icon

Svokra a jej neustále nevyžiadané rady: Ako ju zvládnuť?

7. júl 2026

Ako zvládať takuto svokru? Ktora ma potrebu neustale nieco radit, ako keby s jej synom mame 2 roky, sme zaostalí a nesvojprávni. Je to realne vo všetkom, vo všetkom. Sme u nich a napriklad sa ma opyta, ci mi neni zima, 20x, poviem, 20x neni a ona sa opyta 21x. Ako keby si chce vyslovene az dosiahnuť, ze nakoniec povieš, ano je mi zima, mate pravdu. Alebo ideme na vylet a večer pred nam zavola ako ju napadlo, že by bolo super, si zobrat toto a toto a tak, aby sme si to zobrali. Ja neviem ideme so synom lekarke, tak zavola, aby sme si nezabudli zobrat vodu. Jednoducho, takto nejako a lezie mi to už fakt na nervy, ked mi radi bezne veci, ktore mam davno sama spravene a nachystane alebo led mi vnucuje, ze mi je zima, ze chcem kavu, lebo sa ma 40x opyta ci ju dam a podobne. Ja este som uz taka, ze jej neodpisujem na take rady a nereagujem, horsie ze ma vytoci muz, ktory jej este odpovie, ako keby realne sme retardi, ktorych ta vec nenapadla a uzna jej aky ma super napad, aj ked to je vec, ktoru uz sme davno spravili. Tak som uz aj jemu povedala, preco jej nepovie ze vsak to uz davno mame napriklad nachystane, preco ju este utvrdí v tom, ze asi sme nemozni. Ach, jednoducho pride mi ako osoba, ktora si ma stale potrebu dokazovat, ako vsetko vie naj naj, vsetci ostatni su mimoni a začinam mať extrémnu averziu uz len ked usta otvori, čo z nej zasa vylezie.

Strana
z3
luccija
8. júl 2026

@anonym_autor tvoj muž je aký?necháva rozhodovať teba, alebo si vie presadit svoje?Moja mama je podobná, ale nie až tak.Zajtra má pršať nech si xy /vnučka zoberie dazdnik😂ked sa narodila tak mi moja babka volala nech " ju ten pes nekusne neznášala nášho psa a bála sa, že novorodenca v perinke na gauči kusne od žiarlivosti.Inak aj ja som taka🤣ale nie zase, že niekoho nutim do veci, ale často zbytočne myslím na iného povinnosti a pripomínam

autor
8. júl 2026
@luccija

@anonym_autor tvoj muž je aký?necháva rozhodovať teba, alebo si vie presadit svoje?Moja mama je podobná, ale nie až tak.Zajtra má pršať nech si xy /vnučka zoberie dazdnik😂ked sa narodila tak mi moja babka volala nech " ju ten pes nekusne neznášala nášho psa a bála sa, že novorodenca v perinke na gauči kusne od žiarlivosti.Inak aj ja som taka🤣ale nie zase, že niekoho nutim do veci, ale často zbytočne myslím na iného povinnosti a pripomínam

@luccija muz si necha, len to je to, ze si necha tym padom aj od nej a neberie ohlad na to, ze mne to vadi

negymama
8. júl 2026
@anonym_autor

@luccija muz si necha, len to je to, ze si necha tym padom aj od nej a neberie ohlad na to, ze mne to vadi

@anonym_autor autorka a co keby si skusila jedneho krasneho dna svokre jednoducho povedat.
"Vadi mi to." alebo "ide mi to na nervy"

- idu mi na nervy vase neustale rady a upozornenia, nechcem pocuvat 20 x za sebou ci mi nie je zima, ci nie som hladna, alebo ze si mam zakasat tielko.
Spytaj sa je, ci aj jej toto robila jej svokra. a ak ano, ci to brala s radostou a pozitivne.

