icon

Svokra a moja dcéra

mimusa94
12. júl 2013

Moja dcerka sa podoba na svokru , dokonca si ju ako keby privlastnovala... Ked som s manzelom nebola este zobrata tak ma neznasala a ked sa dozvedela ze som tehotna vyhodila syna z domu ... potom si nas zavolala obydvoch aby sme sa porozpravali....Neznasala ma uz davno, urobila si omne mienku ze nemam nic z domu a ze ked somnou bude zit tak sa bude iba trapit a ze ma musi preskolit ci co to vlastne omne hoovorila mojmu muzovi...hlavne ze pri mne bola ako najlepsia kamaratka...ked trebalo nieco spravit vtedy som bola dobra...a teraz ked sa nam narodila mala strasne si ju privlastnuje , je to jej kopia a berie malu ako svoje dieta...Jej syn ( moj manzel) je idealny chlap v jej ociach ktoreho nemala kedze sa velmi podoba na svojho otca ale povahovo su velmi rozlicky...je to jej milacik a vsetci ostatny su neviem co...Dokonca tak manzel chce ist aj byvat...postavime si pristaavbu a budeme byvat tak....tak to bud svokra skonci na psichyatrii alebo jaa... :(

Strana
z2
evabb35
12. júl 2013

@mimusa94 mne by to tiež vadilo, keby mi svokra všetko dirigovala a miešala sa mi do života a muž mi cez ňu posielal peniaze...za nič na svete by som nadala 8-mesačné dieťa na víkend odo mňa preč...tiež som taká...potrebujem svoje súkromie...ale zase svokra mi neposkytuje také služby ako mnohým ženám v okolí....či som chorá, či som zdravá - nepomôže mi nič - absolútne ju nezaujíma, či mám čas na gruntovanie domácnosti, návštevu kaderníctva, či na budovanie kariéry....či má jej vnúča ostrihané nechty, šaty do kostola... V tomto smere sú ženy, ktorým svokry pomáhajú na tom omnoho lepšie. A boli časy, keď som bola chorá a som to mala ozaj veľmi ťažké a tie akčné svokry v okolí,čo si brávali k sebe vnúčatá na víkend som len ticho závidela.

mimusa94
autor
12. júl 2013

@melesmeles davam tak od soboty do nedele :D aj ja sa jej niekedy bojim dat malu ak ti mam povedat pravdu 🙂

meloa
12. júl 2013

@evabb35 no pokiaľ to svokra robí preto, že chce pomôcť, že má záujem o vnúčatá tak hej, ale pokiaľ je to len divadlo, a okolo toho komentáre ako by sa to malo, ako je to správne, ..etc... a mala by si jej prejavovať nekonečnú vďačnosť za to ako ti ona pomôže....tak to je úplne choré a nechutné, a život neskutočne otravujúce!!!!! 😉 radšej sama!!!! a aj to dieťa má jasnú a jednotnú výchovu!!!! ( nakoľko takéto "milé" svokry majú pocit, že sú tie najpovolanejšie na výchovu 😉 :( )

melesmeles
12. júl 2013

@mimusa94 tak to nerob. povedz, ze bez nej nechces byt, ze ti je hrozne hrozne smutno. mozes ist so svokrou a s malou na prechadzku, alebo chod k nim na navstevu, ale nenechavaj jej ju, ved je este malicka na to, aby bola bez maminky....

mimusa94
autor
12. júl 2013

Nehovorim, niekedy je dobre ked chce pomoct ale niekedy je toho moc... koncila som skolu a keby som potrebovala nechat malu jej na jeden den cez tyzden urcite by mi nepomohla...v tom mi pomaha moja mama ktora ma svoje problemy a rocne dvojicky doma a pomaha mi stale...

evabb35
12. júl 2013

@mimusa94 A čo by sa stalo, keby si jej malú na víkend nedala?

