.
Aj vztahy v rodinach.
Kde sa neda,neda,ok. Ale nech to nie je o jesitnosti.

katkami123
5. dec 2020

Každý ma inú trpezlivosť, koľko znesie. Niekde sú diskusie, kde sa všetky zeny chytajú za hlavu, až kam to autorka nechala všetko zájsť a aká je hlúpa, že si toľko nechá, inde to autorky riešia hneď z kraja, aby predišli tragédii. Takze netreba hneď súdiť, pokým nie sú extrémy, a teda hovoriť úplne všetko a každý deň o svojom rodinnom živote matke je extrém.

terezka1947
5. dec 2020

@kristina2015 pozor,pozor.....nemyslela som to tak.
U mna manzel buchol po stole a povedal-dost,hovoris o mojej sestre.
A mne vtedy doslo,ze som ja ta zla. Namiesto toho,aby som sa urazila....prekvapila som samu seba,ze som citila skor hanbu. A ospravedlnila som sa.
A to teda moj manzel dost drzi pri mne.

kristina2015
5. dec 2020

@terezka1947 Áno ja ťa chápem ak bol dôvod prečo nie .Ale isto buchol o stôl aj matke a dosť hovoríš o mojej žene . A tým predišiel katastrofám .

kristina2015
5. dec 2020

@terezka1947 určil hranice hneď na začiatku

panelacikova
5. dec 2020

@heleninamama Inak, ale toto ja tvrdím o mojom ex.... A nie, nikomu neželám smrť, ale stále poviem, že kým bude jeho mama nažive, on nedozreje. Lebo ona mu to svojím správaním voči nemu doslova nedovolí. Stále je to jej synáčik maličký, stále sa o ňu môže oprieť, vo všetkom mu ochotne pomáha, aj v tom, v čom on sám možno ani nechce... Proste opičia láska. A fakt sa niektorí spamätajú, až keď zistia, že zrazu ostali na svete "sami". Matka je pre nich totiž celým vesmírom. Kto nezažije, nepochopí.
Autorka: on vás má možno aj rád, vyhovujete mu. Ty mu vyhovuješ, lebo si "gazdiná" a s prepáčením - má kde zasunúť no a dieťa/deti - veď správny chlap má mať rodinu, že áno.. Čiže on je spokojný. Doma je o neho postarané a mamička mu vždy povie, že čo a ako. To si samozrejme potom doma aj presadzuje (zrejme). Ak je sráč, tak nenápadne potichúčky ti predkladá matkine názory. Ak je hovado, tak agresívne a hlučne 🙂 Len nerozumiem jednej veci. Ako si mohla dopustiť, že si otehotnela druhýkrát? Prepáč, viem, že škaredá otázka, dieťa je na ceste, samozrejme, bude to tvoja radosť a šťastie. Ale kým nebolo.... A videla si, aký je. Že je to mamičkin poskok a sráč. Prečo si to vôbec dopustila, vari si si myslela, že sa zrazu pochlapí??? :(
Ja mám s ex jedinú dcéru. U nás začali všetky tieto telefonáty vlastne až v čase vysokého štádia tehotenstva, čiže cesty späť už nebolo. Ale potom som si už sakra dávala pozor na to, aby som náhodou neotehotnela druhýkrát....
Ja som od neho odišla. Ale s jednou dcérou, ktorá mala v tom čase cca 7 rokov. Neviem si predstaviť, kam pôjdeš ty s dvoma maličkými deťmi :(

kristina2015
5. dec 2020

@terezka1947 Proste chlap nie mamickar 🤷

panelacikova
5. dec 2020

@poraditsa neoznačila som ťa. písala som vyššie pre "autorku" 😀

panelacikova
5. dec 2020

@heleninamama tvoje slová o 8:33 sú neskutočne pravdivé a (a to málo používam tento výraz) krásne 😀
@poraditsa vieš, heleninamama nemyslela tým muža, ktorý by sa ti pchal do zadku, ale muža, ktorý bude pri tebe stáť, aj keby sekery padali a ak sa mu niečo nepáči, povie ti to potom osamote a v pokoji. možno sa aj pochytíte, ale nikdy ťa nesklame pred cudzími, vždy ti dá pocítiť, že si ťa váži a že si preňho jednoducho tá naj osoba na celom svete. a ver mi, mala som toto, čo máš doma ty, opustila som to. a mám manžela, o ktorom píše vyššie spomínaná používateľka. a príde všeličo. aj sme sa kedysi pochytili (ešte pred manželstvom), ale i tak mi dal stále pocítiť, že som jedinečná.

