icon

Svokra a jej neustále nevyžiadané rady: Ako ju zvládnuť?

7. júl 2026

Ako zvládať takuto svokru? Ktora ma potrebu neustale nieco radit, ako keby s jej synom mame 2 roky, sme zaostalí a nesvojprávni. Je to realne vo všetkom, vo všetkom. Sme u nich a napriklad sa ma opyta, ci mi neni zima, 20x, poviem, 20x neni a ona sa opyta 21x. Ako keby si chce vyslovene az dosiahnuť, ze nakoniec povieš, ano je mi zima, mate pravdu. Alebo ideme na vylet a večer pred nam zavola ako ju napadlo, že by bolo super, si zobrat toto a toto a tak, aby sme si to zobrali. Ja neviem ideme so synom lekarke, tak zavola, aby sme si nezabudli zobrat vodu. Jednoducho, takto nejako a lezie mi to už fakt na nervy, ked mi radi bezne veci, ktore mam davno sama spravene a nachystane alebo led mi vnucuje, ze mi je zima, ze chcem kavu, lebo sa ma 40x opyta ci ju dam a podobne. Ja este som uz taka, ze jej neodpisujem na take rady a nereagujem, horsie ze ma vytoci muz, ktory jej este odpovie, ako keby realne sme retardi, ktorych ta vec nenapadla a uzna jej aky ma super napad, aj ked to je vec, ktoru uz sme davno spravili. Tak som uz aj jemu povedala, preco jej nepovie ze vsak to uz davno mame napriklad nachystane, preco ju este utvrdí v tom, ze asi sme nemozni. Ach, jednoducho pride mi ako osoba, ktora si ma stale potrebu dokazovat, ako vsetko vie naj naj, vsetci ostatni su mimoni a začinam mať extrémnu averziu uz len ked usta otvori, čo z nej zasa vylezie.

Strana
z3
opica_skorica
7. júl 2026

@anonym_autor daj vek: najprv jej vek, potom tvojho muza a potom tvoj.
Podobna tema z roku 2023, pozri odpovede.

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nevyziadane-rady-od-svokry-2/

cyberk
7. júl 2026

podla opisu mi pride len prilis starostliva... odosobni sa alebo jej nastav zrkadlo :D ked ti nieco na to povie tak jej mozes povedat, ze si myslela, ze tak to u nich funguje :D ...

a0
7. júl 2026

@anonym_autor a možno máš len blbú optiku na vec. Tvoj priateľ jej chce dať pocítiť, že je ešte užitočná a potrebná, tak jej nápad pochváli. Nič hrozné, nikomu to neubližuje, ty mi prídeš ako jedna z tých, ktorým svokr- vadí len preto, že je to svokra. Skús sa na veci pozrieť trošku s nadhľadom a nerobiť si problém tam, kde nie je.

anonym_f8507e
7. júl 2026
@a0

@anonym_autor a možno máš len blbú optiku na vec. Tvoj priateľ jej chce dať pocítiť, že je ešte užitočná a potrebná, tak jej nápad pochváli. Nič hrozné, nikomu to neubližuje, ty mi prídeš ako jedna z tých, ktorým svokr- vadí len preto, že je to svokra. Skús sa na veci pozrieť trošku s nadhľadom a nerobiť si problém tam, kde nie je.

@a0 nie. Nemá to tak byť. Priateľ ci manžel.tvorí rodinu s nou, nemá co dávať za pravdu mame, ktorá navyše nemá pravdu.

autor
7. júl 2026
@a0

@a0 fakt ti pride ok, ked sa ta niekto v 36 rokoch opyta 20x neni ti zima, ty povies nie a ona sa opyta 21x …. Ona mi realne dava rady 100x denne pomaly aj ako si sadnur na wc a ked jej muz na taku radu odpovie jeeej super, ze viem ako si tam sadnut, tak mi to pride, ze ju v tom len podporuje

autor
7. júl 2026
@anonym_f8507e

@a0 nie. Nemá to tak byť. Priateľ ci manžel.tvorí rodinu s nou, nemá co dávať za pravdu mame, ktorá navyše nemá pravdu.

