Svokra a jej peniaze
Na uvod chcem napisat, ze svoju svorku lubim, je to jeden z najlepsich ludi v mojom zivote a pre nase dieta je tou najlepsou babkou. Dala by jej aj to posledne z neba. Ale posledne 2 mesiace ju dost nechapem. Rozumiem, ze so svojimi peniazmi moze robit co chce, ale ja to ako matka neviem pochopit. Nechcem aby ste si mysleli, ze som nejaka zatrpknuta nevesta alebo podobne. Ide o to, ze moja svokra ma vela penazi, zdedila ich po svojich rodichoch.
@dskjhfdlkdjhl ved prave...pri kazdej prilezitosti im dava najavo, ze je to jej dobra vola, ze su na jej milodary odkazani, toto by mi vadilo viac.Robi jejdobre, ze im takto n aburava psychiku a pripomina, v akom su svrabe?To nebude dobry clovek, ta svokra....chceli regulernu pozicku s vratenim
@gelifil Aj mne by to vadilo a preto sa s muzom starame o seba tak, aby sme na ziadne milodary odkazani neboli.
@cacianka nuz a Ty si so vsetkymi svojimi prispevkami spokojna? Aj s takym, kde pises, ze ma niekto mindraky? To je fer prispevok?
Ako svokricka by som do toho isla urcite. Poziciam peniazky a kazdy vikendik by som bola u vas. Ved financujem vasu domacnost a ty padom sa stava aj mojou. Suuper je to a pridem aj k domu zadarmo.
Ja se hlasim jako tchyne / mam 2 dcery, 2 zetě, 4 vnoucata/ bylo by mne hanba, kdybych mela/ s manzelem/ penize a deti by se octly v nouzia ne vlastni vinou, jim nepomoct Sama bych se nabidla, DALA tolik, kolik bych jen mohla.Samozrejme v situaci, jaka je naše rodina , deti./ zodpovědní, slušní, hodni, pracoviti..../.A nikdy bych penize nechtel zpet.
@maciatkolulu kamarát robí pre ukrajinskú cestovku , predstav si , ich príjem je nula , to isté jedna naša známa , predáva zájazdy , nemá teraz akosi komu ....
@majkeel odpoviem ti realne. Svokra zije v state, kde sa momentalne dochodky nevyplacaju, lebo stat nema peniaze. A kto vie, ci budu... A ano, normalne jej posielam, kolko si zaziada- bez akehokolvek papiera a necakam "navratku". A urobim to kedykolvek, ako aj ona pre mna. Takisto ako ona nam pomohla vtedy, ked sme ju poziadali, ked moji rodicia "nemohli". Z jej biedneho dochodku nasetrila a dala- bez zmluv s tym, ze aj ked by sme jej nevratili, nic sa nedeje (ale vratili sme o 4 mesiace plnu sumu...). Ona mi je ochotna dat a poskytnut ovela viac ako moji rodicia, az je to na zahanbenie....
@lenocka12345 si predstav...
Sme na tom ako Vy . Postavili sme dom . Máme 3 deti . Žijeme z 1 platu manželovho. Je to o držku . Rozdiel je v tom že mi nedá ani jedna mama ani druhá , lebo nemajú. A beriem to normálne , že sa musíme postarať sami o seba. Dovolenka tipujem tak možno za 10 rokov 😀
Nejako nechapem, pises 400 eur mate na jedlo na mesiac a pol a zaroven chces 20 000, aby ste prezili rok? Nieco tu nesedi.
A poziciavam si len ak to mam z coho vratit, co nebude vas pripad.....jedine, ze pocitas s tym, ze to pojde do stratena. 20 000 je strasne vela a nevratis taku sumu za rok ci dva. Nechapem, naco je Vam take velka suma, kedze nejaky prijem mate....
Proste matematika nepusti, povedala by som, ze tak maximalne 5000 este ok
@dskjhfdlkdjhl citala si jeho prispevky aj inde ? A je fer prispevky na autorku ?
@gelifil Regulerna pozicka s vratenim musi byt postavena na realnych zakladoch. Kazda banka ti tiez pozicia, kolko si schopny splatit. Pozicat si 20 000 eur bez toho, aby mali normalne zamestnanie nie je z ich strany vobec realne. Budu mat velky problem splatit aspon 5 000. Podla mna ked uz nemohli inak tak si nemali ziadat 20 000 (ze akoze do rezervy?), ale vyrazne menej, to im na par mesiacov na zivot musi stacit
Ja mam pozicku od roku 2016 25 000 na 10 rokov pri dost nizkej sadzbe 5.9% (nie je to hypo) aj tak platim 347 eur mesacne. Olala. Aj keby som si odpustila uroky, tak taka sumu je na dlho
@cacianka Ja som sa Ta nepytala na jeho prispevky, ale na to, ci ten Tvoj bol fer. Podla mna nie. Aj ked sa Ti jeho prispevky nepacia, tak nevidim dovod na takuto reakciu. Tym sa ho nezastavam, jeho prispevky nejako specialne nesledujem, len teraz v tejto diskusii a nejako mi nevadia. Zrejme som citala aj v nejakych inych, ale nedrzim v hlave nicky a ich prispevky.
@mircalla zakladatelka temy zije v zahraničí, takže vydavky, ale aj platy sú iné.
20 tisic sa môže zdať ako veľa, ked to splacas z tisic € mesacne, ked z troch uz je to lepšie a ked z piatich tak pohoda.
Kazdopadne nepytala sa na to aku vysku pozicky ma od svokry požiadať, v tom majú jasno.
@viestta to beriem, neviem kde presne investovala a na rovinu, v tomto sa na nevyznám.
K tvojmu druhému príspevku, prečo dvadsať, možno toľko potrebujú... Tých 1500 príjem možno majú len teraz aktuálne a na budúci mesiac už nebude. Nemáme dosť informácií, len hádame čo tam môže byť. Aj väčšina informácií prichádzala od autorky postupne. Preto ti vznikalo aj hádky. Ale stále si myslím, že autorka mala právo sa opýtať svokry, radšej ako ísť najprv do banky a v konečnom dôsledku je z toho len trochu smutná, lebo ich nechcela dať ale požičať..
Ale nemá nič proti svokre , že sa rozhodla i h nepožičat.
A ja osobne tiež nerada idem cestou milodarov, ako aktuálne fungujú od svokry. A ak som dobre pochopila, tak aj teraz si autorka zapisuje, čo jej svokra dáva a plánuje jej to vrátiť...

@cacianka to je len tvoj názor...jednoducho nevieš prijať fakt že veľa iných ľudí má na vec iný názor.....