icon

Svokra a jej neustále nevyžiadané rady: Ako ju zvládnuť?

7. júl 2026

Ako zvládať takuto svokru? Ktora ma potrebu neustale nieco radit, ako keby s jej synom mame 2 roky, sme zaostalí a nesvojprávni. Je to realne vo všetkom, vo všetkom. Sme u nich a napriklad sa ma opyta, ci mi neni zima, 20x, poviem, 20x neni a ona sa opyta 21x. Ako keby si chce vyslovene az dosiahnuť, ze nakoniec povieš, ano je mi zima, mate pravdu. Alebo ideme na vylet a večer pred nam zavola ako ju napadlo, že by bolo super, si zobrat toto a toto a tak, aby sme si to zobrali. Ja neviem ideme so synom lekarke, tak zavola, aby sme si nezabudli zobrat vodu. Jednoducho, takto nejako a lezie mi to už fakt na nervy, ked mi radi bezne veci, ktore mam davno sama spravene a nachystane alebo led mi vnucuje, ze mi je zima, ze chcem kavu, lebo sa ma 40x opyta ci ju dam a podobne. Ja este som uz taka, ze jej neodpisujem na take rady a nereagujem, horsie ze ma vytoci muz, ktory jej este odpovie, ako keby realne sme retardi, ktorych ta vec nenapadla a uzna jej aky ma super napad, aj ked to je vec, ktoru uz sme davno spravili. Tak som uz aj jemu povedala, preco jej nepovie ze vsak to uz davno mame napriklad nachystane, preco ju este utvrdí v tom, ze asi sme nemozni. Ach, jednoducho pride mi ako osoba, ktora si ma stale potrebu dokazovat, ako vsetko vie naj naj, vsetci ostatni su mimoni a začinam mať extrémnu averziu uz len ked usta otvori, čo z nej zasa vylezie.

a0
7. júl 2026
@anonym_autor

@a0 fakt ti pride ok, ked sa ta niekto v 36 rokoch opyta 20x neni ti zima, ty povies nie a ona sa opyta 21x …. Ona mi realne dava rady 100x denne pomaly aj ako si sadnur na wc a ked jej muz na taku radu odpovie jeeej super, ze viem ako si tam sadnut, tak mi to pride, ze ju v tom len podporuje

@anonym_autor jedine čo mi nepríde ok, je množstvo času, ktoré s ňou tráviš. Chce byť len starostlivá, skús byť ty o ňu v rovnakom množstve, možno ju to prejde. Btw možno sa jej spúšťa nejaká mentálna choroba, či bola taká vždy?

a0
7. júl 2026
@anonym_f8507e

@a0 nie. Nemá to tak byť. Priateľ ci manžel.tvorí rodinu s nou, nemá co dávať za pravdu mame, ktorá navyše nemá pravdu.

@anonym_f8507e ak som dobre pochopila, jej priateľ len pritakáva a robí po svojom, to mi nepríde ako keby posluchal matku a robil podľa nej, ale ak ty nevidíš rozdiel, tak 🤷🏼‍♀️ hádať sa nebudem.

verus_16
7. júl 2026

Juuuuj toto som mala velmi podobne ak nie iste. Cca tak 13 rokov dozadu ked sme este u nich byvali😃 pamatam ako doletela z prace spotena v chodbe sa za behu vyzuvala a hadzala kabelku na vesiak s otazkou "jedlo to dieta aspon polievku???" Som pozerala ako puk, ze ci som retardovana, ci si o mne mysli ze neviem dat dietatu ani najest.😃😃 a vecne s ponozkami a tielkami za mnou a ano presne tie iste otazky o zime o teple .... viac sa lubime ked byvame kazda vo svojom

autor
7. júl 2026
@verus_16

Juuuuj toto som mala velmi podobne ak nie iste. Cca tak 13 rokov dozadu ked sme este u nich byvali😃 pamatam ako doletela z prace spotena v chodbe sa za behu vyzuvala a hadzala kabelku na vesiak s otazkou "jedlo to dieta aspon polievku???" Som pozerala ako puk, ze ci som retardovana, ci si o mne mysli ze neviem dat dietatu ani najest.😃😃 a vecne s ponozkami a tielkami za mnou a ano presne tie iste otazky o zime o teple .... viac sa lubime ked byvame kazda vo svojom