@anonym_f8507e o to ide, ze este pochopim keby nam poradi nieco, co sme fakt zabudli a povie jej ze vidis to nas nenapadlo, ale ked mam na vylet nachystane vsetko den dopredu a ona zavola a on sa tvari ako keby to nemame a bez nej by sme nemali, tak mi to vadi

autor
7. júl 2026
@cyberk

podla opisu mi pride len prilis starostliva... odosobni sa alebo jej nastav zrkadlo :D ked ti nieco na to povie tak jej mozes povedat, ze si myslela, ze tak to u nich funguje :D ...

@cyberk mne pride ze ma potrebu mat vsetkych pod kontrolou … pri nej realne nemozes dychat

anonym_248223
7. júl 2026

Tak ked sa ta druhykrat spyta, ci je ti zima, povedz iba, uz ste sa na to pytala.

domiklik
7. júl 2026

@anonym_autor asi treba trochu pritvrdiť v komunikácii

opica_skorica
7. júl 2026
@anonym_autor

@a0 fakt ti pride ok, ked sa ta niekto v 36 rokoch opyta 20x neni ti zima, ty povies nie a ona sa opyta 21x …. Ona mi realne dava rady 100x denne pomaly aj ako si sadnur na wc a ked jej muz na taku radu odpovie jeeej super, ze viem ako si tam sadnut, tak mi to pride, ze ju v tom len podporuje

@anonym_autor pises, ze mas 36, ona ma kolko? 56 alebo 66 alebo 76? To je dost podstatne info.

anonym_974e85
7. júl 2026

Och ano, uplne ti rozumiem. Ja mam pocit, ze mame rovnaku svokru😃 Ale asi ich je takych bohuzial viac. Mne je to niekedy az smiesne, ako mi vysvetluje veci tonom, ako keby som bola 5-rocne decko. A najlepsie je, ako mi zacne rozpravat, ako vsetko kedysi robila ona(pred 50 rokmi).- akoze si mam brat priklad. Auuuu. Ked budem dakedy aspon z 10% ako ona, dufam, ze mi da niekto metlou po hlave.

anonym_c00ea8
7. júl 2026

och pripomina mi to moju prvu svokru, ta sa ma tak pytala cinie som hladna reku nie a potom nejako prisla na to ze hladna som len sa hambim tak drzala pred ustami mi chlebicek pokial som si neodhryzla, proste ona bola taka divna..Nastastie som sa potom rozviedla a dalsia svokra bola v pohode

0silvia0
7. júl 2026

@anonym_autor podla mna s vami nevie viest plnohodnotnu debatu o niecom zaujimavom, tak to nahradza takouto vatou v rozhovore, aby rec nestala.
Pokojne jej povedzte, ze uz mate davno obciansky a nech presmeruje svoju starostlivost tam, kde ju ocenia, napriklad k jej rodicom, ak este rodicov ma.

anonym_0e075d
7. júl 2026

@anonym_autor tak k nej nechodievajte... obmedzte kontakt...

anonym_974e85
7. júl 2026
@0silvia0

@anonym_autor podla mna s vami nevie viest plnohodnotnu debatu o niecom zaujimavom, tak to nahradza takouto vatou v rozhovore, aby rec nestala.
Pokojne jej povedzte, ze uz mate davno obciansky a nech presmeruje svoju starostlivost tam, kde ju ocenia, napriklad k jej rodicom, ak este rodicov ma.

@0silvia0 To je mozne. Moja svokra je tiez taka "jednoduchsia"- jej zivot boli vzdy len deti a domacnost a este choroby. O svete prilis ponatie nema. Akurat by to nemusela davat az takto okato najavo a robit zo vsetkych nepricetnych 5-rocnych faganov.

autor
7. júl 2026
@opica_skorica

@anonym_autor pises, ze mas 36, ona ma kolko? 56 alebo 66 alebo 76? To je dost podstatne info.