mimusa94
autor
12. júl 2013

@evabb35 no to by aj mna zaujimalo bud by bola urazena do konca zivota alebo by hned upovedomila manzela ze jej nechcem dat malu alebo neviem...no raz to vyskusam urcite 😀

mimusa94
autor
12. júl 2013

@melesmeles netuzim potom nejako velmi aby som sa snou stretavala pocuvat tie somariny dookola...to uz ma nebavii.. :/ a na prechadzku? ja si stou zenou nemam ani co povedat sme uplne rozlisne osoby a ja sa pretvarat neviem namne normalne vidno ze ju nemam rada...a aj nanej vidno ze nema rada mna :D

saza007
12. júl 2013

@mimusa94 predpokladam, ze vies, ze nie je 'povinne' dat svoje dieta na vikend svokre. Pisala si, ze sa ju tam niekedy bojis dat, tak preco to robis? Svokra nech si uzije malej cez den a potom si ju pekne zober domov.

mimusa94
autor
12. júl 2013

@saza007 viem..svokra cez den nema cas pretoze chodi do prace tak jej to doprajem cez vikend ked ju tak velmi chce...

saza007
12. júl 2013

@mimusa94 vsak ju moze mat v sobotu, alebo v nedelu 😖

nymeria
12. júl 2013

@mimusa94 to, ze si taka mlada, neznamena, ze mas byt ticho a drzat hubu. Ak ti nevyhovuje davat jej malu, tak jej ju nedaj. Nedvihni telefon, neodpovedaj na mail. Nemas svokru rada, ani ona teba... Myslis, ze je dost inteligentna na to, aby to neskor nezneuzila - teda neobratila dcerku proti tebe?
Ja by som osobe, ktora ma nerespektuje, dieta nedala.
A muzovi jasne a dorazne povedz, ze si nezelas tam byvat. Ziadne okluky, jasne mu to povedz, tymto sa vyhnrte mnohym problemom v buducnosti.

mimusa94
autor
12. júl 2013

@nymeria ked nedviham neodpisujem zavola mojej mame ako minule vyvolavala kazdemu lebo ma nepohla nikde zohnat ...pretoze chcela fotky malej z krstu.. skusim to budem si stat za svojim ... aj keby neviem co 🙂 dakujem

evabb35
12. júl 2013

@mimusa94 s takýmito osobami, ako je tvoja svokra je to ťažké. Vedia aj rozpútať vojnu, keď sa nevedia inak presadiť. Sú to často veľmi krutí ľudia, ktorí idú len za svojim cieľom....a kto im na ceste k ich cieľu stojí v ceste, toho jednoducho zničia. Nechcem ťa strašiť, ale sú to naozaj veľmi, veľmi krutí ľudia.

mimusa94
autor
12. júl 2013

@evabb35 uz som zistila aka v skutocnosti je ..ona ma teraz svojho priatela ,,vysnivaneho najlepsieho najmudrejsieho najuzasnejsieho muza na svete,, akko hovori... a tak mi to pride ze ked si ju berie ako keby to bolo ich dieta nie moje .... najlepsie zavola a sofinka uz vie toto a hento ... ako keby ja som to nevedela ako keby ja som zila uplne niekde inde... ona je taka ticha voda podla mna... ked je vsetko podla nej..vtedy je to najlepsie.. a ked jej zabudnem nieco dat (malej ked ide na vikend) tak ma uz vopred upozornuje alebo ma potom napomina..a zabudla si toto a hento... a ostihaj jej nechtiky na kuchaj aj nohach aby ponas potom dedko nekrical...na ako sa mam ciitit :/

mimusa94
autor
12. júl 2013

Pisala som tu vam dievcata a zozadu prisiel kumne moj brat a potlapkal ma po pleci a hovori...zozen mi pracu v taliansku, aaaa ja ti zozeniem dobreho psychiatra :D no dakujem velmi pekne :D

turistka
12. júl 2013

@mimusa94 neviem, ci si to uz teraz pisala, ale kde byvate teraz? svokre jednoducho malu nedaj a je, nech sa realizuje niekde inde, nema rada hackovanie, alebo strikovanie? 😉

mimusa94
autor
12. júl 2013

@turistka teraz byvame u mojej mami cez tyzden sme tu a v piatok okolo tej 1 balime kufre a ideme na vikend k nim ...chodime jak debilkovia hore dole :D ...hahah hackovanie? :D ona :D prooosim ta pekne to je panicka na urovni ... strasne zabudla ako niekedy zila teraz ked jej povies ze si kupila malej botasky z činaku ta na teba pozera jak na debila ze z cinaku by ona nekupovala....no kazdy kupuje to co si dovolit moze...