@verus_16 my aj byvame kazdy vo svojom a aj tak sa to deje

autor
7. júl 2026
@a0

@anonym_autor jedine čo mi nepríde ok, je množstvo času, ktoré s ňou tráviš. Chce byť len starostlivá, skús byť ty o ňu v rovnakom množstve, možno ju to prejde. Btw možno sa jej spúšťa nejaká mentálna choroba, či bola taká vždy?

@a0 vzdy bola taka, čo ju 15 rokov pozna

a0
7. júl 2026
@anonym_autor

@a0 vzdy bola taka, čo ju 15 rokov pozna

@anonym_autor Mne moja svokra vždy okomentovala niečo negatívne a ja jej na revanš pozitívne, dostali sme sa do bodu, že sa cítila trápne hovoriť mi negatívne veci, takže ma teraz buď pochváli alebo je ticho. Preto píšem o nadhľade a skúsiť sa pozrieť na to inak, lebo keby som bola na ňu rovnako negatívna pokazilo by to vzťahy - moje so svokrou ale aj môj s mužom. Takto sme si zachovali zdravú dynamiku. 🙂

verus_16
7. júl 2026
@anonym_autor

@verus_16 my aj byvame kazdy vo svojom a aj tak sa to deje

@anonym_autor to aj u nas stale ale uz som sa naucila ako na to. A to pri tom svokrovi som sa tiez pousmiala. Presne tak to je ako pises. To aj ja ked si sadnem do obyvacky mam prist do kuchyne tu sa lepsie sedi. Sadnem si v kuchyni A teraz by sme mali ist radsej vsetci do obyvacky... a pod. Nuž...naucila som sa ju uz brat taku aka je, lebo je pravda, ze co by mala, to by rozdala a pre vnucence vsetko nasvete💜 a tiez som sa naucila zastat sa aj samej seba asertivne, vyrozpravat si, ze viem co robim.

anonym_54ba0a
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_0e075d ona ti aj zavola, ja teda nereagujem ale manzel jej samozrejme dvihne, aj videohovor

@anonym_autor tak keď ju v tomto muž ešte aj podporuje, tak nie je na vine svokra ale problém je tvoj muž

anonym_2dc089
7. júl 2026

byvate spolu? Lebo ak nie, prestan jej dvíhať mobil a nech co potrebuje riesi s tvojim muzom.

anonym_18349c
7. júl 2026
@anonym_54ba0a

@anonym_autor tak keď ju v tomto muž ešte aj podporuje, tak nie je na vine svokra ale problém je tvoj muž

@anonym_54ba0a on ju nepodporuje on v tom.vyrastal je mu to prirodzené.
@anonym_autor dobre si to napísala všetko musi mať pod kontrolou, je starostlivá až prílis.Taky úzkostlivy typ.Jedna z bývalých ex Borisa Kollára písala o jeho matke, že sa ho na dovolenke vo veku 60 r pýtala Borko pil si, natrel si sa krémom?Ona s tým neprestane to je jej povahova črta

autor
8. júl 2026
@anonym_18349c

@anonym_autor dobre si to napísala všetko musi mať pod kontrolou, je starostlivá až prílis.Taky úzkostlivy typ.Jedna z bývalých ex Borisa Kollára písala o jeho matke, že sa ho na dovolenke vo veku 60 r pýtala Borko pil si, natrel si sa krémom?Ona s tým neprestane to je jej povahova črta

@anonym_18349c choreee, mne to pride az take ponizujuce, ze robi zo svojich deti a ludi okolo seba nesvojpravnych

autor
8. júl 2026
@anonym_2dc089

byvate spolu? Lebo ak nie, prestan jej dvíhať mobil a nech co potrebuje riesi s tvojim muzom.