@opica_skorica ona ma 66

anonym_289b0c
7. júl 2026

Netreba jej všetko hovoriť, aj ak tam bývate. 🤷‍♀️

autor
7. júl 2026
@anonym_c00ea8

och pripomina mi to moju prvu svokru, ta sa ma tak pytala cinie som hladna reku nie a potom nejako prisla na to ze hladna som len sa hambim tak drzala pred ustami mi chlebicek pokial som si neodhryzla, proste ona bola taka divna..Nastastie som sa potom rozviedla a dalsia svokra bola v pohode

@anonym_c00ea8 no presne toto, ze vlastne ona ti uplne vnuti co chces, ako s citis, co mas robit aby to bolo dobre

anonym_503eda
7. júl 2026

Moja svokra nevie kedy ideme na dovolenku,kedy na výlet,kedy na nákup,kedy s dieťaťom k lekárke....netreba jej všetko vešať na nos

autor
7. júl 2026
@anonym_0e075d

@anonym_autor tak k nej nechodievajte... obmedzte kontakt...

@anonym_0e075d ona ti aj zavola, ja teda nereagujem ale manzel jej samozrejme dvihne, aj videohovor

anonym_289b0c
7. júl 2026

autor
7. júl 2026
@anonym_289b0c

@anonym_289b0c ja jej uz nehovorim nic, presne som si povedala, že potom sa nemoze starat, ale muz jej povie sem tam, jeho sa opyta a on odpovie

anonym_c00ea8
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_c00ea8 no presne toto, ze vlastne ona ti uplne vnuti co chces, ako s citis, co mas robit aby to bolo dobre

@anonym_autor neber si to osobne to su take prepnute typy ludi....Proste pomaly nastavovat hranice, mozno nereagovat na jej rady a pod. S druhou svokrou som vychadzala normalne takze je to o povahe

autor
7. júl 2026
@anonym_503eda

Moja svokra nevie kedy ideme na dovolenku,kedy na výlet,kedy na nákup,kedy s dieťaťom k lekárke....netreba jej všetko vešať na nos

@anonym_503eda ja nevešiam prave, ale ona sa muza opyta a co mate v plane a co budete robit a on samozrejme ochotne povie

citronove_koliesko
7. júl 2026

@anonym_autor starnutie, celkim bezny priebeh, aj ty taka mozno budes.

anonym_503eda
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_503eda ja nevešiam prave, ale ona sa muza opyta a co mate v plane a co budete robit a on samozrejme ochotne povie

@anonym_autor tak potom ani mužovi dopredu nehovoriť čo máte v pláne 😂,sorry,mne sa smeje,ale tiež by mi to liezli na nervy

autor
7. júl 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor starnutie, celkim bezny priebeh, aj ty taka mozno budes.

@citronove_koliesko ale ona je taka cely život, co ju poznam 15 rokov, ona aj muza komanduje kde si v miestnosti sadol, že zle sedi a urcite nevidi dobre a ma si sadnut inam

autor
7. júl 2026
@anonym_503eda

@anonym_autor tak potom ani mužovi dopredu nehovoriť čo máte v pláne 😂,sorry,mne sa smeje,ale tiež by mi to liezli na nervy

@anonym_503eda ano, tiez som rozmyslala, pride mi to uz mimo, ale asi aj jemu budem musiet hovorit na poslednu chvilku

0silvia0
7. júl 2026
@anonym_autor

@citronove_koliesko ale ona je taka cely život, co ju poznam 15 rokov, ona aj muza komanduje kde si v miestnosti sadol, že zle sedi a urcite nevidi dobre a ma si sadnut inam

@anonym_autor tak jej na vsetko povedz: dobre. A urob si po svojom. Nevysvetluj, neries, nenasieraj sa, len proste ignoruj.

citronove_koliesko
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vekom sa to bude este zhorsovat

Strana
z3