ešte k tvojmu manželovi: ja si myslím, že tu ani nejde o to, že ty ho nemiluješ alebo nemáš rada, ale o to, že ty ním doslova pohŕdaš, ty si ho nevážiš. a ak je to tak, ja ti dokonale rozumiem, prečo sa tak cítiš, u nás s ex to bolo navlas rovnaké, ako čítam teba...
@terezka1947 matke môjho ex by vyhovovala jedine tichá puťka, ktorá prikývne doslova na všetko, čo ona navrhne. toto keď nezažiješ, nepochopíš. akonáhle má nevesta (ja som síce nevestou nebola, chvalabohu, ale píšem vo všeobecnosti) iný názor a matka je naviazaná chorobne na syna, tak bude lámať syna donekonečna, len aby aj on začal doma presadzovať jej názory. ono je to asi tebe ťažko pochopiť, ak je tvoja svokra normálna. áno, aj normálna svokra pohučí, má iný názor, možno sa s ňou človek aj poháda.... ALE - normálna svokra nemanipuluje svojho syna, nepotrebuje mu riadiť život a mať ho na špagáte. je normálne, že nevesta a svokra si nerozumejú. no už nie je normálne, ak chlap nie je chlapom 🙂 tam sa už prikláňam k @heleninamama že sú chorí obaja...

heleninamama
5. dec 2020

@panelacikova Ona nikam nikdy nepojde. Ona ten život nejako pretrpí. Uteší sa tým, že iné ženy sú na tom aj horšie (nebije ju, nepije, výplatu donesie, aj deti ho majú radi...) a obetuje sa kvoli deťom. A počká na svokrinu smrť - 10, 20, 30 rokov... To sa dá vydržať. Veď tak aj znela úvodná otázka - Či sa takto dá dlhodobo žiť.
A toto je o osobnom nastavení človeka, jeho výchove, povahe, sebaláske, vzťahu k životu, ambíciách... Ja by som mu ten telefón vytrhla, svokre povedala svoje pekne od pľúc a muž by dostal po papuli zakaždým, keď by spomenul mamičku v situácii, ktorá sa týka len nás dvoch. A ak by to nezabralo, išla by som preč - aj s deckom, aj s bruchom. Ale to som ja.
Ona tu hľadá len povzbudenie, virtuálne potľapkanie po pleci, chce sa len vyrozprávať, dostať to zo seba, lebo má ťažkú chvíľku.
A možno ju nakoniec nakopne choroba, ako moju spomenutú kolegyňu, ktorá je dnes presvedčená, že ochorela práve z toho toxického prostredia a vzťahu.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@panelacikova nie je to tak ako pises aj ked pises vela logicky a Chapem. Moj muz je totalny kludak, nenadava, nepije, nefajci, o rodinu sa stara ukazkovo a je tu casovo pre rodinu. Druhe dieta sme chceli obaja a to velmi silne. Nikdy ani on a ani ja sme nechcely rozvod „len“ kvoli svokre a poradna nam to tiez potvrdila, ze nase manzelstvo je inak v poriadku. Preco sme chcely druhe dietatko teraz a nieco par rokov tu rozpisovat nebudem, nie je temou. Nuz Neviem co sa vo mne odohrava, ako vyssie jedna pani povedala, nie ze ho uz nemilujem Ale som vnutorne nahnevana/sklamana, ze sa zazraky nedeju zo dna na den. A to sa mylis o tom zapicchnuti - ked bola hadka, tak sme spolu nespavaly a niekedy aj oddelene. Podotykam, ze sme sa nikdy nehadaly, len kvoli jeho matke a tym, ze som ta dynamicka tak ja som zvysila hlas ci zacala hadku. On je dobrak a chce aby vsetky strany boly spokojne. Mame inak Fakt skvele manzelstvo keby neni svokry alebo keby ju ignorujem.

poraditsa
autor
5. dec 2020

@heleninamama nemam toxicke prostredie. Ide len o svokru a jej prehnany zaujem o syna a opacne, ze on nevie jej povedat hned v tel - Teraz sa mi neda. To je cele a ked budem mat pocit na rozvod, tak to urobim. Nie som ani putka, viem byt nezavisla, mam vzdelanie a pracu, som silna zena a viem povedat aj prezendentovi ci papezovi nie, pokial to tak citim!

terezka1947
5. dec 2020

@kristina2015 ale kdeze.....ucili sme sa navzajom.
Muz nema byt mamickar....ok,ale ani zena nema byt mamickarka.
Ak zena so vsetkym ide za mamickou,preco by to nemohol robit muz?
Myslim,ze tu ide o vyspelost a dospelost partnerov.
A rodinu vydajom nestracame,ale ziskavame.
No,chapem,ze v kazdej rodine je to ine. Niektore rodiny su chladne,niektore vrucnejsie. Ak sa stretnu partneri,jeden z jednej,druhy z druhej strany=taaak to moze byt velke nepochopenie,velke nedorozumenia a velka praca vo vztahu.
Uz kazdy si musime pracovat na vztahoch. Ked to nejde,ok.