turistka
12. júl 2013

@mimusa94 a to je k comu dobre taketo stahovanie hore dole - to navrhla svokra, alebo to vzniklo nejakou vzajomnou "dohodou"? tak keby ona z cinaku nekupovala, tak nech kupi ona teda v obchode, a mas to vybavene (usetris), kritizovat a moralizovat vie kazdy... ak som to pochopila dobre, to tam chodis sama?- myslim bez manzela.

mimusa94
autor
12. júl 2013

@turistka pretoze svokra ma obchod a manzel robi piatky v nom :D ona kupi raz za uhorsky rok ale neda jej to iba ked ju ma ona tak jej oblecie napr.satky co kupila a ked mala ide domov satky si odlozi do skrine...taka je jej taktika :D nie kazdy vikend tam chodim snim lenze on piatky robii a v sobotu si tiez vzdy najde nejaku robotu ci opravuje awta kamaratom alebo take nieco...

turistka
12. júl 2013

@mimusa94 dobra taktika 🙂 🙂 len aby to stihla vynosit, v skrini je tym veciam dobre, co? a skusala si k svokre poslat len manzela s malou, ze by si ty ostala zopar krat doma? ako by to dopadlo, popripade by jej to bolo jedno? a este by som pekne spisala manzelovi list s pokynmi co ma a nema s malou robit (svokra) a kazala jej to odovzdat 🙂 alebo druhy extrem, neist k svokre aspon tak zo dva mesiace a neposielat tam ani malu - ci sa naspamäta 😒

mimusa94
autor
12. júl 2013

@turistka ved to ..tak ked nieco kupim svojej v nucke tak ja osobne by som jej to dala nech sa paradi...raz som to skusila ..jej je to jedno chapes ci tam som alebo nie 🙂 akurat manzel sa namna myslim ze hnewal ze som mu dala malu na vikend a vonku bolo strasne pocasie :D...to by uz bola vojna...ze preco jej malu nechcem dat atd...ja jej ju daam ale nechcem aby zo seba robila jej druhu matku ked svoju mamu ma! ... a aby nedirigovala ... manzel tiez vie vyskocit namna ze preco mala nespi o 8mej ... ze ked bol doma a isiel snou o 8mej spat tak nebol problem a teraz chodi spat mala okolo tej 10 niekedy o 12 vecer ... a ja som ta zla :D si mysli ze ked chodila spinkat o 8 tak bude takto chodit spat cely zivot..ced babatko rastie niekedy nespi lebo ju nieco boli, idu jej zubky atak, alebo jednoducho sa jej nechce....teraz manzel pride domov tak zase bude rytual tyzden tu a vikendy tam takze by bolo divne keby som ja s malou ostala doma... muz by domna hucal urcite...ze preco take robim atd...si myslim... niekedy mam pocit ze stoji primne...ale niekedy je taky mudry ako jeho matka... dala som malej do mliecka cukor a trocha kakavka nech to ma sladksie...a zacal pomne vyskakovat ze moja mama dava malim kakao tak aj ja ze sa ponej opiicim ze robim vsetko toto co ona mi povie a ze zijem snou a nie snimmm.... niekedy ma pravdu aj on ale niekedy vobec nechape pointu toho vsetkeho...vadi mu ze som pri nej a pomaham jej s dvojickami lebo jej nik iny nepomoze , ona pomahala mne s malou nechavala som jej kazde rano malu a isla som do skoly a takto fungovala dlho tak jej to chcem opetovat...a pomoct pretoze ona pomohla mne ale manzel to nec´pochopi alebo nechce chapat

