Svokra a čas s vnukom
Chcela by som vedieť čo si myslíte o Tom,že svokra povie že chce byť s vnukom minimálne dvakrát do týždňa a z toho ten raz na celú noc. Ja to vnímam ako narušenie súkromia ako rodiny samotnej. Malý má 1,5r.
@asocial presne tohto sa bojím. To jej lamentovanie atď.
@katarinka89 presne tak
@angela85 ja si nemyslím o nej že je zla, ale prekračuje hranice a stupňuje sa to. Aj napr v tom,že všetko čo kúpim pre malého je zle resp nie dosť dobre. Nepáčil sa jej ani jeden kočík,ani postieľka nebola pekná a prečo v postieľke sú žlté obliečky niesu pekne..atď atď. Ale keď už zavelil že o 12 by došla pomalého a na druhý deň o 12 ho donesie ako sorry. A keď povieme,že máme program oduje sa. Počujem to na hlase..a hneď dodá dobre,ale na druhý týždeň určite.to ako čo je?Muž jej to stále vysvetľuje no nepomaha
@luccija nechápem. Ja sa ohlasujem každému aj nasim
@elizabet173 áno ľutujem to,no nechcela som byť ,,zlou,, nevestou malý ju má rád no vždy povie,že u nej neplače ale len u nás alebo mojej mamy a že u nej není nervózny atď. Coz pochybujem,ale ok. Už sa stalo že ho keď mal cca 7-9mesiacov kocikovala a nevedela ho utíšiť tak nám volala že nech si poňho dôjdeme. A pritom my sme ho nepotrebovali dať strážiť ona sama ho chcela. a celkovo viackrát bol zadlžený a červený a keď som sa pýtala že či plakal tak že nie no myslím že klamala. Ale to je u detí normálne..Ide o to,že mi x-krát povedala že ja nemám skúsenosti a ona vychovala dve deti😂
@raja95 nie😂
@elizabet173 ale veď ona chcela byť dôležitá ako vždy.Uz sa nestretávame asi 5 r nedalo sa nijako s ňou dohodnúť na ničom.
@elizabet173 lebo sa mi nechce počúvať jej reči. A ukazuje mi na mobile aký kočík by ona kúpila, aké pekné veci majú tú a tam a malý by mohol to a to jesť. Ako toto nepotrebujem fakt. Keď sme kúpili dom nepáčil sa jej lebo nebol novy a potom nám ukazovala inzeráty kde aký dom predávajú alebo stávajú🤦pritom domček máme tip top..to je škoda reci
@elizabet173 a ešte ďalšia vec ja chodím doobeda s malým von,ona robí do 16h..To nieje stará tetka má iba 55r..ja s mužom 30
Mne pomohlo sa len pohádať,pomenovať veci pravými menami a určiť si hranice. Proste sa porozprávať narovinu. Budete chvíľu obe odute,ale keď bude chcieť byť s vnucatom prispôsobí sa. V prvom rade by ste rodičia a vy určujete pravidlá,čo sa týka vašich detí,ale určite by som umožnila deťom byť s babkou
Nikdy jej nevyhovies...takýchto je veľa svokier.Tvrdit si stále svoje, porovnavat veľmi veľa ženam s prepáčením prepne, keď prídu do prechodu, už nemajú doma deti a nezdravo sa upnu na vnúčatá potrebujú mať pocit doleztosti a sekiruju mladú rodinu.
Dajte si nejaké pravidlá nech ste spokojné obe.Pre deti sú dôležití starí rodičia, ale tak nech Ťa neprevalcuje.
Uprimne mozno ma tu ukamenujete ale z toho co autorka opisuje to vyzera na babku - manipulatorku. Ocividnu taka co nema iny zmysle zivota a chorobne sa uplna na svoje vnuca. A to s nim travi cas niekolkokrat do tyzdna. Cize podla vas autorka -matka ma byt pokorna a vdacna a babka si moze vyskakovat a diktovat podmienky ohladne starostlivosti o dieta. A ano neohlasena navsteva bude vzdy neohlasena ktora narusa sukromny zivot druhych ludi i ked donesie mandarinky. Ak sa to stane raz za mesiac da sa to prekusnut ale nie kazdy tyzden. A nie je v poriadku ze premiestnuje veci na kuch. linke a ine veci ani ked tvrdi ze "upratuje". A ked raz matka pripravi jedlo pre svoje dieta tak uz duplom nema pravo ho zmenit. Ako toto by som nikdy netolerovala. Z autorky robi neschopnu. Moj nazor je tiez ze prekracuje hranice. Ako to vyriesit neporadim ale budete to mat tazke a snad to nenarusi aj vas partnersky vztah.
@elizabet173 rozhovory už boli. Ozaj už ostáva len asi buchnúť po stole. Ja som s ňou chodila kocikovat aj poobede a bola som ticho aj keď mi napríklad volala kde som a ja som bola napr v centre mesta tak sa tam zjavila za 10-15min a zas volala kde presne sme. V centre má kanceláriu totiž. Nikdy som ju neodstrkovala atď..to robí práveže ona mne/nám svojim správaním. Kto chce tráviť čas s niekým kto stále hovorí že všetko čo kúpim(e)je zle a ona by iné. Aj na to bola upozornena. To je začarovaný kruh a vo mne to už začína kypiet.