@anonym_2dc089 nebyvame, to uz by som asi davno bola rozvedena

autor
8. júl 2026
@a0

@anonym_autor Mne moja svokra vždy okomentovala niečo negatívne a ja jej na revanš pozitívne, dostali sme sa do bodu, že sa cítila trápne hovoriť mi negatívne veci, takže ma teraz buď pochváli alebo je ticho. Preto píšem o nadhľade a skúsiť sa pozrieť na to inak, lebo keby som bola na ňu rovnako negatívna pokazilo by to vzťahy - moje so svokrou ale aj môj s mužom. Takto sme si zachovali zdravú dynamiku. 🙂

@a0 moja okomentuje negativne ale rozprava to milo, to je najhorsie ….

biba_18
8. júl 2026

to mi pripomenulo vtip:
muž robí v záhrade a manželka na neho kričí z okna:
- jožkoooo
a on - čo, som smädný alebo je mi zima?

biba_18
8. júl 2026

btw, toto robila moja svokra. a potom to otočila že som nevďačná. ale teraz mám kľud 😂

anonym_54ba0a
8. júl 2026
@anonym_18349c

@anonym_18349c a? Vlani predlavlani ti bolo iné? Autorka píše že má dieťa, takže asi nie sú spolu tri dni, egro chlap bol taký od začiatku ak jej to vadi tak nemala ísť do vzťahu sa takýmto céčkom.
A chlapec pekný len mamke na.sukni doma sedel? Nevnímal že kamarátom,kolegom,bratrancom toto matky nerobili?

baboobchod
8. júl 2026

Moja bola podobná, aj keď možno nie až v takom rozsahu. Napríklad keď išiel môj syn do tábora, tak mu nakúpila celú výbavu - kraťasy, lekárničku… akoby ja som nebola schopná mu nič nachystať 🤣🤣🤣 naučila som sa to brať pozitívne, nemyslela to zle. Veci som vzala, poďakovala, synovi z toho dala, čo som uznala za vhodné a zvyšok využila doma 😁

simca06022011
8. júl 2026

@anonym_autor 1. so svokrovcami komunikuje len moj chlap 2. nevesiam nikomu na nos, ze niekam ideme, ideme k lekarke, nikdy som to nerobila, nerobim ani do dnes, na otazky ako bolo co bolo u lekara atd = nic, alebo ignore 3. na opakovane otazky 20x = "uz ste sa ma pytali xkrat, nie nechcem/nepotrebujem" a dalej tieto otazky ale ze uplne ignorujem ak pridu. = casom sme teda pekne obmedzili komunikaciu na osobnu, pri navstevach, mam klud a nikomu to nepride divne. Ak muz povie, mame, je to normalne = ty nemusis dvihat a riesit jej otazky a poznamky, nech ich povie jemu...

sisska96
8. júl 2026

Moja mama je podobná. Ja sa už iba smejem, vtedy sa urazí 😂

mara66
8. júl 2026

@anonym_autor je len starostlivá, takéto otázky by mi vôbec nevadili, veď vám neorganizuje život, čítala som iné príbehy.

biba_18
8. júl 2026
@mara66

@anonym_autor je len starostlivá, takéto otázky by mi vôbec nevadili, veď vám neorganizuje život, čítala som iné príbehy.

@mara66 ono nie tak celkom. submisívnu povahu vie taký člen domácnosti prevalcovať - a reálne mu bude organizovať život ...

renka30
8. júl 2026

Jednym uchom dnu, druhym von. S manzelom sme minule vyprevadzali mladsiu dceru na skolsky vylet, bola to cca 10 hodin cesty autobusom, svokra (80 r.) kedze byva pri skole prisla sa rozlucit. Ked dcera odisla starsia mi hovori, ze babka jej povedala, ze chcela dcere doniest na cestu vodu, lebo my sme jej urcite nedali, lebo v tom zhone sme urcite zabudli...dcera v taske 2 litre...tak som sa len pousmiala, ja co som na taketo cesty vycvicena, dcera casto cestuje na sutaze a to ze ma tekutiny je vzdy prvorada zalezitost...a okrem toho si vie tu vodu alebo cokolvek ine kupit na kazdej pumpe....nuz co...
Ale aj muza stale komanduje, poucuje...niekedy od nej pride vyslovene vytoceny, ze ho ma stale za 5 rocne decko...

autor
8. júl 2026
@biba_18

to mi pripomenulo vtip:
muž robí v záhrade a manželka na neho kričí z okna:
- jožkoooo
a on - čo, som smädný alebo je mi zima?