Povedz jej, ze zivot prinasa aj ucenie sa na vlastnych chybach, a nech vam toto dozici.
ak zabudnete nieco vziat na vylet ci k lekarke, ci sa nenajete vcas, alebo prechladnete...toto vsetko su veci, ktore vas naucia nabuduce to robit lepsie.

Povedz jej , ze jej rady su ako predzuvane jedlo, sie naoko pomahaju netrapit si zuby, ale neprinasaju radost z vlastneho vykony, z vastnych schopnosti a z vlastneho napredovania.
Toto si mala urobit uz davno, svokra ta 15 rokov prenasleduje hlupymi radami, ktore uz opakuje ako mlyncek. a ty si za tie roky proti tomu urobila čo?

negymama
8. júl 2026

aj moja svokra patrila medzi tych makkych tyranov v style "jachcemlendobre", o to horsie, ze tzv. dobru sa tažsie odporuje ako nepriatelskemu zlemu spravaniu.

oni chcu naozaj bezpecie a plnu kontrolu nad zivotom svojich deti. Moji svokrovci vychovavali svojich synov v style, Len aby sa im nikdy nic /zle/ nestalo!...Ironiou je , ze sa stalo, stalo sa to, ze prehnanou starostlivostou ich spravili neodolnycmi, uzkostlivymi a casto neschopnymi sa vynajst a prisposobit. Ukratili ich o mnohe veci.
- nechodte na dedinske ihrisko, nech sa vam nic nestane, nech vas deti nezbiju - tak sa stalo , ze nemali kamaratov a hrali sa na malom dvorceku.
- nechodte sa lyzovat, korculovat, lebo si dolamete nohy - tak sa stalo, ze nepestovali ziaden sport, aj plavat sa naucili az na vysokej. Nechodili na sk. vylety, nerobili ziadne nebezpecne ci kvazi nebezpecne veci, este aj psa zabili, ked jedno dieta pohryzol.

Takito "radici" chcu vsetku smietku, prekazku vypratat, zabranit vsetkym padom, chorobam, neprijemnostiam...az sa stanu sami osebe jedna velka neprijemnost.

luccija
8. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak si si odpovedala🙂aj ty aj svokra radi dirigujete😂a preto ti to ti vadí, lebo ty chces rozhodovať.Ale možno to zle chápem.Keby bol muž iný treskne pastou a obidve vás niekam pošle.Aj moj muž je vo veľa veciach ako neschopný, ale, keby som mala takého čo mi brble do všetkého to by som nezniesla.A tiež bola svokra v rodine dominantná, pokým sme sa nepohadali🤣ale u nich doma sa všetko robí, aby bola mama spokojná jeho otcovi to nevadí práveže takú potrebuje a jeho predtým dirigovala mama a babka, lebo otca a deda stratil v detstve to sú také rodinné kliatby.Takze môj muz mal vzor otca, ktorý nie je taký typický chlap s nazorom

autor
8. júl 2026
@negymama

aj moja svokra patrila medzi tych makkych tyranov v style "jachcemlendobre", o to horsie, ze tzv. dobru sa tažsie odporuje ako nepriatelskemu zlemu spravaniu.

oni chcu naozaj bezpecie a plnu kontrolu nad zivotom svojich deti. Moji svokrovci vychovavali svojich synov v style, Len aby sa im nikdy nic /zle/ nestalo!...Ironiou je , ze sa stalo, stalo sa to, ze prehnanou starostlivostou ich spravili neodolnycmi, uzkostlivymi a casto neschopnymi sa vynajst a prisposobit. Ukratili ich o mnohe veci.
- nechodte na dedinske ihrisko, nech sa vam nic nestane, nech vas deti nezbiju - tak sa stalo , ze nemali kamaratov a hrali sa na malom dvorceku.
- nechodte sa lyzovat, korculovat, lebo si dolamete nohy - tak sa stalo, ze nepestovali ziaden sport, aj plavat sa naucili az na vysokej. Nechodili na sk. vylety, nerobili ziadne nebezpecne ci kvazi nebezpecne veci, este aj psa zabili, ked jedno dieta pohryzol.