@luccija tiež si myslím že trpí že sa nemá o koho a hlavne do koho starať. Švagriná mi hovorila že im aj s mojím mužom nedali dýchať či už boli malé deti alebo dospelí. No ona ich stále volá zdrobneninami a syna oslovuje miláčik a atď aj keď ju prosil nech ho tak nevola
@veroniq85 ďakujem za názor, presne takto to vidím ja. Že už tu moju toleranciu zneužila k tomu aby ovládala všetko. Jo a ešte som si spomenula ako raz keď došla na návštevu vstala a išla do kuchyne a zdvihla poklicky na hrncoch a pozerala čo som varila 😰
No to je taký typ vyhodis oknom, príde dverami.Taka povaha od malička nalipnuts na deťoch a myslí si, že nevedia bez nej žiť.Hovorim mám podobnú generál celej rodiny.Roky sme sa kvôli nej hádali a to som s mužom 18 r.iba raz som si poriadne otvorila ústa a zdula sa spravila cirkus a odvtedy tam nechodím a doma je konečne kľud.
Druhu dieta dceru má v 38 r doma bez detí, partnera a robí jej spoločnosť.
@elizabet173 to ešte bolo v čase keď som nevedela že je až taká stíhačka. Po nakuknúť do hrncov som sa jej spýtala či niečo hľadá😂muž sa jej opýtal kde toto videla.
Z vlastnej skusenosti treba ist na to tvrdo a urcit hranice. Vysvetlit co je pre vas este ok a co uz nie. Ci chcete dat kocikovat, na ihrisko, na noc. Rozhodnut ma vzdy rodic. A uplne strop je pre mna, ze rodic ma urcit co bude dieta jest a nie babka si zmeni jedalnicek ako chce. Na to som ja konkretne uz uplne precitlivela😅
Ja som teraz v 7.mesiaci a moja svokra na poslednej navsteve zacala rozoberat, ako by ona uz len doma rodila, ze detom v porodnici len ublizuju. No co ti poviem. Zas budem za neschopacku, co bude rodit v porodnici. By som ju chcela vidiet, ako by ona rodila doma, ked prveho rodila v 32tt a druheho v 38tt s razstepom tvare. Nemam nic proti porodom doma samozrejme, ale tak ja na to gule nemam si zobrat celu tu zodpovednost na seba a moj chlap by s tym vobec nesuhlasil. ... Minule sa ma zas pyta, ze o ktorej rano chodime do skolky, ze by si prisla vnucku pred tym pozriet, ked ide okolo. Ja som jej krasne odpovedala, lebo som vedela, ze odchadzame z domu skor, ako ona chodi okolo, ale v duchu som si myslela, ze ci jej nej..., ze som rada, ze sa relativne v klude rano vychystame. Alebo neuznava bezne skolky, len alternativne, lebo su tam deti stastnejsie 🤣 och moje dieta nestastne 😁 (svagrina rodila doma a maly chodi do alternativnej skolky a je s nimi viac, tak su lepsi proste) ... Furt cosi bude. Som zvedava, ako to bude teraz, ked sa narodi druhe, co este bude mat potrebu, robit si ciarocky 5min.navstevami, ale uz teraz viem, ze zvoncek budem vecer vypinat a muz bude mat prikaz rano zamykat branicku aj dom. Aj ked ma kluc od nas aj ona, hadam nebude az tak preapekulovana 🤣 opakujem, keby tie navstevy boli ozaj plnohodnotne venovane vnucatam, nemam noc proti, samozrejme aspon v akom takom normalnom case alebo byt aspon ohlasena... Nedavno sme boli na vylete celodennom, vratili sme sa, ja som si potom musela lahnut, lebo ma hlava bolela (tehotna), muz isiel na nakup, zrazu sa hned vratil, ze mama prisla. Nedela podvecer. Vravim super, doma nic nemame, zas budem za neschopacku, ze ich nepohostim. Aj preto nemam rada neohlasene navstevy, ja rada hostim, ale takto tazko. A vela zbytocnosti doma vzdy pre istotu do zasoby nemame.
@batwoman tiež to máš veselé teda...
@aceris no mne stačilo keď som videla fotky čo malý jedol keď bol u nej. Ona ho vždy fotí aj natáča x-krát. Porcie ako pre dospelého. Na obed tanier zeleninovej polievky a rizoto. Porcie také,že keď to ja zjem mám dosť do večera. No a na večeru palacinky s lekvárom.🤦neviem načo toho toľko...
vsade je nieco, ja by som to neakceptovala, preco by si akoze babka mala urcovat podmienky? ved je to vase dieta, ked nieco hovori, ze by robila inak, tak mohla robit tak alebo onak ved mala svoje deti, kazdy nech si vychovava svoje deti a do inych sa nestara, joj toto ma vie tak nahnevat

Pozri moja svokra povedala, že sme rodina a ona sa k rodine nebude ohlasovať🙂)sú ľudia ktorým nevysvetlis a to, že zakýva malému, či prinesie ovocie je pekné.Ale na noc by som tam dieťa nenechala