viera27
13. júl 2013

Hm,manzel aj svokra ta maju za dieta,menejcennu, lebo sa ciastocne ako dieta spravas. Nie v zlom, ale da sa s tebou manipulovat a tvoj nazor je povazovany az za treti v poradi.
Radim ti dobre, musis si slusne,ale jasne vyznacit teritorium v uplne zakladnych veciach a jednoducho neustupovat. Najskor to bude veeeelmi bolestne a plne hadok (ty sa nehadaj, ty len slusne a jasne argumentuj,ziaden plac ani krik ani provokacie, to nech si kludne robia oni). Po case zistia, ze s tebou nepohnu,tak ta zacnu respektovat.
- Byvanie so svokrou - urcite povedz kategoricke nie a hotovo. Argumentuj ze chces aby ste byvali sami. Pokial stale bude predkladat tvoj manzel vyhody byvania so svokrou,zacni rozpravat o byvani s tvojou mamou. V kazdom pripade vsak ani o kusok neustup, s vysokou pravdepodobnostou by ta to stalo manzelstvo.
- mala u svokry cez vikendy. Naplanuj si pre vas iny program a hotovo. Kategoricky povedz nie, lebo ideme robit toto a toto a koniec. Ked zacnu hystercit, zostan kludna. Jednoducho stale opakuj svoje a koniec.
Oni si po case zvyknu,a hlavne maj na pamati, ze ked sa niekto urazi,tak sa aj odrazi 🙂
- svokrine mudra - tam ani nereaguj, jednym uchom dnu, druhym von. Vsak prikyvni a aj tak si sprav po svojom...
- poznamky tvojho manzela k tvojmu vztahu s maminou. Zase. No nech si rozprava. A ze zijes s nou a nie s nim? Tam by som sa mu len slusne povedala, ze pokial neprestane, tak mu vies velmi rychlo ukazat,ako vies zit so svojou mamou.
PS: cukor ani kakao fakt nedavaj dietatku. To mu vobec netreba,len to skodi. Cukru a sladkostiam by som sa vyhybala az do skolky. Vsetko je obsiahnute v klasickej strave + ovoci. Hento je len navykovy odpad.

turistka
13. júl 2013

@mimusa94 inak suhlasim s @viera27 , napisala to velmi dobre, ked mozete byvat so svokrou, mozete byvat aj s tvojou maminou - tym by som argumentovala, ak uz chces vazne davat sladke, tak slad niecim menej skodnym - javorovy sirup... ja som prestala k svokre chodit, ani telefon som jej nedvihala, a po vyse roku to konecne pochopila......

mimusa94
autor
13. júl 2013

@turistka myslim ze torcha cukru nikom nezaskodi...a ked budu mat 2roky nebdete svojim detom davat osticko ci lyzako???? ... alebo ako?? ja zo svokro nechcem prersit kontakty len chcem aby sa nespravala niekedy tak ako sa sprava..

turistka
13. júl 2013

@mimusa94 este je dost malicka na cukor, ale to je na inu debatu, ja by som v tomto veku urcite nedala, ani teraz jej nedavam moc sladkosti a to bude mat uz 3 roky. vela cukru je v ovoci, umelom mlieku......ale nejakym razantnym docasnym sposobom to urcite nedosiahnes

mimusa94
autor
13. júl 2013

@turistka uvidim ako sa bude situacia vyvijat ... 😒 🙂 😉

sissika
13. júl 2013

@mimusa94 zacni tym, ze ked nebude manzel doma, malu tam na vikend nedas, staci, ked tam pojdete cez vikendy, ked bude manzel doma ...

mimusa94
autor
13. júl 2013

@sissika lenze manzel bol teraz prec 2mesiace az na drhy tyzden ma priist....tak je mi divne nedavat ju tam...vsetko by bolo OK keby sa spravala ako babka nie ako jej mama..len toto ma stve

viera27
14. júl 2013

@mimusa94 sice off topic, ale teda k tomu cukru. Ak ti mozem poradit, absolutne nedavaj sladene dzusy typu jupik, lizatka,cukriky no nictake. Ja nie som nejaka bio zienka, ale fakt je to strasny humus. A decka v hentakom veku ani nezaregistruju, ze to nemaju. To len my rodicia im pchame. Ja mam kopec znamych, co az do skolky naozaj nedavali/nedavaju nic, iba kvalitne veci ako ovocie, prave dzusy, raz za cas domaci peceny kolac, medik a dost. A tym deckam nic nechyba. A do skolky preto, lebo potom ti to "pokazia" ostatne maminy, co na narodeniny a meniny nevedia nic mudrejsie, ako napchat deckam pre spoluskolkarov lizatka.

Strana
z2