Takito "radici" chcu vsetku smietku, prekazku vypratat, zabranit vsetkym padom, chorobam, neprijemnostiam...az sa stanu sami osebe jedna velka neprijemnost.

@negymama toto si vystihla, presne take to, ze ja chcem dobre, pomoct, myslim to v dobrom a ako hovoris, tazsie sa odporuje zlu, ktore sa skryva za dobro … Ano, presne, ja tam vnimam tu kontrolu, nenechat dospele deti zit podla seba, lebo vsak ja som tvoja mamicka a viem, co je pre teba naj, aj ked uz si dospely dávno a mas svoj zivot, ktory ta vlastne nechcem nechať žiť

autor
8. júl 2026
@luccija

@anonym_autor tak si si odpovedala🙂aj ty aj svokra radi dirigujete😂a preto ti to ti vadí, lebo ty chces rozhodovať.Ale možno to zle chápem.Keby bol muž iný treskne pastou a obidve vás niekam pošle.Aj moj muž je vo veľa veciach ako neschopný, ale, keby som mala takého čo mi brble do všetkého to by som nezniesla.A tiež bola svokra v rodine dominantná, pokým sme sa nepohadali🤣ale u nich doma sa všetko robí, aby bola mama spokojná jeho otcovi to nevadí práveže takú potrebuje a jeho predtým dirigovala mama a babka, lebo otca a deda stratil v detstve to sú také rodinné kliatby.Takze môj muz mal vzor otca, ktorý nie je taký typický chlap s nazorom

@luccija ale tak podla mna je v poriadku, ak jeden vo vztahu je dominantnejsi, ale svokra uz snad do vztahu nepatri nie? To ze v nasom vztahu ja a manzel, som ja dominantnejsia a ze zijeme podla seba a rozhodujeme sa nami je snad ok, ale to ze nam do neho zasahuje niekto, kto uz v nom byt nema v takomto zmysle mi nepride ok… ved nech riesi svojho muza teda, ale nie nas zivot a nam organizovat

luccija
8. júl 2026
@anonym_autor

@luccija ale tak podla mna je v poriadku, ak jeden vo vztahu je dominantnejsi, ale svokra uz snad do vztahu nepatri nie? To ze v nasom vztahu ja a manzel, som ja dominantnejsia a ze zijeme podla seba a rozhodujeme sa nami je snad ok, ale to ze nam do neho zasahuje niekto, kto uz v nom byt nema v takomto zmysle mi nepride ok… ved nech riesi svojho muza teda, ale nie nas zivot a nam organizovat

@anonym_autor chápem, ale on je ako medzi kameňmi a je slaboch tak si to vypočuje a nerieši, lebo povie aj tak si spravime ako budeme chcieť nech si mama hovorí čo chce, ale nebude jej oponovať, lebo by si aj tak išla svoje, alebo sa rozplakala, alebo spustila monológ a krik ako tá moja svokra, lebo jej sa neoponuje.Len my sme už iná rodina a tu velim ja🤣ber to s rezervou.Ale naša o nás nemala úprimný záujem iba robiť zlobu detto v práci, v paneláku taký človek čo všade musí pchať nos.Tvoja svokra mi nepríde zlá len otravná.Tvoj muž je jedináčik?

anonym_1fe3f9
10. júl 2026

Mne minule svokra z nicoho nic pisala, ze je vonku horuco-38stupnov, tak mame deti natriet opalovacim kremom. Schuti som sa zasmiala, kedze deti natierame stale, deti v skolke, ja s muzom sme boli v praci . A tiez vkuse daco, ale ja uz neodpisujem. Keby daco normalne nemma problem pokecat. Ona nie je zla len otravna

Strana
z3