@biba_18 tak tento vtip je super, to sedi 😅

liv1
8. júl 2026

Treba jej to povedat. 1. Vies xy, uz si sa ma raz pytala. Ja hned co poviem prvykrat tak plati, nemusis sa ma pytat viackrat. Dakujem ze si taka starostliva, ale naozaj mna sa staci opytat len raz. Viackrat mi je to uz neprijemne. 2. Pre dieta mam vzdy 100% vsetko pripravene, dakujem.
A stale ked sa bude opakovat, neodpovedat nie dakujem, ale “uz si sa ma pytala”. Proste postupnymi krokmi ona pochopi. A ty to nemusis robit v zlosti, mozes si to dat ako vyzvu ako zlepsit vasu komunikaciu.

Este mi napadlo ze mozno ona nema o com, tak toto je aspon tema a toci dokola aby mala s vami nejaky kontakt, aby sa s vami mala o com bavit. Takze to nemusi byt kontrola len sposob komunikacie, ktory ju postupne smerom k tebe treba preucit. A da sa to, nie je to uplne zabite. Ty mozes byt jej zrkadlo. Clovek si dovoli len tolko k ludom co mu ini dovolia.

natalka13
8. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_503eda ja nevešiam prave, ale ona sa muza opyta a co mate v plane a co budete robit a on samozrejme ochotne povie

@anonym_autor a to potom vola tebe aby ste si zobrali vodu na vylet?

autor
8. júl 2026
@renka30

Jednym uchom dnu, druhym von. S manzelom sme minule vyprevadzali mladsiu dceru na skolsky vylet, bola to cca 10 hodin cesty autobusom, svokra (80 r.) kedze byva pri skole prisla sa rozlucit. Ked dcera odisla starsia mi hovori, ze babka jej povedala, ze chcela dcere doniest na cestu vodu, lebo my sme jej urcite nedali, lebo v tom zhone sme urcite zabudli...dcera v taske 2 litre...tak som sa len pousmiala, ja co som na taketo cesty vycvicena, dcera casto cestuje na sutaze a to ze ma tekutiny je vzdy prvorada zalezitost...a okrem toho si vie tu vodu alebo cokolvek ine kupit na kazdej pumpe....nuz co...
Ale aj muza stale komanduje, poucuje...niekedy od nej pride vyslovene vytoceny, ze ho ma stale za 5 rocne decko...

@renka30 to presne mam aj ja pocit, ze ona si vsetkymi jedna ako keby boli deti alebo neschopní dospeli

autor
8. júl 2026
@natalka13

@anonym_autor a to potom vola tebe aby ste si zobrali vodu na vylet?

@natalka13 muzovi vola, alebo mne napise

natalka13
8. júl 2026
@anonym_autor

@natalka13 muzovi vola, alebo mne napise

@anonym_autor vola muzovi tak nech si to on riesi.
sms ignoruj.
Nemam problem , vyrobim si problem.
ja mam rovnaku mamu, uz sa len smejeme s muzom a je mi jej luto ako sa trapi. nic s tym neurobim, proste choroby lekari a pod.sa babke neoznamuju a vedia to aj deti.

anonym_18349c
8. júl 2026
@biba_18

@mara66 ono nie tak celkom. submisívnu povahu vie taký člen domácnosti prevalcovať - a reálne mu bude organizovať život ...

@biba_18 ale to si musí ten submisivny sam vykomunikovat.

biba_18
8. júl 2026
@anonym_18349c

@biba_18 ale to si musí ten submisivny sam vykomunikovat.

@anonym_18349c nič v zlom, ale zjavne nemáš potuchy čo znamená submisívna povaha 😒